有日同班友人約咗一齊打麻雀, 就嚟到佐敦嘅「聚友會麻雀會所」。雖然我哋主要嚟打麻雀,但佢哋啲消閑時光小菜實在太好味啦,我哋邊打邊食,好趁口又唔影響啲麻雀朋友嘅專注力。今次介紹一下我哋嗰日食咗啲咩。首先喺「馬蹄蒸肉餅飯」。💭馬蹄蒸肉餅班香氣飄出,味道濃郁深入心扉, 香香噴噴唔知點抵💭肉餅嘅馬蹄口感脆爽,配上風味獨特嘅肉餅醬汁,實在令人一試難忘😋跟住就係老公最愛食嘅「豉汁排骨飯」。💭豉汁有足夠嘅香味,的士嘅鹹香同排骨嘅鮮美,完美嘅結合在一起,實在好喇💭排骨煮得剛好,每一口都飽滿豉汁,口感好,味道裏滿載驚喜🤩至於飲料方向,我就超愛佢地嘅「凍檸水」。💭 凍檸水夠酸夠甜,我飲落就覺得好消暑解渴💭 一杯凍檸水喺麻雀會所熱鬧嘅氣氛裏,實在是一種難忘的享受😍老公就鍾意「凍奶茶」💭凍奶茶香滑濃郁,每一口都感受得到濃濃的茶香和牛奶的甜美💭睇住老公飲得唏哩呼嚕,可講得一杯好好飲嘅凍奶茶喇! 😁「聚友會麻雀會所」無論係打牌還是飲食都依然保持了很高的水準,味道優秀,價格公道🤩‼️ 配料豐富,環境舒適,我同老公覺得佢地嘅食物有自家特色,都幾有特點,又能在舒適的環境扒飯,感覺真係夠好!
首先喺「馬蹄蒸肉餅飯」。
跟住就係老公最愛食嘅「豉汁排骨飯」。
💭排骨煮得剛好,每一口都飽滿豉汁,口感好,味道裏滿載驚喜🤩
至於飲料方向,我就超愛佢地嘅「凍檸水」。
💭 凍檸水夠酸夠甜,我飲落就覺得好消暑解渴

老公就鍾意「凍奶茶」
💭凍奶茶香滑濃郁,每一口都感受得到濃濃的茶香和牛奶的甜美
💭睇住老公飲得唏哩呼嚕,可講得一杯好好飲嘅凍奶茶喇! 😁