《福岡漢堡扒》來自韓國的自助石燒漢堡扒店主打自助石燒的漢堡扒店當天點了二人套餐set3,分別有兩份芝士蛋蒜韓牛漢堡扒漢堡扒圓碌碌,用小剷子把肉放上熱石,瞬間發出“滋滋聲”,香味撲鼻而黎把漢堡扒煎至微微焦香,配上芝士蛋蒜更美味套餐有一份韓式豬頸肉丼飯,豬頸肉份量好多,肉質爽口彈牙,醬汁微辣,非常惹味另外加錢點了兩杯特飲,清爽又解渴
《福岡漢堡扒》
來自韓國的自助石燒漢堡扒店

主打自助石燒的漢堡扒店

當天點了二人套餐set3,分別有兩份芝士蛋蒜韓牛漢堡扒

把漢堡扒煎至微微焦香,配上芝士蛋蒜更美味

另外加錢點了兩杯特飲,清爽又解渴
之前喺尖沙咀食過已經覺得幾好玩又好食🤣原來VWalk開左新嘅分店,對我嚟講仲方便左😎我地點左兩人套餐Set 4 $366 套餐包泡菜、沙律、麵豉湯、菠蘿煙肉和牛漢堡扒(中)、芝士蛋蒜和牛漢堡扒(中)、韓式湯烏冬與燒肉,基本包兩罐罐裝飲品,加$18就可以升級做特飲😋叫左金橘檸檬特飲同百香果特飲!建議一定要加特飲,因為超級大杯勁抵,要兩隻手先拎得穩😂職員預先會教我哋點燒,亦都有指示牌教你程序,所以手殘都識燒😌芝士蛋蒜韓牛漢堡扒芝士控一定要叫呢個因為超級多芝士😂同埋芝士同漢堡扒必定夾!加埋蒜香更加出色,再加埋蛋一齊食,成個口感相當豐富!菠蘿煙肉韓牛漢堡扒另外呢一個相對就冇咁膩,菠蘿既加入令到漢堡多一份酸甜,同煙肉嘅鹹香互相融合,令到漢堡更加Juicy,增添層次~韓式湯烏冬,鰹魚湯清甜,烏冬煙韌彈牙,中和咗食漢堡嘅膩感,配上燒肉,份量多,燒前已可以食住燒肉,滿足食肉獸嘅慾望,相當貼心😋
之前喺尖沙咀食過已經覺得幾好玩又好食🤣
原來VWalk開左新嘅分店,對我嚟講仲方便左😎

我地點左兩人套餐Set 4 $366

芝士蛋蒜韓牛漢堡扒
芝士控一定要叫呢個因為超級多芝士😂

菠蘿煙肉韓牛漢堡扒

2024-05-10 16 瀏覽
又有得玩又有得食!呢間餐廳主打手打牛肉漢堡。叫左份兩人套餐$359,包括有芝士蛋蒜韓牛漢堡扒兩份、一份韓式豬頸肉丼飯;再加左$18/杯的特飲:巨峰提子特飲同百香果特飲。牛肉漢堡係圓形肉球狀,最好玩既係可以自己DIY煮熟啲牛,放心唔會周身油煙,因有個圓柱體咁嘅物體吸走油煙,牛肉上有蒜片,底有鐵板雞蛋。二人餐有前菜泡菜食,飲品+18係勁巨型嘅巨峰提子soda,超好飲又鄧消滯。@福岡漢堡扒 (深水埗)#福岡漢堡扒 #牛肉漢堡 #抵食
又有得玩又有得食!呢間餐廳主打手打牛肉漢堡。

叫左份兩人套餐$359,包括有芝士蛋蒜韓牛漢堡扒兩份、一份

@福岡漢堡扒 (深水埗)
#福岡漢堡扒 #牛肉漢堡 #抵食
2024-04-22 52 瀏覽
次次經過都未試過,某日收工又肚餓就入黎試一試,叫左個韓式烏冬餐,有泡菜,牛肉,面豉湯,味道不過不失啦,就係平時食開韓餐既烏冬,冇話特別好食,味道正常充滿韓國風味,不加加埋一,一碗烏冬差唔多成80幾90蚊埋單就係貴左d😂試過就可以了。
韓式烏冬餐

2024-03-19
1 分鐘 (堂食)
2024-04-13 116 瀏覽
其實你唔係貪vwalk無野食可以唔係食小弟3個人食,首先係貴,一個丼唔似丼嘅丼飯賣你80幾,無野飲得泡菜同味噌湯。白飯加個蛋黃,d肉就真係麻麻,豬頸肉冰鮮都正路,個醬就real不倫不類,似凍肉舖30蚊一大支個隻,仲要around得4、5塊。frd就叫左個牛飯,試左都認真麻麻,仲要得幾嚿(收100+),last 買單398(佢仲要收加一),可以話係極之失望,食物同價錢完全係唔成正比,又唔咪sell vibe,播d韓文歌,台面張餐紙的字打晒格仔咁,加油啦究竟vwalk仲有無jeng野食
其實你唔係貪vwalk無野食可以唔係食

究竟vwalk仲有無jeng野食
2024-04-13
由佢係尖沙咀第一間店就中意佢,皆因自己即煎漢堡扒真係幾過癮又好食,而且哩間鋪既店員服務到位,見你塊熱石一凍就會主動幫手換,等你煎得盡興👍🏻而家開到黎V Walk, 又多個地方可以食到👐🏻哩間店既環境風格仲好唔同,大左好多又有卡位,坐得舒服👍🏻兩個人直接揀二人餐,都有好幾款選擇。🧀芝士蛋蒜韓牛漢堡扒🌶️墨西哥辣椒韓牛漢堡扒🍚韓牛乒乒乓拌飯墨西哥辣椒隻酸酸地既香辣好正,另外一個係好多芝士加上脆口既蒜片,勁惹味😋加埋蛋真係一流。漢堡扒texture軟熟多汁,唔知係咪一路煎一路聞到好香,所以食得特別滋味。韓牛肉碎加隻太陽蛋,輕鬆撈哂成碗飯😋仲有佢地d特飲超大杯好抵飲👍🏻

兩個人直接揀二人餐,都有好幾款選擇。

🧀芝士蛋蒜韓牛漢堡扒
🌶️墨西哥辣椒韓牛漢堡扒
🍚韓牛乒乒乓拌飯

韓牛肉碎加隻太陽蛋,輕鬆撈哂成碗飯😋

仲有佢地d特飲超大杯好抵飲👍🏻

2024-04-06 42 瀏覽
食後感其實一般般,可能期望高。菠蘿煙肉和牛漢堡扒 - L和牛漢堡除左比較油膩之外,我本身期望係牛味重,香口既,但係食完就一般,感覺只係一件比較油膩既漢堡扒,味道上冇驚喜,放係熱石上面煎,一上枱唔可以煎太耐,因為舊石仲好熱(好易燶,入面唔夠熟),煎左3次左右,熱度下降會易煎d,鐵板上既蛋汁同菠蘿會好快乾,唔好食,睇相係岩岩上枱即刻影,已經開始焦邊,所以等多陣就會比較硬,店員見到石頭唔夠熱,會主動幫你換。試過之後我寧願去食個貴價少少/同等值既漢堡包來得滿足。呢個餐唔包飲品。午餐就包一罐飲品,另外椰菜絲配芝麻沙律汁及麵豉湯亦普普通通。炸雞我揀左有汁既,個汁好甜,件雞就大大舊,正常味,食肉獸大滿足。埋單$212(純粹係大食+想試埋炸雞),呢個價錢係商場食lunch應該好多選擇。
食後感其實一般般,可能期望高。

菠蘿煙肉和牛漢堡扒 - L

炸雞

2024-04-03
午餐
2024-03-29 31 瀏覽
好鐘意一邊食一邊自己整既餐廳,有得食又有得玩好開心,上網見呢間漢堡扒好正,仲要坐得好舒服,抽風超好完全唔會有油煙味!我地叫左個二人套餐,除左有漢堡扒仲有丼飯同飲品,但下次再黎食會叫漢堡扒同小食,見格離食小食都好正咁!🤤二人套餐 $359🍗芝士蛋蒜和牛漢堡扒 (2份)和牛漢堡扒好鬆軟!唔似平時食漢堡扒既口感,配埋芝士同蒜勁惹味好食,每次拎小量漢堡扒再推平,煎幾秒再反轉,熱石非常熱可以煎到外面超香脆,如果配白飯食都幾正呀🐷韓式豬頸肉丼飯丼飯比較普通,韓式醬汁好味偏濃,有幾塊肉唔夠淋有D可惜🍹西柚特飲 套餐加$18🍹巨峰特飲 套餐加$18超大杯特飲,甜度適中又有氣,超夾食漢堡扒飲,推介西柚味酸酸甜甜仲好味呀

二人套餐 $359

🍗芝士蛋蒜和牛漢堡扒 (2份)

🐷韓式豬頸肉丼飯
丼飯比較普通,韓式醬汁好味偏濃,有幾塊肉唔夠淋有D可惜

🍹西柚特飲 套餐加$18
🍹巨峰特飲 套餐加$18
2024-03-28 1543 瀏覽
以往間中會去厚福街的福岡漢堡扒,最近發覺原來已經沒經營,在網上看到原來她們在V Walk開了新店,地點比以往更方便,當然要和太太來光顧😆✏️位置(9.5/10):西鐵上蓋商場,地點相當便利✏️環境(8/10):商場內小舖,比尖沙咀店明亮✏️服務(8/10):掃碼下單,上菜快,熱石比以往更熱✏️食物(8/10):水準依然,二人套餐性價比高🌟兩人套餐(Ver.3) - $359點了這款二人套餐,包括兩份芝士蛋蒜和牛漢堡扒、一份韓式豬頸肉丼飯及兩杯飲品🎉🍴芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M)一大個圓球型的和牛肉的中份漢堡扒,鋪上芝士及蒜片,看上去已非常吸引,然後鐵板上放入雞液,鐵板的熱力令其變成很香的煎蛋,而主角的漢堡扒,需要自行放上熱石上自助燒熱,想要多熟也可以,口感香滑,芝士也令和牛更加美味🥰🍴韓式豬頸肉丼飯套餐包了一大碗飯,所以不用額外配白飯,豬頸肉夠多夠煙韌,韓式辣醬小辣惹味,配上燒過的漢堡扒食十分豐盛😁🍴百香果特飲/金橘檸檬特飲加$18可以把套餐飲品轉成特飲,我們點了百香果和金橘檸檬口味,大大杯,兩者都算開胃😉🏠福岡漢堡扒(深水埗)📬地址:深水埗深旺道28號V Walk 2樓L2-17號舖

✏️位置(9.5/10):西鐵上蓋商場,地點相當便利
✏️環境(8/10):商場內小舖,比尖沙咀店明亮
✏️服務(8/10):掃碼下單,上菜快,熱石比以往更熱
✏️食物(8/10):水準依然,二人套餐性價比高

🌟兩人套餐(Ver.3) - $359
芝士蛋蒜和牛漢堡扒

🍴芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M)

🍴韓式豬頸肉丼飯
百香果特飲
金橘檸檬特飲

🍴百香果特飲/金橘檸檬特飲

🏠福岡漢堡扒(深水埗)
📬地址:深水埗深旺道28號V Walk 2樓L2-17號舖
2024-03-21
10 分鐘 (堂食)
百香果特飲
金橘檸檬特飲
2024-03-26 30 瀏覽
福岡漢堡扒開咗新店喺南昌V walk,對於住喺附近嘅我真係一大喜訊🥹一直好鍾意呢度嘅石燒漢堡。新店裝修明亮,而且抽氣系統都係做得好好👍🏻今次我哋就order咗二人餐,有兩份石燒漢堡,一款丼飯或烏冬,再加埋前菜,湯同飲品🥤好豐富啊!先講石燒漢堡,一份菠蘿煙肉和牛漢堡扒同一份芝士蛋蒜和牛漢堡扒🧀漢堡上枱時係生嘅,自己動手喺熱石上燒,即燒即食熱辣辣,燒嘅時候已經聞到好香,食落去牛味濃郁,正🔥菠蘿煙肉嗰份,因為有菠蘿嘅調劑,感覺清新啲,而芝士蛋蒜就絕對惹味,香噴噴,芝士仲有拉絲添🤤每份漢堡都會有埋蛋,食落去好似韓燒嘅爐邊蛋咁🥰主食我哋揀咗湯烏冬,偏向日式感覺,湯底清甜,油豆腐係烏冬好朋友,絕配🍜仲配咗一碟牛肉片添🐂套餐仲包埋沙律,泡菜同飲品,除咗汽水之外,仲有茶同其他特飲,杯巨峰提子特飲超大杯,食漢堡扒飲真係啱晒!
♡ 韓國過江龍石燒漢堡扒|福岡漢堡扒 ♡-漢堡扒就食得多‼️自己燒嘅又試過未? @hambageu.hk 呢間舖頭雖然寫住福岡 但係佢同福岡完全無關😝 佢只係一間韓國嘅過江龍,自己煎自己食 🥰 晚市二人套餐都好抵食😝 價錢大概$300至$400 包麵豉湯、配菜同埋沙律🥗- ♡ 菠蘿煙肉和牛漢堡扒 ♡ &♡ 芝士蛋蒜和牛漢堡扒 ♡ 漢堡扒有兩個口味和牛打成肉碎 加入調味料 搓成肉球 加埋菠蘿同煙肉 🥓 同埋滑捋捋嘅蛋 連埋一齊食真係好正😋芝士🧀蛋蒜味真係有啲邪惡😙 最重要係小朋友都可以自己整 十分安全👍🏻見到隔籬枱啲小朋友整得好開心 記住每3秒就反一反 如果唔係就會煎燶㗎啦‼️-♡ 韓式湯烏冬 ♡ 湯底用鰹魚同鯖魚做高湯 加埋特製醬油 烏冬煙煙韌韌味道濃郁-♡ 金橘檸檬🍋特飲 ♡ ♡ 百香果特飲 ♡ 佢哋嘅特飲都係大大杯唔使驚唔夠飲😝👍🏻飲品揀咗呢兩款 佢哋嘅果味都比較重味道好清新 而且解渴又解膩❥#⇢店鋪資料:福岡漢堡扒 (深水埗)深水埗深旺道28號V Walk 2樓L2-17號舖## 🔍尋找同區美食📍➾ #礦泥黃X深水埗-#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl
♡ 韓國過江龍石燒漢堡扒|福岡漢堡扒 ♡
呢間舖頭雖然寫住福岡
但係佢同福岡完全無關😝

佢只係一間韓國嘅過江龍,
自己煎自己食 🥰
晚市二人套餐都好抵食😝
價錢大概$300至$400
包麵豉湯、配菜同埋沙律🥗
♡ 菠蘿煙肉和牛漢堡扒 ♡ &

飲品揀咗呢兩款
佢哋嘅果味都比較重
味道好清新 而且解渴又解膩

⇢店鋪資料:
福岡漢堡扒 (深水埗)
深水埗深旺道28號V Walk 2樓L2-17號舖
🔍尋找同區美食📍
➾ #礦泥黃X深水埗
#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處 #深水埗 #深水埗美食 #福岡漢堡扒香港
#香港美食地圖#香港美食指南

• 菠蘿煙肉和牛漢堡扒
韓國人氣過江龍—福岡漢堡扒,石燒漢堡扒專門店,全港兩間分店;分別位於旺角花園街及南昌站V Walk商場2樓,餐廳整潔企理,完全唔會油煙瀰漫~ 食物方面,店舖採用100%澳洲和牛,打成肉碎,再加入20多款香調、調味粉,製成漢堡扒。客人可以係熱石上自行煎肉,每3秒反一反,就可以食到juicy又嫩口既和牛漢堡扒🥩 而二人套餐包括兩份漢堡扒、麵豉湯、沙律、拌飯及飲品等,CP值不錯。整體而言,DIY漢堡扒抵食又過癮~
2024-02-29 110 瀏覽
今日中午我嚟到位於V walk的福岡漢堡扒,一邊座位不多但今天很好彩還有座位,我和朋友很快坐下開始用qr code點餐,午市係有套餐的所以我點了韓牛漢堡扒套餐。大約五分鐘左右便送到上枱,除了套餐的韓牛外還有泡菜,味噌湯。好快我開始把牛肉夾起放在熱石上面,熱石溫度很高,牛肉很快熟如果放耐一點牛肉便會燶,牛味很濃而且很好味,不用點醬汁也非常之好味,配菜還有金菇菜,味噌湯比較鹹一點,整體來說都非常不錯下次可以再來。
.以前尖沙嘴嘅一間人氣食店,終於係南昌v walk都開左全新分店喇!!🎉💐以前要去到旺角/尖沙嘴先食到,而家屋企附近都有喇😆今次又係第x次食,可以玩又好食嘅福岡漢堡扒🧡 ..今次我地又係叫左二人餐🤣每一次都食到好飽,好豐富好抵食😆當日都唔小人會自己一個去食,果然等唔切朋友急不及待自私食🤭..二人餐包括湯、飲品及飯,仲有2份石煎漢堡扒,石煎漢堡扒芝士味好香濃,好有蛋香,另一款口味帶小小辣,個人比較中意芝士口味的🤭..店員會不時幫我地換熱石,好細心,餐廳排氣都不錯,食完都唔會成身都係油煙味🤭黎呢度嘅好處就係唔會淨係食野咁悶,同朋都石以有d互動🙆🏻‍♀️..地址:福岡漢堡扒 (深水埗)深水埗深旺道28號V Walk 2樓L2-17號舖..
以前要去到旺角/尖沙嘴先食到,而家屋企附近都有喇😆
今次又係第x次食,可以玩又好食嘅福岡漢堡扒🧡
今次我地又係叫左二人餐🤣每一次都食到好飽,好豐富好抵食😆
當日都唔小人會自己一個去食,果然等唔切朋友急不及待自私食🤭
地址:

福岡漢堡扒 (深水埗)
深水埗深旺道28號V Walk 2樓L2-17號舖
2024-01-24
2024-02-21 52 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️福岡漢堡扒主打DIY石燒和牛漢堡扒🐮宜家係南昌既V.walk都開左新分店啦📍🔺兩人套餐(Ver.4) $366🔺❶菠蘿煙肉和牛漢堡扒❷芝士蛋蒜和牛漢堡扒漢堡扒分左3️⃣個size二人套餐入邊包咗嘅漢堡扒都係M size份量其實一啲都唔細👻漢堡扒係選用100%澳洲和牛🐄店員主動向我哋示範食法👨🏻‍🍳用剷子將和牛放係熱辣辣嘅熱石燒上🔥等3-5秒後 再反另一邊燒一燒 重複2-3次 就食得🤟🏻呢兩個漢堡扒嘅分別就係佢哋嘅配菜🫶🏻❶加咗菠蘿同埋煙肉喺旁邊🍍而❷就加咗芝士同埋蒜🧀個人幾鍾意❷ 芝士有拉絲嘅效果😸將芝士同蒜混合埋一齊食 成件事好夾✌🏻另外每款漢堡扒旁邊仲有芝士蛋🥚味道就好飲韓燒既圍邊蛋漿咁🐣連埋漢堡扒一齊食又幾好味😋❸韓式湯烏冬烏冬口感煙煙韌韌🦷湯底有啲似平時喺日本餐廳食到嘅鰹魚湯🇯🇵除咗烏冬之外 仲會有一碟肥牛🐮牛肉肥瘦分明 係咩特別😂❹樂天忌廉梳打 x2結合咗奶油嘅滑順同濃香🥤同埋汽水嘅氣泡感 飲落超清爽☀️

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

福岡漢堡扒主打DIY石燒和牛漢堡扒🐮