2023-06-18 536 瀏覽
今日去咗金鐘睇黃鴨,然後就坐渡輪去尖沙咀上小紅書見到呢間餐廳,呢間冰室我都係第一次去,入面好多遊客,噉為就唔係等咗好耐10分鐘左右,餐廳入邊大部分都係卡位坐落唔算太迫茄汁牛扒西冷意粉配白湯👍63元份量方面非常充足以粉量都很多,性價比較高,質素正常牛扒都唔係平價貨,白湯都係餐廳質素冇乜突出之處火腿庵列西多士配沙爹牛肉麵55元👍呢個有驚喜第一價錢便宜,沙爹牛肉湯亦都濃郁。火腿庵列亦都正常分量唔會太少,西多士焗得好鬆脆外脆內軟然後叫咗個蛋撻同芝士撻蛋撻質素正常之事她有驚喜,衹是它的餡好似平時飲奶茶d奶蓋。然後外面燒咗餐比較脆總括而言餐廳各方面都唔差,可以推薦大家過嚟試一試

茄汁牛扒西冷意粉配白湯👍63元

火腿庵列西多士配沙爹牛肉麵55元👍

然後叫咗個蛋撻同芝士撻
總括而言餐廳各方面都唔差,可以推薦大家過嚟試一試
2023-06-18
10 分鐘 (堂食)
午餐
2023-06-17 374 瀏覽
I like their baked rice so much!!!This flavour is perfectly made. Curry beef with cheese!!!I have waited for a long time. It is worthwhile because it is well baked enough. You can tell from the colour!!! Golden brown!!! 👍🏻👍🏻👍🏻Even some of the beef is crispy!!! Marvellous!!! 🥳🥳🥳Hope to have this more frequent in set lunch!!!Excellent day!!!
Excellent day!!!
2023-06-14 296 瀏覽
久不久看到一些網上評論或報導說香港有些服務員的態度很差, 土生土長香港60多年的我今天2023.6.10,16:30 在尖沙咀紅茶餐廳也親身感受到, 不尊重客人的查詢, 自以為是的回應, 更在客人背後大聲說冷諷語, 失望, 香港人的購物天堂以禮待客的精神在那裏, 我希望貴司管理層能好好重視,及對前綫員工作出培訓. 以前聽到或看到相關有些內地遊客在香港旅遊對不禮貌對待遭遇的吐苦水, 覺得會不會是文化差異產生的差異, 今天親身的體會, 感受到了. 這是我60多年本首次對消費過程感到不愉快的投訴, 不希望再遇到, 本來是喜愛香港地道飲食及作出支持, 但竟換來不愉快☹️
2023-06-12 336 瀏覽
尖沙咀著名遊客茶餐廳☕️平日都見到好多人排隊 今次星期日下午12點到達 就可以直接進店用餐✨看到大部分人都推介它們的茶餐廳美食 今次我就來試試他們其他款吧‼️🥢🔹冬蔭功海南雞湯粉 $58冬蔭功湯底香辣濃郁 湯粉里有很多配料10分豐富 海南雞夠滑亦鮮甜👍🏻🔹香葉肉碎煎蛋飯 $58茶餐廳里竟然有泰菜 肉碎炒得很香也蠻辣的肉碎很好下飯 十分推薦✨🔹凍奶茶+$6 熱茶走+$3奶味較淡 比較適合喜歡茶味更重的朋友☕️
尖沙咀著名遊客茶餐廳☕️

2023-06-11
午餐
冬陰功海南雞湯粉
香葉肉碎煎蛋
真心講,佢哋啲食物同性價比真係唔錯,但態度真的太惡劣,所以我都係俾要俾負評。另外一間「龍X冰室」同佢哋啲嘢食差唔多,但起碼唔會郁啲就兇人。其實我好好奇,係油尖旺呢啲地區做生意都咁寸咀,啲員工唔怕俾人問候甚至打架咩?
2023-05-13 630 瀏覽
鐵板炒公仔麵超好食😋日日都要排隊,今日排左20分鐘左右,都好快。今次終於試到鐵板炒豬扒公仔麵🍜上枱個陣仲有炸炸聲,豬扒多過麵,好香好有獲氣。個底仲有小小燶,啲麵變得好小小脆,真係好正,好好食,仲有大量葱同芽菜,咸左小小,食完都嫌唔夠。餐蛋通粉至鐘意佢個金寶湯,好好味,小朋友食好啱,隻蛋煎得好靚。雞扒咖哩飯鐘意食,有點辣,個汁撈飯好正,雞扒有點乾,不過都唔影響食慾。餐茶熱檸蜜,好好飲,套餐唔洗加錢。
鐵板炒公仔麵超好食😋

日日都要排隊,今日排左20分鐘左右,都好快。
今次終於試到鐵板炒豬扒公仔麵🍜
上枱個陣仲有炸炸聲,豬扒多過麵,好香好有獲氣。

餐蛋通粉
至鐘意佢個金寶湯,好好味,小朋友食好啱,隻蛋煎得好靚。

雞扒咖哩飯

餐茶熱檸蜜,好好飲,套餐唔洗加錢。

2023-05-06
20 分鐘 (堂食)
2023-05-10 407 瀏覽
之前我都黎過一二次,係封關個陣,5知係咪冇咁忙,服務態度還可以接受的,是次是晚上去的,丫叔一副不屑的態度跟你落單,丫姐雖然好忙碌咁,但5係大哂嫁丫,丫姐一副我地係咁嫁喇,你鍾意食就食,5鍾意咪5好黎咁既態度。詳細情況我都廢事講咁多,越講越氣。5信既人可以去感受下佢地既服務質素,野食質素不過不失,但我真心不想再幫襯咁既鋪頭。我自問都去過好多茶記,大間細間,環境冇咁好d都有,伙記態度都冇佢地咁衰。食物固然重要,但服務都不能忽略吧。有點後悔冇睇留言入左去食。。#用餐具前一定要用熱水好好清洗乾淨

#用餐具前一定要用熱水好好清洗乾淨
2023-05-06 420 瀏覽
门口嗰个阿姐态度好鬼差,你又唔系米之林!巴闭咩啫!一早问咗两位有冇位,佢喺门口同其他客讲咗10分钟先同我讲冇位!大晒咩 放心绝对唔会再去!门口个阿姐唔该你读吓书啰,态度太差啦 !!
同其他客讲咗10分钟先同我讲冇位!大晒咩
放心绝对唔会再去!门口个阿姐唔该你读吓书啰,态度太差啦
!!
2023-04-26 233 瀏覽
今日去堂食,門口幾個啊姐好似黑面神咁,咁唔歡迎客人做咩要出黎幫人打工?再好生意請左D咁既人才返黎都係唸住提早執笠姐~正常茶記既水準,開關之後多左遊客生意,所以態度可以咁9屎?希望大家都唔好去尖沙咀尼間分鋪,比錢食野仲要睇人面色,真係極品
再好生意請左D咁既人才返黎都係唸住提早執笠姐~
正常茶記既水準,開關之後多左遊客生意,所以態度可以咁9屎?
2023-04-15 793 瀏覽
本身係紅茶fans 特別係尖沙咀紅茶 基本上係飯堂但近排大陸遊客多到爆餐廳所有嘢質素急降斷崖式下降服務 食物 全部都差左好多!很難過 唉 好好間好食既茶餐廳就咁冇左應該唔會再黎…..
本身係紅茶fans
特別係尖沙咀紅茶
基本上係飯堂
但近排大陸遊客多到爆
餐廳所有嘢質素急降
斷崖式下降
服務 食物 全部都差左好多!

很難過 唉 好好間好食既茶餐廳就咁冇左
應該唔會再黎…..

2023-04-12 510 瀏覽
係外面排隊等入座嗰位冬菇頭大姑我話一位唔搭枱,即係單邊卡位但有又唔俾我入座,俾咗兩位入,同佢講食得唔開心咪唔黎咩態度,入面D阿姑全部都好差even D經理,俾錢食飯仲要受氣以後唔會再去。
朝早去到諗住食個茶餐,門口好多遊客排隊,啲企堂亞姐態度差到一個點。被安排坐個又熱又焗的角落頭位,唔夠30秒,單都未落見有幾枱客食完走,禮貌地問佢可否轉過去坐,啲亞姐一句話見唔到未執枱咩!唔比轉,大姐呀,又無人催你執枱,你咪慢慢執我又無話唔等,唔比轉之余啲語氣仲呼呼喝喝,知你好生意唔休做勒,唔知仲以為係免費食堂,真係要永久封存你哈。
2023-04-07
1 分鐘 (堂食)
$50 (早餐)
2023-04-07 380 瀏覽
試過觀塘紅茶冰室好多次,普遍都係食佢午餐下午茶或者晚餐,特別鍾意佢啲吉列豬扒、牛舌飯,全部都非常出色。上星期請咗半日假,等候出席尖沙咀一個活動,見早晨有時間,決定過嚟試吓佢嘅早餐。呢日我叫咗個沙嗲牛肉麵,配丹麥酥同嫩滑炒蛋($39),加$3轉凍檸茶。沙嗲牛肉用料充足,好多片牛肉;炒蛋亦都非常滑溜。而我最欣賞個丹麥酥,非常香脆,味道亦帶點香甜,令人回味。最後配合埋一杯酸甜度適中嘅凍檸茶,又係一個完美嘅早晨。紅茶冰室地址:尖沙咀加拿芬道18號恆生尖沙咀大廈地下5號舖

紅茶冰室
地址:尖沙咀加拿芬道18號恆生尖沙咀大廈地下5號舖
2023-04-01 337 瀏覽
第三次幫襯,今次門口死板呀姐態度其差,見我未齊人,就算肚餓都唔比入去食住等。之前幫襯開觀塘店啲伙記都無咁衰。定係持住係尖沙咀唔優做先咁串?定係其實我應該講一位,入去食住先等人齊再轉枱?老闆請著啲咁嘅伙記,真係就祝佢生意好運。
定係其實我應該講一位,入去食住先等人齊再轉枱?
老闆請著啲咁嘅伙記,真係就祝佢生意好運。
2023-03-28 262 瀏覽
午餐出去食, 同事話今日想食紅茶行到過去一如以往既長龍, 不過入得都幾快, 開始個陣前面大約有10組人, 但佢排隊分開左2邊, 1邊係2人以下, 1邊係3人以上, 一開始我地排錯隊好彩3人以上個邊冇咩人, 都係等左大約5分鐘就入得今日午餐叫左個雞扒意粉, 包埋餐湯同埋野飲紅湯都足料, 唔算太稀, 幾好飲雞扒好滑好嫩, 個皮仲有少少脆, 好食, 煙肉就正正常常, 份量都好多, 多到我食唔曬但個汁就比得比較少, 食到最後冇曬汁最後埋單個餐$66蚊, 尖沙咀黎講咁既價錢同質素, 真係抵佢日日lunch都排曬長龍
午餐出去食, 同事話今日想食紅茶
好彩3人以上個邊冇咩人, 都係等左大約5分鐘就入得
今日午餐叫左個雞扒意粉, 包埋餐湯同埋野飲
紅湯都足料, 唔算太稀, 幾好飲

但個汁就比得比較少, 食到最後冇曬汁

2023-03-23
5 分鐘 (堂食)