2025-02-08
平時最多都係去元朗市中心,朋友生日唔想出城,話帶我食佢食開嘅西餐,雖然係朗屏站行過黎都唔遠,但哩邊完全係住宅學校區,竟然開咗間門口咁fancy嘅花花主題西餐,店舖唔大,睇得出多數都係熟客,同老闆有講有笑,餐廳入面都係花花裝飾,帶點浪漫感覺芒果蟹肉他他蟹肉份量好多,同芒果幾夾,頭頂個花花好靚,成碟睇落好精緻香煎日本帶子配三文魚籽法式多士煎得岩岩好,保留咗帶子鮮味,多士加埋三文魚籽咸鮮幾正日本帶子大蝦配三文魚籽龍蝦汁意大利飯私心推介,蝦同帶子都爽口,意大利飯似正宗果隻口感有咬口,龍蝦汁好香濃黃式黃油雞配香辣蒜片炒意大利麵黃油雞雞皮好脆但雞都係嫩嘅,意粉帶小小辣,炒得幾好幾惹味歌劇院蛋糕Openrice 訂位送嘅甜品 (唔知下次係咪哩款),雖然送嘅但一啲都唔馬虎,層次分明口感細膩精緻,送上蛋糕仲會播生日歌,好有儀式感紅白酒做緊買一送一,叫咗白酒,入口清爽唔會太酸,配雞意粉同甜品幾夾好彩地當晚坐係門口對住街嘅吧枱,鐘意打卡嘅就要坐果到啦,真係好靚!如果日頭黎有日光射入黎會再靚啲,紅白酒做緊買一送一,係值得回訪嘅小店
芒果蟹肉他他
蟹肉份量好多,同芒果幾夾,頭頂個花花好靚,成碟睇落好精緻
香煎日本帶子配三文魚籽法式多士
煎得岩岩好,保留咗帶子鮮味,多士加埋三文魚籽咸鮮幾正
日本帶子大蝦配三文魚籽龍蝦汁意大利飯
日本帶子大蝦配三文魚籽龍蝦汁意大利飯
黃式黃油雞配香辣蒜片炒意大利麵
黃油雞雞皮好脆但雞都係嫩嘅,意粉帶小小辣,炒得幾好幾惹味
歌劇院蛋糕