2019-12-08 132 瀏覽
一直聽到人地話呢道d煲仔飯好出名,咁q今日天氣咁凍,食煲仔飯就最岩喇。6點鐘未到,已經坐滿人,唯有坐出面喇。叫左排骨滑雞煲仔飯加潤腸。(最緊要加腸)正宗煲仔飯,好味,畢生難忘既味道,讚。
6點鐘未到,已經坐滿人,唯有坐出面喇。

2019-12-07 108 瀏覽
好有feel等左兩個禮拜終於就到時間過嚟食好彩一早定位8:30仲有九折當然六點都有好多人好正好有feel張枱係出面感覺特別好已經排晒長龍煲仔飯同羊腩煲好正可能係香港第一不過下次過嚟記得一定要同我一樣定位唔係我見到大排長龍我住好遠特登過嚟應該係值回票價
好有feel
優惠券
  • 羊腩煲
  • 臘味蝦乾煲仔飯
  • 臘味蝦乾飯
凍冰冰梗係要食煲仔飯,啱啱有朋友試過後推介, 梗要黎試下啦。因為唔熟路嘅關係, 係筲箕灣附近兜左個圈先搵到, 如果係路口有指示的話就會方便我地呢d 路痴😂😂因為星期五晚上的關係, 黎到店門外已經人生人海, 睇到利呢種情況立即安心晒, 通常咁多人應該唔會伏。叫咗糖醋生炒骨,味道幾好,夠乾身,唔錯!菜乾豬肺湯,好飲,冇味精!蒜蓉炒豆苗,清清地,唔係好夠咸!最緊要就係滑雞排骨加雙腸煲仔飯,!飯好食,雞好滑!會再黎食👍👍
因為星期五晚上的關係, 黎到店門外已經人生人海, 睇到利
呢種情況立即安心晒, 通常咁多人應該唔會伏。

叫咗糖醋生炒骨,味道幾好,夠乾身,唔錯!
菜乾豬肺湯,好飲,冇味精!
蒜蓉炒豆苗,清清地,唔係好夠咸!
最緊要就係滑雞排骨加雙腸煲仔飯,!飯好食,雞好滑!
會再黎食👍👍
2019-12-06
10 分鐘 (堂食)
2019-12-06 101 瀏覽
天氣轉寒,不自覺想吃些熱辣辣的美食.朋友介紹這店,推介超美味的煲仔飯,還有啫啫生菜煲,油浸筍殻魚等等,質素起出望外,簡直超晒班.服務員態度親切,令人有賓至如歸的感覺,一定再來
2019-12-04 158 瀏覽
專登係九龍坐左一個鐘車過黎筲箕灣試 上次假日黎到排大隊無食到今次終於試到飯焦易起 叫椒鹽九肚魚黎左椒鹽鮮魷等左陣但都好好味食落應該真係如店舖門口招牌咁寫 無味精推薦👍🏻👍🏻👍🏻
今次終於試到

食落應該真係如店舖門口招牌咁寫 無味精

推薦👍🏻👍🏻👍🏻
  • 椒鹽九肚魚
2019-12-03 143 瀏覽
煲仔飯非常足料,雞肉嫩滑,臘腸非常香,飯粒分明,如果配埋甜豉油會更好。上菜時間比其他煲仔飯店快 🥰服務態度良好人情味濃,值得推介😉另外蒜蓉豆苗同埋椒鹽白飯魚都好好食
服務態度良好人情味濃,值得推介😉

另外蒜蓉豆苗同埋椒鹽白飯魚都好好食
2019-12-03 115 瀏覽
禁凍既天氣唔係食蛇就食羊腩煲同煲仔飯啦。坐係出面反而冇舖頭禁焗,夠晒開揚。一坐低就叫左個羊腩煲先,再嗌左個臘味蝦乾煲仔飯,煲仔飯用炭爐整,再加支啤酒啤一啤真係爽呀。下次想試下馳名胡椒豬肚雞煲。
2019-12-03 111 瀏覽
第一次幫襯,味道有驚喜,羊腩煲岀色,足料,海鮮也很新鮮,各種菜式都非常之岀色,服務也很好,我們一行五人,大家都非常滿意,由於人多,所以建議先訂好枱,免得等太久,會再來。

• 椒鹽鮮魷
  • 羊腩煲
2019-12-03 146 瀏覽
今日天氣好凍,所以就好想食啲暖粒粒。行過呢條小行,見到有咁多人喺度,發現左原來有條後行美食街,主打煲仔飯啊雞煲啊等等嘅食物,於是我哋又想食埋一份。黎到祥囍煲仔小廚,覺得menu 嘅價錢都非常合理!煲仔飯大概都係七八十蚊一個,而小菜都係八十蚊一個。至於雞煲就大概百五蚊。呢個價錢都值得一試呀!今次叫咗啫啫滑雞煲,白鱔煲仔飯和魚湯菜心。餸嘅份量都幾合理。啫啫滑雞煲💛💛💛💛個滑雞煲一黎至就聞到好香醬料味,啲雞好滑,仲好有味。真係色香味都有。而且有雞膶添,令人更興奮。白鱔煲仔飯💛💛💛💛💛白鱔煲仔飯雖然唔係非常特別,煲佢既價錢好親民。除咗白鱔仲有黃鱔同鴛鴦鱔煲仔飯。呢個煲仔飯聞落係好香既煲仔飯飯味,可能因為佢用炭爐燒。一打開個蓋就聞到好香既豆鼓味。食既時候就感受到白鱔既肥美,再配搭特別既鼓油,真是一絕。至魚湯菜心,就一般啦,好正常唔會驚為天人又唔會太差🤗

啫啫滑雞煲💛💛💛💛

白鱔煲仔飯💛💛💛💛💛

至魚湯菜心,就一般啦,好正常唔會驚為天人又唔會太差🤗
2019-12-02 83 瀏覽
由於兩個人食,又唔介意搭臺,三分鐘就有臺了。 上菜後唔記得相機食先,因為太香太肚餓了!豉椒炒蜆 - 蜆無沙,大粒鮮甜,蜆肉唔會跌晒出嚟豆豉鯪魚炒油麥菜 - 夠火喉,又唔會太鹹双腸煲仔飯 - 我想大讚反焦,做得好好喔,豉油都調得好好味,唔係死鹹果種

豉椒炒蜆 - 蜆無沙,大粒鮮甜,蜆肉唔會跌晒出嚟

豆豉鯪魚炒油麥菜 - 夠火喉,又唔會太鹹

• 豉椒炒蜆
2019-12-02 69 瀏覽
行下行下搵到寶!今日凍凍地好想食羊腩煲,比我同寶貝搵到好野食!羊腩煲入味!打邊爐配料新鮮!我地叫左鵝腸,墨魚滑,超及大碟!汁送飯一流!下次要黎食煲仔飯!以後又多一個飯堂啦!
行下行下搵到寶!
今日凍凍地好想食羊腩煲,比我同寶貝搵到好野食!
羊腩煲入味!
打邊爐配料新鮮!
我地叫左鵝腸,墨魚滑,超及大碟!
汁送飯一流!
下次要黎食煲仔飯!
以後又多一個飯堂啦!
2019-12-02
2019-12-01 299 瀏覽
行完龍脊後,特意過黎一試呢到嘅煲仔飯。搵呢間鋪都要用少少時間搵,係要落一落去斜路再轉入面。煲仔飯即叫即整,要等30分鐘左右,我地叫左蝦乾臘味煲仔飯,落左鼓油焗佢10分鐘,再打開,好香呀~ 煲仔飯足料,啖啖飯都唔怕無餸,仲有飯焦👍🏻煲仔飯加左蝦乾,好惹味😋仲叫左椒鹽九肚魚,炸粉唔厚,魚肉夠多🤤好食!叫左個菜食下,蒜炒豆苗要+$20,都ok好食欣賞呢到餸菜份量夠,2人食,食3樣嘢,都食到好飽總結:真係值得黎一試👍🏻😋
行完龍脊後,特意過黎一試呢到嘅煲仔飯。

搵呢間鋪都要用少少時間搵,係要落一落去斜路再轉入面。

煲仔飯足料,啖啖飯都唔怕無餸,仲有飯焦👍🏻
煲仔飯加左蝦乾,好惹味😋

仲叫左椒鹽九肚魚,炸粉唔厚,魚肉夠多🤤
好食!

蒜炒豆苗
臘味蝦乾煲仔飯
  • 椒鹽九肚魚
2019-11-30 90 瀏覽
第一次黎渣車過黎,係條巷仔裡面差d睇唔到。今次嗌咗白鱔煲仔飯密椒薯仔牛柳粒,蒜香蝦膏油麥菜上菜時間都算快但煲仔飯豉油唔夠咸牛柳粒薯仔細粒,蜜糖夠入味油麥菜味道足夠會再有下一次👍🏻
第一次黎
渣車過黎,係條巷仔裡面
差d睇唔到。今次嗌咗白鱔煲仔飯
密椒薯仔牛柳粒,蒜香蝦膏油麥菜
上菜時間都算快
但煲仔飯豉油唔夠咸
牛柳粒薯仔細粒,蜜糖夠入味
油麥菜味道足夠
會再有下一次👍🏻
  • 椒鹽鮮魷
2019-11-29 175 瀏覽
餐廳地點雖然有少少遠,但這種食物質素十分好,小菜亦有水準尤其推薦這裏的煲仔飯真的一流!我這次叫的是雙腸飯,醬油滲入在飯中,形成飯焦,實在太好味了,大家不能錯過平時等煲仔飯起碼要等半個鐘或以上,這裏坐一陣間就有得食㗎啦。另外我叫咗蒜蓉炒豆苗,份量超大好抵食!大家不要錯過哦。還有點了豉椒鵝腸,這個鵝腸非常爽滑彈牙,可惜的是少了味菜,如果可以加上味菜會更加惹味!建議餐館可以下次變成市招味菜這樣就會更好!
餐廳地點雖然有少少遠,但這種食物質素十分好,小菜亦有水準
尤其推薦這裏的煲仔飯
真的一流!

另外我叫咗蒜蓉炒豆苗,份量超大好抵食!大家不要錯過哦。

2019-11-29 68 瀏覽
好多人, 全場爆滿.職員效率高, 好快安排到枱.地方雖少, 但環景衛生.叫咗三個餸, 分別係...鴛鴦膳煲仔飯, 排骨滑雞煲仔飯同埋涼瓜抆倉魚.煲仔飯夠熱, 味道好, 多飯焦!倉魚夠新先.值得推介!
好多人, 全場爆滿.
職員效率高, 好快安排到枱.
地方雖少, 但環景衛生.
叫咗三個餸, 分別係...
鴛鴦膳煲仔飯, 排骨滑雞煲仔飯同埋涼瓜抆倉魚.
煲仔飯夠熱, 味道好, 多飯焦!
倉魚夠新先.
值得推介!
2019-11-29
10 分鐘 (堂食)