2024-11-03 212 瀏覽
今日朋友帶我嚟到元朗 食呢間港式火鍋 老闆火鍋冰室 一嚟到就覺得好有港式風味😗 坐低睇睇餐牌 晚市有放題😋 我哋揀咗美國安格斯牛頸脊套餐~ 我哋唔揀雞煲 直接揀埋火鍋湯底 揀咗椰汁花膠雞鍋~ 揀咗套餐同埋湯底之後 就直接出去拎嘢飲同埋調味料飲品選擇都有唔少😌 拎咗嘢飲就返去用QR code落火鍋材料啦😬 椰汁花膠雞鍋湯底好快就嚟咗~ 好香椰汁味 有好多花膠😍 店員仲好細心幫我哋教細啲個火 提我哋食咗啲雞先等啲湯滾咗 二話不說 即刻飲返碗湯先😍 好清甜嘅椰子香味😋 雞肉好滑 花膠軟腍腍有膠質 好味🤤 兩位以上入座 送星級海鮮拼盤 同埋即炸響鈴一份 估唔到係送大閘蟹😀 大閘蟹熱辣辣拎拎上枱 拆開勁多膏 新鮮又好味😗 即炸響鈴真係啱啱炸起就拎俾我哋 上枱嘅時候勁香脆 淥一淥就食得😌 美國安格斯牛頸脊呢個真係必點👍🏻 油脂分布平均 肉有牛味 淥幾秒就食得 更加厲害嘅係 淥耐左都唔會覺得柴 大推! 炸芋頭呢個都係必點!炸完嘅芋頭外脆內軟 淥返熱 吸咗啲湯底 好入味😋 整體嚟講 呢間 老闆火鍋冰室 食物質素不錯 店員服務態度良好 食物種類有好多 喺元朗打邊爐都係一個唔錯嘅選擇😌

揀咗套餐同埋湯底之後 就直接出去拎嘢飲同埋調味料

兩位以上入座 送星級海鮮拼盤 同埋即炸響鈴一份
即炸響鈴

即炸響鈴
2024-07-20 1695 瀏覽
💖 老闆火鍋冰室 (元朗)✨元朗昌盛徑18號元通樓地下9-10號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️近排我老公放咗一個長假,所以我日日都帶佢食好嘢。不過日日都係揀我想食嘅燒肉,佢一聽到燒肉就驚🤣仲話已經好耐冇打過邊爐😮‍💨有少少怨言咁話喎💁🏻‍♀️,所以今日我就同佢近近地去元朗一間啱啱新開晚市火鍋嘅餐廳食下雞煲打下邊爐🍲-老闆晚市雞煲火鍋放題🐥 $238/120mins湯底可以揀雞煲底或者普通火鍋湯底,佢呢度仲可以無限追加雞件,好抵食呢🤤,可能啱啱開始做晚市火鍋放題嘅關係所以兩位以上入座就可以送升級海鮮拼盤同即炸響鈴一份😙都幾吸引我地呢啲師奶仔,即刻覺得自己賺咗😆海鮮拼盤就係每日隨機新鮮5款,今日我哋就有鮮帶子、貴妃蚌、沙巴、海蝦、新鮮鯇魚腩片🦐。海鮮真係食得出係新鮮嘢🫡完全唔係雪藏❤️任食追加嘅項目就有牛、豬、火鍋配料、蔬菜、丸、菇類、主食😉我覺得豬嘅系列就好特別,就好似豬天梯同埋太子肉咁🤔。豬天梯,其實就是豬上顎連接牙齦嘅肉,食落都幾有咬口,如果有興趣嘅話大家都可以試吓,因為都真係幾特別🫡,而太子肉就係豬前胛嘅位置,食落去爽口甘香👍🏻所有食物嘅份量都好多,好大份🔥,我同老公🐻❤️兩個人都

💖 老闆火鍋冰室 (元朗)
✨元朗昌盛徑18號元通樓地下9-10號舖

-老闆晚市雞煲火鍋放題🐥 $238/120mins

所有食物嘅份量都好多,好大份🔥,我同老公🐻❤️兩個人都食到超級飽,捧住個肚仔走😝

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysmamalife
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2024-07-19
10 分鐘 (堂食)
今年秋天雖然比起往年嚟得有啲遲,但係趁住天氣開始有啲轉涼,就係時候做香港人最鍾意做嘅嘢—食雞煲打邊爐😁🤣嚟到元朗一帶搵食,今日食呢間老闆火鍋冰室,睇落裝修有啲香港懷舊冰室感覺😈秋風起就係食大閘蟹時令季節,呢度坐低就會每人送一隻先😜🤪蟹膏豐富,蟹肉肥美,真係冇得頂呀😋我哋叫咗個小辣嘅雞煲,雞件份量好多,香噴噴好惹味啊😍上枱後職員會好好咁幫手炒勻啲雞👍確保係熟晒就會提我哋開始食🤪美國安格斯牛頸脊香港人打邊爐嘅話,枱面唔少得一份牛肉👻呢份牛頸脊賣相夠晒靚仔,油脂分布平均,睇見都流晒口水🤤食落口牛味濃郁,滿足晒咁多位食肉獸、牛魔王😃響鈴係即炸,上到枱仲係熱辣辣🥳年代先進,其他火鍋材料就係用QR code落單喇😝飲品櫃嘅選擇幾豐富,適合唔同口味嘅朋友仔😬難得可以出嚟食雞煲打邊爐咁盡興😆真係要整返兩罐汽水先至爽快架嘛🍹最近餐廳仲做緊啲優惠~

秋風起就係食大閘蟹時令季節,呢度坐低就會每人送一隻先😜🤪
蟹膏豐富,蟹肉肥美,真係冇得頂呀😋
美國安格斯牛頸脊
響鈴係即炸,上到枱仲係熱辣辣🥳
年代先進,其他火鍋材料就係用QR code落單喇😝
飲品櫃嘅選擇幾豐富,適合唔同口味嘅朋友仔😬
最近餐廳仲做緊啲優惠~
2024-11-04 64 瀏覽
去元朗嘅老闆火鍋冰室真係食到停唔到口!佢哋嘅椰子雞煲真係一流,用純椰子水煲成湯底,唔單止清甜,仲帶有淡淡嘅椰香,飲落清新得嚟唔覺膩!雞肉浸足椰子味,好嫩滑,每一啖都係幸福嘅感覺。湯底食到差唔多嘅時候,再加啲肥牛、魚丸同埋海鮮,真係爽到爆!最驚喜嘅係,佢哋仲有蟹皇,啲蟹膏豐滿又鮮甜,一啖咬落去係勁滿足!自助區仲有好多配料,海鮮選擇多,仲有啲新鮮嘅流浮山蠔,食落都好鮮甜彈牙。最後,餐後仲有任食雪糕,可以自己拎,啱晒食完熱辣辣火鍋後嚟個冰涼嘅收尾。總結嚟講,老闆火鍋冰室無論係價錢、食材質素都好值得!呢個價錢可以任食兩小時,真係抵到爛!推薦俾所有鐘意食火鍋嘅朋友,下次有機會一定要嚟試吓!

今日同班friend 入左黎元朗,夜晚天氣開始涼涼地,我地一致決定打!邊!爐!朋友介紹呢間老闆火鍋冰室,佢有兩個價錢揀,$238/$298, 而家做緊9折優惠,我地揀左$298.$298 可以住食120分鐘,係上火鍋之前先上雞煲食到一半先記得影相🤣我地4個人有一隻雞,雞好入味,唔會好鞋👍本來仲包左一個海鮮拼盤,我地唔要,轉左每人一隻中閘蟹,都ok 大隻架👍啲牛上枱喇!雖然個賣相唔靚,但都幾重牛味喎,我自己覺得唔差👍朋友仲叫左雞子(唔好意思影得矇左),我唔食的但我朋友話好新鮮

$298 可以住食120分鐘,係上火鍋之前先上雞煲

2024-10-27 244 瀏覽
去到元朗,看完下午場,果然是少了人看戲。行過「老闆火鍋冰室」,忽然是想吃鷄煲又想吃牛肉,就走進這間別有一番懷舊風味的店舖裡。「招牌老闆香辣雞煲」似乎是這店的招牌,不過今天不想吃太濃,點了一鍋「胡椒猪肚鷄煲」。鷄件既然可以追加,先來半份。鷄肉肉質口感都算是水準以上。當然新鮮的肉類食品,永遠配搭上熟練的煮食感覺,才永遠不會浪費了食物的鮮味。兩人同行,附送了兩雙大閘蟹,膏多肉滑,不愧是當時得令。旣然選了牛頸脊套餐,自然盡點美國安格斯牛頭脊,美國PRIME GRADE 牛肩胛,牛板腱及特級牛舌。順帶一提,即炸響鈴,名副其實,即炸脆身,口感一流。當然牛肉的雪花尚算均衡,一熟即起,入口爽。免費汽水外,亦有不少免費火鍋配料,唯一缺少了免費的魚肉類。這小店亦有一些配料要付費。看隔離枱的賣相,相信亦性價比甚高。
當然牛肉的雪花尚算均衡,一熟即起,入口爽。
免費汽水外,亦有不少免費火鍋配料,唯一缺少了免費的魚肉類。

2024-10-22
2024-10-26 167 瀏覽
晚市兩位以上就會送一份海鮮,估唔到係一人一隻大閘蟹,蟹乸雖然唔算太大隻,但係揭開蟹蓋都見到有超多膏,打邊爐前意外食到大閘蟹係開心嘅🦀我地叫咗椰汁花膠雞鍋,可以揀半隻或者一隻雞,椰汁湯底呈奶白色,帶椰香,花膠都有幾塊,隔離枱食招牌雞煲,炒起嚟超級香,下次可以試下!美國安格斯牛頸脊套餐嘅牛肉有牛頸脊、牛肩胛、牛板鍵、牛舌,色澤鮮紅,切得有厚度,肉質唔錯。丸類嚟講,濃汁牛丸同埋豬骨湯貢丸都係有質素嘅,咬落好juicy,唔係最平嗰啲丸。依度內臟類嘅火鍋料都有唔少,例如雞子、鵝腸、生腸、粉腸、豬潤......飲品係自助嘅,基本汽水、茶嗰啲都有、不過整體款式就唔算太多

飲品係自助嘅,基本汽水、茶嗰啲都有、不過整體款式就唔算太多
2024-10-24 146 瀏覽
元朗任食火鍋❣️叫左🥩 美國安格斯牛頸脊套餐($298一位)❣️可以揀雞煲或自選火鍋湯底💕 小編就揀左胡椒豬肚雞煲加半隻雞😙 啲雞件好大件~啖啖肉😝 豬肚份量超多~ 食雞前飲番啖湯,好暖胃☺️ 秋天食超正~兩位以上入座仲會送星級海鮮拼盤一座同即炸響鈴一份😍 估唔到送大閘蟹!好鮮甜🥰🥰除左牛頸脊仲有好多款唔同既牛可以揀,例如牛肩胛、牛板腱、牛舌😋 仲有其他追加任食既配料😙 小編就推薦炸魚皮同水魷魚,真係煮完出黎都冇縮水🤣係後方仲有個免費飲品區同醬料☺️ 選擇唔多但勝在都係啲大路既野,例如汽水、仲有解茶😍 非常正~就黎冬天,打邊爐季節,大家黎元朗都可以過黎一試😍😍😍

呢間係元朗一間出名好好食嘅冰室,平時我早餐都成日會嚟食,今日嚟試吓佢個火鍋雞煲放題,都好抵食120分鐘 ,人頭$200左右今日食安格斯牛套餐送大閘蟹,大閘蟹啲膏好多,肥美鮮甜!開始入秋啦,係食蟹嘅季節👍🏻😍😍😍😍雞煲可以無限追加,雞肉新鮮嫩滑,食完雞煲開始打邊🫶🏻一次過滿足晒三個願望🌟 呢度啲牛肉真係好新鮮,牛肉愛好者推薦你去,任食安格斯牛頸脊、豚肉、雞子都有🤭另外仲有好多其他火鍋配料選擇…食物質素好OK,十分新鮮,湯底濃郁!火鍋配料亦有送一次海鮮類· 時令,新鮮驚喜😋入秋啦,開始係打邊爐嘅季節!如果你未食過呢間老闆冰室,身為元朗人嘅我推薦你食吓👍🏻老闆火鍋冰室 (元朗)📍元朗昌盛徑18號元通樓地下9-10號舖

老闆火鍋冰室 (元朗)
📍元朗昌盛徑18號元通樓地下9-10號舖
2024-10-15 312 瀏覽
#ftf_元朗高質雞煲火鍋任食晚市而家做緊優惠,$268就有得任食雞煲,無限追加雞,以及美國安格斯牛頸脊,仲有多款種類嘅海鮮同火鍋配料,兩位入座,而家仲送大閘蟹,性價比極高!椰汁花膠雞鍋 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️湯底鮮甜,椰汁味香濃,雞肉嫩滑,花膠厚身,滋潤補身之選!特別推介:⭐️美國安格斯牛頸脊肉質鮮嫩,牛味香濃,油脂分布均勻。⭐️美國PRIME GRADE 牛肩胛牛肩胛更有脂香,口感嫩滑。⭐️ 炸響鈴香酥脆薄有豆香。⭐️炸芋頭香口夠粉,食到勁飽,都有種魔力,令人一口接一口!⭐️豬潤唔粉,鮮嫩爽口。⭐️墨魚丸調味出色,夠彈牙。⭐️各類蔬菜及金菇新鮮,鮮甜爽脆。🍴 老闆火鍋冰室 (元朗)📍 元朗昌盛徑18號元通樓地下9-10號舖回頭率🤡🤡🤡🤡性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
#ftf_元朗

高質雞煲火鍋任食

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
湯底鮮甜,椰汁味香濃,雞肉嫩滑,花膠厚身,滋潤補身之選!

特別推介:
⭐️美國安格斯牛頸脊
肉質鮮嫩,牛味香濃,油脂分布均勻。

⭐️美國PRIME GRADE 牛肩胛
牛肩胛更有脂香,口感嫩滑。

⭐️ 炸響鈴
香酥脆薄有豆香。

⭐️炸芋頭
香口夠粉,食到勁飽,都有種魔力,令人一口接一口!

⭐️豬潤
唔粉,鮮嫩爽口。

⭐️墨魚丸
調味出色,夠彈牙。

⭐️各類蔬菜及金菇
新鮮,鮮甜爽脆。

🍴 老闆火鍋冰室 (元朗)
📍 元朗昌盛徑18號元通樓地下9-10號舖

回頭率🤡🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻

#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
2024-10-10 298 瀏覽
今次是第二次幫老闆既任飲任食雞煲,呢度雞煲係無限加雞,唔係雞煲仲有其他湯底可以選擇。我最欣賞係呢度既雞煲係即落單即炒,可以選擇一隻或半隻雞,啲雞仲要大大件味道亦唔差。套餐還有配送海鮮,我今次去就送上時令大閘蟹,蟹雖然細但都很爆膏,而即炸響鈴就不發第一次食既好,但一定會再來的
早幾日我哋去咗元朗呢間舖度打邊爐,舖頭裝修好懷舊,有霓虹燈牌、牆身係地磚樣式。位置都好闊落下,幾好坐。我哋叫咗佢招牌沙嗲湯底同埋蕃茄湯,沙嗲湯底冇我哋想像中咁鹹,反而帶有一啲香料味,味道唔錯。邊爐食材包括一大碟海鮮,入邊有蝦、鮑魚、沙白,仲竟然有鱔!係平時啲舖頭都好少見會有鱔,原來都幾啱打邊爐,食落彈牙。啲海鮮都好新鮮,睇吓呢隻游水蝦就知咩料啦!而配料都好豐富,除咗海鮮之外都可以任嗌。牛柏葉超級大嚿,重到夾唔起。仲有唔同款牛肉,各種蔬菜,配料例如鵝腸、鴨血、各類丸等成50至60款配料,啱晒乜都想試吓又眼闊肚窄嘅我哋,食到我哋勁飽。見到隔籬枱喺度食雞煲,聞到好香,又見佢哋可以加雞,下次嚟都要試下。

2024-08-26 840 瀏覽
行經發現左老闆火鍋冰室,見到佢哋門口宣傳,214蚊就可以任食邊爐,同男朋友入去試下。我地揀咗個胡椒豬肚雞湯底,佢哋係將新鮮嘅雞肉切好畀你,等你自己落鍋,雞件份量多到食唔哂既。湯底夠胡椒味,仲有啲豬肚都幾夠腍。上菜時附送咗一個海鮮拼盤,入面有蝦、鮑魚、青口、蠔同蜆,蝦肉彈牙,鮑魚連殼上既,肉質緊緻,海鮮拼盤整體都有驚喜!套餐係任食任飲,通常任食嘅質素都唔係咁出色,但老闆火鍋冰室嘅肉類真係唔錯!每一輪叫出嚟嘅肉都係新鮮又均勻分佈瘦肉同肥肉,唔會得第一輪既肉質素好。特別要推薦番牛肩肉,我地覺得厚薄岩岩好岩打邊爐,肉味都夠。我地仲試咗唔少菜式,例如萵荀﹑娃娃菜﹑水魷﹑冬菇等,選擇好多而每碟份量唔算太大,啱哂人少少食,可以試到好多款式又唔會浪費。整體而言老闆火鍋冰室CP值比起連鎖火鍋店高,可以作為平日同三五知己打邊爐既另一選擇。
2024-08-13
2024-08-24 632 瀏覽
又係開餐時間,講到打邊爐同屋企人都好鐘意週圍去食😋,今次去左位於元朗嘅「老闆火鍋冰室」7月先開始推出晚市120分鐘任食雞煲火鍋,免加一,免醬料費,宜家仲做緊9折優惠,超抵呀!😍😍😍餐廳裝修以懷舊港式風味,坐位闊落坐得舒服👍🏻湯底可選擇雞煲底或者普通火鍋湯底,仲可以無限追加雞件,超抵食呀😍2位以上入座仲升級海鮮拼盤同即炸響鈴一份星級海鮮拼盤方面,隨機新鮮五款,我地今次就有鮑魚、海蝦、鯇魚片...款式隨機,見每枱都有啲唔同湯底我地揀左濃湯豬雞煲,有小朋友一齊食就啱哂牛肉質素very good😋😋,全部都好新鮮好嬾滑其他火鍋配料選擇十分多,連平時少有嘅豬內臟都有選擇👍🏻而炸芋頭更加係有驚喜,大家記得一試🤩

餐廳裝修以懷舊港式風味,坐位闊落坐得舒服👍🏻

2位以上入座仲升級海鮮拼盤同即炸響鈴一份

湯底我地揀左濃湯豬雞煲,有小朋友一齊食就啱哂

牛肉質素very good😋😋,全部都好新鮮好嬾滑

其他火鍋配料選擇十分多,連平時少有嘅豬內臟都有選擇👍🏻

而炸芋頭更加係有驚喜,大家記得一試🤩

2024-08-14
2024-08-22 517 瀏覽
收工已經八點食咩好 😮‍💨 呢間火鍋放題120分鐘,夜晚11點先閂門,可以慢慢食。😆我哋揀咗安格斯牛頸脊套餐,唔知係咪因為平日,平時$298一位,今日只需$268一位,好彩😆我哋揀咗椰汁花膠雞鍋,湯底一到,國際慣例梗係飲碗湯先啦,係好清嘅雞湯,雞切得比較大件,而且有唔少嘅花膠。兩位以上入座仲送一個海鮮拼盤,入面有六款海鮮,啲沙白好肥嘟嘟,好甜呀😋 如果海鮮覺得唔夠喉,仲可以加錢追加。😛除咗送海鮮拼盤,仲送即炸響鈴,摸吓佢真係好熱個喎😂安格斯牛頸脊平時咁樣出街食一碟最少都要$238,對於我哋呢啲牛魔王,一個人最少食兩碟,基本啦,輕鬆回本。😂 呢個厚薄啱啱好,滾兩下就食得,而且牛味好重,咬落去啲油脂就滲出嚟🥲 諗返起都肚餓。🥹仲點咗其他火鍋配料,我覺得係因為個湯底好味,所以其他火鍋配料加落去味道都唔錯,尤其是係蔬菜類。🥬座位方面都幾闊落,裝修行港式懷舊路線,好經典嘅綠色格仔💚 抬高頭仲有當舖嘅霓虹燈招牌。店員主動又熱情,當我同朋友企喺門口猶豫緊嘅時候,佢哋好主動問我哋幾多位,又會同我哋介紹吓個餐,咁就卻之不恭啦 😂 依家好少餐廳職員都有禮貌,又坐得舒服,又開得夜,又抵食(真心一個人食兩碟牛

除咗送海鮮拼盤,仲送即炸響鈴,摸吓佢真係好熱個喎😂

依家好少餐廳職員都有禮貌,又坐得舒服,又開得夜,又抵食(真心一個人食兩碟牛都已經回本),仲要唔收加一服務費,唔收醬料費,真係要再嚟再嚟。👍🏻