2021-12-19 70 瀏覽
如果你想一次過試完刺身,火鍋及雞煲,可以來這家店。性價比高;材料新鮮。今天下班,同事介紹便來大吃一餐。我們3人都點了龍蝦海鮮盤火鍋。有龍蝦雞煲及安格斯肥牛。雞煲先到,金黃色的,夠味道,如果辣少少會更好。雞件夠滑,簡直色香味俱全。刺身有三文魚,吞拿魚,虎蝦,帶子,鮑魚,樣樣新鮮,帶子潔白大粒清甜;吞拿魚,魚味濃, 鮑魚大隻,味道清甜,有嚼口,虎蝦,蝦味濃郁,彈牙;主菜火鍋,我們點了一個胡椒排骨湯底,趁未放其他菜料進的湯底,我們先放龍蝦,龍蝦灼熟後,潔白色,肉算多,啖啖肉,蝦味濃郁;而聖子,長長的較為爽口;元貝有3隻手指的大小,咬下去口感彈牙,十分鮮味;吃完海鮮後,輕輕一口湯,整個湯底的海鮮味都十分濃郁;原以為胡椒味太濃掩蓋湯底,試後發覺海鮮味更為濃郁。安格斯肥牛一大盤,鮮紅色的肉,雪花紋肥瘦均勻,每一口牛肉汁豐富,吃完不膩。我們額外點了一客美國雪花肥牛及鵝腸,鵝腸份量多,十分爽口,富有腸味。一次過可以試完雞煲火鍋刺身,我......只有在這家店試過。
如果你想一次過試完刺身,火鍋雞煲,可以來這家店。性價比高;材料新鮮。今天下班,同事介紹便來大吃一餐。我們3人都點了龍蝦海鮮盤火鍋。有龍蝦雞煲及安格斯肥牛。

安格斯肥牛

美國肥牛

美國肥牛

鵝腸

安格斯肥牛
鵝腸
2021-12-19 615 瀏覽
同學聚會在觀塘,當然首選"真味鮮廚"的火鍋放題! 對其食材品質較有信心!光顧過數次都感到滿意,滿足! 任飲任食海鮮火鍋+重慶鳼煲一鍋,特級安格斯肥牛,刺身盆,巨型水餃皇,其他任點火鍋配料……等。非常豐富!5:30pm開始,成人每位 $ 3187點前埋單和8時半入座都可享八折,最難得的是不限時!吃得輕鬆暢快!先吃雞煲……味道麻辣麻辣的,醬汁惹味雞肉嫩滑。吃過雞煲在四款湯底中選了清湯湯底。 揀選了龍蝦海鮮拼盆……每天6~8款時令海鮮 今晚有澳洲龍蝦,凣立貝,鱔片,龍躉件,青口,蟶子,海蝦等。款款新鮮爽彈!特級安格斯肥牛一碟 ( 大 )鮮甜,肉味濃濃!質數真的不錯!刺身拼盤更精彩!磯煮鮑魚入味肉質細嫩鮮甜彈牙!其他充滿鮮味的三文魚,帶子,八瓜魚, 牡丹蝦,吞拿魚等。一個收費享用三種口味!巨型水餃皇相當有份量!與時並進!用 Q R code 入單選配料,快㨗妥當冇漏單!飲料方面~自家製的杯裝竹庶水,檸檬意米水,雪梨水甜度,味道都相當不錯!比起前自斟的更方便衛生。還有其他汽水,韓國啤酒……等。甜品還有爽滑可口椰汁桂花糕。超强的海鮮放題!每次都感到滿意!滿足!
同學聚會在觀塘,當然首選"真味鮮廚"的火鍋放題
對其食材品質較有信心!光顧過數次都感到滿意,滿足!
5:30pm開始,成人每位 $ 318

先吃雞煲……
味道麻辣麻辣的,醬汁惹味雞肉嫩滑。

吃過雞煲在四款湯底中選了清湯湯底。
揀選了龍蝦海鮮拼盆……
每天6~8款時令海鮮 [不特定的]
今晚有澳洲龍蝦,凣立貝,鱔片,龍躉件,青口,蟶子,海蝦等。
款款新鮮爽彈!

特級安格斯肥牛一碟 ( 大 )
鮮甜,肉味濃濃!質數真的不錯!

刺身拼盤更精彩!
磯煮鮑魚入味肉質細嫩鮮甜彈牙!
其他充滿鮮味的三文魚,帶子,八瓜魚, 牡丹蝦,吞拿魚等。
一個收費享用三種口味!

巨型水餃皇相當有份量!

與時並進!
用 Q R code 入單選配料,快㨗妥當冇漏單!

飲料方面~
還有其他汽水,韓國啤酒……等。
甜品還有爽滑可口椰汁桂花糕。

超强的海鮮放題
每次都感到滿意!滿足!
2021-12-14
2021-12-18 380 瀏覽
朋友生日大家都借啲意同佢慶祝下😁,因為大家都係好喜歡打邊爐 十下十下好有氣氛㗎,海鮮放題大家又啱食。好多人呀,環境闊落光猛,好在一早book咗位,侍應好有禮貌招呼,邊行邊說飲品任飲和醬料全自助,冷氣好夠啊!打邊爐最正,熱騰騰進食。👍頭盤刺身~鮑魚/三文魚/帶子/八爪魚/蝦/吞拿魚好有睇頭,鮑魚好淋好入味,三文魚好肥厚帶子好大粒,吞拿魚肥厚全部都好鮮啊!頭盤好正!👍👍重慶雞鍋~辣辣地好開胃雞肉好入味,我重留起啲汁用嚟火鍋用添。椒蘿蔔排骨鍋~好清香嘅胡椒味,辣辣地打邊爐真係好正。龍蝦海鮮拼盤~澳洲龍蝦/扇貝/蟶子/青口/龍躉/白鱔片嘩,十分有睇頭啊!有兩隻龍蝦已開了邊,熟後肉質更厚又肥美好多龍蝦膏,扇貝肥厚大大隻滑捋捋,蟶子不得了,鮮到呢又好肥美。龍躉嗰啲魚皮好似海參咁又厚肉又大舊好彈牙,白鱔片肉質好鮮冇骨㗎好嫩滑。正👍👍特級安格斯肥牛~ 薄薄一片片安格斯肥牛,牛味香濃食到唔停得口。👍😁巨型水餃皇4粒~ 果然好大粒巨型水餃,而且蝦肉好大隻,多一粒就好喇。😂😂再加碼任點~鮮蝦滑/貢丸/黑豚肉/芝士腸/鮮淮山/雜菜盤我哋真係大食喇,忍唔住再加碼,鮮蝦滑好多蝦肉仲有啲魚子入口卜卜聲,鮮淮山好大條

頭盤刺身~

鮑魚/三文魚/帶子/八爪魚/蝦/吞拿魚

重慶雞鍋~

辣辣地好開胃雞肉好入味,我重留起啲汁用嚟火鍋用添。

椒蘿蔔排骨鍋~

好清香嘅胡椒味,辣辣地打邊爐真係好正。

龍蝦海鮮拼盤~

澳洲龍蝦/扇貝/蟶子/青口/龍躉/白鱔片

特級安格斯肥牛~

薄薄一片片安格斯肥牛,牛味香濃食到唔停得口。👍😁

巨型水餃皇4粒~

果然好大粒巨型水餃,而且蝦肉好大隻,多一粒就好喇。😂😂

再加碼任點~

鮮蝦滑/貢丸/黑豚肉/芝士腸/鮮淮山/雜菜盤

我哋真係大食喇,忍唔住再加碼,鮮蝦滑好多蝦肉仲有啲魚子入口卜卜聲,鮮淮山好大條用嚟打邊爐好正。

飲品~黑啤/荔枝茶/烏龍茶/竹蔗茅根等等

我哋揀咗好幾款飲品,好特別呀竟然有韓國黑啤呀,好多韓國飲品,荔枝茶,雨前頂級烏龍茶,竹蔗茅根係一杯杯裝㗎,唔係一揸,好方便呢!飲完一杯再添一杯都唔會覺得好嘥。👍👍

壽星妹生日快樂好開心,令到我哋都好快樂,約定下位生日再打邊爐海鮮放題。😁😁

2021-12-13
  • 鮑魚
🐔雞煲🐟刺身🦞海鮮🐂安格斯牛肉様樣齊!@真味鮮廚@益食家!🤩重慶雞煲,香濃惹味!雞肉鮮嫩!🤩龍蝦海鮮拼盤!一定要相機食先!📸龍蝦啖啖肉、龍躉魚肉厚切鮮甜、鱔片爽脆、帆立貝又厚又大粒、大大隻聖子鮮甜到不得了、生猛蝦串、厚肉青口!勁豐足!🤩刺身款色多,新鮮~除咗常見款三文魚、吞拿魚、八爪魚!仲有原隻鮑魚、大赤蝦、帶子!湯底四款任選一款,我就揀咗胡椒白蘿蔔排骨湯底!胡椒驅寒~蘿蔔合時令~湯底都好甜~其他配料!任點任食!極速上枱!安格斯牛肉!雪花均勻!濃厚肉味~燙三秒即上!汽水、啤酒、清熱飲品!任飲!雪柜無限量供應!🤩真味鮮廚無限時任飲任食!🤩服務態度120分!🤩食物新鮮!🤩上菜速度快!
🐔雞煲🐟刺身🦞海鮮🐂安格斯牛肉様樣齊!
@真味鮮廚@益食家!

🤩重慶雞煲,香濃惹味!雞肉鮮嫩!

🤩龍蝦海鮮拼盤!一定要相機食先!📸

其他配料!任點任食!極速上枱!

安格斯牛肉!雪花均勻!濃厚肉味~燙三秒即上!

汽水、啤酒、清熱飲品!任飲!雪柜無限量供應!

🤩真味鮮廚無限時任飲任食!
🤩服務態度120分!
🤩食物新鮮!
🤩上菜速度快!
2021-12-08
2021-12-10 56 瀏覽
呢幾日好凍,最適合打邊爐,一開始見到餐牌就吸引左我地。一開始睇唔明餐牌,以爲要揀,點知原來全部都有!先食刺身,刺身分量會根據人頭數量提供,鮑魚鮮味十足係一道驚喜,三文魚,吞拿魚,帶子和蝦都好新鮮。之後再上鷄煲,鷄煲味道香濃鮮嫩,而且分量適中,所以食得都輕鬆。職員都好細心,見到我地食得差不多的時候,就幫我地上湯。今次我地揀左海鮮拼盤,龍蝦大大只,海鮮種類圖文相符,係另外一個大驚喜。至於牛肉方面,第一碟安格斯肥牛牛味十足,吃上口香鮮。整體而言,今次餐飯都幾滿足,估唔到可以有甘多新意。
呢幾日好凍,最適合打邊爐,一開始見到餐牌就吸引左我地。一開始睇唔明餐牌,以爲要揀,點知原來全部都有!先食刺身刺身分量會根據人頭數量提供,鮑魚鮮味十足係一道驚喜,三文魚,吞拿魚,帶子和蝦都好新鮮。之後再上鷄煲,鷄煲味道香濃鮮嫩,而且分量適中,所以食得都輕鬆。職員都好細心,見到我地食得差不多的時候,就幫我地上湯。今次我地揀左海鮮拼盤,龍蝦大大只,海鮮種類圖文相符,係另外一個大驚喜。至於牛肉方面,第一碟安格斯肥牛牛味十足,吃上口香鮮。整體而言,今次餐飯都幾滿足,估唔到可以有甘多新意。
2021-12-08 650 瀏覽
突然間發現呢間酒樓有任飲任食海鮮火鍋放題,重點係無限時首先會上麻辣雞煲雞煲上枱,陣陣辣雞味,雞件嫩滑,仲相當入味,天氣凍凍地確實巧正火鍋海鮮盆可揀肉蟹或者龍蝦,我哋三個人選擇龍蝦$318一位,除咗麻辣雞煲,每人仲有四款精選食材各一份刺身拼盤六款刺身,樣樣都好新鮮,鮑魚仲係原隻特級安格斯肥牛肥瘦分明,肉質鮮嫩巨型水餃王木耳鮮蝦,超正重頭戲,龍蝦海鮮盤,海鮮盤有大龍蝦,青口,鮮蝦帶子,聖子,龍躉,鱔,鮮蝦⋯⋯賣相已經冇得輸海鮮食材全部都非常新鮮,酒樓都好捨得供應高質食材鱔非常好味如果出去食,散叫以上食品一定好貴,但而家一個價錢就可以食到咁高質嘅食材,我真係覺得好正另外,我好欣賞佢出面嘅自助醬吧,炸蒜非常脆口,好似係新鮮炸出嚟咁,仲有有榨菜、黃色嘅辣椒蓉,呢啲唔係周圍有另外點了幾款配料,呢幾款都好好味,貢丸係我喜歡嘅香菇貢丸,仲有鮮淮山芋頭我要推介蝦膠彈牙鮮味,唔會死實實韭菜餃呢個又係要讚讚讚,韭菜餃非常好味,新鮮韭菜新鮮皮,自家製,正知道呢間有“冇限時”海鮮火鍋,下次再約朋友嚟食
突然間發現呢間酒樓有任飲任食海鮮火鍋放題,重點係無限時

首先會上麻辣雞煲

刺身拼盤
六款刺身,樣樣都好新鮮,鮑魚仲係原隻
特級安格斯肥牛
肥瘦分明,肉質鮮嫩
巨型水餃王
木耳鮮蝦,超正
賣相已經冇得輸

海鮮食材全部都非常新鮮,酒樓都好捨得供應高質食材

鱔非常好味

我要推介蝦膠
彈牙鮮味,唔會死實實
韭菜餃

知道呢間有“冇限時”海鮮火鍋,下次再約朋友嚟食
2021-12-08
2021-12-05 106 瀏覽
😮伏味濃系列❗️🍭上網見到觀塘呢間真味鮮廚好評如潮,咁咪一於想去試下,即使平日都好full, 咁啱呢日早收工,試下work in 上去,佢又有位wor, 不過係d後加枱,相對冇咁舒服啦,不過想試就照要啦~🦞龍蝦套餐 $288🔸刺身拼盤有三文魚,吞拿魚,甜蝦,帶子同埋鮑魚等等!整體都算幾新鮮,甜蝦同鮑魚最好食😋🔸重慶雞煲見到雞煲個樣已經覺得唔吸引🙈食落又冇咩味,食咗兩嚿已經唔想食🙁🔸粟米蜜棗紅蘿蔔湯底開始打邊爐,湯底清清地,冇特別~🔸6款時令海鮮拼盤每日嘅款式都唔同,今日就有鱔片,龍躉肉,元貝,聖子,青口同埋龍蝦!元貝肉係急凍仲有冰嘅,之後再放落個殼到,睇見真係覺得好好笑😅😅睇見就唔想食了😂當中聖子,鱔片,龍躉肉同埋龍蝦都ok, 幾鮮甜😋🔸特級安格斯肥牛碟牛嚟到,我又笑了😂有冇細碟到咁呀😅食落牛味ok, 唔太韌,係安格斯嚟🔸巨型水餃皇每人一隻,味道一般🔺上面五款食物,每位客人一份!食完就可以自己再order 其他配料打邊爐😛呢到好鐘意將你order 嘅食材擺埋一碟🙈好似垃圾咁😂當中美國肥牛同蔬菜都可以~算唔錯😛🔺飲品方面有一般汽水,茶類飲品,韓國類飲品,啤酒同埋d一大壺竹庶矛根及薏米水🤗試
😮伏味濃系列❗️

🦞龍蝦套餐 $288

🔸刺身拼盤

🔸重慶雞煲

🔸粟米蜜棗紅蘿蔔湯底
開始打邊爐,湯底清清地,冇特別~

🔸6款時令海鮮拼盤

🔸特級安格斯肥牛

🔸巨型水餃皇
每人一隻,味道一般

🔺飲品方面有一般汽水,茶類飲品,韓國類飲品,啤酒同埋d一大壺竹庶矛根及薏米水🤗試咗薏米水,係雪櫃拎出嚟都係熱熱地嘅😂

💁🏼‍♀️整體食物好一般,唔明點解咁多好評😂唔通我要求高定黑仔😅都幾伏下🥺可能佢勝在無限時吧😩呢間火鍋放題應該係我覺得最唔抵嘅一間,同埋食嘢食得最少嘅一間,冇下次❗️d姐姐服務就唔錯~
2021-12-03 58 瀏覽
冬天凍冰冰,約朋友去APM隔離嘅亞太中心食打邊爐,揀咗呢間可以打邊爐,全層都係呢間酒樓,地方大,環境光猛 無限時任食任飲海鮮火鍋,選擇多又抵食,首先嚟咗個【重慶雞鍋】份量好多,每件雞都好入味,辣辣地夠哂惹味,再嚟就係2人份量嘅【刺身拼盤】新鮮刺身,仲要厚切,鮮甜肥美 食完雞煲後就打邊爐,湯底揀咗【皮蛋香茜鍋】湯底濃郁,湯料分量多,揀咗個2人份量嘅【龍蝦海鮮盆】每盆會有6-8款新鮮海鮮;仲有【特級安格斯肥牛】及【巨型水餃皇】餡料滿滿,勁大隻 有【自座吧醬料區】,旁邊就有只定啤酒飲品任飲,今晚仲有自家煲嘅「竹蔗茅根」清甜滋潤,味道又唔怕太甜,仲有甜品「椰汁桂花糕」 用Qrcode 點選其他火鍋配料:鮮蝦滑、蟹柳、腐皮脆香酥、炸枝竹、芝士竹輪卷、魚蛋、炸魚皮、唐山菜 揀咗【龍蝦海鮮盆】每位 $318,每晚7點離座計及8:30後入座計,可享有8折優惠

2021-11-29
之前黎食長腳蟹覺得唔錯,今次見到有任食任飲海鮮火鍋,即刻黎試吓,個餐真係超抵食,而且質素都幾高👍🏻每人包咗5️⃣款精選食材個套餐仲包埋指定啤酒飲品任飲➕茶芥及自座吧醬料頭盤係刺身拼盤,🈶鮑魚,三文魚,帶子,八爪魚,蝦同埋吞拿魚,樣樣都有返甘上下水準,鮮甜肥美跟著就係重慶雞鍋,好足料,真係一啲都唔hea,雞肉食落香辣又惹味然後就係揀湯底,今次揀咗胡椒蘿蔔排骨鍋,第一次試呢款湯底,個味道用黎打邊爐都唔錯,又唔會辣龍蝦海鮮盤有澳洲龍蝦,扇貝,聖子,青口,蝦,龍躉片同埋白鱔片我最鍾意個龍蝦🦞,咬落肉質鮮甜,蝦膏香滑,扇貝好大粒,食落唔會韌,鱔片口感爽脆仲有特級安格斯肥牛,真係唔錯,牛味香濃又嫩滑最後有巨型水餃王,好大粒又足料,咬落啖啖蝦肉其他任食配菜都唔錯,尤其係個炸魚皮,放落湯一陣就食得,香脆得黎又唔會腥魚蛋爽口彈牙,鮮蝦滑都好好味仲有我打邊爐必叫嘅台灣鴨血,冇腥味,好食呢度啲蔬菜插到好似盆栽甘靚,好新鮮嘅菠菜飲品除咗有一大榨竹蔗茅根之外,仲有不同款嘅汽水同啤酒,呢度仲有桃味嘅忌廉溝鮮奶😍

個套餐仲包埋指定啤酒飲品任飲➕茶芥及自座吧醬料

仲有特級安格斯肥牛,真係唔錯,牛味香濃又嫩滑

最後有巨型水餃王,好大粒又足料,咬落啖啖蝦肉

魚蛋爽口彈牙,鮮蝦滑都好好味

仲有我打邊爐必叫嘅台灣鴨血,冇腥味,好食

呢度啲蔬菜插到好似盆栽甘靚,好新鮮嘅菠菜

• 重慶雞鍋
今次我地黎觀塘呢間真味鮮廚黎打邊爐 一坐低直接叫海鮮火鍋放題 個套餐包刺身、半隻雞份量既海鮮拼盆、安格斯肥牛刺身拼盤一叫完個set基本上就即刻上 有兩隻鮑魚 2片三文魚、2件帶子、2件吞拿魚有鮑魚令人意外 食落上好爽口跟住就上雞煲 雞件食落肥美多汁食完之後就揀湯底,叫左個粟米蜜棗紅蘿蔔湯,比較清淡揀完湯底就好快上海鮮拼盤 每人有半隻龍蝦、扇貝、海蝦、鱔片,仲有龍躉頭 食落去都新鮮同鮮甜成個套餐比較大份 食量大既人值得一試

刺身拼盤一叫完個set基本上就即刻上
有兩隻鮑魚 2片三文魚、2件帶子、2件吞拿魚
有鮑魚令人意外 食落上好爽口

跟住就上雞煲 雞件食落肥美多汁
食完之後就揀湯底,叫左個粟米蜜棗紅蘿蔔湯,比較清淡

成個套餐比較大份 食量大既人值得一試
2021-11-27 90 瀏覽
一行6人去到觀塘亞太中心呢間分店真味鮮廚打邊爐, 埋單每人$317首先上著重慶雞煲,入味得黎又野味,正,,可惜太多嘢食,試著1舊雞,, 同呢次冇用佢做湯底呀, 下次再嚟食小妹提議應該用佢做湯底呢個芫茜皮蛋湯底呢, 真心冇乜味6人份量限量刺身盆,都鮮美限量2碟肥牛,有肉味但好鞋呢個肉蟹海鮮盆,值回票價的, 個芫茜皮蛋湯底無咩味,呢個真係食佢海鮮原汁原味的味道,好在冇乜腥味, 新鮮味美窩心的是有竹蔗茅根水, 有味得嚟又不太甜,正食完以上限量的嘢食呢, 都無咩嗌任食上面嘅嘢食啦, 嗌咗什菜,魚皮,蝦滑,炸支竹,金針菇, 一碟牛肉一碟豬肉, 牛肉同埋豬肉都勁鞋冇味道

首先上著重慶雞煲,入味得黎又野味,正

呢個芫茜皮蛋湯底呢, 真心冇乜味

6人份量限量刺身盆,都鮮美

限量2碟肥牛,有肉味但好鞋

窩心的是有竹蔗茅根水, 有味得嚟又不太甜,正

2021-11-25 72 瀏覽
為食鬼大解放帶多二個胃先得喇!大鬼請食飯話觀塘有間抵食任食任飲放題,有得食小妹一定卻之不恭,地點交通超方便。👍壹亞太中心觀塘地鐵站行幾步就到,六樓全層地邊闊落,樓底高光猛又通風,門口姐姐仲好有禮貌添,將餐牌上用餐流程詳細介紹仲加了用餐心德添。🤣啤酒汽水任飲都值回票價。🍲先食雞煲熱身炒香唐芹與雞醬汁散發陣陣香氣好吸引,入口嫩滑有雞味香濃入味。🍣再黎刺身佐酒刺身有三文魚、甜蝦同鮑魚等等件件鮮甜爽口。🍲轉打邊爐喇!😋😋🥢海鮮船龍蝦彈牙有鮮味,帶子都不錯爽口微彈。🥢肥牛油花比例平均,一灼即食肉質鮮嫩軟腍。🥢巨型水餃,大大隻餡料十足汁味濃。🥢午餐肉打邊爐必食之選。🥢響鈴一卷卷脆卜卜,一浸即食超香豆味。🥢係時候都要食蔬菜解解油膩了。超豐富勁滿足一餐,一個價錢三種享受抵食到爆,原來真味鮮廚屬海港集團🤞🏻,難怪食物咁有質素喇!👏
為食鬼大解放帶多二個胃先得喇!

啤酒汽水任飲都值回票價。
🍲先食雞煲熱身

🍣再黎刺身佐酒
刺身有三文魚、甜蝦同鮑魚等等件件鮮甜爽口。

🍲轉打邊爐喇!😋😋
🥢海鮮船龍蝦彈牙有鮮味,帶子都不錯爽口微彈。

🥢肥牛油花比例平均,一灼即食肉質鮮嫩軟腍。

🥢巨型水餃,大大隻餡料十足汁味濃。

🥢午餐肉打邊爐必食之選。

🥢響鈴一卷卷脆卜卜,一浸即食超香豆味。

🥢係時候都要食蔬菜解解油膩了。

2021-11-17
2021-11-22 83 瀏覽
今晚約了家人吃晚飯,選擇了任食,可以刺身、雞煲、打邊爐等,什麼都試試。餐廳位於觀塘,餐廳的天花板十分吸睛,又夠光猛。先要了個重慶雞煲,雞肉都夠滑,味道香濃惹味,激起食慾。刺身拼盤竟然有鮑魚,十分驚喜,爽口彈牙。海鮮拼盤亦令人眼前一亮,有一隻龍蝦,想起都開心,又有各款貝類和魚蝦。肥牛作為打邊爐必備之物,亦沒有令人失望,肥瘦適中。餃子大大隻,煮完漲卜卜,口感十足。不夠的話可以再點些豬肉或魚肉,要點主食又可以。
今晚約了家人吃晚飯,選擇了任食,可以刺身雞煲、打邊爐等,什麼都試試。餐廳位於觀塘,餐廳的天花板十分吸睛,又夠光猛。先要了個重慶雞煲,雞肉都夠滑,味道香濃惹味,激起食慾。刺身拼盤竟然有鮑魚,十分驚喜,爽口彈牙。海鮮拼盤亦令人眼前一亮,有一隻龍蝦,想起都開心,又有各款貝類和魚蝦。肥牛作為打邊爐必備之物,亦沒有令人失望,肥瘦適中。餃子大大隻,煮完漲卜卜,口感十足。不夠的話可以再點些豬肉或魚肉,要點主食又可以。

2021-11-19 1175 瀏覽
之前bookmark左呢間餐廳好耐,因為見佢夠多野食又可以無限時,啱曬我呢個大胃王。餐廳位於亞太中心,位置方便,上到去地方好大夠闊落,光線好夠。我地一行4人叫左個龍蝦餐,一於食豪啲!首先黎嘅係雞煲,雞煲好足料,勁多件,調味好正帶小小辣,最抵讚係雞肉超滑,件件都係甘嫩,我地最後清曬。食緊雞煲嘅同時,會有一個好豐富嘅刺身拼盤,入面有三文魚,帶子,鮑魚等等。三文魚好新鮮同日本舖頭嘅無分別,鮑魚好軟淋,唔韌真係好驚喜!食完雞煲之後,可以開始打邊爐啦,我地叫左皮蛋莞茜湯,諗住無甘熱風。湯底清甜,激多皮蛋同莞茜。打邊爐附送一個4人份嘅海鮮拼盤同埋安格斯牛,仲有4隻秘製餃。拼盤有齊曬龍蝦,膏蟹,蟶子,斑塊等。全部海鮮都好新鮮,當然最愛龍蝦,食半隻唔夠喉呀。安格斯牛雪花分佈好平均,入口重牛味而且軟滑,係靚牛。餃子係大大粒,入面好大粒蝦,彈牙爽口。除左呢啲野食外,其他普通火鍋配料都可以任叫,應有盡有,我推介蝦滑,彈牙好味,仲有韮菜餃,好足料食落好香。飲品方面好多選擇,有茶,有韓國類飲品,啤酒同埋一大壺竹庶矛根。整體好滿意,服務員姐姐好nice,我同爸爸呢兩個大胃王都食到投降啦,超滿足。

首先黎嘅係雞煲雞煲好足料,勁多件,調味好正帶小小辣,最抵讚係雞肉超滑,件件都係甘嫩,我地最後清曬。

餃子係大大粒,入面好大粒蝦,彈牙爽口。

2021-11-10
  • 鮑魚
今日同屋企人係apm行街,行到餓餓到就諗到附近亞太中心勁多餐廳,於是就揀左呢間又有得食雞煲,刺身,打邊爐又任食既真味鮮廚。由於妹妹中意食龍蝦,又想慢慢歎,所以我地一行4人就揀左318 (每人半隻龍蝦)無限時時段既plan1)雞煲佢係有少少辣,但我唔食得辣都食到,好過癮,會一舊接一舊咁食,而且雞好嫰又入味,而且有莞茜,加分。2)刺身拼盤有三文魚,吞拿魚,八爪魚,鮑魚,蝦,帶子,全部都好新鮮。我最中意係鮑魚,鮑魚軟淋但顏令人一試難忘,其他魚類都解凍得十分得宜,唔會有雪藏味。留意反,刺身雞煲都是按人數比3)皮蛋莞茜湯底 莞茜份量好多,但皮蛋略顯比較少,如果多d 就好。之後佢配一個海鮮拼盤,同靚牛。海鮮拼盤有帆立貝,聖子,膏蟹,龍蝦,青口,蝦。份量十分足夠,我哋四個人每一款都有四隻,除咗蟹同青口就要share。 全部海鮮都十分新鮮,清潔十分好, 青口,聖子,沒有沙。只要把握好時間,海鮮都很鮮嫩,沒有柴或者過硬的情況發生, 海鮮的質素也是不錯的。另外佢仲可以用電話掃code 落單,有部分打邊爐料係可以任叫。另外飲品係可以出去專區任拿,有汽水啤酒,仲有竹庶茅根水整體質素中上,我地個個食得好飽,如果
今日同屋企人係apm行街,行到餓餓到就諗到附近亞太中心勁多餐廳,於是就揀左呢間又有得食雞煲刺身,打邊爐又任食既真味鮮廚。

1)雞煲

2)刺身拼盤
留意反,刺身雞煲都是按人數比

3)皮蛋莞茜湯底
莞茜份量好多,但皮蛋略顯比較少,如果多d 就好。

另外飲品係可以出去專區任拿,有汽水啤酒,仲有竹庶茅根水

整體質素中上,我地個個食得好飽,如果可以有埋雪糕就完美