2023-01-12
🌟餐廳:等等HEA📍地址:九龍城福佬村道41號地下💰價位:~$50 - $100⏰營業時間:星期一至日 11:00 - 22:00📱電話:23831766相信好多朋友都聽過等等HEA呢間主打台灣菜既餐廳,每逢大時大節,餐廳就會推出應節或時令既菜式~適逢新年既來臨,佢地就推出全港首創既100分鍾盤菜放題吃到飽,一於今晚就去大刷一餐先!!———————————————————🌟盤菜食物🌟🔹日本宗谷元貝,富貴鮑魚,如意花膠,紅燒海參,發財大好市,蠔皇冬菇,爽口魚蛋,客家豬腩仔,上水豆卜,畔塘蓮藕,橫財就手,香炸芋頭,上湯蘿蔔,香翠雲耳,滋補豬皮,發菜等等盤菜既食物種類非常豐富,而且用料都幾高質!我地就最鍾意鮑魚同花膠,兩款都炆得夠哂淋身又夠入味,高質之選!!另外佢地既芋頭同魚蛋都好出色,我地仲追加左黎食添haha另外仲可以無限量追加部份盤菜食物,肥牛、蔬菜、丸類亦等火鍋配料都係任點任食架!食完盤菜再搵店員幫手加湯就可以繼續慢慢歎啦~當然點少得主打既台式小食及台式飲品,同樣都係以放題形式供應,真係超滿足!!今日我地食盡盤菜、火鍋、台式小食同飲品,最後仲食埋台式仙草手工芋圓做甜品,為今個晚餐畫上
📍地址:九龍城福佬村道41號地下
💰價位:~$50 - $100
⏰營業時間:星期一至日 11:00 - 22:00
📱電話:23831766
🌟盤菜食物🌟
盤菜既食物種類非常豐富,而且用料都幾高質!
另外佢地既芋頭同魚蛋都好出色,我地仲追加左黎食添haha
今日我地食盡盤菜、火鍋、台式小食同飲品,最後仲食埋台式仙草手工芋圓做甜品,為今個晚餐畫上完美句號。特別一提呢款196網紅品牌既手工芋圓真係超煙韌又彈牙,充滿芋頭香氣。
喂喂,仲有呀!為食既朋友仔留意啦~只需加多$68就可以追加埋羊腩煲、雞煲及豬手煲無限量放題,真係好豐富啊!!快啲約埋班friend一齊去歎返個盤菜放題吃到飽啦~
😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻♀️服務:4/5
💵價錢:4.5/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
等等HEA真係一間性價比極高既餐廳~每逢佳節又會推出唔同嘅食物放題,夠哂多元化!加上店內既姐姐熱情好客,夠哂親切,抵讚!!