餐廳: 米泰 (MegaBox)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-10-05 430 瀏覽
假日兩位大人和1位小朋友walk in這間餐廳用膳,不相信食物質好的餐廳竟然有一位’倒米’男員工。Order 了2人套餐,大約晚上7時40分上齊菜,約8時已經被男侍應收走了所有碟,當下非常愕然,剛從碟上夾到自己的碗內,尚未用餐完畢,眼前便空空如也,非常差的用餐體驗。眼見其他食客比我們更早入座,都沒有以上’快餐文化’的情況,所以無法理解該員工幼稚行為。食物質素高,環境也好,其中一位穿裇衫的(應該是經理?)非常友好,貼心安排High chair for baby。反之另一位帶黑框眼鏡的男待應非常沒有禮貌,希望 貴公司有跟進事件,衷心希望下次再到餐廳用膳會有改善。

反之另一位帶黑框眼鏡的男待應非常
2024-10-01
10 分鐘 (堂食)
  • 2人套餐
2024-09-25 582 瀏覽
位於Megabox高層的米泰是一間泰國料理餐廳但整個環境走的風格卻是文青渡假風用淺木和白色作主調 很像Cafe整體環境很舒服這裡周末也提供午餐包括飲品 抵食👍🏻🔹️ 泰式豬頸肉配薄餅 $92一共有大約8-9塊燒豬頸肉新鮮烤的 肉質很彈牙 好吃可能迎合了香港人的口味這裡的青咖喱沒有我想像辣 反而薄餅令人有點失望質地比較厚實 不香脆口感有點像超市賣的沒有蔥的蔥油餅🔹️ 泰式鮮蝦炒金邊粉 $128份量十足  炒的乾濕度剛好加入鮮蝦、蛋絲、蔥等等令口感更豐富調味比較偏甜
位於Megabox高層的米泰是一間泰國料理餐廳

質地比較厚實 不香脆
口感有點像超市賣的沒有蔥的蔥油餅

🔹️ 泰式鮮蝦炒金邊粉 $128
份量十足  炒的乾濕度剛好
加入鮮蝦、蛋絲、蔥等等令口感更豐富
調味比較偏甜
午餐
2024-09-20 538 瀏覽
6/9/2024 好難得先約到英國返黎既朋友食飯,點知撞正8號風球🥲好擔心仲食唔食到,一落波即刻打電話去餐廳🍴 好快有人聽電話表示訂坐無問題,double confirm 可唔可以帶狗仔,待應表示已經留咗寵物位比我地❤️ 食物唔錯,8個人埋單1400左右 好抵食,OpenRice 訂位仲有9折😍
2024-09-06
  • 芒果椰子沙冰
依間餐廳晏晝食過幾次,食物質素唔錯,但如果平日遲咗啲去1230後到都好大機會需要排隊,附近好多打工仔都會食,所以可以嘅話盡量早啲去。午餐係一個set,包小食主食飲品。小食之前食過間骨雞翼同芒果米子卷都唔錯,今次食生蝦就OK啦。主菜之前食過青咖喱豬頸肉飯幾好,牛肉船麵普通,今次食紅咖喱雞扒都幾好食,新鮮熱辣辣。見飲品有得加錢轉芒果椰子沙冰,俾佢吸引咗,嚟到杯嘢個樣係幾靚,但飲落真係好難飲,除咗面頭嗰幾粒裝飾完全冇真芒果成份,成杯係糖漿嘅芒果味,椰子就係喺面頭唧左少少椰奶咁。好伏千祈唔好嗌,要加成$15,我飲咗兩啖都冇飲勁嘥。其他人叫咗泰式奶茶話正路係甜左啲,冇得嗌少甜。

午餐係一個set,包小食主食飲品。

2024-08-23
2024-05-21 1494 瀏覽
朋友喺九龍灣收工,為左可以早d食晚飯,就直接九龍灣食,見佢openrice 訂枱有9折,就試下佢去到仲早嘅關係,餐廳入面冇人,覺得都正常嘅megabox咁遠,不過一路食,就不斷有客入,到我地食完嘅時候,見門口仲瘵等緊位添d野食全部都好好食,最鐘意就係佢個青咖哩,好香,但係又唔辣😍一路食就一路望住佢枱面有個牌,寫住like完社交平台 ,就有雪送,咁就梗係唔好錯過la,仲要有味揀,雪糕黎到有驚喜,話曬免費,但係都有裝飾

2024-05-10
  • 青咖哩
2024-05-20 1216 瀏覽
平日lunch朋友帶我嚟,環境幾好坐,裝修都唔錯。我同朋友自從去完泰國旅遊之後,就愛上左食船麵,可惜去過香港好多間泰國餐廳都食唔返太泰國嘅味道,呢間都唔例外。Lunch set有小食+主食+飲品。🔸小食:生蝦每份2隻,味道正常。🔸米泰極上船麵:其實味道唔係差,但湯唔夠濃,大部份配料都ok,唯獨炸豬皮好似通風左好耐,咬落係韌嘅,浸埋湯都係一般。麵底冇幼河粉/金邊粉可揀,有啲可惜。🔸飲品:朋友飲凍咖啡話ok,而我杯菠蘿椰子沙冰賣相幾靚,都好大杯可惜味道就太甜。

Lunch set有小食+主食+飲品。
🔸小食:
生蝦每份2隻,味道正常。

🔸米泰極上船麵:

🔸飲品:
2024-05-13
2024-05-12 742 瀏覽
黎Megabox 行完街就周圍搵食,依間泰菜唔洗等位,見佢個一人晚巿套餐都唔係太貴,包曬前菜,main 同飲品/甜品。青咖哩蜆肉炒意粉平時食青咖哩以為係唔辣的,但依個炒意粉係好辣😱😱 配料好多而醬汁好香!意粉係我中意既al dente, 彈牙好食!不過因為本人唔太吃到辣,同朋友換左黎食😂😂 味道應該還好😂鮮蝦炒金邊粉金邊粉整體黎講較乾身,酸味幾出,吃多幾啖又會吃得出甜味,隻汁ok👍 而蝦肉份量好多,都幾新鮮彈牙,加上多種配料爆炒,口感好豐富!依個價位黎講算係甘👍會再黎幫趁!

青咖哩蜆肉炒意粉

鮮蝦炒金邊粉

2024-04-28 824 瀏覽
今日大約1點半入座,唔需要等位,店員安排左我同屋企人三個人坐一張圓枱,十分闊落。我地叫咗豬手船面、冬蔭公雞肉船面、菠蘿炒飯同一份炸蝦餅。豬手夠冧,不過就淡少少,不過都可以接受。冬蔭公雞肉船面幾香,雞肉係烤過好香,有燒烤味,都幾滑,而冬蔭公湯唔太辣,我覺得幾啱我口味。菠蘿炒飯都幾大碟,好多粒魷魚粒。蝦餅有4件,好熱辣辣好脆,不過辣咗少少又細件咗dd。like social media會送雲呢拿雪糕,但嘟佢個code唔知點解like唔到,店員有耐性幫我地。個雪糕好滑,有啲脆片,好食。overall有驚喜,唔差
overall有驚喜,唔差
2024-04-28
2024-04-25 649 瀏覽
今日同媽媽嚟咗MegaBox呢間米泰食泰國菜👍🏻見佢有個一人套餐$148一位有前菜有主菜又有飲品非常豐富!個蝦刺身好味!媽媽大贊個蟹肉斑斕炒飯好好味!好有鑊氣!Patai好惹味!泰式奶茶好好飲同泰國嗰啲一模一樣!餐廳環境都非常舒服!上菜好快!店員好好禮貌!仲提醒我讚好有甜品送!送咗兩杯椰子味雪糕好好味,👍🏻而家商場做緊優惠有美食coupon今日仲減咗$100非常抵!下次一定要encore !

2024-04-25
用餐優惠
優惠券
  • 蟹肉斑斕炒飯
2024-04-12 763 瀏覽
呢日放Lunch,同同事一齊嚟試下泰國嘢~咁啱到咗下午茶時段,就嗌咗泰式豬頸肉炒金邊粉😋!估唔到嚟到咁大份😳!!豬頸肉有焦香,夠油脂得嚟唔會太油膩,仲夠爽口😝。金邊粉酸酸甜甜,都幾開胃🤤,而且麵質夠曬煙韌同好多蛋粒,口感十足🤭!下午茶同配埋凍檸茶添!同午餐相比,其實只係少咗份小食!絕對食得過啊🤩!

泰式豬頸肉炒金邊粉
2024-04-11
下午茶
泰式豬頸肉炒金邊粉
2024-02-29 884 瀏覽
收工一個人去MegaBox睇傢俬 之後去搵嘢食醫肚 一早bookmark咗呢間餐廳 之前中午時間嚟想試 見到大排長龍 結果失望而回 今次終於食到叫左晚市一人套餐晚市一人套餐 $148前菜 大蝦煙三文魚米紙卷(3件)配辣酸子汁米紙卷味道清新開胃 薄薄嘅越南米紙包住滿滿嘅生菜蘿蔔絲大蝦同煙三文魚 配埋酸酸地嘅醬汁 一啖咬落去好滿足❤️主食 米泰海南雞配椰香飯分量十足 椰香味夠重 個飯幾出色 海南雞就比較普遍泰國青檸紅茶整體環境唔錯 坐得舒服 晚市唔洗等位 經過MegaBox可以一試

叫左晚市一人套餐

晚市一人套餐 $148

前菜 大蝦煙三文魚米紙卷(3件)配辣酸子汁

主食 米泰海南雞配椰香飯

分量十足 椰香味夠重 個飯幾出色 海南雞就比較普遍

泰國青檸紅茶

🇹🇭🥢🥣Megabox 嘆Fusion 泰菜▫️晚市一人套餐$148,包一款小食、主菜同飲品☑️炭烤沙嗲豬肉串燒(2串)都大串,豬肉結實,沙嗲醬重花生味。🆗大蝦煙三文魚米紙卷(3件)米紙卷有3大件,煙靭嘅越南春卷皮包住咗大量嘅生菜、蘿蔔絲同紅蘿蔔絲,好清新,但係大蝦同煙三文魚嘅味都唔出。🆗魚香榴槤肉碎炒飯一黎到聞到好香嘅榴槤味,但係食落又好似冇榴槤肉,金黃色好似咖喱蛋炒飯,有好多蛋、洋蔥碎、蔥花、仲有啲海鮮粒,都有鑊氣同埋魚香味,但如果真係有榴槤肉就好啦。☑️泰式鮮蝦炒金邊粉金邊粉同樣都大碟,有三隻蝦喺入面,另外有大量嘅芽菜,蔥,少量嘅蛋絲同埋豆腐乾喺入面,調味都唔錯,酸酸甜甜幾開胃。🆗泰國青檸紅茶(凍)可以熱飲或凍飲,可以少甜走甜,冇咩青檸味。🆗泰式奶茶(凍)呢杯冇得叫少甜,所以真係好甜,等到冰溶左都仲甜🫣但幾有泰式風味
🇹🇭🥢🥣
Megabox 嘆Fusion 泰菜

▫️晚市一人套餐$148,包一款小食、主菜同飲品

☑️炭烤沙嗲豬肉串燒(2串)
都大串,豬肉結實,沙嗲醬重花生味。
炭烤沙嗲豬肉串燒(2串)

🆗大蝦煙三文魚米紙卷(3件)

🆗魚香榴槤肉碎炒飯
魚香榴槤肉碎炒飯

☑️泰式鮮蝦炒金邊粉
泰式鮮蝦炒金邊粉

🆗泰國青檸紅茶(凍)
可以熱飲或凍飲,可以少甜走甜,冇咩青檸味。

🆗泰式奶茶(凍)
2049 瀏覽
2024-01-21
泰式鮮蝦炒金邊粉
2K
🇹🇭泰滿足泰式冬蔭功火鍋🇹🇭-去開MegaBox睇戲 所以不時都會喺戲院上下嗰幾層覓食👀 咁啱呢排涼涼哋 想食啲又熱又有少少辣嘅嘢☃️ 就俾我哋見到呢個用泰式冬陰功湯底做火鍋嘅二人餐😏 有海鮮時又啱budget之餘 仲要都幾豐富🤣-🥘冬蔭功火鍋二人套餐 $398包咗前菜同小食 加一個海鮮拼盤火鍋 同包咗兩杯嘢飲 另外仲可以加少少錢追加小食或者係甜品-🥭香芒牛油果素菜米紙卷米紙卷好薄 包住咗生菜 所以食落好fresh😗 加上牛油果同芒果做嘅餡 有啲似酸酸甜甜嘅果醬 幾開胃-🐖炭燒泰式豬頸肉食泰國嘢點可以唔食燒豬頸肉 豬頸肉外層烤到有少少炭香同焦脆 而入面嘅肉質仍然保持爽口有肉汁😎-🍱冬蔭功火鍋海鮮拼盤不過今日嘅重點當然係冬陰功火鍋 一開始湯底行mild路線 帶少少酸同BB辣 唔會一嚟就太過重口 等慢慢食打耐啲個湯底蒸發嘅時候 會變得更濃郁 同埋會帶有海鮮嘅鮮甜😝 拼盤好足料 有特大虎蝦 鮮鮑魚 紅星石班魚片 青口 同泰式豬肉丸 仲有海鮮菇 唐生菜 同泰式麵😚 啲海鮮好鮮甜爽口 建議等湯底吸收晒所有精華之後最後先淥麵 咁就夠哂正啦😋-🍨D24榴槤西多士配 雲呢拿雪糕 $68本身甜品想叫芒果糯
🇹🇭泰滿足泰式冬蔭功火鍋🇹🇭
🥘冬蔭功火鍋二人套餐 $398

🥭香芒牛油果素菜米紙卷

🐖炭燒泰式豬頸肉

🍱冬蔭功火鍋海鮮拼盤

🍨D24榴槤西多士配 雲呢拿雪糕 $68
本身甜品想叫芒果糯米飯 但係比隔離嘅榴槤西多吸引住😍 西多吸收咗好多蛋液 所以好香 而且外層煎到脆卜卜 不過都阻擋唔到中間嘅大量嘅榴槤夾餡嘅香味 一上碟就聞到真係好吸引😚
D24榴槤西多士配 雲呢拿雪糕

🍋泰國青檸紅茶
🧋泰式奶茶
用咗正宗泰式手標茶沖 茶味好香濃 雖然奶茶冇得調校甜度 不過都唔使驚太甜 飲落大概係半糖到少糖左右 我哋平時飲開無糖茶都覺得OK ❤️

📍米泰 (MegaBox) (九龍灣)
九龍灣宏照道38號企業廣場5期MegaBox 11樓11號舖
D24榴槤西多士配 雲呢拿雪糕
2023-12-24 805 瀏覽
米泰是一家值得推薦的餐廳,他們的菜單中有一些特色菜品非常美味。首先,米泰秘製海南雞飯是他們的招牌菜之一。這道菜以嫩滑的雞肉搭配香氣四溢的飯食,口感鮮美,令人回味無窮。菠蘿黃薑炒飯配雞肉串燒是另一款受歡迎的菜品,炒飯的口感香糯,搭配多汁的雞肉串燒,味道十分搭配。芒果椰汁三色糯米飯是一道清涼的甜點,糯米飯搭配芒果和椰汁,口感鮮甜。特濃咖啡火焰香蕉焦糖燉蛋是一道豐富的甜點,燉蛋搭配濃郁的咖啡和焦糖香蕉,口感濃郁香甜。原隻椰皇雪糕配椰果脆脆是一道清爽的甜點,椰皇雪糕搭配椰果脆脆,口感綿密鮮美。炭燒沙嗲豬肉雞肉串燒和炭烤燒魷魚是他們的燒烤菜品,肉質鮮嫩多汁,炭燒的香氣令人垂涎欲滴。米泰香葉包雞是一道獨特的菜品,雞肉搭配香葉包裹,口感鮮嫩多汁。炭燒豬頸肉則是一道烤肉菜品,豬頸肉烤至香脆,風味獨特。總的來說,米泰的菜品豐富多樣,口味出色,無論是主菜還是甜點,都能提供美味的體驗。
2023-12-23
20 分鐘 (堂食)
2023-12-21 571 瀏覽
Our office hosted a Christmas party recently and we ordered party menu from Khao San Megabox. Everyone enjoyed the food so much!! The set was for 14-16 pax and it was absolutely value for 💰💰💰. Portion were generous and food tasted delicious. We have team mates highly recommend to try the shrimp patties, homemade Hainanese Chicken (very tender even the chicken breast), prawn pad thai (huge, crisp prawns) & the pandan coconut milk fried rice with crabmeat and mango. Dessert, tri-color glutinous rice with mango was outstanding!! The mango is in big bite sizes and very sweet. We ordered it from their newly launched online eshop and the experience was pleasant and smooth. Definitely worth a try.

Just remember to call to shop ordering in advance after purchasing the coupon online.

Pad  Thai
2023-12-21