2016-11-14
朋友請食飯,當然我都要有返D表示啦,今次我地去完佐敦食雞煲就係佢停車場位見到間店水舖就話入去試下!~去到見到個餐牌都好多野食喎,但因為頭先食左晚餐就叫左個中式糖水加少少野食再傾下計先。佢叫左芝麻糊湯丸和小食炒蘿蔔糕,芝麻糊味道吾太甜都OK,起碼吾會太杰身,湯丸正常味道啦。反而蘿蔔糕炒得幾香口而且吾會太淋身,食落仲有少少XO醬味添喎。我就叫左腐竹白果薏米糖水加左芋圓,食落好有豆腐感覺而滑身,白果薏米材料都吾少,感覺似飲熱豆漿,都吾錯輕食糖水必叫選擇。當然我係燒賣痴都忍吾住叫左一個加豉油和辣油啦…食落似魚肉燒賣而又吾會蒸都好淋身,仲有口感而辣度剛好。我地大約坐左係度大半個鐘都冇比人趕住結帳而且坐得都舒服,價錢合理又野食有吾同選擇,因我最鐘意有熱又有凍食,見到人地生果甜品個賣相都吾錯。而且最緊要又近泊車位超方便,應該下次黎到佐敦都會再試下佢地其他甜品。