2024-07-25 102 瀏覽
2人在餐廳的20分鐘過程中,已好快搭枱上食物及叫你轉位,以便其他人搭枱。整個過程吃得極到不愉快。侍應慣性叫食客轉位的。餐廳應該在門口張貼四人卡位任何時候都需要搭枱。及限時15分鐘就要離開。符合條件者,才進入餐廳享用。
整個過程吃得極到不愉快。
侍應慣性叫食客轉位的。
餐廳應該在門口張貼四人卡位任何時候都需要搭枱。
及限時15分鐘就要離開。
符合條件者,才進入餐廳享用。
不知所謂,完全係呃人嘅餐廳,根本就冇所謂嘅外賣九折,冇得打個優惠碼,侍應態度10分差,老細亦不理事件,完全冇得投訴,冇得退款,簡直係不知所謂,奉勸各位不要過來此間餐廳食嘢
外賣自取
2024-02-19 398 瀏覽
深水埗長沙灣茶餐廳都幾多嘅,但早餐嚟講我食得最多就係呢間,早餐供應至十二點,唔使趕後趕命咁衝去食😂 喜歡蛋嘅呢度可以揀太陽蛋/煎熟蛋/炒蛋,條豬肉腸都幾好食,唔係普通茶餐廳嘅廚師腸。 沙爹牛肉都算幾香濃。 煎蘿蔔糕有驚喜喎,好過 大家樂大快活嗰啲早餐蘿蔔糕。 繁忙時間係要搭枱嘅。 早餐啱啱加價,今日再食而家呢個餐由39蚊變咗做40蚊~ 之前會收支付寶wechat㗎,新年過後店完話老細唔再用呢啲,只係現金或者八達通。

本身家中30/12安師傅送/裝洗衣機,於是11:25便打電話到平時食開嘅冰室叫外賣早餐,因那冰室不設外送,亦冇參與外送平台,故需先打電話叫外賣再自取。但接電話位鄉音阿嬸電話語氣超冇禮貌,亦扮到好忙一路好似幫我落單,但一路指揮人做嘢,完全冇聽我講嘢,我講完,佢完全冇反應,可能佢根本拎開個電話冇聽我柯打,跟住就自己作單,我更正佢,佢就好理所當然咁話好忙、好嘈聽唔到,跟住一輪咀自己講個號碼就cut我線!一來冇禮貌,二來我都未落完柯打!之後我繼續打電話,打咗24次都唔通!要我自己落去俾錢再落柯打,再等!咁同我親身去落單買外賣有咩分別?!其實呢間冰室我一向都好喜歡,就算我幫襯開附近另一間幾十年老字號,唔係太趕的話,我都會行多兩步幫襯呢間,而且呢間啲人服務質素一向都唔錯。嗰位鄉音阿嬸平時堂食少見但知佢做樓面而非收銀,只有少印象,因平時慣搵熟面口或正常面相嘅員工落單,有選擇的話都唔會搵面目猙獰、只用把嘈音聲喺冰室樓面工作嘅人落單吧!但因為呢粒老鼠屎而令整間冰室一路以來建立嘅服務態度好、食物質素高嘅形象一把拖跨,冰室老闆請到呢啲員工真係冇運行!

2023-12-30
20 分鐘 (堂食)
$39 (早餐)
2022-12-20 1251 瀏覽
第一次食係下午茶外賣 呢間嘢冇晚市 6點就收皮 咁諗住五香肉丁麵難食都有限 點知真係可以比佢整到咁難食 個湯係水黎 白烚公仔麵加幾粒肉丁😅。第二次去食 係早餐 經過見到諗住比多次機會佢啦 但原來都係咁難食 番茄通粉個湯好假好酸 最易整 最common嘅沙嗲牛麵都仲係可以個湯無味… 個麵好水又無味 凍檸茶個杯有條菜 又無茶味。我真係頂唔順先比差評 大家審慎考慮下先好黎食😂 (我已經係對食無乜要求嗰啲人黎,但呢間真係唔值得我再比機會)
2022-07-06 1260 瀏覽
收工不久就衝來趕及下午茶時段,好在有人幫我叫左個西多士配瑞士雞脾。份量算是可觀。瑞士汁滲入了雞脾。咬了一啖雞脾,肉汁從嘴邊漏出。大件抵食。另外還叫了一個蕃茄餐肉通,蕃茄味濃郁。丹麥多士比較少見,炒蛋香滑。完美的下午茶。下次還想再黎食。

2022-06-28
終於到星期五啦😆🙌🏻最近公司對面新開左一間冰室,今晚又要食好嘢,中午唔想食太飽,就試吓佢啦🤣一入到門口,大大隻字寫住行運一條龍🤣🤣👍🏻😎型呀!餐廳裝修都好新淨,不過就坐得好迫,啲四人卡位好似比兩個人坐咁⋯😳我叫咗瑞士汁雞髀雙蛋飯😎隻太陽🌞蛋煎得好靚,係燶邊架😍😍👍🏻隻雞髀都幾入味,大大隻好有肉👌🏻同事就叫咗咖喱豬扒意粉🍝普普通通正正常常冇咩特別😝個豬扒成塊面咁大⋯🤣意粉又勁大碟,第一次見係分開兩碟上😳份量好足另外個同事就叫咗沙嗲牛麵😄火腿炒蛋唔會老,丹麥多士都會脆,幾好👌🏻整體食物質素都幾好,不過座位上嘅安排可以好啲,真係坐得太迫太辛苦啦😓😓
2021-12-11 951 瀏覽
Today I have a chance to have tea time here since last week I came here for a breakfast 😃Tea set menu includes.a lots of choices. I choose my favourite dish which is fried chicken spleen with healthy salad!!chicken spleen is so juicy after deep fried, not that dry.the salad is stimulated my appetiteI order milk tea (茶走)。taste smooth texture!

2021-12-10 196 瀏覽
This morning we want to have a good breakfast and find out this new restaurant. GOOD that we dont need to wait. we decide to have a breakfast here. we made a good choice!!!breakfast price is average.two sets of breakfast is $76 but good quality~~beef is smooth and the tomatoes soup is excellenttoast is denish toastthe milk tea is good too!!let visit here again next week!!

breakfast price is average.

toast is denish toast

the milk tea is good too!!

2021-10-14 717 瀏覽
疫情下重創的飲食業開始復甦,春天來到,小餐室遍地開花。多以冰室形式,在民生地區滋生。冰室比數年前的狹小,一如納米住宅般。設計比昔日的聰明,中間亦是小卡位,俾人的感覺良好。左邊是獨男坐的面壁座位。食物設計亦與昔日的不同,沒有每日更新的午餐,主打十多款套餐。嚐試了粟米吉列魚柳飯,粟米汁另上,保持了魚的香脆。汁呈白色,忌廉多於粟米,有其特色,伴飯是惹味的。魚柳貨品新鮮,比很多店的闊大。鮮茄焗飯的汁液亦充足。四片牛脷不厚不嚡。平均54元,價格合理。
疫情下重創的飲食業開始復甦,春天來到,小餐室遍地開花。

嚐試了粟米吉列魚柳飯,粟米汁另上,保持了魚的香脆。

汁呈白色,忌廉多於粟米,有其特色,伴飯是惹味的。

魚柳貨品新鮮,比很多店的闊大

鮮茄焗飯的汁液亦充足。四片牛脷不厚不嚡。

平均54元,價格合理。

2021-10-14
外賣自取