2025-07-01
最近去咗旺角嘅立鮨 ,呢間壽司真係新鮮到爆!每日由築地直運時令食材,食完仲想即刻再嚟😍-✨ 環境:旺角立鮨採用日式裝潢,🥢 開放式吧枱可以睇到師傅即刻製作壽司,氣氛chill又專業。-🍽️ 我哋試咗嘅:🍣 碎蔥吞拿魚腩海膽迷你丼築地直送嘅海膽入口即化,濃郁鮮甜無腥味!🐚 配上日本米製嘅醋飯,軟糯又微酸,食落幸福感爆棚,推介!-🍣 吞拿魚腩壽司 - 油花豐富極品!
吞拿魚腩油花分佈完美,入口軟嫩多汁,魚油香氣撲鼻!🐡 醋飯調味啱啱好,每一口都充滿鮮味,高質到飛起!-🍣 炙燒鰻魚手卷 炭香滑嫩嘅驚喜!炙燒鰻魚外層焦香,內裡軟滑,甜醬同炭烤味超正!🍙 日本米帶微甜,食落層次豐富,日式魂滿滿!-🐚 原隻磯煮鮑魚 - 豪華鮮嫩嘅極致!原隻磯煮鮑魚軟嫩入味,配濃郁湯汁,鮮味爆棚!🦪 築地直送嘅質素高到爆,豪華享受每口都值得!-🍣 黑松露烏賊海苔壽司
烏賊新鮮彈牙,黑松露香氣濃郁,配上海苔超夾!🍴 入口滑嫩又高級,開胃之選!-🍣 蟹柳沙律海苔壽司
蟹柳沙律鮮甜脆爽,海苔包住醋飯,食落輕盈,清新解膩,簡單但美味,超正!-🍣 火炙左口魚邊海苔壽司 炭香鮮甜嘅享受!
左口魚邊火炙後微焦,鮮甜肉質同炭香完美
🍽️ 我哋試咗嘅:
🍣 吞拿魚腩壽司 - 油花豐富極品! 吞拿魚腩油花分佈完美,入口軟嫩多汁,魚油香氣撲鼻!🐡 醋飯調味啱啱好,每一口都充滿鮮味,高質到飛起!
🍣 炙燒鰻魚手卷
🍣 黑松露烏賊海苔壽司 烏賊新鮮彈牙,黑松露香氣濃郁,配上海苔超夾!🍴 入口滑嫩又高級,開胃之選!
🍣 蟹柳沙律海苔壽司 蟹柳沙律鮮甜脆爽,海苔包住醋飯,食落輕盈,清新解膩,簡單但美味,超正!
🍣 火炙左口魚邊海苔壽司
炭香鮮甜嘅享受! 左口魚邊火炙後微焦,鮮甜肉質同炭香完美結合!🐟 米飯軟糯,食落滿口鮮味!
肥美鮮甜嘅海鮮之王!相生蠔肥美多汁,入口滑嫩帶海水味,築地直送嘅質素一流!🦪 生吃嘅鮮味無敵,絕對係海鮮控嘅夢想!
- #立鮨 #旺角美食 #壽司控 #海膽壽司 #吞拿魚腩 #相生蠔 #日式料理 #午茶優惠 #打卡餐廳 #香港美食