2022-10-01 29 瀏覽
兩個人經過深水埗行完街都唔知食咩,見到呢間食串燒🍢入去試下啦,原來今日仲有生蠔特價20蚊/隻好抵食,兩個人燒咗5隻見到好特別既燒常塊雞皮,超意外食果陣唔會常口油,燒菠蘿都好讚👍好甜好好食,最鐘意喺燒茄子🍆好多蒜蓉好香,兩個人嗌常圍檯嘢食加埋嘢飲,竟然埋單600蚊有找,好抵食,見到仲有烤魚同雞煲,收銀個姐姐超nice,我話我唔食得太辣,佢話可以幫我轉BB辣,額外比樽辣粉我自己加,仲送咗個燒雞泡魚乾比我哋試食
燒生蠔
牛舌
燒菠蘿🍍
2022-09-30
燒生蠔
牛舌
燒菠蘿🍍
2022-09-29 25 瀏覽
呢間真係街坊價錢,每一樣嘢都好大份,超級抵食。而且味道又真係幾高質,選擇非常多,有雞煲、烤魚、不同串燒等等。我哋叫咗麻辣雞煲,半隻已經好多份量,麻香十足,非常惹味,就算唔食得辣嘅人都可以食到,雞肉好嫩滑,配埋芫荽食真係好正。之後當然要食返幾串串燒喇,叫咗茄子🍆,真係成條上,條茄子切開咗仲大過我塊面,加咗大量蒜蓉,調味十足好香!牛舌太厚切,啖啖肉,好食到我哋仲想叫多兩串。個人好鍾意佢嘅烤蘆筍,鮮嫩多汁,孜然粉調味唔錯😋除咗串燒之外,佢哋仲有好多川味開胃菜,我哋試咗涼拌皮蛋,又係加咗好多蒜蓉,秘製醬汁超級好食,下次再嚟深水埗一定會嚟呢間,又好食,又扺食
2022-09-26 28 瀏覽
深水埗新開咗呢間港式小店,主打烤魚、雞煲火鍋同串燒~ 價錢都幾抵食 性價比相當高! 我地就嗌咗雞煲再打邊爐麻辣雞煲半隻 $128半隻雞煲都超多份量🫢 我地揀咗小辣都好辣吓 雞煲味道濃郁惹味 雞件嫩滑入味 入面仲有豆卜入哂味))好辣🤣 差唔多食完就加湯打邊爐 不過個鍋比較淺 所以如果嗌多野食for火鍋嘅就可能比較麻煩靚肥牛 $98佢仲有隻貴啲嘅牛 但呢隻都唔差~ 有牛味帶少少咬口 都有好多塊手打鮮蝦滑 $49好抵食嘅蝦滑!裝滿成個碗 份量超多 蝦滑爽口彈牙入面有好多蝦肉粒 口感豐富

麻辣雞煲半隻 $128

靚肥牛 $98

手打鮮蝦滑 $49
今日總之就係好想好想食雞煲🤤🤤 見呢間咁近地鐵站、咁方便就決定呢度啦✨✌🏻深水埗地鐵站D出口一上黎轉右就見到👏🏻👏🏻👏🏻價錢十分親民🌟仲有串燒😍 所有嘢睇落都好惹味🤪 即刻叫左個雞煲先🥳⚜️ 麻辣雞煲 (半隻)(小辣) $128 ⚜️呢個價錢真係無得輸❗️❗️❗️ 上枱熱辣辣滾下滾下已經勁香🤤 係超惹味雞煲🥰 而且份量絕對唔少,半隻兩個人都好夠食🥢~雞肉無雪味,肉質夠滑,亦有雞油香味✌🏻 配埋芫茜一齊食真係好正,再加啖啤酒🍻🍻 返工有幾辛苦都唔記得哂😎 咁正嘅雞煲惹味湯底緊係唔好哂左🥹🥢靚肥牛 $98肥牛個比例幾好👍🏻 唔會太肥,食落牛肉味濃郁,唔會好似有啲肉「淡貿貿」,唔睇餐牌都唔知自己食緊牛肉,以呢個價位黎講表現好ok🫶🏻🥢 蓮藕 $27雞煲湯底最岩跟蔬菜~~ 如果怕菜類太吸辣,推薦試蓮藕✌🏻 爽爽脆脆食多啲都無負擔🥢 芝心丸 $36丸類必備!芝心加濃味雞煲,double邪惡之選✨✨🥢 唐生菜 $29平時菜就無乜好講,今次想特別讚下啲菜好靚好新鮮💖 店家亦有將頭頭尾尾切左,全部菜葉都好鮮嫩👏🏻 🥢 稻庭鳥冬 $20鳥冬軟滑彈牙👍🏻 撈埋雞煲汁真係可以食多兩個🥹🌟 後記:兩個人唔算試左好多嘢,

⚜️ 麻辣雞煲 (半隻)(小辣) $128 ⚜️

咁正嘅雞煲惹味湯底緊係唔好哂左🥹

🥢靚肥牛 $98

🥢 蓮藕 $27

🥢 芝心丸 $36
丸類必備!芝心加濃味雞煲,double邪惡之選✨✨

🥢 唐生菜 $29

🥢 稻庭鳥冬 $20
鳥冬軟滑彈牙👍🏻 撈埋雞煲汁真係可以食多兩個🥹

🌟 後記:兩個人唔算試左好多嘢,不過前前後後都食左2個鐘,店家類似家庭式經營,服務好有溫度,差唔多埋單嘅時候見到好多街坊黎飲啤酒食串燒,下次都想試下🍻
  • 麻辣雞煲
2022-09-24 371 瀏覽
陪朋友買完電腦,又到搵食時間,要靠openrice幫吓手,竟然見到間餐廳未有食評,可唔可以做第一個呢?😃第一印象……好抵食! 到食物上枱……超低食!!今次真係抵食夾大件喔😲擺到成枱都係嘢食,竟然$300都唔洗,本來食滿$250仲有嘢食送,但我地叫晒嘢食先知有呢個優惠,真係擔心食唔晒,拒絕左餐廳嘅好意😅🍍燒菠蘿($20)有整片厚切菠蘿形狀上枱(已切開6片),我真係好鍾意食燒菠蘿,落單果一刻本來想叫兩份,好彩朋友話"食得晒,先好叫"😅。燒菠蘿又甜、又多汁。🥦蒜蓉焗西蘭花($38),上枱果刻,第二次傻眼! 都係從來未喺串燒店見過咁大盤嘅焗西蘭花,仲要粒粒翠綠爽口。其他嘅串燒:🐓雞皮($16)好香,燒得夠亁身,唔會食到成口油、🐐羊肉 ($21)小小羶味,好香、🐂牛仔骨($29)唔會有過多肥膏、🍡雞脾菇($14)仍保持到多汁軟身、🐂牛舌($19)厚身大件、🐓雞軟骨($16)細粒易咬、🧀芝士年糕($21)鍾意芝士又鍾意年糕,好食、🍆蒜香茄子($33)原條茄子,夠晒蒜味、🥔土豆片($14)特別,平時少有得食、🍡秋葵($18)新鮮爽脆、🍡🍡終於見返平時見開嘅size😅,味道雖然無咩驚喜,但正常味道,配

第一印象……好抵食! 到食物上枱……超低食!!
今次真係抵食夾大件喔😲

牛仔骨

🍡雞脾菇($14)仍保持到多汁軟身、
🐂牛舌($19)厚身大件、
🐓雞軟骨($16)細粒易咬、
雞脾菇、牛舌、雞軟骨

🧀芝士年糕($21)鍾意芝士又鍾意年糕,好食、
芝士年糕

🍆蒜香茄子($33)原條茄子,夠晒蒜味、
蒜香茄子

🥔土豆片($14)特別,平時少有得食、
土豆片

🍡秋葵($18)新鮮爽脆、
秋葵

🍡🍡終於見返平時見開嘅size😅,味道雖然無咩驚喜,但正常味道,配上街坊價,性價比甚高。
值得一讚係辣粉、孜然粉、蒜蓉等調味全部都勁足料,西蘭花食完剩返嘅蒜蓉感覺有成差不多半個蒜頭😮;唔食得辣嘅我,有d味道會覺得太辣,如果你都唔食得辣可同侍應提一提少辣粉。
街坊價,但絕無欺場嘅用料,值得光顧。
2022-09-23
菠蘿
蒜蓉焗西蘭花
芝士年糕
蒜香茄子
2022-09-23 29 瀏覽
深水埗新開🔥烤魚🐟雞煲🐔串燒🍢陪男友行完特賣城就係附近搵食,見到呢間新開既聚燒遙價錢都幾抵,所以就試一試佢🥢有烤魚又有雞煲,仲有火鍋料同串燒,都幾多選擇👍🏻🌶麻辣雞煲(半隻) $128揀咗中辣🌶麻香味濃,雞肉入味,最正係配料有豆卜,完全吸收湯汁😋仲要追加薯粉,簡直連最後一滴湯汁都唔放過🤣即開🔥燒元貝🦪生蠔 $20/一隻做緊試食價$20隻,當然要試啦,元貝同生蠔都肥美鮮甜!🧄蒜味蟶子皇 $48蟶子冇沙爽口,蒜香味十足,粉絲吸哂鮮味超正👅燒韮菜 $15 食燒烤必點✨勁中意有勁多孜然粉❤️🍍燒菠蘿 $20原片厚切,酸酸甜甜最適合當飯後甜品!食完烤魚/雞煲仲有火鍋料可以加,串燒款式有夠多,價格唔貴份量足,性價比高📈
深水埗新開🔥烤魚🐟雞煲🐔串燒🍢

有烤魚又有雞煲,仲有火鍋料同串燒,都幾多選擇👍🏻

🌶麻辣雞煲(半隻) $128

即開🔥燒元貝🦪生蠔 $20/一隻
做緊試食價$20隻,當然要試啦,元貝同生蠔都肥美鮮甜!

🧄蒜味蟶子皇 $48
蟶子冇沙爽口,蒜香味十足,粉絲吸哂鮮味超正👅

燒韮菜 $15
食燒烤必點✨勁中意有勁多孜然粉❤️

🍍燒菠蘿 $20
原片厚切,酸酸甜甜最適合當飯後甜品

• 麻辣雞煲
  • 燒菠蘿
2022-09-21 36 瀏覽
深水埗除咗係電子器材電腦的購物好地方,其實都仲有好多好美味的餐廳,今日去完深水埗買電話,就決定喺附近搵嘢食見到依間新開的 聚燒遙 決定入去試一試。今日點菜:主菜先來麻辣烤鉗魚-配料十足,麻辣啱啱好又唔會太鹹。扁咗嘅份量係半條魚,兩個人食已經好足夠,佢嘅魚肉質新鮮,而且冇乜骨,對於唔太識成語或者夾開魚骨嘅人都搞得掂。燒烤就叫:燒雞泡魚乾,燒魷魚,燒茄子,燒辣椒仔,燒雞腎。整體味道不錯,全部都燒得又唔會太乾,特別推介可以佢哋嘅燒雞腎,比起出邊一般嘅燒雞腎佢個口感更加煙靭,而且唔算好多地方有得食燒雞腎而又要燒得好食,未到唔會太過咸,值得推薦!依家應該係新開店舖,環境都好乾淨。鍾意時候的朋友可以試一試。食烤魚雞煲再加燒串燒呢類型嘅食物當然係越多人食越開心,因為可以叫多啲每樣試少少一大班朋友share~深水埗除咗係電子器材電腦的購物好地方,其實都仲有好多好美味的餐廳,今日去完深水埗買電話,就決定喺附近搵嘢食見到依間新開的 聚燒遙 決定入去試一試。

今日點菜:

燒烤就叫:

燒雞泡魚乾,燒魷魚,燒茄子,燒辣椒仔,燒雞腎。