📍太子必試生蠔&媽媽鹹蛋豬肉棒!舖面行日式居酒屋風~放假試了呢間屋酒屋咸蛋黃控對媽媽鹹蛋豬肉棒心心眼🤍還好冇失望薄薄一層鹹蛋黃醬 mix 燒到炎熱勁熱之豬肉棒惹味!每啖入口還是噴煙!另外試左:👉🏻芝士玉子燒:有拉絲✅👉🏻兵庫縣生蠔:一set 6件/creamy🤤👉🏻牛舌:牛味濃/唔會韌👉🏻瑩光魷魚:唔係成日有之小食!見親menu都會叫🙌🏻呢間唔會腥👉🏻松露半熟牛肉他他👉🏻雞軟骨👉🏻芝士年糕📌 店員會上前菜:泡菜牛舌(另外收費啊)整體食物質素ok/價格中上/同朋友聚會不錯~
📍太子必試生蠔&媽媽鹹蛋豬肉棒!
舖面行日式居酒屋風~

放假試了呢間屋酒屋
咸蛋黃控對媽媽鹹蛋豬肉棒心心眼🤍

還好冇失望
薄薄一層鹹蛋黃醬
mix 燒到炎熱勁熱之豬肉棒惹味!
每啖入口還是噴煙!

另外試左:
👉🏻芝士玉子燒:有拉絲✅
👉🏻兵庫縣生蠔:一set 6件/creamy🤤
👉🏻牛舌:牛味濃/唔會韌
👉🏻松露半熟牛肉他他
👉🏻雞軟骨
👉🏻芝士年糕

📌 店員會上前菜:泡菜牛舌(另外收費啊)
整體食物質素ok/價格中上/同朋友聚會不錯~
2023-06-24
15 分鐘 (堂食)
  • 媽媽鹹蛋豬肉棒
2023-06-24 29 瀏覽
收工想同朋友食吓串燒飲番杯啤酒relax吓,揀咗呢間地點方便,而且好有日式風味既居酒屋🏮燒鱈魚乾🐟鱈魚乾燒得非常脆口,配埋沙律醬,當作餐前小食一流。火炙明太子🥓平時好少喺餐廳會食到直接將明太子火炙,估唔到夾埋青瓜一齊食都幾㗎,一方面可以增加爽脆嘅口感,另一方面又可以減低明太子嘅鹹度。板煎和牛粒🧆和牛肉質非常嫩滑,配上板煎燒法除咗更加帶出牛味,亦都令到上枱時食物香氣更吸引。唐揚炸雞🍗好少會見到件件都咁大嘅炸雞,原因係會連同雞腿骨去炸,更加保留到雞嘅肉汁,旁邊仲有沙律菜可以中和返油膩感。富士蘋果煙肉卷🍎煙肉配以蘋果一齊食,感覺都幾清新,燒過嘅蘋果會減少蘋果本身嘅味道,但係會增加煙肉嘅甜味,幾特別。月見免治素肉棒🍖素既嘅免治肉棒都係第一次食到,保留左肉嘅質感,點埋蛋漿更加滑溜,入邊仲有啲軟骨嘅部份,更加有咬口。雞腎🫁雞腎爽脆,非常容易入口,一啲都唔韌。雞軟骨🦿雞軟骨燒得乾身,所以外皮更加香脆,入面雞軟骨軟硬程度適中,令到食用者有雙重脆感體驗。甜燒菠蘿🍍燒過嘅菠蘿有一種特別嘅香味,上邊加上木魚碎,更加有日式嘅感覺。脆皮白鱔🐠白鱔肉非常嫩滑,雖然有幼骨,但係非常薄身係可以食到嘅。而且白鱔皮燒至金

燒鱈魚乾🐟
鱈魚乾燒得非常脆口,配埋沙律醬,當作餐前小食一流。

火炙明太子🥓

板煎和牛粒🧆

唐揚炸雞🍗

富士蘋果煙肉卷🍎

月見免治素肉棒🍖

雞腎🫁
雞腎爽脆,非常容易入口,一啲都唔韌。

雞軟骨🦿

甜燒菠蘿🍍

脆皮白鱔🐠
白鱔肉非常嫩滑,雖然有幼骨,但係非常薄身係可以食到嘅。而且白鱔皮燒至金黃,非常惹味。

北海道南瓜🎃
來自日本嘅南瓜好甜,塗上牛油再燒過,令到味道更加昇華。

燒明太子皇帝虎蝦🦐
虎蝦非常大隻,肉質亦都非常新鮮,再配上燒明太子喺蝦肉上,更加豐富左皇帝虎蝦嘅鮮味。

Sapporo Draft Beer🍺
串燒配啤酒永遠都係最佳配搭,所以食串燒必嗌!
2023-06-20 29 瀏覽
今日就去咗禮居酒屋同朋友食串燒餐廳環境幾闊落, 超日式style食物全部即叫即燒, 整體串燒好夠火喉一去到店員就上咗煮牛脷呢款前菜俾我哋,炆得幾入味我地就叫左燒鱈魚乾, 燒到好乾身脆口, 忍唔住食完一塊又一塊🤣火炙明太子, 超大粒明太子係青瓜片上面🤣, 味道會偏咸小小, 但用嚟送酒岩岩好明太子皇帝大蝦, 超多蝦膏, 肉質厚實😋唐揚炸雞, 外層炸得幾香口😋板燒和牛粒, 牛味香濃富士蘋果煙肉卷, 富士蘋果好脆身同多汁, 配埋煙肉卷唔會太肥膩脆皮白膳肉質肥美雞軟骨同雞腎都幾爽口香脆仲有北海道南瓜, 燒香左非常香甜最後仲叫埋甜燒菠蘿, 面頭有啲木魚碎, 鮮甜多汁
今日就去咗禮居酒屋同朋友食串燒
餐廳環境幾闊落, 超日式style
食物全部即叫即燒, 整體串燒好夠火喉

一去到店員就上咗煮牛脷呢款前菜俾我哋,炆得幾入味

我地就叫左
燒鱈魚乾, 燒到好乾身脆口, 忍唔住食完一塊又一塊🤣

明太子皇帝大蝦, 超多蝦膏, 肉質厚實😋
唐揚炸雞, 外層炸得幾香口😋

板燒和牛粒, 牛味香濃

脆皮白膳肉質肥美
雞軟骨同雞腎都幾爽口香脆

仲有北海道南瓜, 燒香左非常香甜

最後仲叫埋甜燒菠蘿, 面頭有啲木魚碎, 鮮甜多汁

2023-06-19 40 瀏覽
放左工之後同朋友一齊去居酒屋chilli 下, 叫左d小食,串燒同埋Sake 都過咗愉快嘅一晚今次同朋友叫左芥末八爪魚,味醂魚乾,日式薯餅,鏗魚他他,牛脷串,味噌燒大腸,雞心,二味雞串,燒羊架,厚燒豆腐,清酒煮蜆,素肉串燒,最後仲叫左松竹梅清酒芥末八爪魚🐙,都幾重芥末味,同八瓜魚好夾,味醂燒魚乾,好適合飲酒配搭,鏗魚他他份量都好大,而且食落去好fresh , 燒牛脷好爽口,味噌燒大腸好脆身,唔會有油膩嘅感覺,厚燒豆腐有少少似炸豆腐嘅感覺,味道好特別,清酒煮蜆,淡淡的清酒味,再配上清甜嘅蜆,至於松竹梅清酒🍶容易入口,越飲越上癮🤣

2023-06-16 32 瀏覽
花墟附近嘅居酒屋令我食指大動😃7點幾就已經爆場喇‼️好彩我哋有book位👍🏻「黑松露黑醋枝豆」要必叫,送酒一流,不嗜黑松露嘅我,都食唔停口姊妹芝麻雞翼呢度嘅芝麻係有唔同顏色,應該係炒嘅時間唔同,就出現左不同嘅顏色⁉️不過最重要係雞翼好脹卜卜,勁juicy明太子油揚豆腐原來油揚豆腐係咁好食㗎明太子擔當重要角色,令味道一啲都唔單調豆腐質感好似鬆糕咁,一啲都唔乾燒一夜干令我哋好有記憶點,食完真係返唔到轉頭第一次食到咁軟滑嘅鯖魚一夜干,條魚有一定嘅厚度,好厚肉,而且肉質完全唔會乾爭爭,係我食過最好味嘅一夜干燒雞肝平時唔太鍾意食內臟嘅我,都覺得呢串雞肝勁好食相信一定係用左日本雞肝,味道好香濃依度嘅串燒非常高質,每一串都好Juicy
花墟附近嘅居酒屋令我食指大動😃
7點幾就已經爆場喇‼️
好彩我哋有book位👍🏻

「黑松露黑醋枝豆」要必叫,送酒一流,
不嗜黑松露嘅我,都食唔停口

姊妹芝麻雞翼
不過最重要係雞翼好脹卜卜,勁juicy

明太子油揚豆腐
原來油揚豆腐係咁好食㗎

明太子擔當重要角色,令味道一啲都唔單調

豆腐質感好似鬆糕咁,一啲都唔乾

燒一夜干
令我哋好有記憶點,
食完真係返唔到轉頭

第一次食到咁軟滑嘅鯖魚一夜干,
條魚有一定嘅厚度,好厚肉,
而且肉質完全唔會乾爭爭,係我食過最好味嘅一夜干

燒雞肝
平時唔太鍾意食內臟嘅我,都覺得呢串雞肝勁好食

相信一定係用左日本雞肝,味道好香濃

依度嘅串燒非常高質,每一串都好Juicy
2023-06-15
2023-06-14 34 瀏覽
早成個星期book位 6月3號訂座確認 前一日再收到email reminder 到6月11訂座時間到一個鐘前話取消 原因係餐廳滿座 真係當客狗咁 臨時要轉地點換餐廳 電話都無個 未見過差到咁嘅餐廳

2023-06-07 91 瀏覽
呢間又係bookmark咗好一段時間都未食,有日星期六lunch 碌下想食咩,見到就去咗食~ 位於花園街,正正花墟隔離~ 原本我最想食串燒,但去到發現lunch係做set同少量串燒款式,最後叫咗兩個餐同少少串燒小食😊一上檯見到賣相好靚,兩個set都有麵豉湯、沙律、醃蘿蔔、牛舌粒同生果~ 仲要個飯唔係普通白飯底,係紫紫地色,上面仲加咗飯素,好有心思。 #比目魚西京燒 個魚好滑, #月見鵝肝和牛丼 牛嘅份量好足,唔韌,個鵝肝仲要炸咗再香啲,兩個Set都好食!再叫咗串燒套餐,$128揀三款, #厚切牛舌芯 、 #脆皮白鱔 、#鹹蛋媽媽豬肉棒 另外加點咗#枝豆 。個牛舌芯略嫌唔夠淋,我鍾意食啲超淋身嘅🫢 個鱔 & 枝豆不過不失,鹹蛋媽媽豬肉棒好特別,呢個幾有驚喜,個鹹蛋黃醬幾好食幾惹味~我見到佢個menu有好多Sake,有機會會再試真啲佢啲串燒同Sake!

2023-04-22
  • 媽媽鹹蛋豬肉棒
朋友咁耐冇見,佢又鍾意飲酒又想食嘢吹水,有咩好選擇? 居酒屋係一個唔錯嘅提議喎!呢間位於太子嘅居酒屋距離太子MTR行都唔使5分鐘,唔使食之前都以經行到身水身汗。店舖內外採用日式設計,門口簡潔有張長木櫈俾客人打咭,店內燈光偏暗,令人放鬆。一坐低店員已經送上開胃前菜,睇網上食評好似不同日子有唔同嘅前菜喎!我哋今次係煮牛脷😋呢味前菜真係好醒胃,煮得好琳而且醬汁帶點辣味,差啲忍唔住叫店員比多碟😚「高湯玉子燒」$78應該係用咗上湯加埋蛋漿製作嘅玉子燒,玉子超級厚。夾落去結實唔易散,上湯味同蛋混合一齊入口又甜又香。下次試埋「芝士玉子燒」🤪「黑松露大啡菇」$58黑松露聽到都吸引,大啡菇真係大大隻兩件,黑松露醬鋪喺面,又係餸酒一流!「富士蘋果煙肉卷」$48甜甜嘅蘋果味比煙肉包著,一啖入口,蘋果汁擠出嚟,好新鮮嘅體驗,值得一試。「極上黑豚腩」$48 推🤤肉同脂肪比例平衡,唔會成舊脂肪又唔會成舊柴皮,師傅又燒得好,,唔會乾爭爭!推介!「油甘魚鮫」$128 推🤤不得不推呢個油甘魚鮫,佢肉多下酒菜必選,唔會唔會肉質唔會鞋,油脂比三文魚豐富!真係好食到差啲連骨都咬碎埋😋🤣「腐皮稻庭烏冬」$88因為有朋友唔食牛

「高湯玉子燒」$78

「黑松露大啡菇」$58

「富士蘋果煙肉卷」$48

「極上黑豚腩」$48 推🤤

「油甘魚鮫」$128 推🤤
真係好食到差啲連骨都咬碎埋😋🤣

「腐皮稻庭烏冬」$88
因為有朋友唔食牛肉,所以叫咗個腐皮烏冬share,烏冬好滑湯好飲,成碗飲晒🤣

「柚子雞扒丼」$128
甜甜嘅柚子香味,醬汁再加上雞扒,雞扒唔會煎到硬掘掘,女士們一個人食晒一個應該啱啱好。

鍾意飲酒嘅朋友記得人頭計算加$98任飲啤酒清酒兩個鐘!
前菜醬煮牛脷
燒油甘魚鮫
極上黑豚腩
腐皮稻庭烏冬
2023-05-01 66 瀏覽
位於太子的居酒屋環境裝修都好有氣氛🏮主打各款串燒同小食第一round共叫左幾樣前菜同小食紫菜芥末八爪魚用紫菜包住食大人同小朋友都愛味醂魚乾上枱時燒到熱辣辣絕對配酒一流秘製半熟鰹魚他他 表面炙烤過的半熟鰹魚配埋蔥蒜同特色醬汁 十分開胃清酒煮蜆粒粒都肥美無沙 再食多件日式薯餅🎬完全係一個豐富opening厚切牛舌芯一向都係我最愛食串燒都一定會叫最怕韌到咬唔開 呢串岩哂我燒得剛好 厚薄適中 好食岩鹽燒羊架亦都係燒得出色喜歡呢到各款燒物既調味 味道剛剛好當然要試埋呢到各款串燒啦豬大腸成日食 但味噌燒大腸真係少食外脆內軟嘅豬大腸又點可以抗拒素鹹蛋媽媽素肉棒好有特色最後用厚燒豆腐做個完美ending🔚
位於太子的居酒屋

清酒煮蜆
岩鹽燒羊架
厚燒豆腐
2023-04-29 43 瀏覽
🔺 禮 (太子)今日去食居酒屋 ,簡約嘅裝修日本風格,喺舖頭門口仲可以睇住師傅即叫即燒👍🏻。一坐低就即刻奉上熱茶同前菜,泡菜口味嘅牛腩同牛舌,泡菜唔太辣啱啱好。🔻堂揚小池魚,送酒一流,超級好味鬆脆,一啲都唔油膩,好少見到有呢啲種類。$58🔻即燒雞肝、一口牛、極上黑豚腩,燒得啱啱好,又係送酒冇得頂。$32~58串🔻姊妹芝麻雞翼,炸完都好多汁好滑肉$68🔻日式煎餃子🥟,鍾意食肉嘅就啱啦$58🔻豬腸蘿蔔味噌煮,份量勁多,鍾意食豬腸嘅一定要嗌,夠晒入味$128🔻京蔥雞肉串,即叫即燒$48🔻黑松露枝豆,食黑松露嘅人士可以試吓,意想不到的夾。👍🏻$58🔻明太子油揚豆腐,呢個真係好特別,佢好似麵包咁,唔覺得食緊豆腐,抵免都煎得非常脆口,個醬汁亦都好容易入口。$88🔻鹽燒一夜干,超級抵食好大條,兩個都食唔晒😄$108🔻素有馬山椒素肉,有心機嘅菜式,新嘅口味$48
🔺 禮 (太子)

🔻姊妹芝麻雞翼,炸完都好多汁好滑肉$68

🔻日式煎餃子🥟,鍾意食肉嘅就啱啦$58

🔻京蔥雞肉串,即叫即燒$48

🔻鹽燒一夜干,超級抵食好大條,兩個都食唔晒😄$108

🔻素有馬山椒素肉,有心機嘅菜式,新嘅口味$48

2023-04-28 44 瀏覽
今日去太子行寵物舖🐱行吓行吓就去咗酒吧街喺咁多酒吧入面突然間有間日本嘢又未太夜所以就入去試吓✨呢一間餐廳主打居酒屋風格✨所以大部份嘢食都係串燒同埋比較配酒嘅食物串燒全部都係心機嘢🤩其中最特別嘅係煙肉蘋果串燒平時喺出面食嘅都係煙肉車厘茄今次個蘋果係用日本蘋果燒完之後會更加突出甜味第一次試到咁樣嘅配搭真係好驚喜明太子就係配咩都好食嘅明太子燒海老就係可以食到海鮮嘅鮮甜之餘比到少少鹹香嘅感覺而明太子配青瓜完全就係下酒菜搞到我同男朋友忍唔住叫咗兩杯酒🍻其中比較特別嘅係佢哋有一個素雞肉棒一開始我係完全唔知佢係素嘅係後尾Staff同我講我先知🥹真係做得好出色📍Sake bar Present
今日去太子行寵物舖🐱

一開始我係完全唔知佢係素嘅
係後尾Staff同我講我先知🥹
真係做得好出色

📍Sake bar Present
星期五晚上想食啲好嘢開心傾吓計,就去咗太子既禮。聽聞呢度有好多美味嘅日本小菜,於是就過嚟~首先我哋叫咗個胡麻日本蕃茄沙律,份量好多,蕃茄好清甜,好好味。然後有啲類似芝士鱈魚條嘅,燒鱈魚乾,餅乾嘅口感,好惹味,係咁食。酒盜芝士,好驚喜!好惹味,有酒嘅香味,再加埋芝士,成件事好開胃。南蠻炸雞,好耐冇食過呢味菜啦!調味真係好正,非常之香口,炸雞嘅雞肉好滑,皮好鬆脆,調味一流。日式煎餃子,好味,皮薄餡靚,煎得啱啱好。富士蘋果煙肉卷,第一次食呢個配搭,又幾好味,蘋果嘅清新香味同煙肉嘅鹹香味好夾。我哋仲叫咗一個素牛肉丸串,好驚喜,識落好似食牛咁樣,估佢唔到!日本燒魷魚,好大條,好足料,調味又係一樣咁出色,好惹味。好豐富又滿足嘅一餐,好鍾意呢度嘅調味。

日式煎餃子,好味,皮薄餡靚,煎得啱啱好。

日本燒魷魚,好大條,好足料,調味又係一樣咁出色,好惹味。

好豐富又滿足嘅一餐,好鍾意呢度嘅調味。
2023-04-17 70 瀏覽
今日去左一間好正既日本餐廳。這間餐廳位於太子地鐵站附近。店鋪唔算好大,但裝修都好有日本feel。好像去了日本啲平民小店咁。我地坐低先叫兩杯啤酒,然後叫左以下既食品:古早蟹籽沙律這是黎既第一道菜。一道開胃既菜。整份沙律都好大份。配沙律醬,菜和蟹黃。酒盜芝士食法是放一舊芝士上餅乾上面,然後點少少醬咁食。芝士味好香和好濃。是一款好開胃既小食。日本蕃薯跟左黎既係燒蕃薯。共有三舊。甜甜地同燒得剛剛好。青森青提豚肉卷一塊豚肉包住一粒青提子。一咬落去啲青提汁會爆出黎。好正😂蟹肉蟹羔甲羅燒蟹肉,蟹黃,蔥再加上下面好多既蟹羔,可以全部一大舊配餅乾再加沾一些蛋汁食。鐘意食蟹羔既一定要試試。芝士玉子燒芝士和蛋係好好既配搭。蛋捲非常厚身,中間配一大舊芝士,啲芝士仲多到可以拉絲。 非常滿足。串燒 - 雞頸肉,牛蒡素肉丸串,亞波美手羽先跟住黎既係串燒組合。手羽燒到好脆口,再加了些檸檬汁非常好味。牛蒡素都好大粒。雞頸肉都好惹味。松露半熟牛肉他他牛肉外面是熟的。中間燒到半熟。加上蔥,松露和柚子汁,牛肉又軟,好容易入口。我食到停唔到口。這道菜是我的推薦。媽媽鹹蛋豚肉卷這個都係串燒黎。一串豚肉卷上面配鹹蛋醬,非常惹味,值

日本蕃薯
跟左黎既係燒蕃薯。共有三舊。甜甜地同燒得剛剛好。

青森青提豚肉卷
一塊豚肉包住一粒青提子。一咬落去啲青提汁會爆出黎。好正😂

媽媽鹹蛋豚肉卷
這個都係串燒黎。一串豚肉卷上面配鹹蛋醬,非常惹味,值得一試。

蒜蓉燒室津生蠔(兩隻)
最後就是今日既主角 燒生蠔啦。好多既蒜蓉加到燒生蠔上面。啲蒜香味唔洗講都出曬黎。

日本蕃薯
媽媽鹹蛋豚肉卷
小食前菜
2023-04-17 24 瀏覽
一開始試咗個小食前菜、牛蒡醬油漬同古早蟹籽沙律,個前菜味道酸酸甜甜,口感好豐富,蟹籽沙律就好足料、配上青瓜絲都好fresh。最值得推介有三款,包括蟹肉蟹膏甲羅燒,個甲羅燒配上蛋黃醬汁,搽上餅乾,啲蟹膏味留係口腔,味道一流。第二個想推介係唐揚小池魚,炸出黎唔會好多油,香香脆脆,食到停唔到口。最後一個係牛舌心,牛嘅味道都好濃郁,又大塊,食起來唔會好乾,都幾Juicy, 值得推介。另外點左個吉列生蠔、厚燒豆腐(豆腐都幾滑)、雞肉棒配醬油蛋,味道幾特別,亦唔會太鹹,素鹹蛋媽媽素玉棒,較為適合鍾意食素嘅朋友仔。整體來講,啲串燒/燒物真係幾好食,經過太子的話會值得encore!

Lunch hour到訪,店舖唔大但裝潢得好有傳統日式居酒屋感覺,簡潔同小巧精緻🏯👺Lunch嘅定食套餐百幾蚊包一款主食,可以係丼飯、鍋物、咖喱飯、拉麵等揀一款🍜再加前菜、沙律、麵鼓湯、茶碗蒸、水果同任選三款串燒(串燒本身單點都四五十蚊一串)。我地三個人叫三個set share都食唔哂,超級抵食😆食物大部分都好好味,不過個人食完依餐覺得整體偏咸。下次會試下晚市單點,同試下素肉串燒!🦆🐮🍚 月見鵝肝和牛丼 $𝟙𝟞𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)鵝肝同和牛好足料,三個人分每個人都仲分到好多。和肉有油脂感但唔肥膩,鵝肝煎到好多汁,和肉丼嘅蛋汁同醬油都好夾。依個價錢來講十分驚艷,推介!🐟 比目魚西京燒 $𝟙𝟙𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)比目魚燒完後保持到多汁同肉質嫰滑,份量好大,真心抵食!🐮🍲 和牛壽喜燒配飯 $𝟙𝟜𝟠 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)壽喜燒湯底調味剛剛好,唔會偏咸或偏甜,和牛好大片同嫩滑,份量好夠。🥚🐷🍢 鹹蛋黃媽媽豬肉棒 $𝟛𝟠 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)見到個名咁特別所以叫,可以話係依度嘅特色串燒。鹹蛋黃味超濃郁,豚肉棒味道同質感都好好同好多汁,食完想叫多第二串!🐥🍢 免治雞肉棒 $𝟛𝟠 (𝟠/𝟙𝟘) 雞肉本身都有調味

🦆🐮🍚 月見鵝肝和牛丼 $𝟙𝟞𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)
和牛壽喜燒配飯
🐟 比目魚西京燒 $𝟙𝟙𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)
比目魚燒完後保持到多汁同肉質嫰滑,份量好大,真心抵食!
比目魚西京燒
🐮🍲 和牛壽喜燒配飯 $𝟙𝟜𝟠 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)
🥚🐷🍢 鹹蛋黃媽媽豬肉棒 $𝟛𝟠 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
鹹蛋黃媽媽豬肉棒
🐥🍢 免治雞肉棒 $𝟛𝟠 (𝟠/𝟙𝟘)
雞肉本身都有調味,加埋蛋同醬汁後偏重口味,建議唔好完全將蛋同醬汁溝混,輕輕沾少少醬油就好,但免治雞肉棒混合左雞軟骨同燒得好香,整體都係好食嘅!
免治雞肉棒
🐟🍢 脆皮白鱔 $𝟞𝟠 (𝟠/𝟙𝟘)
我唔食白鱔,朋友表示外脆內軟。

🐮🍢 鹿兒島一口牛 $𝟜𝟠 (𝟟/𝟙𝟘)
冇咩油脂同燒得有啲乾身,係比較失色嘅一款。
脆皮白鱔

2023-04-06