2024-05-24 90 瀏覽
🂡🎴 朋友約齊打麻雀同食下野,我地最後就簡咗「聚友會麻雀會所」。咁樣就可以邊飲茶,邊打麻雀!♦️ 珍寶熱狗 ♦️ 呢個熱狗,皮脆,裡面又咁彈牙,熱狗腸超大條,好夠飽肚!👍♦️ 港式豬扒包 ♦️真係好講究,厚厚一塊豬扒,再將佢煎至啖啖金黃,好香好好味😋。再加個軟包,正!♦️ 凍咖啡 ♦️佢嘅凍咖啡,一試就難忘!香濃得黎又唔會苦,夠奶同夠糖👏🏼👏🏼👏🏼♦️ 凍檸水 ♦️凍檸水,檸檬味清新,有種清新舒爽嘅感覺,去膩之餘又解渴。💖 聚友會麻雀會所,好有特色,邊飲下午茶,邊打麻雀,真係輕鬆得黎又滿足。
♦️ 珍寶熱狗 ♦️
呢個熱狗,皮脆,裡面又咁彈牙,熱狗腸超大條,好夠飽肚!👍
♦️ 港式豬扒包 ♦️
♦️ 凍咖啡 ♦️
♦️ 凍檸水 ♦️
凍檸水,檸檬味清新,有種清新舒爽嘅感覺,去膩之餘又解渴。

2024-05-22 54 瀏覽
我同朋友約咗去聚友會麻雀會所打麻雀、飲杯茶傾吓計。🀄既然要坐人,咁點都要有食物啦!😆✨ 乾炒牛河。好滿足!🤗 咁大盤嘅牛河,肉片足量,又夠靚,吃得好滿足!牛肉嫩滑,河粉唔黏度適中,👍 炒得恰到好處,充滿牛香味之餘,依然保持滑軟口感,好好食!✨ 蔥油豬扒飯 。我想講嘅就係好好好食🤤,豬扒好多,鮮嫩口感,再加炸一炸,令到豬扒口感極佳!同飯一齊食,十分好味!🐷✨ 凍咖啡 。咖啡香氣濃,味道夠香,夠甜,亦有咖啡豆嘅淡淡苦味,實在忍唔住多飲一杯!☕✨ 凍檸水 。冰冰涼涼,酸酸甜甜,整個人都清爽起嚟,真係解渴!別有一番風味。🍋總括嚟講, 聚友會麻雀會所不止係一間麻雀會所,仲有一間好食嘅粵菜餐廳,物超所值👏。我哋玩嘅開心,食嘅滿足,呢度絕對係我哋重遊嘅地方!🥳

聚友會麻雀會所,就係我地嘅熱門選擇,打麻雀之餘仲可以食到好嘅粵菜,一次過滿足到兩個願望!🀄️🎉️🥢🥢🥢蒜香海皇炒飯🥢🥢🥢首先係蒜香海皇炒飯,炒得恰到好處,飯粒分明又有嚼勁,海鮮新鮮實在,蒜香之餘,味道相當平衡,食得出廚師嘅功力🔥🔥。每一粒飯都充滿了蒜香海皇嘅味道,真係夠水準啊!👏🏼👏🏼🍽️🍽️🍽️西蘭花花枝片🍽️🍽️🍽️然後我地又試咗西蘭花花枝片,瞓低嘅花枝加上嫩滑嘅西蘭花,淋上薄薄嘅醬汁,鮮嫩可口,口感十足。😋😋 尤其佢嘅花枝,真係好有咬勁。而且西蘭花煮得剛好,吃落去好爽口同清甜!有飯有湯還有嘢飲😺😺!湯靚而且料豐富,飲得好舒服。每道菜都做得恰到好處,真係好貼心!😽😽😽餐廳環境😽😽😽聚友會麻雀會所嘅氣氛又輕鬆又休閒
🥢🥢🥢蒜香海皇炒飯🥢🥢🥢
🍽️🍽️🍽️西蘭花花枝片🍽️🍽️🍽️

😽😽😽餐廳環境😽😽😽
聚友會麻雀會所嘅氣氛又輕鬆又休閒
我同3個朋友約咗去佐敦區嘅聚友會麻雀會所打麻雀🀄好好嘅環境,加上佢地嘅午後茶食物🍞🍹,真係好好吃!首先,我哋試嘅係公司三文治🥪,充滿濃郁嘅芝士味,香滑嘅雞蛋同埋新鮮嘅生菜,唔知點解叫做「公司」三文治,但就係幾好食👍跟住,我哋試嘅係港式豬扒包🍔,啲燒過嘅豬扒飽滿,唔肥唔膩,配上香脆嘅生菜,整體口感很平衡,好適合喺下午茶時段享受😋飲品方面,其實佢嗰度嘅凍咖啡同凍檸水都幾好飲!凍咖啡☕冷卻咗身心,夾雜糖漿嘅香氣同淡淡嘅咖啡味;凍檸水🍋則喺口內放射出清新爽口嘅酸味,解膩力爆棚。以上呢幾款下午茶食品,都好適合喺打完麻雀後享用。每一樣都好好味,飲品又可以解膩!而且我覺得佢嗰度嘅環境好幾chill嘅, 不但可以打麻雀🀄,而且仲可以邊嗌飽餐,簡直係雙獲🎉!下次再約麻友🀄,我都會揀呢度嘅!😄

下次再約麻友🀄,我都會揀呢度嘅!😄
嚟到聚友會麻雀會所,同三五知己一邊打麻雀一邊品嚐各種美味,真係過癮極了!😄成個週末下午都放鬆到不得了,一個詞形容就係‘爽’!👍🌭 珍寶熱狗🌭愈睇愈想食,見到就已經流口水。熱狗外層煎得啱啱好,韓國珍寶熱狗有厚厚嘅麵包粉圍住脆口熱狗,真正的絕配!👏🍜香茅豬扒公仔麵🍜 呢碗公仔麵真係名副其實,公仔麵韌度啱啱好,又順口。再加埋香茅豬扒,清爽之餘又唔失豐富口感,喺飽肚之餘又可以打發時間,一舉兩得!☕凍咖啡☕ 深度烘焙嘅咖啡豆帶出濃郁嘅香氣,再加上滑滑嘅牛奶,真係夏天嘅最佳拍檔!也是大家麻雀爭鬥時緩解壓力嘅必備飲品哈!😁 🍹凍奶茶🍹 再嚟就係我最愛嘅凍奶茶。做得啱啱好,唔會太膩也唔會太濃。冷冰冰一口飲落去,瞬間通體舒暢,再配埋麻雀十三幺,肯定一試難忘!飲飲食食之餘,仲可以一邊打麻雀同朋友聊天,享受悠閒嘅午後時光,聚友會麻雀會所,絕對係我同朋友下午茶新寵喇!😁👏
🌭 珍寶熱狗🌭
🍜香茅豬扒公仔麵🍜

☕凍咖啡☕

🍹凍奶茶🍹

被朋友拉住打麻雀,舒壓之餘又能同好友食到好嘢,真係大贏家!一堆舊同學約我去佐敦嘅""聚友會麻雀會所""揾舊,啲菜式又好新鮮,又滋味,真心推介!😋💯👍我哋叫咗西蘭花花枝片,啲西蘭花爽口,花枝身都係超嫩,大人細路都鍾意嘅一道菜。宜家嘅季節,搞到我都满腹滿分!😁🥢🐙接住點嘅係""小菜套餐-有飯有湯有嘢飲"",每份都有小碟嘅菜、湯及飲品,啲湯菜味道鮮美,飯又夠香,再加凍檸水呀,凍檸茶呀,飲品,真係味道一流,份量又多,大有食嘅滿足感。🍜🍚🤤要特別推介一下蔥油豬扒飯,香蔥味道夾埋豬扒嘅鮮香,引發咗我嘅味蕾。香香嘅豬扒鑊氣瀰漫,鹹香可口,再埋香蔥,實在係太滿足了!🥩🍛😍聚友會麻雀會所,空間寬廣,環境舒適,食物質高價廉,再配上麻雀嘅""搏搏响"",咁仲有咩放鬆過打麻雀食好嘢呢!如果你都想試嘅話,可以去瞇一瞇👀笑容盈盈啦!😉✌️🎉🀄️

麻雀已經成為咗我同朋友放鬆,減壓嘅一種方式。而位於佐敦嘅聚友會麻雀會所,就更加係我地飲食打麻雀嘅首選🎯👍。除咗打麻雀好爽外,佢哋嘅粵菜係一絕。我同朋友每次打完麻雀都會留低食飯,享受吓佢哋美味嘅煮食🍚🤤。食物🍽️🤤🤤🤤🤤🤤  環境🀄️🀄️🀄️🀄️🀄️  服務👍👍👍👍👍 首先,我地叫咗個雲耳蒸雞飯。仲話雞肉超嫩,配上鮮美黏口嘅雲耳,每一口都係滿載雞香同雲耳清甜嘅味道喺口中綻放🤤。再加上蒸飯也汲取咗雞湯嘅味道,夾到阿😍。再嚟,就係雙丸雞翼麻辣蕃茄湯米粉。湯底煙韌味美,辣勁好足又唔會好辣,蕃茄則帶點微酸,跟著辣味完美咁融合,好惹味呀🌶️😊。雞翼就更唔需要多講,肉質新鮮鮮嫩,真係啱啱好😋。聚友會麻雀會所唔止都係打麻雀放鬆吓咁簡單,佢哋嘅美味粵菜,都朋友打完麻雀留低食飯嘅原因。如果你都鍾意唔同種類嘅粵菜,還有鍾意打麻雀嘅朋友,嚟佐敦嘅聚友會麻雀會所?😍🀄️🍲👍

食物🍽️🤤🤤🤤🤤🤤
環境🀄️🀄️🀄️🀄️🀄️
服務👍👍👍👍👍

如果你都係一個麻雀愛好者同埋美食家,那就一定要試吓佐敦嘅聚友會麻雀會所。💕呢度嘅餐飲選擇豐富,無論係麻雀完滯肚,定係想食下點心都啱晒。一講起食物,就要先推介下「肉絲炒麵」,麵身似乎得像一絲絲嘅麵條裹上帶花嘅炒肉絲🥩,一齊除喺碟面立體感十足,見到就想一嚐,真係後知後覺咁好味啊😝。再嚟就係人氣爆燈嘅「車仔麵」,係這裡最令我難以忘懷嘅。佢都係私房配方嘅沙爹醬配鮮豬骨湯,仲有魚蛋,雞翼,沙嗲牛等配料,簡簡單單幾樣材料就配搭出美味🍲 ,越食越過癮😋。啲湯底清甜而唔油膩,尤其當中嘅沙嗲牛更是美味,蘸上佢哋自家醬汁,啲牛肉更加鮮味十足。至於飲品方面,當然要推介佢哋嘅「凍檸水」同「凍檸茶」🍋,夏天飲最消暑!啲檸檬酸得剛剛好,再配上甜甜嘅糖水,成個人都覺得精神百倍。至於凍檸茶,則係以新鮮檸檬同茶合併,酸酸甜甜,清新撲鼻,係食完飯後最好嘅收尾。總括嚟講,如果你想打下麻雀🀄️,又想食下好嘢,咁就一定要嚟聚友會麻雀會所啦!我哋一班朋友全都好滿意呢度嘅飲食同氣氛,同大家推介下,值得你黎試試喇!👍👍🙂

麻將嘅樂趣已經無話可說,但係麻將配上美食嘅時候,呢又係另一種享受😋。喺佐敦嘅""聚友會麻雀會所""嚟,實在係麻雀同美食嘅天堂🏝️。首先就要推介聚友會麻雀會所嘅肉絲炒麵。一面黃金炒麵配埋嫩滑嘅肉絲,實在係一大享受,再配上個香口嘅醬汁,一嘗真系令人回味無窮😉。跟住就有咸蛋肉餅飯,咸蛋肉餅飯嘅組合,冇論係色香味都超正😍。個咸蛋嘅味道配埋肉餅嘅熱辣辣,我幾乎可以滿足一嘅食慾,好野係真係太好食😁。飲品方面,凍咖啡顯然係我嘅首選。凍咖啡嘅香氣令我倍覺舒適,特別係一手麻雀一手咖啡嘅時候,真係好似天堂下嚟人間一樣😌。凍檸水更係男女老少都搵嘅一款必選飲品,清新檸檬味,又涼又爽😆。無論你係咩時間,飲呢款飲品都會讓你感到解渴,快樂之情隨之湧上心頭😊。總結返,""聚友會麻雀會所""可以打麻雀,又可以食美食,真係一個放鬆同享受嘅好地方😎。朋友聚會、放鬆心情,無論咩原因,一定要嚟試試,我保證你絕對唔會失望😍。
朋友們聚在一起,最開心嘅事莫過於邊打麻雀邊嘆好嘢食啦!正如其名,《聚友會麻雀會所》就提供咗呢個平台俾我地去享受。1️⃣星洲炒米🍽️ - 口感扎實,每條米粉飽滿而豐富,跳出傳統炒粉嘅階範,裡頭加咗各種蔬菜,顏色鮮艷,即營養又美味,完全符合我地呢班愛玩又愛食嘅需求😋。2️⃣雲耳蒸雞飯🍗 - 嗰種濃郁嘅雞湯香氣令人無法忽視,配搭雲耳清新感,為整道菜增添咗新意。雞肉嫩滑又多汁,真係令人大呼過癮😍。如果你有嘗試去過《聚友會麻雀會所》打過麻雀,你就會發現個度嘅氣氛實在係太好太放鬆了🀄,仲可以打打嘴砲,大家一齊開心嘅度過一個下午。無論係唔係麻雀玩家,我諗你都應試試佢哋嘅好菜,由腸胃去感受一下佢哋嘅工夫同心思👍。無論係你喺去邊,你都應保持一個愉快嘅心情,而《聚友會麻雀會所》就幫到你做到呢一點。所以如果你想體驗下打麻雀嘅樂趣,又或者你只係想食一餐精緻又係又便宜嘅午餐,就一齊去《聚友會麻雀會所》啦!🍽️😀
要尋找一個可以邊飲飲嘢邊打麻雀,邊與三五知己談天說地,呢個世界有幾多個地方可以做啲咁嘅事呢?🤔 聚友會麻雀會所就正正可以滿足我哋呢種需要,同朋友一齊打幾圈麻雀放鬆,窩喺佐敦,環境開揚,真係好過癮囉! 💯先講返餐牌上面嘅精選食品🌟:🥓 香脆奶油豬:首先要介紹下,就係食完後一定令你想再食多次嘅香脆奶油豬。炸得金黃酥脆,再沾上佢嘅煉奶,點可以唔流口水呢!💖🌭 珍寶熱狗:而珍寶熱狗呢,就係味道醇厚,外皮彈牙口感令人滿意!而且,珍寶熱狗配上番茄醬,就像齊人之福咁,簡直係無得頂呀!😋☕️ 凍咖啡 & 🍹凍檸茶:當然,我哋最重要嘅就係飲品啦,無論係凍咖啡定係凍檸茶,都保證你口味獨特,消暑又美味。嚟到呢度飲杯凍咖啡定凍檸茶,絕對值得你黎試下!😊無論係想找個地方同三五知己打下麻雀,抖下氣,定係想揾個靈活,由你自由選擇嘅美食去品嚐,我相信佐敦嘅聚友會麻雀會所一定能夠滿足到你嘅口福同朋友!🙆‍♀️ 下次再黎喺 聚友會麻雀會所 體驗下午茶時光,相信你一定會流連忘返,再三回味!🏮💕🎉

先講返餐牌上面嘅精選食品🌟:

有日我同三五知己一齊去到佐敦嘅「聚友會麻雀會所」打麻雀。麻雀打到半途,我哋就叫咗啲食物,一邊打麻雀,一邊飽受佢哋嘅美食薰陶。🃏🍽️🍲乾炒牛河睇見個乾炒牛河就已經流晒口水🤤。呢度嘅乾炒牛河畀我印象深刻,河粉Q彈嫩滑,同牛肉嘅口感完全一致,完全吸納晒豉油嘅香味,再配合油蔥酥既香,一試愛上。😍🌶️雙丸雞翼麻辣蕃茄湯米粉雞翼炖得剛剛好,幾口已經鬆軟入味,湯底味道鮮美,微辣得剛剛好,唔會影響原味,而且蕃茄味道份外突出,填晒飽肚,真系好滿足。👌麻雀玩到一半,無覺得飽嘴,  可能係因為佢哋嘅粵式小菜同各式炒餸令我喺遊戲過程中總覺得新鮮。每一種食物都有其獨特嘅風味,佢哋嘅菜色同口味完全吻合香港人嘅胃口。來到佐敦係一定要試一試佢哋嘅菜色。一邊打麻雀,一邊享受佢哋嘅美食,實在係一種享受。笑容滿面😄下次再聚會,我仲會揀呢度,因為呢度真係可以打麻雀,又可以有好嘢食。真係一次過滿足到我哋嘅腹肚同遊戲慾望。好期待下次再嚟一次!🤩👏
🍲乾炒牛河
🌶️雙丸雞翼麻辣蕃茄湯米粉

有日同班友人約咗一齊打麻雀, 就嚟到佐敦嘅「聚友會麻雀會所」。雖然我哋主要嚟打麻雀,但佢哋啲消閑時光小菜實在太好味啦,我哋邊打邊食,好趁口又唔影響啲麻雀朋友嘅專注力。今次介紹一下我哋嗰日食咗啲咩。首先喺「馬蹄蒸肉餅飯」。💭馬蹄蒸肉餅班香氣飄出,味道濃郁深入心扉, 香香噴噴唔知點抵💭肉餅嘅馬蹄口感脆爽,配上風味獨特嘅肉餅醬汁,實在令人一試難忘😋跟住就係老公最愛食嘅「豉汁排骨飯」。💭豉汁有足夠嘅香味,的士嘅鹹香同排骨嘅鮮美,完美嘅結合在一起,實在好喇💭排骨煮得剛好,每一口都飽滿豉汁,口感好,味道裏滿載驚喜🤩至於飲料方向,我就超愛佢地嘅「凍檸水」。💭 凍檸水夠酸夠甜,我飲落就覺得好消暑解渴💭 一杯凍檸水喺麻雀會所熱鬧嘅氣氛裏,實在是一種難忘的享受😍老公就鍾意「凍奶茶」💭凍奶茶香滑濃郁,每一口都感受得到濃濃的茶香和牛奶的甜美💭睇住老公飲得唏哩呼嚕,可講得一杯好好飲嘅凍奶茶喇! 😁「聚友會麻雀會所」無論係打牌還是飲食都依然保持了很高的水準,味道優秀,價格公道🤩‼️ 配料豐富,環境舒適,我同老公覺得佢地嘅食物有自家特色,都幾有特點,又能在舒適的環境扒飯,感覺真係夠好!
首先喺「馬蹄蒸肉餅飯」。
跟住就係老公最愛食嘅「豉汁排骨飯」。
💭排骨煮得剛好,每一口都飽滿豉汁,口感好,味道裏滿載驚喜🤩
至於飲料方向,我就超愛佢地嘅「凍檸水」。
💭 凍檸水夠酸夠甜,我飲落就覺得好消暑解渴

老公就鍾意「凍奶茶」
💭凍奶茶香滑濃郁,每一口都感受得到濃濃的茶香和牛奶的甜美
💭睇住老公飲得唏哩呼嚕,可講得一杯好好飲嘅凍奶茶喇! 😁
好窩心今年收到好友親自送我聚友煮廚「瑤柱鮑魚蘿蔔糕」、「聚友頂級XO醬」。兩款均於香港自家工場製作,真材實料,不含防腐劑,無添加,食得安心又放心,送禮自用均適宜!賀年食品必買蘿蔔糕,聚友煮廚「瑤柱鮑魚蘿蔔糕」落足料,精選優質靚蝦米同臘腸,加入新鮮清甜蘿蔔絲,仲有矜貴鮑魚粒同瑤柱!切片細火慢煎,香氣四溢,金黃色賣相勁吸引,食落啖啖鹹香味美,層次感夠哂豐富!配埋「聚友頂級XO醬」,嚴選優質瑤柱、蝦米等矜貴食材,用料精細,香濃惹味,拌蘿蔔糕一流!平時屋企簡單煮返兩味,用黎調味同樣方便快捷~瑤柱鮑魚蘿蔔糕 (700g)💰HK$118/盒買三盒再九折 💰HK$318/三盒聚友頂級XO醬 (250g)💰HK$108/樽凡購買蘿蔔糕,即可以優惠價 💰HK$88 購買聚友頂級XO醬一樽。立即訂購:6903 3098 (Whatsapp) / 27691881#聚友煮廚地址:佐敦德興街9號寶萊大厦6樓全層 @friends_club_jordan#蘿蔔糕 #xo醬#瑤柱鮑魚蘿蔔糕 #聚友頂級XO醬
好窩心今年收到好友親自送我
聚友煮廚「瑤柱鮑魚蘿蔔糕」、「聚友頂級XO醬」。

兩款均於香港自家工場製作,
真材實料,不含防腐劑,無添加,
食得安心又放心,送禮自用均適宜!

賀年食品必買蘿蔔糕,
聚友煮廚「瑤柱鮑魚蘿蔔糕」落足料,
精選優質靚蝦米同臘腸,
加入新鮮清甜蘿蔔絲,
仲有矜貴鮑魚粒同瑤柱!

切片細火慢煎,香氣四溢,金黃色賣相勁吸引,
食落啖啖鹹香味美,層次感夠哂豐富!

配埋「聚友頂級XO醬」,
嚴選優質瑤柱、蝦米等矜貴食材,
用料精細,香濃惹味,拌蘿蔔糕一流!
平時屋企簡單煮返兩味,
用黎調味同樣方便快捷~

瑤柱鮑魚蘿蔔糕 (700g)
💰HK$118/盒
買三盒再九折 💰HK$318/三盒

聚友頂級XO醬 (250g)
💰HK$108/樽

2021-02-06
外賣自取
下午茶
2021-02-07 1465 瀏覽
聚友煮廚最近出左自家製蘿蔔糕同XO醬自家製而且真材實料可能因為冇太大宣傳同包裝成本價格非常優惠質素高過其他同價品牌既產品好多買黎自用就最啱啦瑤柱鮑魚蘿蔔糕蘿蔔糕表面加左矜貴既鮑魚粒同瑤柱碎😍食得出既甘香😋輕輕煎熟就食得而且臘味同蝦米比例高👍🏻蘿蔔切得粗身有口感絕對係扺食之選❤️聚友頂級XO醬由辣椒,蝦米,瑤柱等製成出其他品牌相片之下聚友既XO醬勁少油偏向乾身而不失風味感覺健康一啲辣度亦都好夠用黎配蘿蔔糕就最啱啦
聚友煮廚最近出左自家製蘿蔔糕同XO醬

而且臘味同蝦米比例高👍🏻
蘿蔔切得粗身有口感
絕對係扺食之選❤️

聚友頂級XO醬
由辣椒,蝦米,瑤柱等製成
出其他品牌相片之下
聚友既XO醬勁少油