嚟到disneyland一定要食啲得意打卡嘢食啦!ʕ •ᴥ•ʔ見到呢個咁cute嘅三眼仔奶黃包就忍唔住要食了~✨三眼仔奶黃包 ($38/3) 佢哋放保温櫃入面 所以拎上手仲暖暖地~打卡食物就無expect係流心/好好味 但出乎意料咁個包口感幾Q 奶黃饀無流心但甜度適中以為佢隻眼係用平時啲白朱古力眼 但係係用麵包!好有心機啊!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)😋好味程度: 6/10🤩打卡程度: 8/10🥳再試一次程度: 5/10
見到呢個咁cute嘅三眼仔奶黃包就忍唔住要食了~

✨三眼仔奶黃包 ($38/3)
佢哋放保温櫃入面 所以拎上手仲暖暖地~

😋好味程度: 6/10
🤩打卡程度: 8/10
🥳再試一次程度: 5/10

2021-07-30
5 分鐘 (外賣自取)
2021-08-01 80 瀏覽
本身諗住排隊去玩機動遊戲,但見到人太多,加上而家真係好熱嘅關係,所以就決定食少少野先至再去玩。本身以為呢度一間餐廳都冇,點知見到個小食亭,所以就走埋去睇吓有咩食,見到有好多唔同好靚嘅嘢食賣,全部有七成都係圍繞着呢個主題<反斗奇兵大本營>嘅嘢食,真係好有氣氛呀。因為呢度啲嘢食又唔算食得好飽嘅,而且我又唔係好肚餓。所以到最後我只係買咗一杯菠蘿沙冰,同埋一條玉桂條,仲有三個奶皇包,奶皇包真係好靚全部係三眼仔嘅造型,開頭都唔係好捨得食,但到最後都食晒。個沙冰就比較快溶,所以一買完就要即刻飲,最好食都係枝肉桂條。
三眼仔奶皇包
菠蘿沙冰
三眼仔奶皇包
菠蘿沙冰
☀️🐝要喺disneyland入面揾到平價嘅野食真係幾難。(σ°∀°)σ..:*☆🤍但呢個三眼仔奶黃包,唔單止平!仲可以用嚟打卡!真係超抵~佢只係$38炸!!!(´∀`)♡🤍一見到toystory land有呢個咁可愛嘅三眼仔賣,就決定買了!(〃'▽'〃) 🤍奶黃包嘅味道一般,正正常常,似係自己喺超市買番屋企叮熱食嘅質素,但disney嘅食物有樣就得啦(°ー°〃)🤍隔離仲有座位坐,雖然係室外,但都好過企喺到食。(ಥ_ಥ)🤍呢間小食店仲有腸,同沙冰等嘅小食賣,下次再試~o(*///▽///*)🐝🐝
奶皇包

🤍隔離仲有座位坐,雖然係室外,但都好過企喺到食。(ಥ_ಥ)

🐝🐝
2021-07-12 74 瀏覽
First time trying churros and it was amazing! It was super duper long and served fresh. It was warm which was perfect because it made it taste extra fresh, along with the entire churro being coated with sugar. When you take a bite, it’s crunchy but soft on the inside. It tastes as if there’s a milk or cream filling inside but it’s probably the dough. I wish it could’ve came with chocolate sauce or maybe some filling because that would’ve taken it to another level. It is $40 for one so a bit on the pricier side.
2021-06-16 133 瀏覽
/ 之前喺東京迪士尼海洋果邊試過食三眼仔麻糬,聽講香港迪士尼而家推出左三眼仔奶黃包,難得入黎樂園玩,而又作為三眼仔fans既我,梗係要試一試佢啦!三眼仔迷你奶黃包 (3件) hk$38我同男朋友覺得呢個價錢都可以接受,而味道都唔錯,不過就真係同平時既奶黃包無咩太大分別🤣,我地都係買黎影下相打下卡過下癮🥳
/ 之前喺東京迪士尼海洋果邊試過食三眼仔麻糬,
聽講香港迪士尼而家推出左三眼仔奶黃包,
難得入黎樂園玩,而又作為三眼仔fans既我,
梗係要試一試佢啦!

三眼仔迷你奶黃包 (3件) hk$38

我同男朋友覺得呢個價錢都可以接受,
而味道都唔錯,
不過就真係同平時既奶黃包無咩太大分別🤣,
我地都係買黎影下相打下卡過下癮🥳

2021-06-16
三眼仔造型奶皇包💚($38)// 咁啱經過Toystory園區🧸見到竟然有三眼仔造型嘅甜品🥰估唔到除咗東京迪士尼有三眼仔麻糬名物之外 香港都有三眼仔組合💚雖然佢哋個樣有少少傻 但係都可以止下癮嘅~🤣勝咗打卡🤪唔好對味道咁高期望(๑´ㅂ`๑) //
三眼仔造型奶皇包💚($38)
  • 三眼仔造型奶皇包
2021-03-29 161 瀏覽
今日去左香港迪士尼樂園,食咗呢個超得意嘅三眼仔奶皇包ఠఠఠ ($38).味道其實同正常嘅冇乜分別,綠色嘅饅頭都係同平時嘅一樣味道,但實在太QQ忍唔住要即刻分享!💚
2018-10-30 539 瀏覽
45蚊系樂園價錢算系咁上下,一般主題公園既食物都得過且過既,但係呢個沙冰真係唔錯。我記得對上一次黎都有食,今次encore! 個沙冰好冰冷,而且重菠蘿味道既,上面個雪糕都好高質,中間有D綠色椰果,細細條,好易入口,而且好煙韌!玩左成日,食下呢個菠蘿沙冰真係叉返電啊!!
菠蘿沙冰新地
2018-10-27
10 分鐘 (堂食)
菠蘿沙冰新地
2017-12-09 441 瀏覽
焦糖爆谷$35聰明的吃貨朋友仔,若果你進迪士尼後想吃爆谷,告訴你,千萬不要一看到小食車有出售便即買阿。為什麼?因為爆谷有兩種,一種是已包裝的現成爆谷,一種是即製爆谷,不用我說,也知道要去那裡吧。熱辣辣的焦糖爆谷,香氣撲鼻,口水直流啦。爆谷每粒都佈滿焦糖醬,部都更有拉絲的效果,減肥的朋友仔也會忍不住阿。爆谷香脆香甜,和男朋友超快吃完阿。

焦糖爆谷$35

熱辣辣的焦糖爆谷,香氣撲鼻
2017-12-07
2015-02-24 798 瀏覽
貓兄今日唔係第一時間玩極速礦車, 反而捉咗我去迷離大宅... (上次差點魂斷灰熊山之後死都唔肯再相佢玩迷離大宅)年近歲晚, 好多多多多多人呀!!! 都排咗25分鐘先有得玩... 全程都係坐係車內極速旋轉, 的確係無極速礦車咁恐佈, 算你喇... 轉到你矇, 影到你朦...食完飯唔夠2個鐘, 又o黎料... 路過翠絲小食車, 見到大人細路都笑笑口拎住杯乳酪行開, 我的靈魂已被攝咗埋去...芒果都樂軟杯 $40 @ Jessie's Snack Roundup-- 乳酪好大杯, 都幾滑, 味道唔係太酸, 芒果味夠香, 最正係勁多OREO餅碎同埋芒果爆丸, 咬開時芒果汁係口內爆漿都咪話唔過癮... 翠絲小食車後面有幾張圓枱, 買完可以坐低慢慢食, 都OK舒服...
食完飯唔夠2個鐘, 又o黎料...

2014-01-25
外賣自取
2014-01-20 762 瀏覽
已數不清是第N次前來迪士尼樂園的筆者,喜愛的園區之一就是反斗奇兵大本營,這裡設有玩具兵團跳傘的機動遊戲,今趙最興奮是沒有小朋友隨行,可以盡情享用機動遊戲,哈哈!香港迪士尼樂園反斗奇兵大本營內的翠絲小食車今天風和日麗還帶點熱,在排隊玩"玩具兵團跳傘"前突然想吃冰凍的,見到翠絲小食車賣著肉桂條、pizza卷、各式果汁飲品還有froyo,嘩,實在太幸運了,一杯froyo可選兩種toppings,包括果醬、生果粒、朱古力脆粒和爆珠等,大鄉里的我從來沒有吃過爆珠,故一口氣選了草莓和芒果味道。Froyo HK$40Froyo份量不少啊! 店員也唧製得十分美觀,配上大量粒粒晶瑩爆珠就更吸引了! froyo質地算細密,至少在我拍照一段時間都不易溶掉,口感軟滑,乳酪味道輕淡。面頭兩款口味爆珠帶著人造果香,放進口中,外皮指彈可破,內裡果味糖漿即時溢出,當是糖果吃得開心過癮。芒果汁 HK$28小店供應橙汁、西瓜汁和芒果汁,同是28元售價,慳妹筆者揀了芒果汁,相信是對外供應商採購的果汁質素不過不失,芒果味香濃,是呂宋芒的味道,也不是一味死甜,富有厚度的質地,喝下一支十分飽肚。滿足了口腹後心情大好,要繼續進發啦
香港迪士尼樂園反斗奇兵大本營內的翠絲小食車

Froyo HK$40

芒果汁 HK$28

滿足了口腹後心情大好,要繼續進發啦! 下次到訪會試試肉桂條與pizza卷啊!

****************************
*口味各有不同,食文只作參考。
2014-01-18
3 分鐘 (外賣自取)
2014-01-10 348 瀏覽
一向十分喜歡吃Churro, 奈何在香港地沒什麼地方可以吃到 (除了只有旺角一家)所以最近樂園新推出了這條長達16吋的Churro之後, 宅女馬上急急跑到樂園內試試全園只有位於TOYSTORYLAND內的翠絲小食亭內有售, 一條要HK$32, 不算便宜不過由於CHURRO一直都放在熱爐內, 所以拿上手時仍是有點熱烘烘的,咬下去表面的糖粒非常多, 外層帶脆, 中間有點實, 不過仍可接受, 吃起來帶點麵粉香, 而且長長的一條吃起來有夠滿足, 算是樂園內比較好吃的小食.
而且長長的一條吃起來有夠滿足, 算是樂園內比較好吃的小食.

慶祝紀念
聖誕節
2013-08-10 182 瀏覽
去主題樂園預在又熱又多人是日太熱, 不想吃太多東西, FROZEN YOGURT 就是一個好選擇.40元有三款TOPPINGS, 要了QQ星, OREO碎和PEACH, 有D貴FROZENYOGURT 只有原味, 味道QQ星像JELLY, 不太QQOREO碎份量比得十分慷慨相反PEACH只是糖水, 所以扣分
去主題樂園預在又熱又多人

FROZENYOGURT 只有原味, 味道
QQ星像JELLY, 不太QQ
OREO碎份量比得十分慷慨
相反PEACH只是糖水, 所以扣分

2013-07-07
10 分鐘 (外賣自取)