2025-01-19
叫咗個下午茶餐,自選兩餸配粉麵,咁我就揀咗炒蛋餐肉公仔麵。嚟到發現錯咗,炒蛋變咗流心蛋,奈何本人係唔食生蛋,咁咪同職員反映個蛋錯咗。職員好笑啦,佢話:「睇唔到」,得!咁我開返電話落單紀錄俾佢睇:「下!呢度寫住炒蛋喎。」跟住佢拎走咗碗麵,再返返過嚟話冇晒炒蛋(好好笑,你到底係冇蛋?定係你唔想炒?咁你夜晚晚餐有個蝦仁炒蛋又係咩一回事?)。我同佢講你冇炒蛋可以同我講,我可以轉做熟蛋,因為我唔食生蛋,但佢竟然唔理我,我再同佢好大聲講,我唔食生蛋架呀姐,即係流心蛋,佢先有反應,又拎咗我碗麵去,我聽到佢同廚房講拎返去煮返熟,咁我碗麵都腍晒啦,俾你咁舞黎舞去。跟住我就話唔洗換,當我黑仔,呢個時候有其他職員介入,跟住就話幫我換過碗。(其實都唔想換,但佢已經好快手拎走咗)跟住又有炒蛋啦喎,我咪問職員咁得意嘅唔係冇炒蛋咩,佢話本身茶餐冇得轉喎。我話係你哋QR code度有得揀架喎,冇得轉就唔好俾人揀啦。佢又再兜話係更新咗佢哋都唔知。全程一句唔好意思都冇,好似我唔食生蛋係我問題,麻煩到佢哋咁款。有冇搞清楚其實係你嚟錯嘢?