2022-12-04
放工去打羽毛球🏸,之前梗係要先醫肚餓啦😊,重點係輕食😆,唔可以太飽😂。行行下見到間餃子店,啱哂🥰。皇后餃子店舖面積唔大,但就幾多人,好彩啱啱有個2️⃣人位。望下個Menu📔,發現除咗餃子🥟外,仲有粉麵河食🍜,有套餐,有散叫。由於今日要打波,所以我地就散叫了三份煎餃🥟試下就算。煎鮮肉韭菜餃 $42/8隻餃子煎得非常金黃,嗰底非常香脆😍,餃皮Q彈有口感而且不易弄破👍,入面嘅豬肉🐖應該係新鮮肉,另外韭菜的香味襯托出豬肉的香濃,整體非常好味😋,而且餡料是滿滿的,感覺十分滿足🥰。煎鮮肉粟米餃 $42/8隻同樣煎得十分出色💯,加了爽口甜脆的粟米🌽後,豬肉🐖的肉汁混和了粟米🌽的甜汁甜味,令餃子口感極佳😋。煎鮮肉香辣餃 $42/8隻一咬下去肉汁混和辣汁🌶充滿了整個口腔,而且漸進式的辣味🌶讓人充滿驚喜,當完全吞下後才辣味才完全釋放出來🥵。總括而言,餃子質素非常高,又飽滿,煎得夠香,又抵食,是我暫時食過性價比最高的餃子店。下次試埋其他嘢🥰。
煎鮮肉韭菜餃 $42/8隻
煎鮮肉粟米餃 $42/8隻