2020-10-03 603 瀏覽
就咁睇唔知食緊素,好似中式小菜咁跟小菜會送指定中湯,呢個素湯超甜,有好多煲到淋晒既豆,原來無肉既湯都可以咁好味!沙爹芥蘭炒素牛肉 $63素牛肉都好惹味不過超油,唔算健康!xo 醬爆炒四季豆粉絲蝦丸煲 $65用靚粉絲,不過煮過頭,底下果d 粉絲發大晒。蝦丸爽口,有少少蒟蒻既口感,又彈牙。四季豆食得出本身來貨靚,又嫩又新鮮,超甜!茄子走過油,令到d色靚d, 長度襯番d 四季豆,吸埋 xo 醬,惹味!黑松露醬炒飯 $58夠大蝶,有獲氣,炒到d飯粒粒分明,亦有黑松露味!店內裝修平易近人,光猛整潔。以前叫 聰嫂素食 果時都間中有幫襯,今再黎食,水準依然。

就咁睇唔知食緊素,好似中式小菜咁

沙爹芥蘭炒素牛肉 $63

素牛肉都好惹味

不過超油,唔算健康!

xo 醬爆炒四季豆粉絲蝦丸煲 $65

黑松露醬炒飯 $58

夠大蝶,有獲氣,炒到d飯粒粒分明,亦有黑松露味!

店內裝修平易近人,光猛整潔。

以前叫 聰嫂素食 果時都間中有幫襯,今再黎食,水準依然。
今晚試咗💗 好得呀最重要係…重拾童年時去寺院食過堂齋的感覺🌿🐘🙏🏻💛 齋煲的南乳很輕 恰到好處 紅棗才是重點 價錢大眾化 感覺乾淨唔油膩 素食款式算多 會慢慢試試每道菜 等我呀!支持小店 用心製作 疫情下一定要堅持撐下去💪🏻💪🏻💪🏻 會多啲嚟幫襯 搵到新飯堂了 正啊!
今晚試咗💗 好得呀
最重要係…重拾童年時去寺院食過堂齋的感覺🌿🐘🙏🏻💛
2020-08-18
15 分鐘 (外賣自取)
  • 南乳齋煲
2020-08-06 653 瀏覽
魚香茄子素肉飯 $47入味多汁,唔似係素食,高質碟頭飯既感覺,更加食到茄子既鮮味,加埋彷肉粒,非常有口感,份量足,多汁撈飯一流,有驚喜!咖喱薯仔素牛腩飯 $44咖喱香濃,椰汁味濃,薯仔夠淋,素牛腩有口感,彈牙好食,撈飯一個好選擇。配餐飲,整體非常抵食!係近期食過,質素唔錯既素食!有驚喜既,值得一試!。📍本來叫聰嫂原素,現已改名,同聰嫂甜品冇關係架!📍蕃茄焗素豬扒飯成日賣晒,但最出名,想食就要早d去!
魚香茄子素肉飯 $47

咖喱薯仔素牛腩飯 $44

📍本來叫聰嫂原素,現已改名,同聰嫂甜品冇關係架!
📍蕃茄焗素豬扒飯成日賣晒,但最出名,想食就要早d去!
2020-01-06
午餐
  • 魚香茄子素肉飯
  • 咖喱薯仔素牛腩飯
2020-06-10 1005 瀏覽
做素食餐廳真係唔易做, 坦白講當店員送餐俾我地既時候, 我地都猶豫左好耐, 到底依個菜係咩果個菜係咩? 味道唔係差既, 但外觀就欠缺誠意, 牛腩煲同肉片煲, 唔好講話睇圖片, 現場食緊既我地都唔係好分到有九層塔既配合, 非常惹味,有好多唔同品種既菇菇, 酥肉片都好像真雖然係素食, 但味道重味而且都幾咸, 可能驚薯仔冇味重手左, 但素牛腩就唔多覺( 可能我食左都唔知)套餐原本就送例湯, 但你亦可以另外加錢, 叫下D特別既湯水飲, 依個龍筋燉湯我都係第一次飲
牛腩煲

豆腐素肉片煲