服務差 老闆娘阿豬媽係間餐廳嘅敗筆 做生意唔係咁做嘅終於見識到 原來啲差評係真㗎 !我其實已經黎過好多次,因為公司附近又近 lunch dinner 間唔中都會嚟其實都有少少懨懨地 (餐牌十年如一日 無新意)但經過今日我以後唔會再嚟!!😠首先 落單嘅時候 滿頭白髮嘅老闆娘係咁催你 啱啱坐低就不停 sell 你點啲貴嘅餸 ,醬油蟹 韓牛 韓豬 。。。。叫你點貴嘅套餐以前都會點嘅 但其實好一般,韓牛 韓豬 無乜豬味 ,牛肉有筋。。。。今日兩個人食 又唔係好肚餓,我本身係唔食醬油蟹,又無點燒肉 叫了個鍋和蒸蛋 ,個老闆娘即刻黑面 !然後小菜以往都係食完可以refill 我地都唔係全部小菜食晒 只係薯仔嗰碟小菜食完想refill 老闆娘竟然話每碟加$10如果我第一次嚟,可能會以為真講真我都冇乜食過邊間韓國餐廳前菜係要加錢refill,我七年前開始黎呢度都係免費refill 平日lunch time 食呢度一百蚊都唔洗嘅set 都唔使加錢竟然今晚同我講要加錢?我即刻問佢幾時開始要加錢㗎?個老闆娘用啲韓文加少少英文同埋廣東話 意思話我哋點嘅餸太少 佢賺得唔夠多,所以前菜要加錢!講廣東話嘅員工話
服務差 老闆娘阿豬媽係間餐廳嘅敗筆 做生意唔係咁做嘅
終於見識到 原來啲差評係真㗎 !
其實都有少少懨懨地 (餐牌十年如一日 無新意)
但經過今日我以後唔會再嚟!!😠

以前都會點嘅
但其實好一般,韓牛 韓豬 無乜豬味 ,牛肉有筋。。。。
個老闆娘即刻黑面 !

然後小菜以往都係食完可以refill
我地都唔係全部小菜食晒
只係薯仔嗰碟小菜食完想refill
老闆娘竟然話每碟加$10
如果我第一次嚟,可能會以為真
講真我都冇乜食過邊間韓國餐廳前菜係要加錢refill,
我七年前開始黎呢度都係免費refill
竟然今晚同我講要加錢?
我即刻問佢幾時開始要加錢㗎?
個老闆娘用啲韓文加少少英文同埋廣東話
意思話我哋點嘅餸太少 佢賺得唔夠多,所以前菜要加錢!

講廣東話嘅員工話唔好意思
都唔知點解個老闆話今日前菜要收錢
令到佢哋好難做

其實個前菜我唔一定要食
唔係10蚊嘅問題
做生意唔係咁做嘅!恭喜你 失去了一個熟客!
成條街咁多韓國嘢 大把好食過呢間

真係咁係咁好食 又貴 個鍋好咸 個蒸蛋無味

而且餐廳內抽風超級差 每次嚟食都會一身油煙味

食物質素大不如前
服務退步
差!
大家可以唔使嚟㗎啦!我以後都唔會黎

垃圾鍋
不愧是香港的韩国街,真的能找到超赞超正宗的韩料店!这家味道真滴不错不愧是韩国本地人开的。酱油蟹超赞!蟹膏好多好新鲜😋 烤肉也超好吃,老板娘亲自帮我们烤的肉,韩牛真的好牛超赞!👍
2024-01-29 337 瀏覽
好快就過年,稔起都興奮上星期五我约左幾個friends去食韓燒慶祝考試成績理想,個日係openrice search到尖沙咀金巴利道嘅石牆道韓國餐廳,所以就去try tryOpenrice最近有個尊尚美饌,有好多優惠,大家可以用下一整條鰻魚,切開一塊塊,慢慢燒到金黃色,再加埋特製醬汁,確實超美味
好快就過年,稔起都興奮

Openrice最近有個尊尚美饌,有好多優惠,大家可以用下

2024-01-26
  • 韓式燒鏝魚
2024-01-08 474 瀏覽
朋友邀约試试韓菜,咁一定要捧場试菜地點:尖沙咀金巴利道石牆道韓國餐廳净係前菜都十幾碟,有泡菜,薯仔,青瓜,菠菜,碟碟份量少少,但味道唔錯,食完仲可以re-fill添醬油蟹,夠鮮,膏又多,真係一口一啖鮮韓牛就係韓燒必食,塊塊size 一樣,仲厚切,燒起上黎D肉汁流晒出黎,同埋牛味好濃蝦都算大隻抄魷魚加素麵,呢款幾有特色,魷魚濃味配素麵中和番,啱啱好,魷魚爽配素麵別有一番風味整體味道幾好,值得一试
朋友邀约試试韓菜,咁一定要捧場

试菜地點:尖沙咀金巴利道石牆道韓國餐廳

醬油蟹,夠鮮,膏又多,真係一口一啖鮮

蝦都算大隻

整體味道幾好,值得一试
2024-01-06
  • 醬油蟹
聖誕節既中午黎食午餐,人唔多,環境闊落,被安排上2樓坐。有前菜供應,我地叫左無骨牛肋條 ($180),牛肩裏條 ($250)同調味豬扒 ($180),店員有幫忙燒肉類,有禮貌得黎又非常有效率地幫我地燒,但係冇同我哋講邊款係牛肋條邊款係牛肩裏條,快速幫我地燒好,好似好趕時間咁,我哋都未食完就想繼續燒,要叫佢轉頭先燒佢先停手😅牛既肉味唔重,亦無咩醃料味,如果唔靠調味料應該冇咩味,肉質都唔係特別好食,份量一般,呢個價錢唔太值。另外叫左生菜 ($70) 配肉類,配埋一齊食都唔覺得特別好食。叫左個泡菜餅 ($130) 同冷麵 ($100),泡菜餅冇乜泡菜味,唔點汁又係好似冇乜特別咁,冷麵反而ok,麵質幾煙韌,如果酸啲仲好味啲。到我哋食完啲肉,店員好匆忙咁問我哋仲燒唔燒,佢要幫我哋收起個爐,唔知以為好多客等緊,但係其實成間鋪都冇乜人,好似趕我地走咁
聖誕節既中午黎食午餐,人唔多,環境闊落,被安排上2樓坐。

生菜

2023-12-25
2023-12-30 312 瀏覽
今日服務員態度差到……無下次….以前都有黎呢間食過幾次,都未試過好似今次咁…人到吾齊,仲要叫人叫番原本人數既食物仲要連小菜都吾俾添,催左幾次先話添小菜要加錢才有。咁一早講嘛⋯⋯吾係我叫完行開左就算囉
今日服務員態度差到……無下次….
以前都有黎呢間食過幾次,都未試過好似今次咁…
人到吾齊,仲要叫人叫番原本人數既食物
2023-12-21 259 瀏覽
天氣真係開始凍,所以一班Friend约埋去食韓燒,韓牛真係超好食,唔會韌仲好有牛味;另外有款炸蝦餅,仲幾香口;重點介紹係鲜人參燉雞湯,食完成個人暖笠笠,原隻雞肉,輕輕拆開巳食到D雞肉,唔會靱,好香雞味,

韓式煎蝦餅

天婦羅鮮人參
燒韓牛
韓式人參雞湯
  • 人參雞湯
垃圾級用餐體驗,想受氣就黎幫襯!由入座、落單後,足足係等左一個鐘都未有菜上!!!!星期五晚,book左4人食飯慶生。第一次落單暫時叫左五花腩、見有幾款,問有乜分別,佢唔答,問邊款厚、邊款薄,佢又唔答跟住就推薦左我哋叫左個特級金獎五花腩,話燒出黎香好多,然後另外叫左牛肋條、蔬菜拼盤、涼拌蔥絲、泡菜煎餅。熟食未上到其實明白,但燒肉係唔需要煮,唔明點解要等一個鐘??中途催左3次,先至上韓式小菜比我地,但依然未有其他野食,鍵基於佢哋上菜太慢,我地就第2次加單落左個海鮮豆腐鍋。到第4次催佢,先話「快咖喇,黎緊」跟住泡菜煎餅上菜先,但一食落係凍…..連暖都唔係,但因為大家都好餓就繼續食之後d燒肉先至到,然後佢地店員就幫手燒,其實只係夾左塊肉落去,就走左。不過我地冇所謂,覺得自己燒仲好,牛肋條同埋嗰個咩金獎五花腩真係好普通,完全feel唔到佢話呢個五花腩燒出嚟好香到呢個時候其實已經差唔多兩個鐘,但個個涼拌蔥絲依然未到….咁又唯有再催!之後個湯黎左,見佢出哂煙,心諗一定好夠熱,然後就叫店員比4隻碗我地其實都搞笑,因為本身餐具係冇碗,得碟,如果唔叫可能真係碗都唔俾你用拎碗都催左2次,唔知係因為等得耐定其

垃圾級用餐體驗,想受氣就黎幫襯!

由入座、落單後,足足係等左一個鐘都未有菜上!!!!

見有幾款,問有乜分別,佢唔答,問邊款厚、邊款薄,佢又唔答

到第4次催佢,先話「快咖喇,黎緊」
就繼續食

不過我地冇所謂,覺得自己燒仲好,

其實都搞笑,因為本身餐具係冇碗,得碟,
如果唔叫可能真係碗都唔俾你用
拎碗都催左2次,唔知係因為等得耐定其實個湯本身都唔算熱,分完之後,其實飲落係唔熱……..

食到呢到,其實都冇抱任何期望,但因為唔夠食
再追加左一份普通五花腩同埋蔬菜石鍋拌飯
今次又好快上到菜呀,唔知係咪開始走左好多客,普通五花腩比起佢推薦嗰款燒出黎係仲香囉。
個石鍋飯撈完係濕漉漉,冇飯焦,又係懷疑過石鍋本身都唔夠熱。

間野話收22:30,但個疑似老闆娘既韓國女人,21:45走埋黎我地張枱講一堆冇人聽的明既韓文,加幾句廣東話,示意我哋快啲走,
然後隔咗一陣佢又走黎,將本身係爐入面嘅燒到乾哂黑哂既菇同洋蔥同堆幾舊肉,好似炒飯係咁兜左幾野,然後佢準備想夾落我個碟,我話唔要,唔知佢呢個係乜嘢操作….留意返!d洋蔥同埋菇係濃哂黑哂,然後佢問我點解唔食菜
我真係好無言…..
其實d菇同洋蔥係個店員經過,然後幫我哋放落個爐,話好食wo)本身都冇諗住燒嚟食。

之後佢夾晒其他洋蔥同埋菇俾我啲朋友
然後就收走晒啲爐….
知佢趕收工,但嗰陣10點都未到

因為我哋訂咗蛋糕,係到慶生
之後就叫佢地上埋蛋糕la,未食完,嗰個韓國女人又走埋嚟,又講一大堆韓文,做晒手勢咁
叫我地走,話佢地收工la
呢個時候係22:20
聽到隔籬枱啲人都係咁俾人催快d走。

總括而言,真係垃圾級體驗,此生不再幫襯!!有人請你都唔好食記得!!!

2023-12-09 291 瀏覽
上星期朋友约我去尖沙咀试韓國菜,日本菜试得多,韓國料理係第一次已經佈置聖誕裝飾,充滿節日氣氛装修各方面都古色古看,好有古韓國風情前菜都十幾碟,有泡菜,節瓜,薯仔等味道都唔錯,少食多滋味天婦羅鲜人参,外脆加埋蜜糖就非常好味,鲜人参有D甘,但有蜜糖中和番,可以一試牛柳金菇,好香牛味配埋金菇,口感幾特別人参雞汤,原隻雞肉,唔靱,仲好有人參味,超好味

已經佈置聖誕裝飾,充滿節日氣氛

装修各方面都古色古看,好有古韓國風情

前菜都十幾碟,有泡菜,節瓜,薯仔等味道都唔錯,少食多滋味

牛柳金菇,好香牛味配埋金菇,口感幾特別

人参雞汤,原隻雞肉,唔靱,仲好有人參味,超好味
2023-12-05
  • 人參雞湯
強烈提醒大家落單時要小心,盡量唔好搵老闆娘,堅持自己想食D咩就算,千萬唔好俾佢sell到。Please be reminded to stick to whatever you want to order. Avoid ordering with the lady boss as she will keep asking you to order this, order that, order more portion, trying to squeeze as much as money from you. 疫情前已經同唔同既朋友食過3次石牆道,疫情後第一次回歸,諗住黎個Happy Friday! 本身由到達餐廳由侍應姐姐接待,上一層揀位,坐低等朋友,先送黎幾杯熱茶,我地就叫啤酒飲住先等朋友,佢地都無催我地落單叫野食,幾位侍應姐姐態度都好好,所有野感覺都良好,點知由落單果一刻就出事喇......我地一行4人,其中3個之前都黎食過,就諗住先叫個,之後再加野食;點知其中一個講廣東話既侍應姐姐話一開頭叫2人餐咁前菜只有2人份,叫我地落埋其他野食單先;咁我地轉個頭諗諗已經再叫,其中有個侍應就

我地一行4人,其中3個之前都黎食過,就諗住先叫個[2人餐B3],之後再加野食;點知其中一個講廣東話既侍應姐姐話一開頭叫2人餐咁前菜只有2人份,叫我地落埋其他野食單先;咁我地轉個頭諗諗已經再叫,其中有個侍應就話落單要叫老闆娘,無問題,我地就等老闆娘過黎...老闆娘係個銀白短髮著裇衫既‘’阿豬媽‘’,講野係廣東話 x 韓文 x 英文咁混住黎講,其實都有少少聽到R晒頭同load唔切。一黎佢就問我地食唔食醬油蟹,我地唔岩食,就話叫2人餐B3,佢就一輪咀up-sell我地將餐果份五花腩加差額$140轉佢個金獎五花腩,咁我地就諗住試一試啦,佢又叫我地加兩份,好彩我地截住佢,只加一份;跟住叫F19牛肋骨($200),佢又話果個係細既,叫我地叫南瓜牛肋骨 ($3XX),但我地話唔食南瓜就推左佢;我地再叫左泡菜餅,佢就問我地夠唔夠呀?我地就話一陣唔夠先再叫水冷麵啦,誰不知佢當下已經即刻落埋單,到上菜時我地先知,唔知係咪想側側膊唔多覺,有少少老屈既感覺。臨尾佢用廣東話問我地要唔要芝麻葉同Onion,我地以為係問我地2人餐B3裡面個菜籃要唔要呢兩樣野,所以就話好啦,阿老闆娘無提過要收錢或者幾錢!最後埋單原來每樣都要收$50+10%。
有少少俾佢禁住黎搶咁。

呢位所謂既老闆娘仲好煩,佢好執著你D調味料點擺,又執著D前菜同菜籃點擺,一定要跟佢心目中既擺法咁擺。佢會教你點樣用菜包燒肉,但又係好夾硬黎咁,硬係要你跟佢做法,如果唔岩心水要堅決同佢say no,唔好俾佢夾硬黎。其實我地都係放工想Happy Friday黎食餐飯,唔知點解好似有D被訓導/教導既感覺。

野食係好食既,份量都唔錯,調味牛肋骨好和味,前菜係豐富既,好幾位講廣東話既侍應都好好服務,餐廳環境係韓式,但成餐飯就真係唔係食得幾舒暢,被人hard sell完仲要俾人教化點樣食呢樣,點樣食果樣。臨尾埋單見到原來芝麻葉同Onion每樣要收$50+10%更加唔高興。阿老闆娘好似想劏得幾多就幾多.....第一次黎食既朋友已經即場話唔會再有下次,食到成肚氣。
G59 韓國特級金獎五花腩
調味牛肋骨
2023-11-24
調味牛肋骨
2023-11-17 383 瀏覽
有朋友叫我去尖沙咀呢間石牆道韓國餐廳試下菜,俾下意見所以前日就去左試下韓牛份量好大,帶子都好大粒,燒起黎肉汁四溢,好重牛味,唔錯仲有係牛肋骨加五花腩,肥瘦比例均匀呢款天婦羅鲜人參我最欣賞,外超脆,味道甘甘地,加埋醬料食,味道超特別醬油蟹比起其他餐廳醃得更入味,蟹肉夠鲜,膏多,配埋紫桑飯一齊食,完美组合整體唔錯,大家可以一試,應該唔會失望
有朋友叫我去尖沙咀呢間石牆道韓國餐廳試下菜,俾下意見

所以前日就去左試下

韓牛份量好大,帶子都好大粒,燒起黎肉汁四溢,好重牛味,唔錯

仲有係牛肋骨加五花腩,肥瘦比例均匀

整體唔錯,大家可以一試,應該唔會失望
2023-11-13
  • 醬油蟹
公司年尾出左bonus,經理為左慰勞大家一年的辛勞,早兩日宴請我到一班同事到石牆道韓國餐廳嘆下韓菜酱油蟹,唔少得,醃得入味夠鮮味燒鳗魚就必食,一條條超新鮮,加埋佢地秘制甜醬,一试難忘呢個我第一次order,章魚仔配燒腩仔,辣辣地幾開胃,章鱼仔唔韌,好有口感

酱油蟹,唔少得,醃得入味夠鮮味

燒鳗魚就必食,一條條超新鮮,加埋佢地秘制甜醬,一试難忘

2023-11-11
  • 章魚仔配燒腩仔
2023-11-09 240 瀏覽
下個月就到聖誕,心情真係特別激動噚晚我帶左加拿大剛返黎嘅表姐去食韓國菜,我地去左尖沙咀金巴利道嘅石牆道韓國餐廳牛脷大大塊,燒上黎好香口海鲜韓式炒粉絲,熟辣辣,夠味道,但又唔會太鹹,D蝦仲好大隻添韓燒點少得有我至愛嘅帶子,大大粒,又幾鮮味我地一家人計劃左聖誕去韓國滑雪,到時大家再食過
下個月就到聖誕,心情真係特別激動

牛脷大大塊,燒上黎好香口

韓燒點少得有我至愛嘅帶子,大大粒,又幾鮮味

我地一家人計劃左聖誕去韓國滑雪,到時大家再食過
2023-11-08
  • 韓式海鮮炒粉絲
2023-11-08 214 瀏覽
天氣開始涼涼地,梗係要食D熱辣辣暖下個身,噚晚同三舅父一家人去食韓燒有我最爱牛肋骨,份量多又大塊,燒上黎肉質四射,最主要唔韌,超好食韓式燒鰻魚,女職員剪開一塊塊,加醬食蝦又新鮮,我最鍾意食海鮮,真係食極停唔到口燻肉眼,好大塊厚切,好有口感總括整體都唔錯,評分:

韓式燒鰻魚,女職員剪開一塊塊,加醬食

蝦又新鮮,我最鍾意食海鮮,真係食極停唔到口

燻肉眼,好大塊厚切,好有口感

總括整體都唔錯,評分:
2023-11-01
  • 燻肉眼
2023-11-01 221 瀏覽
同事晚上聚餐,決定去食韓國料理醬油蟹。聽聞老闆也是韓國人會講廣東話也能猜的到說什麼,溝通冇問題時不時幾句韓文🤣食物🍽:醬油蟹是招牌必點,膏也非常多烤肉要選醃過得肉會更好吃,叫了肉拼盤最後都吃不完。烤鰻魚配上醃過得紫蘇葉非常好味。環境🛋:有兩層,同場二樓坐滿才會開一樓,我們食完都九點幾了,依然坐滿曬。房間比較擠迫,但都算可以坐到6-8人
同事晚上聚餐,決定去食韓國料理醬油蟹。

食物🍽:
醬油蟹是招牌必點,膏也非常多
烤肉要選醃過得肉會更好吃,叫了肉拼盤最後都吃不完。
烤鰻魚配上醃過得紫蘇葉非常好味。

環境🛋: