2019-08-11 408 瀏覽
琴晚經過聖安娜,打算買面包做早餐。見收銀櫃前有兩款包裝面包,細細隻,11蚊一包3個,好似幾吸引,剛好比我同對仔女一人一個。有兩款,一款係紅豆麻糬,一款係栗子麻糬。個人幾喜歡食麻糬類嘅嘢,因為貪佢煙煙韌韌。所以一見到寫住麻糬包,就一定買來試。今早開黎食,迷你包咁,一隻手掌大細,咬開有紅豆,唔太甜,幾好。麻糬有口感。值得一讚嘅係,聖安娜嘅面包,宜家整得好咗。軟熟咗。另外仲買埋純牛奶吐司,寫住話用日本面粉做,一包兩塊,自己用黎塗花生醬食,又係軟軟熟熟的。
琴晚經過聖安娜,打算買面包做早餐。

2017-12-19 182 瀏覽
聖安娜出左green tea series 賣哂廣告宣傳咁 有三款主打 好似幾正😂 個蛋糕我同屋企人就未食到住。。唯有食住個宇治抹茶卷蛋先啦🙊唔係講笑🙉🙉🙉🙉🙉中哂伏既 連普通原味卷蛋都好食過佢架bor 綠茶卷蛋無蛋香味 最離譜係點解cream都可以無味🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️仲加左幾粒芒果肉紅豆蓉🤦‍♂️玩咩阿🤦‍♂️😂😂😂 fusion唔係咁玩架 聖誕節我仲試唔試個蛋糕好呢🙉🤦‍♂️
2017-12-16
早餐
2017-12-17 93 瀏覽
諗住買個包做早餐,咁求其揀左個腿蛋包啦,知一食,空黎,好細個,又唔足料,個塊蛋同火腿,薄薄個一片仔,真係食完都唔覺得飽,仲要寫係新鮮出爐嘅麵包,又唔熱喎,又要賣得貴,幫襯茶餐廳賣嘅麵包無咁嬲,同美x有得鬥,又貴,又難食,又空氣包
2017-05-22 249 瀏覽
好耐無去連鎖面包鋪,因為又貴又唔好食。今日無啦啦去咗聖安娜,又無啦啦買咗包方包。原來聖安娜推出了不少不同一般系列的產品。比普通line 貴少少,不過,真是一分錢 一分貨,面包質素不錯,又是天然酵母配方,都算物超所值。總算早餐可以多個選擇。
總算早餐可以多個選擇。
2016-06-09 269 瀏覽
見這個外形吸引的咖啡杯便買來一試。咖啡杯面的 cream 綿密軟滑,內裹的蛋糕散發濃濃的咖啡味,加上朱古力脆脆,味道不錯。造型吸引的朱古力外層,甜度適中,若果能轉用更香濃的朱古力,整體味道會更好。
2016-06-09
慶祝紀念
生日
2016-05-29 173 瀏覽
年幼時上茶餐廳, 朱古力、好立克、阿華田都是大人主動幫小孩子叫的飲品 ....我直至昨晚行過聖安娜在知道居然有人把阿華田化身為蛋糕, 緩緩地把年幼時的喜好喚出來 ~阿華田蛋糕只要打開蛋糕盒, 阿華田的香氣散出來, 引起大家的食慾 ~ 蛋糕的阿華田味突出, 層層疊疊有阿華田慕絲, 朱古力薄蛋糕再加上阿華田脆脆, 口感和味道也豐富, 頂層放上的幾塊阿華田曲奇, 和蛋糕一起食, 實在好吃 ~ 本篇完 ~
阿華田蛋糕
只要打開蛋糕盒, 阿華田的香氣散出來, 引起大家的食慾 ~

本篇完 ~
其他
2013-04-16 40 瀏覽
16-4-2013(二)是日下午,在家中小睡一會,晚上便往將軍澳替德國老外夫婦補習。好!前往港鐵站乘車前,就在聖安娜買個麵包醫醫肚。看見麵包架,見黑椒磨菇燒餅的賣相不俗,大大的,也脹卜卜的,便便挑下一個吧! 麵包應該出爐很久,已經放涼了,一點溫熱也沒有。吃下一口,外皮頗硬,沒有鬆軟的感覺;內餡水汪汪的,黑椒味不濃,也吃不出有磨菇味,內餡冷冷的,像糊仔一樣糊口,差!賣相與味道完全不相符!
16-4-2013(二)

賣相與味道完全不相符!

2013-04-16
外賣自取
$6.5 (下午茶)
2012-03-10 48 瀏覽
今(10-3-2012 Sat)朝同男友起身食完o野,佢返工前幫公司買定蛋糕畀同事們做tea,我順便都睇吓有冇o野o岩做的o既tea,睇見呢個$6.20柚子吉士立方好似幾吸引,就買一個o黎試,佢就買o左兩條瑞士卷加四件包裝蛋糕.我o地分開後,我返屋企,到兩點幾有啲餓就食喇,外層o既麵包口感好乾,面層薄,好快食到內裡o既cream狀o既柚子吉士,柚子味唔苦澀,較得微甜,吉士cream算滑,份量o岩o岩好,唔太唔少,都幾好食,只係差在外層麵包.環境:原本畀人感覺都唔錯,不過今日天氣好清涼,冷氣卻問到好凍,唔環保.L價錢:因為我有九折咭,所以平4毫子.

我o地分開後,我返屋企,到兩點幾有啲餓就食喇,
柚子吉士立方
柚子吉士立方
食o緊o既柚子吉士立方
環境:

價錢:
因為我有九折咭,所以平4毫子.
2012-03-10
1 分鐘 (外賣自取)
$5.60 (下午茶)
2009-03-09 41 瀏覽
呢一個舖位~轉過手好多次了~由銀行到麵包舖~今次買了生日蛋糕~(已經係我09年唔知第幾次食的生日蛋糕了)家人生日~對生日蛋糕要求好簡單~有d生果~幾好味咁就得嫁啦~so~叫了一個蛋白蛋糕~cream唔算多到嚇死人而且中間有一層脆脆~很不錯的感覺~乎合傳統的生日蛋糕要求呢~~~
呢一個舖位~轉過手好多次了~
由銀行到麵包舖~

今次買了生日蛋糕~
(已經係我09年唔知第幾次食的生日蛋糕了)

家人生日~對生日蛋糕要求好簡單~
有d生果~幾好味咁就得嫁啦~
so~叫了一個蛋白蛋糕~

cream唔算多到嚇死人
而且中間有一層脆脆~很不錯的感覺~

乎合傳統的生日蛋糕要求呢~~~
2009-03-08