2024-10-04
屋企人生日,選擇了去食鐵板燒,母親大人拍板要食秋田,於是成家人就嚟到位於尖沙咀的秋田慶祝生日🫶🏻🌟季節沙律沙律新鮮,配上胡麻醬,醒神開胃👍🏻🌟魚籽鵝肝蒸蛋魚籽帶有淡淡的鹹香,為蒸蛋帶來鮮味,鵝肝香濃幼滑,感覺細膩,增加口感✨🌟鮮活時令龍蝦龍蝦非常生猛,肉質結實又鮮甜,配上醬汁,香口又彈牙,擺盤十分精美🌟原隻鮮活南非鮑魚鮑魚非常彈牙爽口,配上師傅特製醬汁,滋味無窮💗🌟季節時令海鮮: 蟶子蟶子非常鮮嫩,配上新鮮菇菌,鮮味十足😋🌟香煎頂級鵝肝鵝肝非常厚身,表面煎得非焦香,內裏係濃郁幼滑的鵝肝,口感細緻,配上麵包享用一流😍🌟鹿兒島霜降和牛薄燒卷牛薄燒卷配上香蒜和香蔥,輕輕一煎,配上Wasabi意外地搭配👍🏻🌟鹿兒島霜降和牛厚燒鹿兒島頂級和牛,脂肪比例完美,入口即化,滿滿的脂肪,令人十分滿足🤤🌟秋田炒飯炒飯粒粒鮮味,配上櫻花蝦,牛油,雞蛋,香味四溢🫶🏻🌟炒野菜椰菜和鮮菌保持原汁原味,調味恰到好處✨🌟龍蝦清湯龍蝦清湯非常鮮味,湯頭濃郁順滑😋🌟精選甜品師傅工價十足,即場班制豆沙包,睇到我哋十分着迷🤩食埋雪糕就結束這場鐵板燒之旅🫶🏻
🌟季節沙律
沙律新鮮,配上胡麻醬,醒神開胃👍🏻
🌟魚籽鵝肝蒸蛋
🌟鮮活時令龍蝦
🌟原隻鮮活南非鮑魚
鮑魚非常彈牙爽口,配上師傅特製醬汁,滋味無窮💗
🌟季節時令海鮮: 蟶子
蟶子非常鮮嫩,配上新鮮菇菌,鮮味十足😋
🌟香煎頂級鵝肝
🌟鹿兒島霜降和牛薄燒卷
🌟鹿兒島霜降和牛厚燒
🌟秋田炒飯
炒飯粒粒鮮味,配上櫻花蝦,牛油,雞蛋,香味四溢🫶🏻
🌟炒野菜
椰菜和鮮菌保持原汁原味,調味恰到好處✨
🌟龍蝦清湯
龍蝦清湯非常鮮味,湯頭濃郁順滑😋
🌟精選甜品
師傅工價十足,即場班制豆沙包,睇到我哋十分着迷🤩
食埋雪糕就結束這場鐵板燒之旅🫶🏻