1/4/2012 晚市火鍋 12 位佈局方面:12人大台用兩個 gas 爐,兩個鍋。由於台大鍋太細,夾野十分不方便,人人都要企起身先夾到鍋入面的野。此 setting 是我吃過的火鍋店中最差。食物方面:丸類只有芝士丸好吃,肥牛勁肥無咩肉,羊肉可以,駝鳥肉可以。大蝦會比幾隻你試下,之後每兩$8,果種蚊好吃好鮮,一隻應有二兩左右,添食落去真係幾貴。生蠔都會比幾隻你試下,之後$48六至八隻。味道可以,添食落去都幾貴。醬只有三四種,對我來講唔夠。混醬可是火鍋的精髓啊!飲品方面:可樂芬達忌廉,三種啤酒,酸梅湯任飲。無涼茶。待應好堅持要你點一壼茶,我地話唔洗佢都話要比壼普洱我地。好神奇囉谷氣方面:話說我等一行十二人,入坐前問清價錢,知客話六送一抵食。我地問有無加一,某部長又話「包曬」,又話十二位大數咪 $1390,叫我地除一除每人幾錢。我地當住佢面禁計數機計到價錢OK,就食啦。點知食飽價錢又唔同左囉!某知客和部長已收工唔見人,另一部長話六送一只送基本價錢,唔送醬油同加一囉,所以!@$RWEGVUEYEFRQ#$&^$%WEWS就係14XX元。呢位部長仲話,張單係電腦出佢地改唔到,一定要收咁多錢,話
1/4/2012
晚市火鍋 12 位

佈局方面:
12人大台用兩個 gas 爐,兩個鍋。
此 setting 是我吃過的火鍋店中最差。

食物方面:
丸類只有芝士丸好吃,
肥牛勁肥無咩肉,
羊肉可以,駝鳥肉可以。
醬只有三四種,對我來講唔夠。混醬可是火鍋的精髓啊!

飲品方面:
可樂芬達忌廉,三種啤酒,酸梅湯任飲。
無涼茶。

谷氣方面:
話說我等一行十二人,入坐前問清價錢,知客話六送一抵食。
我地當住佢面禁計數機計到價錢OK,就食啦。
點知食飽價錢又唔同左囉!

呢位部長仲話,張單係電腦出佢地改唔到,一定要收咁多錢,

話如果我地係都要佢地自己哽左果條數,佢地都會哽(真係委屈曬佢囉
),但係「計下條數,你地一人都係比多幾蚊啫馬!」

其實唔係幾唔幾蚊問題,果千幾蚊我捐錢都捐得出去!
而係老唔老實,谷唔谷氣的問題。
又話包曬又話六送一,好有厄你食完先知實收幾多的感覺囉。

最後我地都比足佢張單的錢,大家都搵錢辛苦,無謂難為部長,但
此等不良營銷手法實在應該公諸於世,好讓各位食客小心留神

價錢唔平,
無野好食,無涼茶飲,無咩醬可混,有氣可谷。
我個人來講唔會再吃呢間囉。
各區都有新鮮大蝦任食的店,屯門都有間有20+款醬可以混的(唔講邊間,以免落得賣廣告之鎌),
四處都有雞骨草夏枯草菊花茶之類基本配置啦。
110~120落樓的都比比皆是,呢間聯邦唔平過人,但咩都少咩都無,setting又唔好,仲要十點半就收工想坐下吹多陣水都唔得囉。
我個人來講唔會再吃呢間囉。

仲要我係帶住一班第一次入來屯門遊玩的朋友來吃囉,破壞曬佢地對屯門的印象

我個人來講唔會再吃呢間囉。
部長計差價:一人都係比多幾蚊啫!(珍貴的部長字跡啊!)
2012-04-01
部長計差價:一人都係比多幾蚊啫!(珍貴的部長字跡啊!)
  • 實在係無
2011-07-23 481 瀏覽
由於,我、媽咪及細佬的生日很接近,所以,索性一起慶祝! 我們決定一家四口到啟豐園 <聯邦大酒樓> 食晚飯。自從搬屋之後,甚少走來這裡飲茶;再度幫襯已經翻新,整潔光猛! 平日晚飯時段,不算多人,大約半場食客。除了食小菜之外,還供應火鍋,迎合不同食客口味!小菜款式繁多,令我們花多眼亂! 當中有些特色小菜,不妨一試!冬林上素 $53顧名思義是一道素食小菜,感覺清新! 起初,大家都以為是節瓜,原來用上冬瓜,去皮後蓋出圓柱體,然後釀入蘑菇粒、秀珍菇、紅蘿蔔絲、木耳絲等配料,打上蠔油芡汁,伴以西蘭花。看來倒是不錯,實質沒有什麼特別! 略嫌油了一點!只是味道清清地而已。火龍果炒駝鳥柳 $53單看賣相,顏色奪目,集色香味俱全!! 以前在這裡曾食過駝鳥柳,今次再度品嚐! 無論外表及肉質,駝鳥柳跟牛肉很相似! 肉質軟腍,同屬紅肉;駝鳥肉比牛肉更為健康,起碼不像經常說到牛肉是 "毒" 的!駝鳥肉沒有新鮮貨,全是入口貨。炒過的火龍果好像炒過的啤梨!咬落軟腍多汁!還有火龍果籽可增加口感! 配上黃椒、青椒、蜜糖豆等,色彩繽紛! 蜜糖豆青綠爽脆! 這道小菜很有特色!八珍豆腐煲 $65材料為白菜、冬菇
由於,我、媽咪及細佬的生日很接近,所以,索性一起慶祝!
我們決定一家四口到啟豐園 <聯邦大酒樓> 食晚飯。
屯門啟豐園 <聯邦大酒樓>
翻新後,整潔光猛!除了食小菜之外,還供應火鍋,迎合不同食客口味!
小菜款式繁多,令我們花多眼亂!
冬林上素 $53
顧名思義是一道素食小菜,感覺清新!
略嫌油了一點!只是味道清清地而已。
冬林上素
冬瓜釀入蘑菇粒、秀珍菇、紅蘿蔔絲、木耳絲等配料
火龍果炒駝鳥柳 $53
單看賣相,顏色奪目,集色香味俱全!!
以前在這裡曾食過駝鳥柳,今次再度品嚐!
無論外表及肉質,駝鳥柳跟牛肉很相似!
配上黃椒、青椒、蜜糖豆等,色彩繽紛!
蜜糖豆青綠爽脆!
這道小菜很有特色!
火龍果炒駝鳥柳
駝鳥柳跟牛肉很相似!炒過的火龍果好像炒過的啤梨!咬落軟腍多汁!
八珍豆腐煲 $65
材料為白菜、冬菇、蝦、豆腐、鮮魷等,並非八珍。
冬菇原隻上、細細隻,夠爽身入味!
配上外軟內滑的紅燒豆腐,混合蠔油芡汁,兩者很匹配!蝦是雪藏貨色!淡而無味!
鮮魷幾爽身!不過,以這個價錢來說,實在有點不值!
八珍豆腐煲
花菇鮑螺玉掌煲 $58
包括:鮑魚片、鵝掌、花菇,認真是真材實料!
況且價錢超值!
鮑魚片是罐頭貨色,花菇頗大隻爽身有口感!鵝掌要特別一提,用花椒八角醃製,十分惹味又夠腍!
以鮑魚汁去扣所有材料,全部都夠入味!值得推介!
花菇鮑螺玉掌煲
青斑仔一條 $138 / 條
有菜有肉,點可以無魚呢?呢條魚看來算生猛!食起來尚有鮮味!
酒樓食蒸魚一定比較油,因為蔥絲要淋上滾油形成蔥花!一來賣相可以得體,二來條魚看起來有光澤感覺新鮮!可惜,條魚老蒸得過火一點!蔥花稍為少!
青斑仔
最後,到尾聲又是食甜品的時候!

送上糖水:紅豆沙
紅豆沙的味道不是太甜,恰到好處!
紅豆煲得起沙,蓮子很粉!配合不可缺少的陳皮,正是完美配搭!

亦為我們這餐生日飯,畫上完美句號!
紅豆沙
雖然多年沒有幫襯,但是現時再度幫襯,依然煮出有水準之作!
大家對這餐晚飯相當滿意!
2011-07-06
冬瓜釀入蘑菇粒、秀珍菇、紅蘿蔔絲、木耳絲等配料
花菇鮑螺玉掌煲
紅豆沙
2011-04-22 290 瀏覽
伯母大壽, 咁咪去間大酒樓食下, 心諗應該穩陣D啦.點知...叫個翅食下, 衰過碼頭D碗仔翅, 完全未溝好, 一舊舊 叫過片皮鴨, 竟然無蔥跟, 問佢拎竟然要加錢...搞錯呀! D蔥好貴咩, 呢個係咪應該叫"聯邦片皮鴨" 魚又唔掂, 竟然凍既...淋左熱油都係涷...如果唔係伯母行動唔方便, 真係無理由再去...
伯母大壽, 咁咪去間大酒樓食下, 心諗應該穩陣D啦.
點知...
叫個翅食下, 衰過碼頭D碗仔翅, 完全未溝好, 一舊舊

魚又唔掂, 竟然凍既...淋左熱油都係涷...

如果唔係伯母行動唔方便, 真係無理由再去...
2011-04-17
90 分鐘 (堂食)
2010-08-29 169 瀏覽
爸爸媽媽都是計舊曆生日的老人家.每次他們生日我們一家都出酒樓吃個晚飯.始終我們是99%都吃住家飯的屋企,出街吃個便飯已經是難得的事,所以不用什麼大牌場,什麼鮑參翅肚,而選址多數是屋企附近的酒樓,簡簡單單,便已足夠.上星期我和媽媽和妹妹去過聯邦飲早茶,差不多三年沒踏足過此酒樓,大家都覺得環境和食物比以前進步不少.於是今晚餐爸爸生日飯,媽媽見議放棄這年我家鐘愛的客家好廚,改去聯邦試試.酒樓由以前殘殘舊舊化成現在的富麗堂皇,誇少少說句好似宮殿呀!坐正對住電視機前的六人檯,很合我一家都是電視迷的心意.哈哈.本來想點特價牌上的餸,問到經理時他才說今天暫停,還說是店員收少我這檯這張特價牌,立即動手拆出來(但我見後面張檯都有呢張牌…).好吧我們就看散叫餐牌,然後想看埋套餐對比下,但手頭上的紙張都沒有套餐,再問另一經理有什麼特價套餐,他就翻開主餐簿,噢~原來在這裡,我們少出來食好大鄉里啊,幸好今天有套餐食,因為計過散叫不太抵食呢.特價套餐本身包蒸石斑一條,老火湯一煲和燒鵝例牌.然後可以在特定餸款上選,可選兩味/三味/四味.套餐價錢分別是198/298/398.因為是生日飯所以我們豪一點叫足四個餸.分別

,幸好今天有套餐食,因為計過散叫不太抵食呢.

特價套餐本身包蒸石斑一條,老火湯一煲和燒鵝例牌
.分別有味菜西芹炒花姿駝鳥柳,竹笙雜菌上湯浸小棠菜,豉汁玉子豆腐蒸鱔和豉油王煎蝦.

先說老火湯,今天飲到的是粉葛豬骨湯,湯汁味道很濃厚,除了湯面層油多了點之外,味道和火喉度絕對泊得住媽媽的出品
回家後我媽都讚此煲湯用料非常足呢!(難得啊...).燒鵝我就無興趣食,見例牌份量一點也不例,起碼有四分一隻...還連脾的
.蒸魚是最後一道來的,魚鰭升起左,是新鮮魚來喎
,不過魚應該蒸耐了少少,因魚肉有點鞋,而豉油汁亦咸了少少,不過我鐘意食蒸魚的豉油,連香蔥莞莤撈飯食一流也.

我鐘意食酸野又鐘意食駝鳥肉,所以第一味"味菜西芹炒花姿駝鳥柳"簡宜合我口味,我的最愛~
西芹爽脆,花姿滑身,駝鳥肉雖然醃到淋哂,無什麼肉味,但我都食了很多
,這味是炒的但油份並不多,非常好.第二味是媽媽專登點給我的"竹笙雜菌上湯浸小棠菜",我著重每餐都要有菜的嘛,哈哈.味道清清淡淡,菜量非常多,妹妹好鐘意飲個上湯添,因為好清甜,好似滾出來的菜湯咁.見零油份所以著妹妹飲多點.(菜湯很有益的

第三味是"豉汁玉子豆腐蒸鱔",豉汁味有點濃厚,不過配上玉子豆腐吃就剛好了,蒸鱔上面灑上很多炸蒜,不過全都淋掉了,剔除不吃.用上的鱔好細條,每件得兩小口肉,而且並不鮮美,肉質都淋淋的.最後一味是豉油王煎蝦,和鱔的情況一樣,蝦都不新鮮的,全部都是軟殼蝦,很難才食到裡面的肉.味道就則不錯,咸咸香香.

餐後店方送了南瓜西米露和紅豆沙,兩款皆少甜,前者心得我歡喜因為款式特別又好味
.本來點了四個白飯,不過埋單後先知沒有計數,不知道是否套餐包埋呢?而酸菜$10和茶錢每人$6.為起每人都是$120,實在抵吃!我們還打包到一半燒鵝走添.

由於晚上電視直播在菲律賓的不快事件,經理和大部份店員都主力留意著直播,所以做事較為慢不經心.不過我明白大家只不過在關心事件的發展,今次就體諒一下吧.
食晚飯送擦擦卡
  • 味菜西芹炒花姿駝鳥柳
  • 蒸石斑
  • 南瓜西米露
2010-03-25 148 瀏覽
媽媽扭到手指,晚餐都要在外解決,近近的就在聯邦吃。晚市有特價菜式,片皮鴨一食(二食)$38($58),迷你冬瓜盅$68,不過是限量的。所以我們都早早就來食飯迷你冬瓜盅其實不小,一共分到十二碗,吃完都覺得有點飽了。片皮鴨很脆皮,但有點多油,總的來說很不錯。再加一個鯪魚球豆腐生菜煲,生菜煮得久了軟軟的不好吃。另外,可能因為晚市很少客是,服務好得不得了。隨時有幾個待應嬸嬸等著幫你斟茶分湯超誇張。四個人,埋單二百十一元,飽得連免費的糖水也吃不下!一字記之曰:抵!
媽媽扭到手指,晚餐都要在外解決,近近的就在聯邦吃。

超誇張。

十六份
十二碗
浮誇的價錢
2009-06-12 43 瀏覽
今日係阿嫲生日...所以係聯邦訂左四席......點知撞正人地搞聯歡晚會...咁嘈d都好正常..酒樓都控制唔到都無辦法既....不過酒樓無理由唔幫我地用屏風隔開下掛.....據我所知係訂枱個陣已經講左話會隔開架MA..搞到我地好似參加埋人地晚會咁...要我地出聲先識做.....呢晚d餸都係超級麻麻地.....唯獨呢個"上湯龍蝦伊麵"真係唔講唔得......味道OK...不過可惜係加左料既。。。。表哥夾左d伊麵...但發現入面有鐵線................叫左經理來睇睇....咁另一位表哥又係碟野同夾多幾夾......又發現其中一嚿龍蝦上面迄立左另一條鐵線......OH MY GOD!!咁呢味餸其實係咪要改名叫"龍蝦伊麵拌鐵線"呢???最後經理就換過第二碟比我地....雖然再無加料....但係經此一役大家都顯然對它興趣大減了...
今日係阿嫲生日...所以係聯邦訂左四席......

不過酒樓無理由唔幫我地用屏風隔開下掛.....
要我地出聲先識做.....

味道OK...不過可惜係加左料既。。。。

上湯龍蝦伊麵。。。。
2009-06-11
2008-01-17 19 瀏覽
七個人叫八個小菜, 以為足夠,怎知大部份小菜都是迷你版,後來要叫多三款小菜才夠食.其中個人覺得最好的是鼓汁蒸大- 細件,但幼滑,好味的是伴碟的玉子豆腐,香甜滑盡在其中;最差的是糯米蟹- 蟹無膏,糯米飯不夠香,亦淡口乏味,要加調味料才勉強可以;其次差是蒜香骨- 五大件,粉多蒜茸多,又油.11個兩飯兩啤,埋單$783.
其次差是蒜香骨- 五大件,粉多蒜茸多,又油.
11個兩飯兩啤,埋單$783.
本想今晚我地去葵芳relaxing食晚飯的(因為愉景聯邦又暫停打邊爐…)就0黎6點鐘,朋友打黎話想打邊爐多d(其實我都想~哈),因為唔想去紫荊又唔知其他酒樓d質素係點…都係覺得聯邦正d,咁佢問我邊度有分店﹖我咪話只知道啟鋒有,就係咁…響上環0既佢就一支箭搭左去屯門碼頭0既村巴喇^o^我都係早佢十分鐘到酒樓,7點2齊齊開餐。先來送的海鮮併盤,有一隻花蟹<幾好肉>﹑4隻蝦<彈牙>﹑2個青口<冇食>同2個扇貝<熟左後好細粒,不過彈牙>(第一次響任食見到送扇貝^o^)。我地要鴛鴦窩,唔覺意整到d咖哩魚蛋﹑蘿蔔同魷魚出0黎,好好食呀~~哈哈。難得今次連氣飲了3支汽水,樽裝汽水味道真係好味d﹗不過呢間分店任食打邊爐係少愉景分店好多0野:蝦(除左送個4隻=.=)﹑小食﹑點心﹑果汁。其他材料都係大路0野,不過款唔係多囉,但屋村酒樓唔要求得咁多;埋單位位$98,咁平更加唔可以太苛求吧~~~~^^”

2007-03-12 26 瀏覽
這店的優點是座位寬敝,開揚.點心的味道亦可以接受.六個人叫了十四個點心,最正是:芋角-熱辣辣,夠鬆脆,口感一流.又夠味道!咸菜粉腸豬肚-咸菜味道適中,不鹹,粉腸夠淋,惜豬肚較少.長今芝士卷-新派點心,相等於加上芝士做餡的幼身春卷,香口,鬆脆.山竹牛肉-新鮮,夠滑.百醬蒸鳳爪-夠香,入味.其它如︰燒賣,馬拉卷,菠菜餃,珍珠雞四樣冇試唔知.叉燒腸,蝦餃,南瓜餅可以接受.XO醬鳳眼餃-新派點心,可以一試!但無甚特別.鶉蛋豬肚賣-不夠熱,但墊底的蝦膠豬肉混得很好,夠味道!埋單$264,不算貴!
這店的優點是座位寬敝,開揚.點心的味道亦可以接受.
六個人叫了十四個點心,
最正是:
芋角-熱辣辣,夠鬆脆,口感一流.又夠味道!
咸菜粉腸豬肚-咸菜味道適中,不鹹,粉腸夠淋,惜豬肚較少.
山竹牛肉-新鮮,夠滑.
百醬蒸鳳爪-夠香,入味.

其它如︰燒賣,馬拉卷,菠菜餃,珍珠雞四樣冇試唔知.
叉燒腸,蝦餃,南瓜餅可以接受.
XO醬鳳眼餃-新派點心,可以一試!但無甚特別.
鶉蛋豬肚賣-不夠熱,但墊底的蝦膠豬肉混得很好,夠味道!
埋單$264,不算貴!

2007-03-03 14 瀏覽
今日親戚過來我家拜年,到一點鐘就走去飲茶。本來想去新星的,不過實在太太太太多人了,呢度都係等左十分鐘。牛肉球燒賣蝦餃帶子九菜餃菜遠斑塊依麵咕嚕肉(小食類)我冇食,姐姐話好硬!冬茹炆鴨腳(小食類)我冇食不嬲我覺得聯邦d點心係好好食,不過姐姐話d餃類唔夠澳洲的唐人酒樓整得好食wor。

牛肉球
燒賣
蝦餃
帶子九菜餃
菜遠斑塊依麵
咕嚕肉(小食類)我冇食,姐姐話好硬!
冬茹炆鴨腳(小食類)我冇食

2007-02-03 26 瀏覽
跟其他酒樓一樣,沒有特價是吸引不到長期茶客的。這裡的環境比附近的酒樓好,闊落樓低高,燈光也充足。這兒的點心一般,只是缺乏新意,而且經常有漏單的情況出現呢!
跟其他酒樓一樣,沒有特價是吸引不到長期茶客的。
這裡的環境比附近的酒樓好,闊落樓低高,燈光也充足。
這兒的點心一般,只是缺乏新意,而且經常有漏單的情況出現呢!
(非會員)
2006-07-26 22 瀏覽
原本今晚同家人開開心心入去tuen mun同親戚到此食店食飯~!走o既時候一肚氣~!認真豈有此理,d野食唔新鮮有陣怪味,咁就梗係同d侍應反映返啦,佢居然反問番我地話唔會唔係天氣熱到我到d味覺有問題,又話d野食一定無問題,但我地衹係要求佢換過碟比我地o者,佢話咁樣令到佢會好難做,(嘩~咩叫令到佢會好難做),真係莫名其妙,於是我地話,咁得啦~!我地唔會令你難做,麻煩你叫經理過一過o黎,點知好耐都無一個所謂經理既人埋過黎,於是問:你地經理呢?一路之下件事就不了了之,亦都無人再過來處理件事第一d人服務態度好有問題~~!!第二d野食唔新鮮,特別係龍蝦~!超差~~~!第三原來間野係無經理既~~~~~!!!!!!以後都唔會再到此店惠顧~!
第一d人服務態度好有問題~~!!
第二d野食唔新鮮,特別係龍蝦~!超差~~~!
第三原來間野係無經理既~~~~~!!!!!!
以後都唔會再到此店惠顧~!
上星期book任飲任食, 諗住今晚同媽咪慶祝母親節, 問清楚價錢, 仲confirm 6位送1位免費, 咁我總共12人, 即係有2個免費, 佢\仲話係.點知今晚去到先知原來唔做任飲任食, 仲要叫母親節special menu, 跟住問部長點解, 佢\問返我邊個幫我訂, 叫咩名, 仲話冇寫明我係book任飲任食, 佢\都冇辦法, 一句唔好意思都冇!!!跟住叫個$13XX 8人套餐\,再加兩個小菜, 我9大3小, 埋單$18XX, check單時發現計多1個白飯, 同埋單個部長講, 佢\話我張咭係寫咁多個飯喎, 唔係我落單, 咁點呀, 都係7蚊\'遮\', 我好嬲咁話呢個唔係錢問題, 點知佢\冇理我行去, 等多一陣都係冇人理, 唯有走!!! 費事哂時間!講番呢個\'經典\'$13XX 8人套餐\有:1斤半芝士龍蝦+伊麵底(普通)帶子吊片西蘭花(難食,冇味)紅燒竹笙海鮮翅(成盅加埋都冇10條幼翅-完全係加幾粒蝦肉味精生粉水)燒雞一隻(冇味,好多未熟)沙律海鮮卷(冇食,唔知)一條大青斑(食完所有,再催至,熟到似瘦肉,有渣)最後係一碟只有幾片冇味蜜瓜同西瓜生果碟!!!以後就算唔駛錢我都唔會再去!

講番呢個\'經典\'$13XX 8人套餐\有:

1斤半芝士龍蝦+伊麵底(普通)
帶子吊片西蘭花(難食,冇味)
燒雞一隻(冇味,好多未熟)
沙律海鮮卷(冇食,唔知)
一條大青斑(食完所有,再催至,熟到似瘦肉,有渣)
最後係一碟只有幾片冇味蜜瓜同西瓜生果碟!!!

以後就算唔駛錢我都唔會再去!!!!
幫襯左好多年架啦,今次係第一次寫呢間食評2006/2/27今日係媽咪既新曆生日,一家人就黎呢樹食晚飯。原本爸爸又想叫套餐,不過媽咪唔肯話試下散叫。於是叫左:一個冬瓜盎$48(部長極力推介)*味道不過不失,好過叫乜湯乜羹一碟豉汁蒸白魚倉$38(今日特價)*家常便飯的味道,OK一石本豉油蚊雞$38(今日特價)*超抵,原來係成隻雞上,雞肉幾入味一碟京都骨$40-60(媽咪話要叫D肉類)*味道一般,肉很少,骨同肥膏都多,唔抵食八隻粉絲蒜茸蒸扇貝$8 X 8=$64(部長再度推薦)*又抵好食,超大量蒜茸(我最鐘意食^^)一碟蟹肉扒豆苗$58*又幾好食WOR,不過蛋白多過蟹肉...埋單平到嚇人,4人共$395-(我地以為500左右)總結:以後都係擇平日黎食飯真係好平,哈哈~
幫襯左好多年架啦,今次係第一次寫呢間食評

2006/2/27
今日係媽咪既新曆生日,一家人就黎呢樹食晚飯。

原本爸爸又想叫套餐,不過媽咪唔肯話試下散叫。於是叫左:
一個冬瓜盎$48(部長極力推介)
*味道不過不失,好過叫乜湯乜羹
一碟豉汁蒸白魚倉$38(今日特價)
*家常便飯的味道,OK
一石本豉油蚊雞$38(今日特價)
*超抵,原來係成隻雞上,雞肉幾入味
一碟京都骨$40-60(媽咪話要叫D肉類)
*味道一般,肉很少,骨同肥膏都多,唔抵食
八隻粉絲蒜茸蒸扇貝$8 X 8=$64(部長再度推薦)
*又抵好食,超大量蒜茸(我最鐘意食^^)
一碟蟹肉扒豆苗$58
*又幾好食WOR,不過蛋白多過蟹肉...

埋單平到嚇人,4人共$395-(我地以為500左右)
總結:以後都係擇平日黎食飯真係好平,哈哈~
2004-09-08 11 瀏覽
而家下午茶時段,點心一律$8。但小食亭的食物就不大足夠,只係兩三個字就已經有好多點心都賣晒(但眼見唔算係好多人去搶咋喎)。點心係劃單的,味道OK啦,係油膩左少少。地方裝修比同區的算係好少少,服務就唔會好週到架喇。不過,四個人,叫左十幾個點心再加一碟特價炒粉麵,埋單$150都OK 既。