2024-06-26 572 瀏覽
得閒翻開相冊看之前在神戶屋日韓放題的美食相片,簡直就是垂涎欲滴,忍不住約了好友再去吃多餐! 🤤🍽️豪華的海鮮拼盤簡直就是海鮮料理的極致,有各種刺身。色香味俱全!無論是視覺、香味還是口感,都有著頂級的水準!無一不讓人垂涎三尺!甜品,雪糕、飲品任吃任喝,簡直是甜品控的天堂!🎉🍦 從經典的草莓、巧克力,到獨特的香草、芒果,各種口味應有盡有,而且選用優質原料制作,口感細膩,是味覺的極致享受,我忍不住吃了十幾盒!好邪惡啊!麻辣小龍蝦小龍蝦鮮艷欲滴,油潤滑嫩,撲鼻而來的濃烈麻辣香氣立刻勾起了食欲。剝開外殼,雪白飽滿的蝦肉露出來,彈牙爽脆。入口立刻感受到舌尖被麻辣刺激的酥麻感,蝦肉的鮮香和肉質的彈牙感又讓人賞心悅目!吃完辣再來一杯冰涼的飲品,再加上一份美味的雪糕,那感覺簡直爽翻天!軟殼蟹手卷酥脆可口的軟殼蟹夾在米飯卷中,咬下後蟹肉鮮甜多汁,與米飯的清新感交織,又有紫菜的香味,口感多變,令人回味無窮。鹹蛋黃金蝦蝦肉裹上香濃醇厚的鹹蛋黃醬汁,外層酥脆可口,咬下後鮮香四溢,好味到連蝦皮都吃了芝士蝦春卷金黃酥脆的春卷包住鮮嫩多汁的蝦肉,又有濃郁融化的芝士醬,入口滿足。日本香芋丸Q彈滑嫩的芋泥團,芋香四溢鹽燒活

麻辣小龍蝦

軟殼蟹手卷

鹹蛋黃金蝦

芝士蝦春卷

日本香芋丸
Q彈滑嫩的芋泥團,芋香四溢

鹽燒活海蝦串
新鮮彈牙的活海蝦,經過鹽烤後鹹香誘人

2024-06-20 604 瀏覽
旺角兆萬入面既神戶屋,細細個已經聽過佢個名,今次終於有機會品嚐到,概括一句:食物種類選擇非常多。餐廳提供一般嘅放題刺身壽司之外,特別要提及日式火鍋,壽喜燒火鍋,湯底濃郁,牛肉肉質嫩滑,再搭配大量蔬菜如生菜、金針菇,還有蜆、牛柏葉、午餐肉等火鍋配料,選擇多不勝數。另外還有多種熟食,例如麻辣小龍蝦算是必叫之選,醬汁、滕椒味都非常出眾,龍蝦肉非常入味,令人回味無窮。餐廳嘅飲品選擇豐富,特別多種類的啤酒,特別有日本啤酒一定要好好暢飲一番,汽水,茶,各式各樣飲品都非常充足,種類多樣,各具風味。員工服務都非常到位,會經常留意桌上碗碟,收拾速度非常。

員工服務都非常到位,會經常留意桌上碗碟,收拾速度非常。

2024-06-20 537 瀏覽
日式放題始祖有機會真係要數到呢一間神戶屋日韓放題,位於兆萬中心都好多年,放題食品種類豐富。🏠餐廳:神戶屋日韓放題📍地址:旺角西洋菜南街1N號兆萬中心8樓放題套餐一坐下之際,已經上了一系列頭盤,當中一定要提及刺身!頭盤刺身滿滿大隻生蠔、三文魚、鮑魚、長腳蟹、帶子、螺肉、魷魚等等,再加上一板金黃色海膽壽司,視覺上都已經充滿衝擊。除咗刺身方面,仲有大量手捲、壽司任君選擇!另外特別有火鍋放題,唔食刺身都可以任叫食材作壽喜燒火鍋!個人偏好喜愛呢間餐廳的火鍋,食材落單自己親自烹調,急凍肥牛配搭壽喜燒火鍋都非常不錯。2個飲品櫃自取飲品,到走的時候才發現電梯口放題雪糕雪條,真的要留意一下。

🏠餐廳:神戶屋日韓放題
📍地址:旺角西洋菜南街1N號兆萬中心8樓

放題套餐一坐下之際,已經上了一系列頭盤,當中一定要提及刺身

2024-06-16 528 瀏覽
爸爸節去食過,明白人多,落單後黎食物遲是可以理解。但收等5百多元,食物質素應該要符標準。但可惜的是:刺身有些款唔太新鮮,生蠔就冇未道(專登加錢食高級),種類已經唔多,一開始已經有幾款話冇,實在太失望。9點未夠,連燒菠蘿未可以話冇?總結後,我應該係第一次,亦係最後一次光顧

9點未夠,連燒菠蘿未可以話冇?

總結後,我應該係第一次,亦係最後一次光顧
2024-06-16
120 分鐘 (堂食)
首先係豐富嘅刺身拼盤,一放低就哇哇聲,又新鮮又大份❣️最開心係生蠔🦪新鮮又Yummy💖有超過二百款日韓美食,仲有海膽、長腳蟹、迷你海鮮蒸鍋、日本壽喜燒同埋麻辣四川雞煲,唔夠侯就可以追加火鍋配料!串燒、炸物、和食料理都有水準,日式燒牛舌、燒羊架、海老天婦羅、海苔炸多春魚、韓式炸鮮奶卷全部都讚不絕口,我地仲叫咗和牛壽喜燒,大大片和牛無得輸✨仲有必點燒菠蘿🍍酸甜多汁好味推介當然仲有飲品任飲,有啤酒🍻汽水🥤茶等,加埋甜品有泡芙,雪糕雪條任食🍦真係大滿足阿❣️

2024-06-15 334 瀏覽
同朋友大概6:30去到,冇咩人可以直接入座,未入座之前已經見到個雪櫃,有好多雪條雪糕,入到去坐低仲見到有個爐,再望吓張紙原來可以叫壽喜燒,scan完佢QR code之後望到選擇都算好多,有刺身,壽司呢啲就基本啦😂 仲有火鍋配料,唔同嘅炸物,串燒等,選擇真係好多😌 飲品櫃入邊又有超過20款飲品,包括日本啤酒,汽水,茶類,水等等。火鍋配料又有蜆肉,牛扒葉,牛肉等。 刺身有包括咗生蠔同埋長腳蟹,要講真係有排講🙈
同朋友大概6:30去到,冇咩人可以直接入座,未入座之前已經見到個雪櫃,有好多雪條雪糕,入到去坐低仲見到有個爐,再望吓張紙原來可以叫壽喜燒,scan完佢QR code之後望到選擇都算好多,有刺身壽司呢啲就基本啦😂 仲有火鍋配料,唔同嘅炸物,串燒等,選擇真係好多😌 飲品櫃入邊又有超過20款飲品,包括日本啤酒,汽水,茶類,水等等。
用餐優惠
試食活動
2024-06-12 305 瀏覽
今晚主要想食魚生,這裡的刺身新鮮又肥美,刺身船擺盤精緻,上枱時乾冰發出的煙霧好有氛圍感。刺身款式多樣化,磯燒冷鮑魚肉質鮮嫩彈牙,即開生蠔加點檸檬汁食其原汁原味,松葉蟹腳又長又大,食落有淡淡的海水鮮味。有頭赤蝦、三文魚腩肉質肥嫩,希靈魚咸香味十足,脆卜卜的魚籽層次感大增,泰式生蝦上有刺激味蕾的濃郁辣汁,北寄貝肉質緊緻,還有魷魚、鮑片、甜蝦、赤蝦,爽脆口感的貴妃蚌、八爪魚、角螺。醬油蝦口感軟滑,海膽軍艦入口即溶。雞泡魚乾入口有嚼勁,燒有機菠蘿酸甜多汁,軟綿綿的鰻魚芝麻串,章魚小丸子皮酥肉嫩,配柴魚片、章魚燒醬,口感一流,最後來個外脆內滑的甜品韓國炸鮮奶,非常滿足。

2024-06-03
  • 磯燒冷鮑魚
  • 有頭赤蝦
  • 即開生蠔
  • 海膽軍艦
2024-06-11 373 瀏覽
早排病到七彩戒口戒得好清,而家滿血回歸啦,即刻搵個放題諗住賀一賀佢。以往食純日式放題食嚟食去都係嗰幾樣都厭啦!今次推介神戶屋日韓放題,位於充滿童年回憶嘅旺角兆萬中心8樓。🥰仲係死靚仔嗰陣講到放題食嘢點可能唔諗起兆萬😂 點解揀神戶屋,睇介紹話佢哋有超過二百款日韓美食,仲有生蠔🦪海膽、長腳蟹、迷你海鮮蒸鍋、日本壽喜燒同埋麻辣四川雞煲,仲要有得追加火鍋配料!真係唔知要食多幾次先食得晒佢哋嘅Menu🤘🏻我特別推介必食:👍🏻✨生蠔🦪(大隻新鮮鮮甜)✨赤貝、虎蝦刺身(赤貝甜,虎蝦大隻)✨日式燒牛舌(肉厚唔韌)✨燒羊架(肉嫩唔會有臊味)✨海老天婦羅(蝦大隻炸粉少)✨海苔炸多春魚(香脆多春)✨韓式炸鮮奶卷(外脆內軟好味到癲!)✨🤘🏻飲品有啤酒🍻汽水🥤茶!梗有一款啱飲!甜品有泡芙,雪糕雪條🍮🍧🍨🍦,特別推介佢哋一款士多啤梨味雪糕香港製造,唔會甜到糖尿病😂同埋就係台灣菠蘿汁都唔錯㗎🫰🏻食完之後要讚吓佢哋啲刺身好鮮甜,尤其是佢哋赤背刺身同埋虎蝦😋

刺身拼盤

我特別推介必食:👍🏻
✨生蠔🦪(大隻新鮮鮮甜)
✨赤貝、虎蝦刺身(赤貝甜,虎蝦大隻)
✨日式燒牛舌(肉厚唔韌)
✨燒羊架(肉嫩唔會有臊味)
✨海老天婦羅(蝦大隻炸粉少)
✨海苔炸多春魚(香脆多春)
✨韓式炸鮮奶卷(外脆內軟好味到癲!)✨🤘🏻

• 刺身
  • 韓式鮮奶卷
  • 燒牛舌
2024-06-10 205 瀏覽
最近夜晚約左朋友去食放題,我哋去左旺角兆萬中心8樓神戶屋度試下。入去坐底之後,我哋用QR code叫左好多野食,有刺身拼盤、手卷、壽司、熟食炸物、沙律前菜,好多款任揀。升級海膽生蠔任食⁃生蠔無腥味,肥美鮮甜😋⁃松葉蟹爪肉質鮮甜,啖啖肉,⁃其他海產刺身拼盤份量岩岩好,有鮑魚、希靈魚、醬油蝦、帶子、泰式生蝦、海膽等,款式多,岩哂樣樣想試嘅我哋😝燒物 ⁃燒有機菠蘿好甜又多汁⁃韓式炸雞系列入口熱辣辣,脆卜卜,芝士醬香濃沙律&前菜⁃黃金牛油焗粟米粟米好香牛油味,有咬口卷物⁃芝士蟹籽壽司⁃神戶和牛卷和牛唔嚡,多肉汁飲品區自助⁃各款汽水、啤酒、果汁

升級海膽生蠔任食

⁃其他海產刺身

燒物 ⁃燒有機菠蘿
好甜又多汁

⁃韓式炸雞系列
入口熱辣辣,脆卜卜,芝士醬香濃

沙律&前菜
⁃黃金牛油焗粟米
粟米好香牛油味,有咬口

卷物
⁃芝士蟹籽壽司

⁃神戶和牛卷
和牛唔嚡,多肉汁

飲品區自助
⁃各款汽水、啤酒、果汁
2024-06-10 161 瀏覽
突然之間又想食下放題 今次嚟到呢間喺兆萬多年嘅神戶屋回味下先兩個人坐卡位座位好闊落嘢食都上得好快 全部職員都好友善收碟換骨盛都好快好快首先第一round會上咗刺身船先一上枱真係好surprise個刺身船真係好大份有足足六隻生蠔好新鮮 仲有磯煮冷鮑魚同半隻松葉蟹 鮑魚肉質爽口刺身方面有三文魚 甜蝦 赤蝦 希靈魚 松葉蟹棒 珍寶帶子 北海道角螺 北寄貝 赤貝等等 全部都好新鮮 尤其係個赤蝦真係超厚肉雞泡魚乾好香口 鰻魚串夠厚身煎得外脆內嫩醬油蝦味道鮮甜 蝦肉好結實爽口彈牙點少得放題必點嘅燒廣島蠔 芝士燒蝦 用個錫紙兜裝住 回憶返晒嚟燒雞肉串 鹽燒活海蝦 燒得啱啱好紐西蘭羊架唔羶 羊味香濃好Juicy 日式燒牛舌超厚肉蒜蓉粉絲元貝大大隻 粉絲辣辣地好惹味榴槤炸彈 香芋丸又係放題必點 榴槤炸彈一定要encore 吉烈廣島蠔炸粉唔會太厚 燒菠蘿夠晒甜日本芝士年糕煙煙靭靭 蜂蜜芥末炸雞好有韓式風味 章魚小丸子大大粒入面好實心有好多章魚 海鮮茶碗蒸海鮮味好香濃飲品櫃都有大量嘅飲品除咗汽水紙包飲品仲有啤酒雪糕櫃都有好多唔同款式嘅雪條雪糕
兩個人坐卡位座位好闊落
海鮮茶碗蒸海鮮味好香濃
飲品櫃都有大量嘅飲品除咗汽水紙包飲品仲有啤酒
雪糕櫃都有好多唔同款式嘅雪條雪糕
2024-06-06 214 瀏覽
前幾日好想食放題,就即興約左朋友夜晚去旺角神戶屋,填飽肚仔,滿足心心念念嘅日韓式放題❤️ 入到左,店員會比個QR code自行掃單叫野食。食物分門別類,款式多多,有刺身拼盤、軍艦壽司、熟食鍋物、炸物等等。🌟升級海膽生蠔任食(大大盤刺身拼盤)🔹生蠔肥美啖啖肉,加檸檬汁好fresh 🔹松葉蟹爪肉質細膩入口即化,保持到新鮮度🔹其他海產刺身(魚類、蝦類、海膽等)拼盤的分量好足夠,包括有鮑魚、三文魚、希靈魚、珍寶帶子、泰式生蝦、海膽等各具特色的海鮮搭配配料如醬油、芥末令味道恰到好處。海鮮鮮甜無腥味,爽韌彈牙。🌟燒物 🔹燒有機菠蘿放題必叫,果肉好甜,多汁又解膩🌟韓式炸雞系列🔹配芝士醬味濃,又的的骰骰咁🌟沙律&前菜🔹胡麻蕃茄沙律蕃茄酸甜配胡麻醬好夾🔹黃金牛油焗粟米粟米好香牛油味🌟卷物🔹韓國紫菜包飯最鍾意嘅一款壽司,有青瓜🥒、蟹柳、黃蘿蔔🔹神戶和牛卷和牛唔會好嚡,肉汁入口鎖嫩,我好鍾意食🌟飲品區自助🔹烏龍茶、各類汽水、盒裝果汁、啤酒🌟甜品🔹多款韓國雪條

🌟升級海膽生蠔任食(大大盤刺身拼盤)
🔹生蠔
肥美啖啖肉,加檸檬汁好fresh
🔹松葉蟹爪
肉質細膩入口即化,保持到新鮮度

🔹其他海產刺身(魚類、蝦類、海膽等)

🌟燒物 🔹燒有機菠蘿
放題必叫,果肉好甜,多汁又解膩

🌟韓式炸雞系列
🔹配芝士醬味濃,又的的骰骰咁

🌟沙律&前菜
🔹胡麻蕃茄沙律
蕃茄酸甜配胡麻醬好夾
🔹黃金牛油焗粟米
粟米好香牛油味

🌟卷物
🔹韓國紫菜包飯
最鍾意嘅一款壽司,有青瓜🥒、蟹柳、黃蘿蔔
🔹神戶和牛卷
和牛唔會好嚡,肉汁入口鎖嫩,我好鍾意食

🌟飲品區自助
🔹烏龍茶、各類汽水、盒裝果汁、啤酒

🌟甜品
  • 壽司
  • 刺身拼盤
  • 生蠔
  • 海膽
神戶屋位置又幾方便,價錢適中,食物多款好味😋所以很喜歡💕我未試過大讚一間餐廳服務態度可以咁好👍🏻👍🏻👍🏻個個後生仔都好認真工作,對客人非常有禮貌👍🏻👍🏻神戶屋食放題😋有多款刺身仲非常新鮮🤤另外叫蠔同長腳蟹食🤩壽司仲有好多款式😍頭一盤搬出嚟既時候真係嘩聲😆好有誠意👍🏻擺得好靚😍每枱可以揀一款火鍋🍲我哋揀咗蒸海鮮火鍋😋鍋細細都有三層架🤪海鮮都好大隻好鮮甜😍最後仲有得打埋邊爐,正呀喂🤪佢哋嘅串燒、炸物、和食料理、所有野食都唔錯👍🏻食過咁多間放題,佢呢一間我真係讚不絕口,食物好味😋服務態度非常好👍🏻仲有咁多款式同特色食物,真係會返轉頭😚最正係佢地燒菠蘿🍍好用心擺得好靚仲好好味😋仲有好多款飲品任飲,雪條雪糕任食😋真係食到攬住個肚🤭
神戶屋位置又幾方便,價錢適中,食物多款好味😋所以很喜歡💕

真係食到攬住個肚🤭
  • 刺身拼盤
  • 日本和牛壽喜燒
  • 海膽
2024-06-02 220 瀏覽
平時同朋友最鍾意嚟呢度食晚飯,夠抵食 刺身又夠新鮮店員又夠禮貌,服務態度好好 上菜速度有快唔會漏單 食材又新鮮 串燒又夠入味,仲要有韓國炸雞 仲有埋蒸氣火鍋,真係超好食!三文魚夠肥美夠新鮮!另外帶子仲好鮮甜!真係好難搵到一間咁高質嘅放題🤚🏻
2024-06-02 253 瀏覽
已經好耐無去過旺角今次經過 發現兆萬原來仲係放題集中地今次就同老公一齊試下呢間神戶屋我地一早book左枱 所以唔使等位就直接入座店員好細心 見我地有小朋友即刻安排一個遠小小嘅座位 仲主動比bb登我地一到即刻落食物先 發現選擇好多一時三刻真係樣樣都想食簡完野食就去拎飲品先估你唔到連啤酒都有不過我拎左士多啤梨飲品出面從來未見過 幾特別好啦到重頭戲啦 放假嘅重點一定係刺身師父一啲都唔孤寒 比左超多我地一見到真係嘩出黎有生蠔 三文魚 甜蝦 虎蝦 松葉蟹腳等等刺身非常新鮮 三文魚切得厚厚的呢~甜蝦亦非常爽甜 生蠔非常多汁 啖啖肉之後我地叫左唔同嘅熱食真心講 熱食選擇非常之多多到每樣都好想食上面個燒菠蘿係店員親手燒終於有燒菠蘿係唔酸 仲要非常之甜燒到恰到好處 最後想話比大家聽 佢地嘅雪糕係movenpick黎架好少放題會有啲咁貴嘅雪糕雖然都飽到食唔落但雪糕一定要食埋先
已經好耐無去過旺角

好啦到重頭戲啦 放假嘅重點一定係刺身

師父一啲都唔孤寒 比左超多我地
一見到真係嘩出黎
有生蠔 三文魚 甜蝦 虎蝦 松葉蟹腳等等
刺身非常新鮮 三文魚切得厚厚的呢~
甜蝦亦非常爽甜

佢地嘅雪糕係movenpick黎架

好少放題會有啲咁貴嘅雪糕
雖然都飽到食唔落
但雪糕一定要食埋先
❤️又嚟兆萬食放啦,想坐得耐又多嘢食,一定係呢度😎同朋友又食又傾,我哋足足坐咗喺度五個鐘🤣呢度啲服務員全部都係後生嘅年青人,佢哋工作好有熱誠有禮貌👍🏻👍🏻喺香港嘅餐廳真係值得一讚❤️同佢哋傾開偈,先發現佢哋有一個好好嘅阿頭,所以帶領咗呢班年青人好有心咁工作💪🏻💪🏻加油👏🏻嚟到食放題,當然第一時間叫刺身😆打卡真係好靚😆呢個刺身拼盤我哋叫咗16款😎有生蠔同埋長腳蟹😋真係誠意十足嚟到呢度當然要食佢哋嘅海膽壽司同埋燒菠蘿(我食咗好多件件🤫)有一樣值得推介嘅就係串燒鰻魚,記住要新鮮燒好嚟到即食佢哋廚師研究咗一種咕嚕青口咕嚕蜆(我都係第一次食)🤭仲俾我哋現場嘅食客試食,個個讚口不絕,唔知遲啲係咪真係會推出呢?😎其他炸物燒物熟食小食都好似其他放題咁樣好多款式選擇,飲品有好多款,好多開式雪糕雪條都好多選擇😎雖然呢度個環境唔係特別靚,但係呢度嘅服務員同埋食物已經夠晒分🤩

嚟到食放題,當然第一時間叫刺身😆
打卡真係好靚😆呢個刺身拼盤我哋叫咗16款😎
有生蠔同埋長腳蟹😋真係誠意十足

有一樣值得推介嘅就係串燒鰻魚,記住要新鮮燒好嚟到即食