2018-05-27
百利來進駐了元朗大棠道冬菇亭啦!識食一定要去試下先 港式好味掃街美食(´∀`) 。雖然三十幾度高溫係無冷氣既冬菇亭食嘢真係挑戰人體極限 ,不過餵食既我係無懼既😬,有得食,就算滴住汗😅😅都照食!結果好滿意 。先講講佢地個招牌足料花膠雞湯翅ᴴᴷ$25真係好好味,個湯底好濃味,唔重味精味,食完無勁口渴;而且好足料,份量雖然唔算太多,不過價錢相應也不算太貴,性價比很不錯了 👍🏻❤️❤️我仲好誇張咁外賣多兩碗返屋企食 🤩🤩。住附近既朋友仔一定要去試下,買返屋企食暖暖地,依家好好食!仲有童年回憶 (❛ ◡ ❛)♡百利來第二個推介既就係呢個百利炸三寶‼️ᴴᴷ$25雖然比起平時食嘅既煎釀三寶貴🤔,但真係幾好食 😂,即炸即食勁香脆,尤其個雲吞皮,餡係鯪🐟肉,青椒和茄子上面除左鯪🐟肉外,還有一層鬆脆既炸粉,好想口,而且無出面食嘅咁油益味重。鍾意食炸物既朋友仔值得一試。越南粉絲春卷ᴴᴷ$20大推介‼️薄薄既外層炸得金黃酥脆,加上甜酸微辣既醬汁,食落好開胃,青瓜絲也能去掉油膩感!青瓜檸果汁青瓜味道清新,檸檬酸酸地,兩個天造地設咁夾,用黎配炸物一流,減低油膩感!👍🏻👍🏻自家粉仔ᴴᴷ$20老實說這個粉仔不太特別,可能食辣
先講講佢地個招牌足料花膠雞湯翅ᴴᴷ$25
我仲好誇張咁外賣多兩碗返屋企食 🤩🤩。
百利來第二個推介既就係呢個百利炸三寶‼️ᴴᴷ$25
越南粉絲春卷ᴴᴷ$20
青瓜檸果汁
自家粉仔ᴴᴷ$20
老實說這個粉仔不太特別,可能食辣會惹味d,
但呢碗走辣就普普通通一碗粉。粉既口感厚重唔煙韌,湯底味道也不算突出。下次應該唔會encore。
整體來說味道和價錢都很吸引,會encore!👍🏻👍🏻