翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
2024-10-02 1544 瀏覽
其實我是很愛吃海鮮的人通常出外旅遊都會找地方吃海鮮因為有點怕被騙 (特別是近海專門吃海鮮的餐廳)所以反而在香港比較少特意去吃這次朋友請客帶我們去尖沙咀亞士厘道的翠林辣蟹舫吃炒蟹地理位置非常方便在九龍公園步行過去也只需2-3分鐘一進門口就看到好多明星合影 (還上了大眾點評必吃榜2023)🔹️ 桂花糖生藥把爽口的生藥沾上桂花糖令生藥吃起來既有一點甜味 也有清香桂花味作為前菜很完美🔹️ 避風塘炒辣蟹用充滿特色的中國風紅色木架上菜很別緻又可以打卡因為我們不太能吃辣 餐廳幫我們用微辣來處理果然幾乎不辣呢 不吃辣的人可以放心吃餐廳用每日空運抵港的新鮮越南蟹原隻肉蟹很大隻 (蟹腳等部位都隱藏在炸蒜裡面)配合特別調配的蟹醬 再混合蒜蓉炒製非常惹味香口 蟹肉肉質飽滿肥美又鮮甜尤其是蟹鉗部位 咬下去一大啖肉沒想到在市區也能吃到這麼新鮮的蟹🔹️ 冰鎮鮑魚餐廳最近在做冰鎮鮑魚半價優惠 超划算附上大量冰令鮑魚保持在凍的狀態鮑魚肉已經切好 調味吃不出是甚麼但很好吃而且還有醃過的蘿蔔 一起吃很配🔹️ 食神炒飯以鯉魚造型上的炒飯 造型很可愛炒得很有鑊氣 飯粒粒分明配料有豆角、蝦、帶子粒、蛋等等再加上大量蟹籽讓口感更有層次聽說
其實我是很愛吃海鮮的人
通常出外旅遊都會找地方吃海鮮
因為有點怕被騙 (特別是近海專門吃海鮮的餐廳)
所以反而在香港比較少特意去吃
這次朋友請客帶我們去尖沙咀亞士厘道的翠林辣蟹舫吃炒蟹
地理位置非常方便
在九龍公園步行過去也只需2-3分鐘
一進門口就看到好多明星合影
(還上了大眾點評必吃榜2023)

🔹️ 桂花糖生藥

很別緻又可以打卡
因為我們不太能吃辣 餐廳幫我們用微辣來處理
果然幾乎不辣呢 不吃辣的人可以放心吃
餐廳用每日空運抵港的新鮮越南蟹
原隻肉蟹很大隻 (蟹腳等部位都隱藏在炸蒜裡面)
配合特別調配的蟹醬

而且還有醃過的蘿蔔 一起吃很配

🔹️ 食神炒飯

以鯉魚造型上的炒飯 造型很可愛
炒得很有鑊氣 飯粒粒分明
配料有豆角、蝦、帶子粒、蛋等等
再加上大量蟹籽讓口感更有層次
聽說這個食神炒飯是由曾客串電影《食神》的名廚戴龍師傅親自傳授的😳

🔹️油渣炒福菜花

而且店員說這裡還可以預先跟廚師溝通菜色呢

• 避風塘香辣蟹
  • 冰鎮鮑魚
2024-06-20 3459 瀏覽
今晚終於有機會嚐到避風塘辣蟹了,果然名不虛傳,實在值得推介一下。1. 避風塘炒蟹:香氣四溢的避風塘炒蟹放在別緻的紅色木架上,賣相已絕對令人驚艷。超大量的炸蒜和辣椒非常惹味香口,蟹也很大隻,肉質肥美鮮甜,尤其是蟹鉗部位,咬落啖啖肉。炸漿不太厚,能鎖住肉汁,盡吸蒜香和辣椒的味道!我們只叫了微辣,在微辣中仍能吃到蟹肉的鮮甜美味。2. 黃金流沙蝦球: 一隻份量都相當大。一口咬下就能感受到鮮甜彈牙的蝦肉。而外層的鹹蛋黃炸漿,脆卜卜的,不僅賦予蝦球獨特的香脆口感,也為整道菜增添了層次。蘸上清爽的沙律醬,份外惹味。3. 食神炒飯:造型獨特的鯉魚造型炒飯,一上枱已令我忍不住影了很多張相。飯炒得乾身美味,有多種的配料如豆角、蝦仁粒、蛋等,入口已充滿口感,飯上面還鋪滿了大量蟹籽,令炒飯口感更加豐富鮮美。4. 油渣炒福菜花: 將炸過的豬油渣與福菜花一起炒製,充滿邪惡感,但又有一份獨特的口感和香氣。豬油渣很酥脆,福菜花夠嫩滑,兩者令這道普通的炒菜菜式增添了不少特色。5. 黃金豆腐:外層炸得酥脆,內裏的豆腐軟滑。配上酸酸甜甜的醬汁,簡簡單單的豆腐也成為美味佳餚。第一次光顧這間「翠林辣蟹坊」,無論食物、味道、賣相

1. 避風塘炒蟹:

2. 黃金流沙蝦球:

3. 食神炒飯:
造型獨特的鯉魚造型炒飯,一上枱已令我忍不住影了很多張相。

4. 油渣炒福菜花:

5. 黃金豆腐:

第一次光顧這間「翠林辣蟹坊」,無論食物、味道、賣相都是一絕,果然沒有令人失望。果真是名不虛傳的一間出色的食肆。
  • 避風塘炒蟹
  • 黃金流沙蝦球
  • 食神炒飯
  • 黃金豆腐
2024-05-23 3245 瀏覽
翠林辣蟹舫📍尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈1樓A號舖難得國內的同事嚟到香港,除了帶他去尖沙咀遊覽,不少得帶他找一間特式粵菜試試。翠林辣蟹舫位於尖沙咀中心地段,周圍商鋪林立,環境十分熱鬧。走進餐廳,迎面而來的是濃郁的海鮮香氣,令人食指大動。餐廳裝潢典雅大氣,擺設精緻,散發著濃濃的粵式風情。落地玻璃窗外就是繁華的街景,讓人有種置身於香港市井文化之中的感覺。我們點的避風塘炒肉蟹肉質鮮甜,肉汁豐富,配上惹味香蒜,令人回味無窮。水蜜桃咕嚕肉酸甜適中,外脆包裹住軟嫩肉質,與甜美的水蜜桃完美結合。拍蝦香芋哇哇菜色香味俱佳,芋頭煎香後壓碎,燴入哇哇菜同煮,配上含豐富鈣質的蝦皮,使湯汁及菜鮮甜無比,是一道非常健康的菜式。黃金流沙蝦球外酥內爽嫩,流沙滑溜可人,配搭混合鮮果肉既沙律醬同食,口感豐富層次分明。服務員推薦的涼菜,話梅涼瓜開胃解膩,清新爽口,完全沒有苦瓜的苦澀味,非常可口。整個就餐過程中,服務人員十分熱情周到,不時上前倒茶水換碟,確保我們的用餐體驗無懈可擊。今次定能讓我的同事帶走美好的用餐回憶。
翠林辣蟹舫

香芋蝦肉浸哇哇菜
黄金流沙蝦球
  • 黃金流沙蝦球
2024-11-06 0 瀏覽
呢間人氣網紅辣蟹店,响2023大衆點評上咗必食榜,加埋朋友嘅推介,當然要去試下喇😋。雖然係响一樓,但都有專𨋢到達,入到門口已經見到好多明星嘅合照,果然係網紅店✨️。朋友推薦我哋一定要叫半價特色炒蟹小菜餐牌,非常抵食,而且仲有好多招牌菜,包括有炒辣蟹添😝。🥢避風塘炒蟹 $688 半價後$344除咗避風塘炒蟹嘅煮法之外,仲有黃金流沙、椒麻香辣、鵝肝醬及黑白胡椒,肉蟹每隻大約一斤二兩;大大盤一上枱非常震撼,打卡度高,仲聞到好香嘅避風塘香味,大大隻又紮實嘅蟹鉗,鮮甜爽口又多汁,連蟹腳肉都非常充實,蟹味十足,至於蟹身肉亦相當柔軟嫩滑,配合炒得勁惹味嘅避風塘配料,正👍。🥢椒麻牛肋條 $288 半價後$144外面有上咗少少粉,非常香脆,而裏面就軟腍juicy,帶少少筋位嘅部份就口感軟糯,牛味濃郁,份量都唔少,半價好抵食👍。🥢酸菜魚 (大班魚) $288 半價後$144魚肉大片又厚身,無骨啖啖肉,口感爽彈又新鮮,配菜當然有酸菜喇,另外仲有蓮藕、萵筍、雲耳 、酸菜、芫茜、香芹、紅椒及泡椒;我哋叫咗少辣,味道酸辣剛好😝。🥢撈汁秋葵$48秋葵清新爽口,做開胃前菜又得,用嚟解膩亦得😜。🫖茶位$10 🥜花生$18

🥢避風塘炒蟹 $688 半價後$344

🥢椒麻牛肋條 $288 半價後$144

🥢酸菜魚 (大班魚) $288 半價後$144

🥢撈汁秋葵$48
秋葵清新爽口,做開胃前菜又得,用嚟解膩亦得😜。

🫖茶位$10 🥜花生$18

佢哋嘅半價特色炒蟹小菜餐牌,真係好食又抵食,而且每月仲會更新優惠菜式,睇嚟每個月都起碼要嚟一次喇🤣。

2024-10-28 708 瀏覽
翠林辣蟹舫位於尖沙咀,是品嚐辣蟹的絕佳選擇,吸引了眾多明星光臨,星光熠熠。現在,招牌辣蟹和六款小菜享有半價優惠,真是超值!非常適合與家人或朋友一同來享用一頓美味的餐食。😍😍😍🥳🥳🔆 避風塘香辣蟹(半價:$344)這道避風塘香辣蟹必點!份量十足,上桌時十分震撼!蟹肉火候恰到好處,鮮嫩多汁,新鮮的大肉蟹美味無比。即使搭配避風塘的香辣口味,蟹肉的鮮甜依舊突出。蒜香的配料濃郁,搭配白飯食用更是絕配,絕對是下飯的好選擇。🔆 燒汁牛肋條(半價:$144)這道燒汁牛肋條外脆內嫩,肉質鮮美且滑口,肥瘦相間,牛香味十足。醬汁濃郁,帶有彩椒的微甜,香而不膩。現在半價真是超划算!🔆 龍躉炒滑蛋(半價:$114)龍躉肉厚實,完全去骨,與炒蛋的搭配相當特別,出乎意料地和諧,令人驚喜。🔆 話梅涼瓜(半價:$68)話梅的香甜充分融入涼瓜,回甘的味道清新爽口,完美解膩。

🔆 避風塘香辣蟹(半價:$344)

🔆 燒汁牛肋條(半價:$144)

🔆 龍躉炒滑蛋(半價:$114)

🔆 話梅涼瓜(半價:$68)
話梅的香甜充分融入涼瓜,回甘的味道清新爽口,完美解膩。
係尖沙咀行行下街朋友話想食炒蟹,唔搵都唔知有間網紅蟹店近排做梗炒蟹半價優惠,當然要同朋友去試一試除左五款不同口味嘅炒蟹之外,仲有三十指定小菜都係半價,真係超抵食辣蟹舫以避風塘漁民摯愛的炒蟹為創作基調,再從懷舊菜式出發,匯聚精湛手功、食材的鮮味糅合創意與賣相兼備的元素,變出創新海鮮與新派風味粵菜,怪唔知連一眾明星都要黎食炒蟹食物方面:椒麻香辣蟹 : 餐廳招牌菜之一,點可以唔食,鐘意食辣嘅朋友一定要試椒麻口味,辣蟹鉗肉質鮮嫩入味,蟹身配搭椒麻碎一齊食味道濃郁,微辣惹味,真係食到舔舔脷黃金豆腐 : 以豆腐和鹹蛋黃為材料,豆粉漿薄,炸得色澤金黃,外脆內嫩,惹味中嚐到鬆軟滑溜,乾身唔油膩,蘸少少泰式醬就梗加惹味龍躉炒滑蛋 : 炒蛋就食得多,用龍躉片黎炒就真係第一次試,龍躉片煙韌彈牙,炒蛋加入韭黃一齊炒,口感香滑,又充滿海鮮味香辣爆炒羊腩 : 羊腩加入青辣椒及指天椒一齊爆炒,肉質煙韌入味,帶點微辣夠惹味Ours Tips : 半價優惠炒蟹每隻約重1斤2兩,提供避風塘香辣蟹、黃金流沙炒蟹、椒麻香辣蟹、鵝肝醬炒蟹、黑白胡椒炒蟹,五款不同口味可供選擇

食物方面:

2024-10-24
2024-10-26 532 瀏覽
小紅書好多人推薦嘅網紅蟹店,唔少明星專程過嚟食蟹,於是我又跟風試試🦀 而家炒蟹同多款小菜都做緊半價優惠,適合多人聚餐開心Share!翠林辣蟹舫主打當然係炒蟹,最熱門有避風塘同黑白胡椒口味,特別啲嘅有黃金流沙同鵝肝醬。🦀鵝肝醬炒蟹 $688 > $344炒蟹每隻約重一斤二両,鵝肝醬濃厚,同蟹肉二合為一,食落都幾啖啖肉,有少少似薑蔥炒蟹嘅變奏版😛🦀汁燒牛肋條 $288>$144醬汁帶一點甜,同牛肉好夾。牛肋條切成一片片,厚薄剛好,保留口感但又唔會乾柴,底層嘅配菜金菇同樣入味。🦀麻辣惹味雞 $168>$84 香口之選,麻同辣兼備,辣勁十足。🦀黃金豆腐 $68上菜時依然係熱辣辣,外層脆卜卜,裏面包裹住滑嫩豆腐,豆味十足,好食!

🦀鵝肝醬炒蟹 $688 > $344

🦀汁燒牛肋條 $288>$144

🦀麻辣惹味雞 $168>$84
香口之選,麻同辣兼備,辣勁十足。

🦀黃金豆腐 $68
2024-10-24 395 瀏覽
翠林辣蟹以避風塘炒蟹而聞名,今次總廚特別安排,真是令人回味!主角必然是避風塘炒蟹蟹肉入口好鮮甜彈牙,加上炸蒜的香味,簡直係絕配,口感豐富!而個雞因為新鮮肉質鮮嫩可口!大排翅落足料,點會唔鮮甜!最後個清蒸魚!海斑蒸以時間啱啱好,所以係全碟食得晒!

主角必然是避風塘炒蟹
蟹肉入口好鮮甜彈牙,加上炸蒜的香味,簡直係絕配,口感豐富!

2024-10-22 346 瀏覽
今晚相約朋友係尖沙咀食飯,選擇了翠林辣蟹舫,品嘗了一系列令人垂涎的中菜佳餚🤤✔️黑胡椒蟹🦀黎到當然要嘗試一下店舖招牌 - 蟹。黑胡椒蟹裹著濃郁的黑胡椒醬汁,螃蟹肉質結實,啖啖肉,清香的胡椒味與鮮美的螃蟹肉互相交融,回味無窮,這道菜簡直是螃蟹愛好者的天堂😍✔️黃金豆腐🥢外酥內軟的豆腐裹著香脆的外皮,搭配上特製的醬汁,簡直是金黃色的誘惑🤩✔️麻辣惹味雞🐓雞肉鮮嫩多汁,用麻辣香料來製造🌶️,每一口都讓人感受到辣味的衝擊,但勝在麻而香,送飯一流。🍚✔️燒汁牛肋條🐃牛肋條烹飪得恰到好處,保持到肉質鮮嫩多汁,搭配上濃郁的燒汁,每一口都充滿了牛肉的香氣和味道,牛肉愛好者記得不能錯過😇📣值得一提,而家有五款蟹同六款指定小菜都有半價優惠 ,真係好抵食呀,快啲約埋三五知己嘆返隻大蟹啦🤗

✔️黑胡椒蟹🦀

✔️黃金豆腐🥢

✔️麻辣惹味雞🐓

✔️燒汁牛肋條🐃

期待已久,今晚放工約咗朋友食蟹,為咗可以食多啲嘢食開心啲,晏晝食咗個細飯糰咋🫣嚟到尖沙咀嘅翠林辣蟹坊,估唔到入面係咁人山人海,好似已經好少見到香港喺平日夜晚有呢個景況!咁當然啦,好嘢食一定有人欣賞💕避風塘香辣蟹 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我哋兩個人揀咗細隻,點知上枱嘅時候已經覺得份量好大,好難想像如果order大隻會係點🫢 避風塘炒蟹生熟程度剛剛好,蟹肉已經好入味,但仍然保持住嫩滑!尤其兩隻蟹鉗拆開啖啖肉,咁好食嘅蟹,就算要自己拆肉都冇問題😆冰鎮南非鮑 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️冰鎮鮑魚我推介一定要點!鮑魚切開一片片,滷得非常入味同軟淋🤤 伴碟配埋冰鎮蘿蔔,同樣係滷到入晒未,咬落口已經有溶化感覺!黃金皮蛋 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️黃金皮蛋一碟兩隻,切半後上面放上大量黃色及粉紅色碎薑粒,顏色配搭下造型幾靚🩷💛 皮蛋一貫味道濃郁,配埋薑粒大家都估到有幾滋味😋食神炒飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️叫得食神炒飯,我對佢期望好大,上枱果然冇令我失望😍 炒飯係錦鯉造型,飯炒到粒粒分明,加埋大量蟹籽,食入口有脆卜卜嘅感覺,原本以為我哋會食唔晒,點知食吓一碗又一碗,好容易就清晒!鍾意食飯嘅你,建議嚟呢度唔好叫白飯,一定要試吓呢個食神炒飯👏🏻豬油渣福菜花 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

避風塘香辣蟹 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

冰鎮南非鮑 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

黃金皮蛋 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

食神炒飯 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

豬油渣福菜花 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
第一次食豬油渣炒花菜,比起平時辣炒有一種額外嘅油香味,雖然唔辣,但味道同樣惹味!豬油渣炸得剛剛好,唔會炸到乾噌噌,咬落口仲有啲豬油滲出嚟,兩樣嘢配搭得好好!

冰鎮南非鮑
黃金皮蛋
食神炒飯
豬油渣福菜花
2024-10-21 294 瀏覽
#翠林辣蟹舫 尖沙咀辣蟹既代表,很多明星都是捧場客👏 我都試過幾次,係非常讚☺️現在餐廳餐做了半價優惠,超級抵食😘😘😘🔹避風塘香辣蟹 原價:$688,半價:$344🦀 避風塘香辣蟹以其香辣的調味和新鮮的蟹肉著稱。蟹殼外脆內嫩,搭配蒜香和香料,味道濃郁,令人垂涎。每一口都帶來驚喜,特別適合與朋友分享,享受熱辣的美味。無論是搭配白飯還是單吃,都讓人欲罷不能😍😍😍🔹桂花糖山藥 $48(半價後),賣相非常美觀、桂花糖山藥甜而不膩,山藥綿密滑口,桂花香氣撲鼻,增添了獨特風味。口感柔和,既有清新的桂花香,又有山藥的自然甘甜,是一道令人愉悅的健康開胃菜😊😊😊🔹燒汁牛肋條 $144 (半價後),燒汁牛肋條外焦內嫩,肉質鮮美多汁,醬汁濃郁,帶有微甜的風味。每一口都彌漫著香氣😃😃🔹鵝肝醬小炒肉 $69 (半價後),鵝肝醬小炒肉風味獨特,肉質鮮嫩,醬汁濃郁,帶有微妙的香氣😗😗😗翠林辣蟹舫 (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈1樓A號舖

翠林辣蟹舫 (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈1樓A號舖
  • 避風塘香辣蟹
門面低調但好多名人都嚟架!☺️我就最記得連#謝霆鋒 都點名推介🦀🦀依家難得有#半價優惠 唔係唔去下麻💨💨🥒《 話梅涼瓜 $68 》一啲都唔苦,好清甜爽口,每一斤涼瓜都有話梅嘅微微甜酸,好開胃~ ⭐️🦀 《 避風塘香辣蟹 💲344(❗️半價) 》嚟到必食招牌避風塘炒蟹!遠遠已經聞到香氣四溢😌好大隻螃蟹😍 肉質Q彈,十分鮮甜~仲有微辣嘅蒜酥襯托,香口又提鮮!招牌蟹果然名不虛傳🫦 🦴🥩 《 汁燒牛肋條 💲144(❗️半價) 》牛肋肉已切好一片片,雖然有厚度,但肉質好稔嫩又入味~底下舖咗金菇,拌埋燒汁一齊食幾好味~🥬《 飛天啫啫芥蘭 💲138 》份量幾多,菜好鮮嫩完全無渣,而且熱辣辣香噴噴,入面啲肉碎撈飯應該好正~ 襯有半價,快啲去試吓啦!💨💨💨
門面低調

但好多名人都嚟架!
☺️我就最記得連#謝霆鋒 都點名推介🦀🦀
依家難得有#半價優惠 唔係唔去下麻💨💨

🥒《 話梅涼瓜 $68 》

⭐️🦀 《 避風塘香辣蟹 💲344(❗️半價) 》
嚟到必食招牌避風塘炒蟹!
遠遠已經聞到香氣四溢😌
好大隻螃蟹😍 肉質Q彈,十分鮮甜~
仲有微辣嘅蒜酥襯托,香口又提鮮!
招牌蟹果然名不虛傳🫦

🦴🥩 《 汁燒牛肋條 💲144(❗️半價) 》

襯有半價,快啲去試吓啦!💨💨💨
2024-10-13
2024-10-13 417 瀏覽
尖沙咀亞士釐道的翠林辣蟹舫是一個讓人垂涎欲滴的美食天堂。餐廳的招牌菜——避風塘炒蟹,蟹肉鮮嫩,香脆的蒜蓉與香料的完美結合,讓每一口都充滿驚喜,令人忍不住一口接一口。撈汁秋葵清新爽口,搭配特製醬汁,為味蕾帶來一絲清新的平衡。而冰鎮鮑魚則展現了食材的新鮮度,肉質Q彈,搭配簡單的調味,讓人感受到海鮮的原始美味。另外,豬油渣炒福菜花的香氣撲鼻,油渣的香味與菜花的脆嫩形成絕妙的對比。最後,食神炒飯以其豐富的配料和精緻的擺盤吸引了眾多食客,炒飯堆得如同錦鯉,令人驚艷。整體而言,翠林辣蟹舫不僅菜式多樣,且每道菜都展現了廚師的巧思,絕對值得一試。

2024-08-22
2024-10-10 354 瀏覽
尖沙咀天星大廈呢間中菜館主打避風塘菜式,避風塘炒蟹就係佢哋嘅招牌菜,仲有魚紅養飼嘅鮮活海產添!餐廳入面仲擺滿咗好多明星影相嘅相,真係好有氣派😎!平日晚飯都吸引唔少食客,記得訂枱啊!🦀避風塘香辣蟹 $688一上檯就聞到陣陣嘅香氣,避風塘蒜香味好香,擺盤係用紅色嘅盤子盛載,真係好有氣勢呀!炒蟹肉又鮮甜又多汁,蟹膏又香又濃,真係試過先知點解會係鎮店之寶!🧊冰鎮鮑魚 $128鮑魚鮑汁入味爽口不死實,肉質彈牙撈汁秋葵 $48秋葵風味獨特脆嫩爽口🐟食神炒飯 $188真係好有心思,用鯉魚嘅造型上檯,仲鋪滿咗爽脆嘅蟹籽,真係好吸睛呀!炒飯用咗秘製豉油,仲有大量鮮蝦肉同蜜糖豆炒成🥬豬油渣炒椰菜花 $148椰菜花新鮮脆嫩,吸咗豬油渣嘅油份,味道特別香🎈翠林辣蟹舫🎈尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈1樓A號舖

🦀避風塘香辣蟹 $688

🧊冰鎮鮑魚 $128
鮑魚鮑汁入味爽口不死實,肉質彈牙

撈汁秋葵 $48
秋葵風味獨特脆嫩爽口

🐟食神炒飯 $188

🥬豬油渣炒椰菜花 $148
椰菜花新鮮脆嫩,吸咗豬油渣嘅油份,味道特別香

🎈翠林辣蟹舫🎈
尖沙咀亞士厘道24-38號天星大廈1樓A號舖
2024-10-10 263 瀏覽
呢間餐廳門口已經貼晒明星相📸裝修係傳統酒樓佈置~有一種細個去飲茶既感覺💕避風塘香辣蟹🦀蟹肉鮮嫩多汁 每一口都充滿濃厚的海鮮風味🌊辣味愛好者的最愛🌶️麻辣秋葵🔥秋葵搭配麻辣調味🌶️開胃又好食😋黃金蝦球🍤蝦肉鮮甜彈牙 裹上酥脆的外衣每一口都是滿滿的幸福感😍蟹籽炒飯🍚香氣四溢蟹籽的鮮甜味道與米飯完美融合🦀,作為主食非常滿足❣️總結嚟講,呢間餐廳都值得一試,有明星加持。嚟緊係蟹嘅季節應該會嚟多次。
呢間餐廳門口已經貼晒明星相📸
裝修係傳統酒樓佈置~有一種細個去飲茶既感覺💕