2020-04-09 613 瀏覽
最近在家吃多,通常煮下簡單野或者買外賣,是晚又叫了米米食,用熊貓app叫方便快捷,大概半個鐘就有得吃。叫了牛肉飯x2,雞飯x1,再加一份炸薯條,哈哈,不夠銀碼不送嘛,而且這裡的曲曲薯條好好味。第一碗燒汁肥牛飯,飯一大碗再加上大量肥牛。第二碗同樣靚仔,肥牛嫩滑多汁,洋蔥吸滿牛油好正,最好味係啲珍珠飯,軟綿綿有飯香,食落飽滿有咬口,就算無餸都可以食到一大碗白飯。照燒雞扒飯都好大盒㗎,雞扒炸得香口,照燒汁甜甜地好味呀。為左湊夠數嘅薯條,外賣雖然淋左,但曲曲條本身好有薯味,凍左都好食。連續叫左幾餐米米食,佢啲飯太好味啦,好多人讚佢個炒飯,下次試下先。
第一碗燒汁肥牛飯,飯一大碗再加上大量肥牛。
照燒雞扒飯都好大盒㗎,雞扒炸得香口,照燒汁甜甜地好味呀。
2020-03-22
10 分鐘 (堂食)
2020-03-17 996 瀏覽
飯桶表示:想食呢間元朗黃店好耐啦!🙋🏻‍♀️呢間米米食其實就喺正千色隔離。佢哋有得堂食,不過就得幾個位,同埋位置係店外面,所以最好當然係外賣拎番屋企食!🥡.本身我好鐘意食鰻魚,所以一定要豪啲叫原條鰻魚😍見到店主(?)真係擺條鰻魚上個爐到燒㗎~鰻魚並唔算好肥厚,但食落都啖啖肉,而且冇細刺。.鰻魚炒飯入面都有唔少鰻魚塊,飯粒炒得粒粒分明,唔會太腍或太硬,食落感覺唔油膩。飯量好多!可以分兩餐食都得😂我食完之後飽到上心口,飽咗好耐🤣.原條鰻魚可以揀跟白飯或者炒飯,呢到嘅炒飯好似係招牌菜,所以我當然叫炒飯試吓😁如果想慳啲可以淨係叫鰻魚炒飯(唔跟原條鰻魚),咁好似係五十零蚊~隨飯仲送咗蘋果一個🍎🤣
飯桶表示:想食呢間元朗黃店好耐啦!🙋🏻‍♀️
呢間米米食其實就喺正千色隔離。

本身我好鐘意食鰻魚,所以一定要豪啲叫原條鰻魚😍
原條鰻魚炒飯

見到店主(?)真係擺條鰻魚上個爐到燒㗎~
鰻魚並唔算好肥厚,但食落都啖啖肉,而且冇細刺。

隨飯仲送咗蘋果一個🍎🤣