2024-03-23 104 瀏覽
當自攜盛具買外賣,竟然被拒絕。唯有要求當堂食,打算自行轉到自己的盒子。真儍眼,居然先放進外賣碗送出來,並要求付外賣碗的費用。不要求人人都支持環保,但老闆娘,妳真那麼缺錢嗎?憑良心說,食物是OK的,但出事的卻是人。

憑良心說,食物是OK的,但出事的卻是人。
2024-03-23
外賣自取
2021-12-25 1139 瀏覽
🥢牛腩湯米粉($35)ʀɪᴄᴇ ɴᴏᴏᴅʟᴇ ᴡɪᴛʜ ʙᴇᴇғ ᴛᴇɴᴅᴇʀʟᴏɪɴ平民嘅價格,美味嘅享受!牛腩幾靚,肉質軟腍,肥瘦均勻,份量仲幾多😋。湯底清甜而濃郁,冇味精飲左都唔口渴。我比較鍾意配米粉,慢慢食都唔驚啲麵會吸晒啲湯~.🥢招牌雲吞湯河粉($33)ғʟᴀᴛ ʀɪᴄᴇ ɴᴏᴏᴅʟᴇ ᴡɪᴛʜ ᴡᴏɴ ᴛᴏɴ舖頭幾大方,一碗有五粒雲吞,份量多!雲吞足料,粒粒脹卜卜,每件都包住一隻蝦。食完暖粒粒又飽 👼🏻.🥢菜心配腩汁ᴄʜᴏɪ sᴜᴍ ᴡɪᴛʜ ʙᴇᴇғ sᴏᴜᴘ菜心灼得啱啱好,綠油油嘅菜心配上濃郁嘅腩汁,簡簡單單都可以好好食😙.舖頭細細,環境整潔,食物好味又足料!
🥢牛腩湯米粉($35)
🥢招牌雲吞湯河粉($33)
ғʟᴀᴛ ʀɪᴄᴇ ɴᴏᴏᴅʟᴇ ᴡɪᴛʜ ᴡᴏɴ ᴛᴏɴ
🥢菜心配腩汁
ᴄʜᴏɪ sᴜᴍ ᴡɪᴛʜ ʙᴇᴇғ sᴏᴜᴘ
舖頭細細,環境整潔,食物好味又足料!
2021-10-31 568 瀏覽
「美景」價錢合理、湯底清淡唔會好重味精。牛too粉(牛肚粉)味道令我即時諗起細個時屋企樓下大排檔的畫面,同勾起我對爸爸的一份思念牛too粉真係我童年美好回憶的一部份,所以就算要搭一個站火車,我久不久lunchtime都會叫埋同事特登過嚟食。呢度係用我最鍾意食嘅金錢肚。炸魚皮$16一包有好大包,非常酥化粉麵/飯加$6有熱飲、$8有凍飲,個茶底不錯。我記得有一次午市好忙,有一個來買外賣嘅先生好大聲咁挑釁樓面姐姐,但係姐姐EQ好高咁應對。其實有時我都唔明啲人點解咁失控… 只係落嚟街市買碗粉麵都要搵交嗌?所以我希望大家食客可以體諒一下前線嘅樓面人員,特別係繁忙時間。

粉麵/飯加$6有熱飲、$8有凍飲,個茶底不錯。

牛肚魚片河+炸魚皮+凍檸茶
牛膀雲吞幼麵
  • 牛肚河粉
  • 炸魚皮
2020-06-01 1060 瀏覽
今日又黎到火炭區工作, 打開openrice睇吓有乜好野食啦. 見到有間牛什粉麵店好似OK的就try吓先!火炭站行過去5分鐘左右, 行入去先知市集原來就是街市.地方都好清潔, 員工又有禮貌!我一坐低就叫左個牛什河同凍奶茶唔洗三分鐘就有得食凍奶茶不錯牛什河D牛什白白的可能係燈光問題掛, 不過牛什都算入味嘅!湯底都好清, 冇乜油或味精的!41蚊喺果區食過河粉算OK, 再有機會會返黎食嘅…因為我都很喜歡食牛什河半個鐘食飽又開工!

火炭站行過去5分鐘左右, 行入去先知市集原來就是街市.

地方都好清潔, 員工又有禮貌!

我一坐低就叫左個牛什河同凍奶茶
唔洗三分鐘就有得食

凍奶茶

凍奶茶不錯

牛什河

半個鐘食飽又開工!
凍奶茶
牛什河
2019-09-12 963 瀏覽
琴晚諗唔到食乜嘢,就試吓用一個新嘅外賣送遞app, 試咗呢間餐廳,佢講明最出名係食牛腩牛雜,咁我就試咗個咖喱牛腩飯,老公就叫咗個四寶飯,30分鐘之後送到家裏,非常準時,不過太肚餓,所以唔記得咗影返張靚相,當外賣送來的時候,白飯和餸菜是分開的,幾好,有用分格物料分開,白飯熱辣辣,不過牛腩肥瘦唔算好均勻,下次要食下佢嘅牛筋先,可以直接去佢門市度試吓,不過老公話佢個四寶飯幾好味,所以佢全部食晒,我食咗一件白切雞,味道不錯,所下次可以再試其他,
2018-11-19 1063 瀏覽
街市重新裝修,改變晒。今次就試試粉麵做早餐。😆😆早餐其實係本身食粉麵。但就免費送熱飲。即係30蚊🤔🤔🤔🤔。就試試。店員介紹雲吞。就叫了雲吞米。份量都唔細。😵😵😵😵😵😵都有5粒雲吞,米粉都大碗。加入了芫荽蔥飲飲湯底。好清甜。再食雲吞,粒粒都賬卜卜👍🏻👍🏻👍🏻,咬了一口,都不錯。每粒有一隻蝦。蝦🦐好爽口。連帶豬肉啐。好好咬口。真是不錯。凍奶茶都不錯。32蚊食了個豐富早餐
凍奶茶都不錯。32蚊食了個豐富早餐
2018-11-18
$32 (早餐)
2018-09-15 771 瀏覽
今日同老公在火炭行街市,發現這家人頭湧湧的茶餐廳便入來。老公叫左碗四寶河。丸子好彈牙,魚丸有好重的魚味,牛肉丸有牛肉味。湯的味道好好。我叫左牛三寶粗面,牛腩牛筋燉得好嫩,牛味好濃,牛肚好入味,好軟好好味!作為潮州人,這是我在香港食過最好味的潮州麵粉。味道好正宗!
今日同老公在火炭行街市,發現這家人頭湧湧的茶餐廳便入來。

作為潮州人,這是我在香港食過最好味的潮州麵粉。味道好正宗!
四寶河,牛三寶面
四寶河,牛三寶面
  • 牛三寶
  • 四寶河
2018-09-01 583 瀏覽
咁啱去開銀禧探frd, 見樓下有間新牛腩麵,乾乾淨淨咁就入咗去試!食過咁多牛腩,中過咁多次伏,今次就叫個牛三寶撈麵,降低風險!個腩確實唔錯,肥瘦適中,唔似出面個啲一係散晒,一係食柴咁。 最緊要係個牛筋!好腍!好夠味!一啪落口,我男人都feel到啲骨膠原係我口到溶化!牛同麵都好足,都係四十幾五十!好似話十一點半仲包野飲添!
牛同麵都好足,都係四十幾五十!

好似話十一點半仲包野飲添!
  • 牛筋
2018-08-16 538 瀏覽
今天路過這裡,剛發現有新店開張!!抱著嘗試的心竟然發現了好牛雜牛腩湯底豬骨湯味濃郁👍🏿老闆都話無添加味精!牛腩超級淋,半肥半瘦,完全唔會難咬,,滷水味入晒落牛肉入面,食完完全唔會覺得肥,牛雜都係好淋好入味,每樣牛雜份量又多又好食🤤!30幾蚊大大碗有水準又抵食。再試埋碗浄魚蛋牛丸墨丸,無得彈!辣椒油是自製的,加少少已經十分香口!一問原來老闆和師父都是潮州人,所以煮的東西都是保留潮州風味!!以後來火炭都一定必食!

湯底豬骨湯味濃郁👍🏿老闆都話無添加味精!

以後來火炭都一定必食!