餐廳: 百份百餐廳 (天澤商場)
資訊:

餐廳: 百份百餐廳 (天澤商場)
資訊:

2024-07-15 101 瀏覽
相信大家對百分百餐廳唔陌生,今次我黎到屋企附近既一間試試首先叫左番茄肉醬意麵。鮮嫩多汁既牛肉🥩與香濃滑順既蕃茄醬汁🥫完美融合,帶出一種令人垂涎欲滴的美味😋。意粉🍝的質地恰到好處,既唔會太軟爛,也唔會太生硬,在口中咀嚼有一種彈牙感覺。蕃茄醬恰到好處地調和了牛肉的鮮美沙嗲牛肉公仔麵🍜絕對係一道經典既港式餐廳美食,細嫩的牛肉片在沙嗲酱的襯托下散發著濃郁的香氣,與彈牙的公仔麵完美結合。公仔麵再搭配一份蒜蓉多士,多士外酥內軟,表面撒上蒜末的香氣撲鼻而來,讓人食指大動。搭配上滑嫩鮮甜的炒蛋,令人百吃不厭。香辣惹味的魚片頭麻辣米線絕對令人食得過癮,米線Q彈有勁,配上魚片頭新鮮彈牙,在麻辣湯底既襯托下,每一啖都會讓人欲罷不能
相信大家對百分百餐廳唔陌生,今次我黎到屋企附近既一間試試

2024-03-29 204 瀏覽
咪用多單同忙黎做藉口首先堂食唔full外賣無乜人企啲單全部外賣apps既堂食同外賣/自取既客仲可以因住時間過黎又可以坐我呢啲即場叫外賣 要由頭等到你落尾忙就可以執左後面啲單先?忙就可以搞錯?我個糖心蛋呢?原先就煲好既湯+蛋+腸請問需要幾多時間無能同忙係兩樣野黎喎
咪用多單同忙黎做藉口
首先堂食唔full
外賣無乜人企
啲單全部外賣apps既

忙就可以執左後面啲單先?
忙就可以搞錯?我個糖心蛋呢?

原先就煲好既湯+蛋+腸
請問需要幾多時間

無能同忙係兩樣野黎喎
蕃茄濃湯腸仔糖心蛋,但冇糖心蛋的通粉
2023-10-18 373 瀏覽
一肚氣,浪費我時間!因為較趕,已經一早係app落定單,去到未有,等左十分鐘就問職員,佢話未有,要等陣,諗住焗飯係耐啲,我又再等多十分鐘。期間我見後過我落單既都已經有,見唔對路就再問職員,佢竟然話漏左單!即刻嬲爆,話返佢地。跟住有個職員夠膽拎住張應該會痴係外賣上既單乙出黎,話食物擺左出黎,有人拎左,我由頭到尾都係度,100%,絕對無人攞左囉!仲話依家家整,等多15分鐘,睬佢都傻!足足浪費左我20分鐘!態度亦有問題,無下次!😡
一肚氣,浪費我時間!

仲話依家家整,等多15分鐘,睬佢都傻!

足足浪費左我20分鐘!態度亦有問題,無下次!😡
2023-09-01 313 瀏覽
香煎豬扒早餐非常豐富,粟米另外裝起很細心,豬扒薄切煎得很香脆鬆軟容易切,太陽蛋留心好正放入通粉裏面一起食就完美啦,火腿通粉有雞湯湯底,火腿份量都多很滿足,蒜蓉多士加咗香草浸浸香味,皮脆內軟非常好👍🏻麻油公仔麵好香,叫咗杯熱檸水清腸胃,大滿足
2022-10-22 939 瀏覽
話說,其實我想食嘅係佢個"街邊乾牛河",點知🤣喺我去個廁所嘅期間,佢話佢見唔到呢個喺餐牌,所以就幫我叫左呢個肉片河🐮XO醬乾炒肉片河 $57河粉夠乾身,食落唔油膩,辣度唔會太高,適合食唔到辣嘅人,而且肉片份量唔會話太多/太少,食落啱啱好適夠就好。贊👍🥪皇牌公司三文治 $42作為一個公司三文治,佢十分之傳統地,由最基本嘅芝士🧀到蕃茄🍅再黎生菜🥬,加上港人日常午餐肉,搭上薄薄嘅火腿🥓同厚厚炒蛋🍳,和味和味~~🍹檸檬茶 (無檸檬!🍋)一杯好飲嘅檸檬茶,要酸甜適中,茶味夠濃。雖然呢杯無去到咁完美,但唔洗篤檸檬呢下真係加晒分。📍地址: 天水圍天瑞路71-77號天澤商場地下9號舖- 推介: 🌝🌝🌝🌚🌚 (正常)- 味道: 🌝🌝🌝🌚🌚 (正常)- 番兜度: 🌝🌝🌚🌚🌚#hkfood #foodie #hkfoodie #零食 #零食開箱 #返工 #放工 #無無聊聊又一日 #打工仔 #打工仔日常 #hkeat #hkfood #試伏 #yuenlongfood #hkfoodblogger #打卡 #美食 #香港美食 #天水圍美食 #hkfoodblogger #foodbloggerhk #hkf

🐮XO醬乾炒肉片河 $57

🥪皇牌公司三文治 $42

🍹檸檬茶 (無檸檬!🍋)

📍地址: 天水圍天瑞路71-77號天澤商場地下9號舖

- 推介: 🌝🌝🌝🌚🌚 (正常)
- 味道: 🌝🌝🌝🌚🌚 (正常)
- 番兜度: 🌝🌝🌚🌚🌚

#hkfood #foodie #hkfoodie #零食 #零食開箱 #返工 #放工 #無無聊聊又一日 #打工仔 #打工仔日常 #hkeat #hkfood #試伏 #yuenlongfood #hkfoodblogger #打卡 #美食 #香港美食 #天水圍美食 #hkfoodblogger #foodbloggerhk #hkfoodporn #foodpornhk
午餐
2022-05-19 781 瀏覽
今日走咗去天水圍天澤商場嘅百份百餐廳食午餐,雖然只係茶記嚟👍但佢啲皇牌套餐都幾好食叫左個無骨海南雞飯亦都香軟肉滑🐓,啲雞嘅份量都幾多,個油飯都幾香,點埋d薑蔥醬汁,好好味,整體唔錯,另外個朋友就點咗麻辣口水雞辣辣哋幾好惹味,估唔到茶餐廳啲雞都幾好食,份量又多,佢仲配埋青瓜同埋黑木耳,健康之選不是白飯是穀物飯,加$3就有嘢飲,飲品方面就爭少少,叫咗杯凍檸茶,少甜少冰,飲落去都係比較甜,同埋冇檸檬嘅仲有當你唔知食乜好嘅時候,喺依度食個午餐真係幾好嘅選擇嚟
仲有當你唔知食乜好嘅時候,喺依度食個午餐真係幾好嘅選擇嚟
2022-02-17 565 瀏覽
疫情越嚟越嚴重,今日都係選擇買外賣自取,今日叫咗個下午茶,食咗香煎豬扒酸辣湯米線配熱奶茶,個酸辣湯米線唔算辣,香煎豬扒都有一大舊,切成3塊,奶茶係茶餐廳的熱奶茶,茶餐嚟講都算大份
2021-12-09 218 瀏覽
今次早餐食咗煎雞扒火腿通粉配熱奶茶,雞扒算大件,不過外賣就同湯通粉一齊放,拎到返去,塊雞扒已經林晒,個通粉係冇坑紋的,似係用快速通心粉,加上外賣冇分湯,所以通粉比較林
2021-12-09 87 瀏覽
今日早餐食咗豬扒火腿米線,飲咗熱杏仁霜。今日的外賣很好,個米線,豬扒同湯分開放,唔會攞到返去啲豬扒米線就林晒,食物不錯👍熱杏仁霜好少地方有得飲,估唔到呢間餐廳都有
2021-11-16 397 瀏覽
午市梅菜扣肉飯味道係OK的,但份量勁少,得5片好似肥牛厚少少既扣肉(係我食過刀功最好既扣肉),當然我唔係要求同圖片一樣噤多片啦,但係都冇理由得5片薄切嘛,飯已經叫多飯,黎到同我同事果份正常一樣,但好彩咖啡都係一樣好飲
2021-11-14 266 瀏覽
趕時間求其入去,一入去就要個最快既快餐,店員就話咖哩牛腩飯快,結果我等左20分鐘先上黎一碟凍既牛腩飯,仲要冇薯仔,話薯仔仲煮緊,所以冇薯仔,除非你再等20分鐘。碟牛腩因為煮好左一直等薯仔,拎到上台已經凍晒,仲要等咁耐都係冇薯仔,個店員仲話咁趕時間唔好出街食,呢類餐廳下次請我我都唔去。佢地廚房係連住商場通道,平時都會見到有野漏出黎/地下有跡,特別係夜晚收鋪個陣,我今次貪方便入左去食左碟凍既咖哩牛腩飯我真係好嬲。

2021-08-01 405 瀏覽
叫外賣嚟咗兜咁嘅嘢,而家湯浸曱甴?做廚房做到咁,食C啦,食嘅唔係你呀,有冇尊重過個客啊,你成三隻咁大隻嘅曱甴都睇唔L到?未L計未搵出嚟嗰啲,垃圾到咁,煮嗰個係咪未瞓醒發雞盲啊?
杞子花雕醉雞湯飯
外賣送餐
2021-07-22 286 瀏覽
真心推介佢地既下午茶抵食👍🏻好味😋下午茶 平均都係$3x 份量都唔細而且跟餐只係需要加$6 就可以升級做特飲抵到爛呀👏🏻(平時出面 要升級做特飲🧋閒閒地都要加$1x-2x☹️)Plus👉🏻佢地特飲仲有好多款可以揀又夠大杯 豪不吝嗇 抵讚👍🏻服務就見仁見智😅但我so far黎過2次 都唔覺得特別差(雖然係茶餐廳)我帶住小朋友 👩‍👩‍👧‍👧佢地都有安排闊落d既卡位俾我地👍🏻下次想試下佢地🌟得獎之作🌟-咖喱牛坑腩🍛特飲要$22杯架跟餐只係需要加$6咋 好抵😋🍗原隻炸雞髀配薯條🍟 $𝟹𝟼下午茶當然要食邪惡之最😈以呢個質素同咁大塊雞髀黎講出面已經好少見到呢個價 抵食😋📍百份百餐廳 (天澤商場) (天水圍)天水圍天瑞路71-77號天澤商場地下9號舖⃯…⃯…⃯…⃯…⃯…⃯…⃯…⃯…⃯…⃯…⃯…⃯…⃯…⃯…⃯…⃯…⃯…⃯…⃯…⃯…⃯…⃯…⃯
真心推介佢地既下午茶
抵食👍🏻好味😋
下午茶 平均都係$3x
份量都唔細
而且跟餐只係需要加$6
就可以升級做特飲
抵到爛呀👏🏻
(平時出面 要升級做特飲🧋閒閒地都要加$1x-2x☹️)
Plus👉🏻佢地特飲仲有好多款可以揀
又夠大杯 豪不吝嗇 抵讚👍🏻

服務就見仁見智😅
但我so far黎過2次
都唔覺得特別差(雖然係茶餐廳)
我帶住小朋友 👩‍👩‍👧‍👧

🍗原隻炸雞髀配薯條🍟 $𝟹𝟼

下午茶當然要食邪惡之最😈
以呢個質素同咁大塊雞髀黎講
出面已經好少見到呢個價 抵食😋

📍百份百餐廳 (天澤商場) (天水圍)
天水圍天瑞路71-77號天澤商場地下9號舖

2021-07-21
原隻炸雞髀配薯條
2021-06-08 314 瀏覽
又到食早餐時間,今次試試百分百既早餐,成日朝早經過百分百門口,都好多人,唔知係等位定等外賣呢?我又叫下早餐外賣先,叫左個豬扒腸仔面,欣賞佢面同湯分開,唔駛驚索晒d湯,豬扒有三小塊,都煎得幾香,鬆軟,而腸仔就比較淋,但食落幾香,不過我都係鍾意廚師腸屋企人叫左個腿蛋治,面包鬆軟,好食,個蛋做到好厚,有蛋味,正!配上火腿,食完一份想再食都要讚一讚佢既飲品,奶茶夠香滑,有茶味,而檸茶,初初以為佢漏左放檸檬,原來店舖好細心,幫我地篤埋檸檬,抵讚!
又到食早餐時間,今次試試百分百既早餐,
成日朝早經過百分百門口,都好多人,唔知係等位定等外賣呢?

腿蛋治
腿蛋治
2021-03-11 465 瀏覽
在天泽商场地下,中午过去比较多人,装修得就是十分港式餐厅,菜品比较多选择,有饭有面/粉,我点了个凉瓜炒牛肉,上菜比较快,端上来份量也大份,米饭不够软,不过牛肉也挺多的,味道中规中矩,没有什么惊艳的,也不算差