點都要拉埋男朋友過來食,🌝成日聽人講話而家好興自己有個石版係度燒,我又想試下,☺️約左出來食餐飯,原來食肉都咁多人,不過我地都會照等,😝其實係等緊果陣大約都知自己想食邊種,男朋友胃口比較大,所以就擇左明火石燒系列:😃澳洲m7黑毛和牛一人盛  只係$178 裡面既澳洲m7黑毛和牛好有牛香味,🤩同埋燒出來都好滑好嫩,跟住美國prime 黑安格斯牛隔肌燒到出來剛剛好,無縮水,仲可以加埋其他調味,🥳美國prime 神石牛肉要推介,肉質好靚,一燒就熟。薄切蔥花牛舌好有彈性但又唔會太硬,就算全熟都一樣咁好食,美國特級牛五花質地都好好,最後既清酒煮蜆煮得夠入味。😋傳統石燒就係我食既,日本鹿兒島A5和牛盛合 300g 只係238同男友食當然要豪少少,鹿兒島A5和牛真係高等靚料,可以話入口即溶,鹿兒島南國元氣雞腿仲更加好食,🤭只可用嫩滑來形容,北海道四元豚西冷好有豚肉既味道,就連佢個質感都一樣咁棉棉,今餐食得好滿足,好快樂。
😃澳洲m7黑毛和牛一人盛  只係$178

2023-09-13 37 瀏覽
今日一於食個豐盛D的晚餐,近近地係神石燒食個明火石燒系列:澳洲m7黑毛和牛一人盛 $178 ,有湯🥣,有五種牛肉🐂,珍珠飯🍚和沙律🥗大份又好味!包含:🪢澳洲m7黑毛和牛,入口即化黑毛和,薄薄一片,燒一陣已經非常靚👍🪢美國prime 黑安格斯牛隔肌 ,牛隔肌肉非常爽,肉爽油香,好掂!🪢美國prime 神石牛肉 ,神石牛肉甘香又鬆化,牛味濃,好食到停唔到!🪢薄切蔥花牛舌,非常清香嘅蔥花味,蔥花令牛舌味道更鮮甜,新鮮又好味'🪢美國特級牛五花牛五花一層肥一層瘦,燒過之後香味一直飄散,油脂香味和肉的鮮味混合一齊,香味十足。🪢清酒煮蜆,蜆肉清甜彈牙又冇沙,鮮味無窮!

包含:
🪢清酒煮蜆,蜆肉清甜彈牙又冇沙,鮮味無窮!
2023-09-11 18 瀏覽
難得放假一個人享受自己既metime~自己去咗大埔行一轉🤭夜晚行到咁上下咁啱見到呢間位於大埔安慈路2號八號花園地下4號舖嘅神石燒😆trytry佢🫣晚餐我揀咗澳洲M7黑毛和牛放題。$209食75分鐘🤩🤩有10款肉可叫分別有:-澳洲M7 和牛-美國CAB 黑安格斯牛肩胛扒           -澳洲穀飼100日牛扒-美國黑豚舌芯-西班牙極豚肉-美國天然無激素雞扒-壽喜燒汁牛五花-壽喜燒汁豚五花-壽喜燒汁牛舌 -黑安格斯漢堡排嚟食燒肉就緊係要食牛啦!牛嚟講我喜歡💕澳洲M7黑毛和牛,油脂分布平均。西班牙極豚肉都好正😊仲要都好大塊同唔會薄。醬汁有原味,燒汁同特色辣醬都可以任揀。牛扒都好正🤓好大塊唔會咬唔斷🤣呢個燒肉份量適中,加埋啲小菜食啱啱好👍最後夾番啲沙律菜解一解濟🤣🤣一個人嚟食,啱晒啲份量😚👍神石燒 (八號花園)地址: 大埔安慈路2號八號花園地下4號舖
-澳洲M7 和牛
-壽喜燒汁牛五花
-壽喜燒汁豚五花
-壽喜燒汁牛舌
-黑安格斯漢堡排

👍神石燒 (八號花園)
地址: 大埔安慈路2號八號花園地下4號舖
2023-09-06 46 瀏覽
呢個傳統石燒既方法係先預熱塊板,再放上牛肉係板上面再出餐,上枱果陣已經1-2成熟,之後就可以再慢慢燒。今次試佐兩款牛肉,一款係$129有200g既美國黑安格斯牛膈肌, 原來係牛既橫膈膜,真係店員介紹先知呀,腍身得黎又會有啲咬口,又有適量肥膏,充滿牛脂香,黑安格斯仲要係級數又再好啲既牛肉,不得了呀🥰🥰另一款係$128既極上原條厚切牛舌芯,牛舌芯係牛舌最中心既位置,非常柔嫩,肉質好軟腍,軟綿綿得黎牛味又好重,燒到表面焦脆,非常惹味呀😚😚呢度既沙律都幾好食,有晒成個沙律吧係度,中意食咩就夾咩,refill得夠快,唔怕唔新鮮呀!

2023-09-05 22 瀏覽
忙了一個清早,⭐️下午飯時間就係我既一人享受,最近營養唔夠,好想補充多啲鐵質,見到呢間專係食肉,岩晒我既要求,見呢間都有好多分店,但今次先係第一次食,我坐好之後,再睇佢地本薄,好有趣,仲有牛既部位圖片,🌟指細咁講出每個牛既部位名稱,呢度選擇真係好多,黑安格斯牛肩胛扒300g,95元正,呢個價錢好抵食,仲有得食埋飯,同沙律,飯都裝到滿滿的,✨不過最好食就係牛肩胛扒,份量十足,好嫩好嫩,咬落去真好有牛味,⚡️真不錯,整體質素好好,服務都好好,同埋叫完餐都快就到,最過癮係自己邊食邊燒,⭐️想幾熟就幾熟,聽日都會再食多次
前日去完大埔超級城就去咗呢一間「神石燒牛扒專門店」食燒肉,入到去餐廳環境好闊落,而且唔會好大浸油味,整體感覺幾舒適!今次我哋就揀咗傳統石燒嘅美國黑安格斯牛膈肌套餐,無論午市定晚市都有供應!佢哋啲牛肉好高質,特別係呢一款美國黑安格斯牛,牛味非常濃郁,而且牛肉好厚,入口非常之鬆軟!啖啖肉之餘,仲非常多肉汁!另外,佢哋都有個自助沙律吧,沙律菜非常之新鮮,仲要係無限添加,我就最鍾意食佢哋嘅粟米非常之清甜,生菜都好爽脆清新!整體而言,價格合理,食物質素都相當之唔錯,我認為喺大埔算係數一數二好食嘅燒肉餐廳👍🏻

2023-07-26 170 瀏覽
好耐都冇食神石燒啦!近近地我地去左大埔八號花園食「神石燒牛扒專門店」。餐廳有多款套餐、除了神石燒,亦有壽喜燒可以選擇,而且仲有午市放題,可以食到不同肉類,價錢合理。午市放題($209/75分鍾)附送自助沙律吧及汽水一罐店內設有沙律吧,有紫菜飯、湯、兩款沙律,沙律新鮮,無限添加,擺放得乾淨企理。放題有8款肉類可以選擇我地點了美國金裝和牛、澳洲穀飼100日牛扒、美國安格斯牛膈肌漢堡扒、美國CAB黑安格斯牛肩胛扒。牛肉上枱時只有一成熟,根據自己喜愛既生熟程度燒來食,其中美國金裝和牛燒一燒就可以食,油脂非常豐富,肉質細嫩,牛味濃郁,其他幾款牛,只需加少許鹽或黑椒,肉味更提升,口感味道亦相當唔錯。而且仲有追加限定日本A5和牛$1=1g 超抵食,但我地食得太飽,追加唔到。

午市放題($209/75分鍾)
附送自助沙律吧及汽水一罐

放題有8款肉類可以選擇

2023-07-23 120 瀏覽
假日晚上七點幫襯,QR code落單, 300g黑安格斯牛肩胛扒賣哂,唯有選個M7和牛搭豚舌,加多串鰻魚。整體個餐冇驚喜,和牛分左做兩細舊,但味唔多一樣,我覺得似湊合咁,本身冇叫帶子,卻又有兩粒,其他豚舌同鰻魚就都係咁啦。配套唔合格,珍珠飯太濕,湯冇哂又從來冇職員添加,飯素亦如是。雖然佢官方社交平台話通風改善左,即使現場食客得一兩台,四邊擺有風扇都煙霧彌漫,怪不得冇人乜幫襯。區內新達廣場有分店,倒不如摺左呢度啦。

2023-06-02 243 瀏覽
自從八號花園間老牌韓燒店結業之後都好少喺附近食飯,見到前排開左間神石燒就去試下。主打都係唔同部位嘅牛肉,仲有海鮮tim。如果想試多幾款牛嘅話佢有個拼盤,而我今次就試佢個$88定$98(唔記得左)優惠套餐,唔記得係咩肉,好似係牛柳。 一百蚊有找黎講都算抵食嘅,成set野拎出黎自己燒,燒燒下見到隔離枱個爐架都燒著埋(真,好彩我見到出奇地猛火之後有同佢地講)。 其他野就都係一般配套,白飯沙律面豉湯,除左白飯任裝之外,沙律同麵豉湯都係。麵豉湯好咸。飲品方面唔知係我黑仔定真係賣曬啦,都幾少選擇,食燒肉無啤酒真係搞唔掂。 抽風系統需要改善下,食食下成間舖好大油煙。

抽風系統需要改善下,食食下成間舖好大油煙。
2023-05-29 150 瀏覽
我地兩個人嚟食early dinner,店入面得我地第一枱客,所以服務得好周到😂👍🏻自助吧台用具都好清潔企理,自助落單,上菜速度都好快。食物賣相味道都一流,完全對得住個價錢!不過店內唯一問題係抽油煙機力度唔夠😮‍💨得我地兩份燒肉都好大油煙⋯食多中後段,有另一枱四人客入咗嚟之後,成間野都係霧🌫️😶‍🌫️😶‍🌫️離開餐廳後成身勁重燒烤味🫨雖然話食燒肉都預咗,但希望可以有多少少改善🫠!推薦去試下佢地嘅原條牛舌芯👅!勁淋身 好味!
自助吧台用具都好清潔企理,自助落單,上菜速度都好快。
食物賣相味道都一流,完全對得住個價錢!

不過店內唯一問題係抽油煙機力度唔夠😮‍💨
得我地兩份燒肉都好大油煙⋯
推薦去試下佢地嘅原條牛舌芯👅!勁淋身 好味!
300g拼盤
原條牛舌芯及和牛扒
2023-05-29
300g拼盤
原條牛舌芯及和牛扒
  • 原條牛舌芯
2023-03-05 341 瀏覽
係Openrice訂左個餐,比埋錢,諗住正正常常398兩人份唔會差得去邊。去到門口,都七點幾,一個客都無,諗住唔入去,無奈地比左錢都要食。入到去見到有個店員比佢上司話緊上菜時見到堆肉都唔多新鮮都算,食到下面,啲肉直頭偏黑色,相都唔記得影,叫店員換過果堆比我,唔好意思都無句😅個壽喜燒完全無味,全兜野最放得入口係個烏冬。期後有個family入來食燒烤,成間鋪都係煙,完全好似係火災現場咁。真心食完嬲左
入到去見到有個店員比佢上司話緊
個壽喜燒完全無味,全兜野最放得入口係個烏冬。
真心食完嬲左
2023-03-05
2023-01-04 410 瀏覽
这个一看是新开的想去试下,然后就三个人去试了一下。之前另一家我去过,我感觉那家特别是它的汤罗宋汤里面有牛肉,超级正。这家新开的汤就是洋葱汤,一点肉都没有。特别不好喝。我根本就不下去。然后那些食材也太普通了。不会再去吧。完全没什么惊喜。
2022-11-03 533 瀏覽
神石焼係全港首間岩鹽熱石燒牛扒專門店最近係八號花園新開左分店 佢地嘅石燒扒餐非常抵食呢!-♡︎𝟹𝟶𝟶𝙶 大盛石燒扒 - 肉食者福音及平民午餐澳洲穀飼牛扒 $𝟼𝟾美國無激素雞扒 $𝟻𝟾-兩款肉嘅質素都唔差雞扒口感嫩滑,更勝一籌以上嘅價錢已經包左沙律、麵豉湯同白飯任裝性價比超高💡💡💡➜ 𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔𝚏𝚘𝚘𝚍_𝚗𝚘𝚝𝚎 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎-講究少少嘅話,呢度仲提供唔同產地、級數嘅牛肉及其他肉類所有食材均獲國際認證 ✔︎最近佢地仲推出左「水產追加大割引半價」每惠顧一份主食,就可以用優惠價追加一款海鮮 (五選一)★頂級虎蝦 $𝟷𝟿★韓國統營石蠔 $𝟸𝟺★日式磯燒鮮鮑魚 $𝟸𝟺★蒜蓉帆立貝 $𝟸𝟺/ 𝟸 隻★日式魷魚串 $𝟷𝟿個人最鍾意日式磯燒鮑魚!經開呢頭嘅不妨一試呢(●’◡’●)ノ
神石焼係全港首間岩鹽熱石燒牛扒專門店
最近係八號花園新開左分店
佢地嘅石燒扒餐非常抵食呢!
♡︎𝟹𝟶𝟶𝙶 大盛石燒扒 - 肉食者福音及平民午餐
澳洲穀飼牛扒 $𝟼𝟾
美國無激素雞扒 $𝟻𝟾
兩款肉嘅質素都唔差
雞扒口感嫩滑,更勝一籌
以上嘅價錢已經包左沙律、麵豉湯同白飯任裝
性價比超高💡💡💡
➜ 𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔𝚏𝚘𝚘𝚍_𝚗𝚘𝚝𝚎 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎
講究少少嘅話,呢度仲提供唔同產地、級數嘅牛肉及其他肉類
所有食材均獲國際認證 ✔︎
最近佢地仲推出左「水產追加大割引半價」
每惠顧一份主食,就可以用優惠價追加一款海鮮 (五選一)
★頂級虎蝦 $𝟷𝟿
★韓國統營石蠔 $𝟸𝟺
★日式磯燒鮮鮑魚 $𝟸𝟺
★蒜蓉帆立貝 $𝟸𝟺/ 𝟸 隻
★日式魷魚串 $𝟷𝟿
個人最鍾意日式磯燒鮑魚!
經開呢頭嘅不妨一試呢(●’◡’●)ノ
2022-10-23
2022-10-29 394 瀏覽
極黑豬好食😋牛就🥹因為要攞飯、湯、沙律、餐具嘅同時、塊牛扒已經出咗唻、好快就welldone🥲對於手腳慢同埋鐘意食十成以下嘅人、我推薦佢地食極黑豬🤣另外、通風系統太差、坐滿人嘅時候就好似集體食燒肉一樣、我都擔心食一次會吸太多煙🥹對食客同員工嘅健康都唔太好。希望餐廳一定要儘快改善、如果唔係、應該無乜回頭客了。@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@點解一定要200字先俾人評分😒@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
極黑豬好食😋牛就🥹
對於手腳慢同埋鐘意食十成以下嘅人、我推薦佢地食極黑豬🤣
2022-10-25 397 瀏覽
由Rubber Band 🎸🥁阿偉主理全港首家岩鹽熱石燒牛扒專門店~「神石焼きビーフステーキ專門店」係油麻地、荃灣、元朗、大埔、將軍澳、九龍灣都有分店,而於9 月29 日喺大埔安慈路(8 號花園附近)就開左大埔第二間分店啦💕,雖然無大埔新達廣場那間咁近火車站,但只要搭K12 巴士,第二個站就到8 號花園,都算方便😊👍 呢度提供不同產地和級數的牛肉,亦提供其他肉類,如西班牙黑毛豬、美國無激素雞肉等,所有食材均獲國際認證👍👍👍啱晒我呢個食肉獸😜今次我揀左平日午市限定嘅300G大盛石燒扒(澳洲穀飼牛扒🐂),店員端上時時聲、熱辣辣🔥嘅石燒牛扒,靜係聴聲已經流口水🤤,牛扒厚切,好有口感,可以沾上不同醬汁,如燒肉汁、生薑燒肉汁、黑椒或岩鹽🧂,生熟程度任君選擇,我就鍾意唔生唔熟😂,店舖有單張教你點樣燒至好食,作為牛魔王嘅我好快已KO 左件牛扒,(價錢包沙律吧、日式湯品及日本米飯放題)都係平民價$88 咋👏🏻👏🏻👏🏻D沙律🥗好新鮮,可自選不同醬料如胡蔴汁、意大利黒醋、柚子醋及千島醬,熱騰騰的豆卜麵豉湯好淸好好飲,係白飯面又可以任你淋上飯素,超級正👍👍👍我覺得店主真係好大方👏🏻👍而最近仲做埋水產追加大割

而最近仲做埋水產追加大割引 50%折扣 (韓國統營石蠔/日式磯燒鮑魚/日式魷魚串/頂級虎蝦 /蒜蓉帆立貝 2隻) 五選一(每份主食可使用優惠一次),不過今次我一次過嗌晒五款海鮮,本人覺得最好食係放滿蒜蓉喺面嘅鮑魚,好入味但又唔韌❤️👍,魷魚🦑亦夠柔軟,容易咬開,虎蝦同帆立貝都大大隻,好鮮味,好滿足👍而生蠔🦪更加唔駛講,加左D蒜蓉慢慢燒嚟食,非常正,真係好想嗌多隻嚟食,可惜已經好飽了😜,下次再嚟食過🥰