勞動咗半日超肚餓,只想大口大口食肉!經過八號花園神石燒,就知道佢可以填飽我哋,即刻入去開餐先🧚‍♀️我叫咗◽️傳統石燒:美國黑安格斯牛膈肌 ◽️依份牛膈肌有200g,肉嘅色澤較深,肉味濃郁具有獨特嘅牛香味💨肉嘅質感有咬口,越嚼越有牛味,對牛有要求的話揀牛膈肌就無錯⭐️朋友嘅◽️黑安格斯牛肩胛扒◽️都好吸引,300g嘅牛肩胛扒都只係90幾蚊,好不錯!牛肩肉脂肪含量較多,肉質鮮嫩具彈性,咁重牛脂嘅肉佐飯食好適合⭐️咁好嘅肉就咁燒已經好正,不過你都可以灑鹽、黑椒、七味粉調味,令到肉嘅味道更提起🔝午餐食完燒肉好滿足,充滿力氣下晝繼續工作🔥

2023-10-03 15 瀏覽
今日去男朋友屋企玩💓,入到大埔梗係要去食神石燒!好彩今日個lunch hour 唔係好多人排隊。我地好快就入到去坐低食飯!等我介紹吓呢間餐廳有咩特色嘅菜!🌟美國牛膈肌盛合$89🌟呢個餐真係超抵食,份量大大份,入面分別有美國極級黑安格斯牛膈肌🐮,美國無激素走地雞🐤同西班牙極豚肉🐷!🥩牛扒味濃,口感一流!🐤雞扒外皮香脆,肉質鮮嫩。🐷豚肉就軟淋多汁。全部都超級滋味!🌟美國Prime牛扒盛合$89🌟呢個牛肉套餐分別有美國Prime牛扒🥩同美洲特級牛舌👅。牛扒肉質鮮嫩,完全食得出食材好新鮮!牛舌切得厚薄適中,一塊一啖。味道突出。真係牛舌中嘅極品。呢餐真係食得好滋味,而且價錢仲要唔貴!下次一定會嚟再食過!💓💓

等我介紹吓呢間餐廳有咩特色嘅菜!
🌟美國牛膈肌盛合$89🌟
🌟美國Prime牛扒盛合$89🌟

2023-09-27 15 瀏覽
神石燒有幾間唔同既分店,今日黎到大埔呢間試下,呢間裝修行小清新風,簡單得黎好柔和,感覺好舒服!一個餐係日本鹿兒島A5和牛盛合300g($238),先講鹿兒島A5和牛,牛肉細嫩多汁既口感,超級均勻既大理石油花,燒完出黎香濃四溢既牛肉味,薄薄地,咬起黎非常柔嫩,口感味道都係極級(≧▽≦)之後係鹿兒島南國元氣雞腿,雞腿肉肉質非常軟腍,十分嫩滑,好juicy,燒到雞皮脆脆地,咬開啲雞肉就爆汁(。・ω・。)再黎係北海道四元豚西冷,高油酸含量既肉質,燒熟佐都唔會快速變硬,肉質超級嫩滑,做到入口即溶既口感,亦都保持到豚肉濃郁既味道(´▽`)另一個餐係神石美國PRIME牛扒200g($119),牛扒既大理石油花豐富,肉質柔嫩,口感幼滑,多汁嫩口(=^x^=)兩個餐用既都係傳說石燒,石板先預熱再上枱,預熱後既石板熱力都均勻,之後凍佐店員會再幫手換,唔錯!

2023-09-26 10 瀏覽
✌🏻環境✌🏻👅👅👅👅👅環境上整齊企理,有韓國同日本既風格,旁邊有枱既位置,有餐具另外提供,全部都好乾淨,同友人來到大埔,呢間係其中一間分店,友人介紹來到「神石燒」,價錢合理✌🏻傳統石燒「日本鹿兒島A5和牛盛合 300g $238」✌🏻👅👅👅👅👅有三種肉,👉🏼鹿兒島A5和牛、👉🏼鹿兒島南國元氣雞腿、👉🏼北海道四元豚西冷,呢三種肉都唔同種類,唔洗淨食一款咁悶,每款既口感都略有不同,但味道就好有水準,睇到午市和晚市都有供應✌🏻串燒✌🏻👅👅👅👅👅👉🏼日式燒海鰻燒得好香,食得好滋味👉🏼豚肉串 $12 ,原價 係$24 ,係週年限定追加串燒優惠,抵食又好食👉🏼雞肉串  $12原價 係$24,都係週年限定半額追加串燒優惠,雞肉味好濃,每一串都好大串食物✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️抵食 ✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️
✌🏻環境✌🏻👅👅👅👅👅

✌🏻串燒✌🏻👅👅👅👅👅
👉🏼日式燒海鰻
燒得好香,食得好滋味

食物✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️
抵食 ✔️✔️✔️✔️✔️✔️✔️
2023-09-26 9 瀏覽
非常推薦中午時間去神石燒食燒肉,黑安格斯牛肩300克的份量都只係95蚊 非常抵食。肉質鮮嫩多汁,每一口都能感受到它的美味和獨特的風味。另外美國Prime牛扒盛合都好抵食,都只係89蚊,包括了美國牛扒和美洲特級牛舌。牛扒既肉質鮮嫩,入口即化,而牛舌則帶有濃郁的牛肉香氣,口感鮮嫩。這個組合讓你可以同一時間食唔同嘅牛😋仲有粟米蕃茄沙律係後面免費添㗎,蔬菜粟米搭配蕃茄,加埋醬汁食落去非常爽口。紫菜飯都係免費加,米飯口感非常好,紫菜嗰啲食落去非常開胃。豆腐湯都好清淡可以解下油膩。◽總括來說,神石燒燒肉午餐提供了多種美味的選擇,無論是牛肩還是牛扒,都能滿足你對美味肉類的渴望。搭配粟米蕃茄沙律、紫菜飯和豆腐湯,這是一頓令人滿意的午餐。強烈推薦你來品嚐這些美食!
2023-09-25 7 瀏覽
早幾日約咗舊朋友食飯🐷朋友想去大埔嗰邊下一陣街,行到咁上下就見到呢間喺大埔安慈路2號八號花園地下4號舖既神石燒。一於晚餐就食呢間啦😏我哋嗌咗檸檬塩糀薄切牛舌&牛五花盛。肉一共有200g,望落以為唔夠,食到咁上下都好飽,$109。而家有夏日限定,可+8追加蒜山/蔥山,價錢我覺得OK😋朋友嗌傳統石燒:神石美國PRIME牛扒set。$119/200g 。牛方面,呢個價錢食到甘靚既牛舌同牛五花都真係唔話得😎牛既質素👍👍👍牛舌正👍整體牛肉賣相色澤紅潤,雪花油脂分布均勻,肉切到厚薄適中 唔錯唔錯👍👅牛扒好大塊,肉質鮮嫩。最緊要價錢合適,環境都坐得幾舒服🤓一定有下次,再嚟食啊😤推薦大家😀
2023-09-25 12 瀏覽
今日咁啱想食燒肉,上網search就搵到呢間既石燒店,價錢出乎意料地平💵我叫既100g日本鹿兒島a5和牛肉眼扒只係要$209😱非常新鮮,牛味超重超香,而且入面肉汁多,又夠厚😋牛肉自己燒都唔會好柴,好juicy好易咬💦見佢追加日本北海道十勝A5和牛都只係$1/100g就加配埋🤩和牛既雪花勁靚,食落充滿油香,好嫩滑😚而且跟餐仲可以任食佢既沙律吧😱有飯有湯有沙律,真係一定食得飽,我呢啲大胃王都食到好飽咁走😂環境方面油煙唔算重,行出黎都冇咩味,環境都乾淨,空間足夠,唔會話好迫😌👍🏻

本人心目中最佳嘅石燒燒肉~神石燒💯雞牛豬都有得食,不同部位不同級數,可自行選擇肉嘅重量同配搭,豐儉由人❤️[👅極上原條厚切牛舌芯 $128]原條牛脷足足有成隻前臂咁長,煎香表面後再切開一塊塊,然後再煎多一陣,做到外焦内軟嘅效果👍🏻[🐂傳統石燒:日本鹿兒島A5和牛盛合 300g $238]鹿兒島A5和牛油花豐富,鍾意食和牛個種肥美感一定唔可以錯過🤟🏻[🐂傳統石燒:神石美國PRIME牛扒 $119/200g ]美國PRIME牛扒 相比和牛較重肉感,脂肪少啲但食起嚟都唔會乾柴👍🏻總括嚟講,神石燒嘅食物絕對可以滿足到唔同需要嘅人,而且價錢合理份量充分,最佳燒肉無誤✔️

前幾日係👨🏻DADDY生日,今次我哋就揀咗八號花園嘅呢一間神石燒牛扒專門店,之前已經食過一次,當時都覺得質素好好,今次係第二次再返嚟食!超級推介🌟極上原條厚切牛舌芯 $128原條嘅厚切牛舌芯非常吸引,因為真係超級大條,牛舌芯入口爽脆,口感非常特別,而且十分之新鮮,燒完之後好好食!傳統石燒🌟美國黑安格斯牛膈肌 牛肉嘅愛好者必定要試吓呢一款傳統石燒嘅美國黑安格斯牛膈肌!本身黑安格斯牛已經有好濃郁嘅牛香味,而且好似非常之厚切,食落去口感好滿足!而家仲有得追加半價水產,今次揀咗呢幾款都覺得好好食!🌟日式磯燒鮑魚非常之煙靭嘅鮑魚,好入味!🌟蒜蓉帆立貝(2psc) 大大粒嘅帆立貝加上蒜蓉,滋味無窮!🌟頂級虎蝦大隻得嚟又彈牙嘅虎蝦,非常鮮甜!仲叫咗啲串燒,分別係🌟日式燒海鰻🌟豚肉串 🌟雞肉串❗️燒鰻魚好香好入味,而豚肉同埋雞肉燒得都非常之均勻!質素都相當不錯!

超級推介🌟極上原條厚切牛舌芯 $128
傳統石燒🌟美國黑安格斯牛膈肌
而家仲有得追加半價水產,今次揀咗呢幾款都覺得好好食!
🌟日式磯燒鮑魚
非常之煙靭嘅鮑魚,好入味!

🌟蒜蓉帆立貝(2psc)
大大粒嘅帆立貝加上蒜蓉,滋味無窮!

🌟頂級虎蝦
大隻得嚟又彈牙嘅虎蝦,非常鮮甜!

仲叫咗啲串燒,分別係🌟日式燒海鰻🌟豚肉串 🌟雞肉串❗️
2023-09-20 44 瀏覽
今日同男朋友又黎食神石燒了🤣之前試過其他幾間分店,質素都維持到係差唔多,算係燒肉既信心保證😁今日我叫既係神石美國PRIME牛($119/200g)🐮一如既往肉好新鮮,牛味好重好濃,呢隻牛相對上比較有嚼勁,但係同樣好juicy同埋易切,冇筋位或者肥膏👍🏻見佢追加海鮮半價,我就即刻追加左磯燒鮑魚($28)、蒜蓉帆立貝($26)同虎蝦($19)😂全部海鮮都好新鮮,完全唔腥,仲要全部幾大隻下,性價比好高😌我仲加左個壽喜汁燒黑安格斯漢堡扒 ($12)壽喜燒汁好入味,漢堡扒好紮實口感好好👍🏻男朋友就揀左日本鹿兒島A5和牛盛合($238/300g)🐮有鹿兒島A5和牛、鹿兒島南國元氣雞腿🐥、北海道四元豚西冷🐷各種肉類都有齊都係呢個價錢,超抵👍🏻以上價錢仲包沙律吧任食,我食左佢勁多既沙律同飲左勁多湯,每次黎都有唔同優惠,真係平民燒肉首選👍🏻👍🏻👍🏻

2023-09-19 31 瀏覽
呢排做嘢咁辛苦,放假一定要食好野黎慰勞一下自己!今次我就揀咗係我最愛嘅神石燒!出去價錢抵,而且仲可以自己慢慢燒!啱晒我!🪦傳統石燒:日本鹿兒島A5和牛盛合 300g 🐮~ 呢個組合真係不得了,入面有齊鹿兒島A5和牛🥩&鹿兒島南國元氣雞腿🐓&北海道四元豚西冷🐷,全部都係頂級食材👍🏻。和牛🐄雪花分布平均,完全係入口即溶嘅等級!雞腿🍗就肉質嫩滑多汁。豚西冷🐷絕對有驚喜,外面煎到微微燶,入面就鮮嫩juicy!而且每一啖都有好香嘅豬肉味!呢個盛合真係冇得彈!😋🥬紫菜飯🍚~ 海量嘅紫菜鋪軟糯嘅白飯🍚上面。岩岩好中和返食完大量肉嘅油膩感。唔錯唔錯!總括嚟講,成個套餐真係超正。最重要係佢嘅水準永遠都咁高!絕對值得推薦朋友嚟!

作為食肉獸嘅我食燒肉一定要食得開心先夠喉。今次lunch嚟到大埔安慈路2號八號花園地下4號舖依間神石燒,食翻夠本先😬😬要食就梗係食咗佢嘅燒肉先啦!我嗌既係澳洲穀飼100日牛扒放題套餐。$109食夠60分鐘。可追加八款食品,牛🐮有澳洲穀飼100日牛扒,壽喜燒汁牛五花,壽喜燒汁牛舌。豬🐷有美國黑豚舌芯,西班牙極豚肉,壽喜燒汁豚五花,雞🐥有美國天然無激素雞扒牛五花食落口仲做到入口即溶嘅效果😻完全唔洗咀嚼,一咬落口就感受到佢獨特啲甜味,油花夠哂豐富😻100幾蚊就食齊牛豬雞!正到😘😘CP值超級高啊真係😊環境:🍗🍗🍗🍗味道:🍗🍗🍗🍗🍗服務:🍗🍗🍗🍗🍗性價比:🍗🍗🍗🍗🍗

環境:🍗🍗🍗🍗
味道:🍗🍗🍗🍗🍗
服務:🍗🍗🍗🍗🍗
性價比:🍗🍗🍗🍗🍗
前日去咗呢一間位於大埔八號花園嘅神石燒牛扒專門店,中午時間去到都幾多人,人氣非常之高💖好彩我哋等咗大概15分鐘就已經有位,今次我就揀咗呢一個非常吸引嘅美國牛膈肌盛合,價錢只係$89❗️呢一個價錢成盒竟然有三款唔同嘅肉:☑️美國極級黑安格斯牛膈肌牛肉嘅味道好香,加上油脂分泌適中,感覺食落口感鮮嫩,非常之大塊仲好飽肚!☑️美國無激素走地雞超級滑嫩嘅雞肉,食落好有雞味!☑️西班牙極豚肉平時唔太鍾意食豬肉嘅我都覺得呢款豚肉唔錯,豚肉非常之鬆軟!無論係牛肉雞肉定係豚肉質素都非常不錯👍🏻

呢一個價錢成盒竟然有三款唔同嘅肉:
☑️美國極級黑安格斯牛膈肌

☑️美國無激素走地雞
超級滑嫩嘅雞肉,食落好有雞味!
☑️西班牙極豚肉
平時唔太鍾意食豬肉嘅我都覺得呢款豚肉唔錯,豚肉非常之鬆軟!
無論係牛肉雞肉定係豚肉質素都非常不錯👍🏻
神石燒係主打食牛嘅唔同部份嘅石燒肉店,日式嘅裝修,座位寬闊,採光度都唔錯,就同同事入去試下先😀我點咗美國牛膈肌盛合$89😚-美國極級黑安格斯牛膈肌-美國無激素走地雞🐔-西班牙極豚肉牛膈肌同走地雞上枱時只有一兩成熟,我切成粒狀或條狀再燒,沾少少燒肉汁,甜甜地又嫩滑 ,又唔(鞋)👍🏻 豚肉口感豐富,唔痴牙😆我朋友點咗美國Prime牛扒盛合$89😍-美國Prime牛扒-美洲特級牛舌牛扒🥩放係石板燒到吱吱聲🤩🤩 啲肉香味即刻攻出來,加少許鹽,肉質軟嫩、口感多汁😋 牛舌切得好薄,用石板燒一燒,酥脆可口。總合黎講都好滿意👍🏻不論鋪面裝修、職員態度及食物味道👅都唔錯。我建議一大班朋友嚟食,可以滿足不同口味嘅人士🫶🏻
我點咗美國牛膈肌盛合$89😚
-美國極級黑安格斯牛膈肌
-美國無激素走地雞🐔
-西班牙極豚肉

我朋友點咗美國Prime牛扒盛合$89😍
-美國Prime牛扒
-美洲特級牛舌

2023-09-14 16 瀏覽
放題係隔一段時間就要食既野,呢間主打燒肉既餐廳都有放題,仲要抵食,今日happy Friday就特登放工黎食,75分鐘$209,可叫成10款肉咁多!美國安格斯牛格肌漢堡扒✅✅✅呢個當然係肉質最好既牛肉,牛肉既大理石紋清晰可見,油花均勻分佈係牛肉之上,甜香既牛肉鮮味比其它牛肉更加香濃,肉汁又多,juicy軟嫩呀!美國天然無激素雞扒✅✅雞扒係無激素雞扒,夠晒天然,口感更加爽彈,雞皮燒到脆脆咁食,外脆內軟,唔駛加調味已經好香!壽喜燒汁豚五花✅✅豚五花真係腩位黎,五花肉咁款,層次分明,燒完肉質柔嫩無比,配壽喜燒汁又真係幾香喎!壽喜燒汁牛舌✅✅✅牛舌本身肉質已經好好,幾嫩好柔韌,加上用壽喜燒既汁去燒,甜甜地,燒汁醃到牛舌好香甜,更加帶出牛舌既鮮味!其他唔同既肉,好似牛肩胛扒呢啲都係好好食架,全部質素都好好!
美國安格斯牛格肌漢堡扒✅✅✅
美國天然無激素雞扒✅✅