2024-01-13 200 瀏覽
非常普通,好失望,嚟咗個沾麵係凍冰冰,硬晒成個麵餅,跟住個沾麵湯仲要係微微溫,啲面浸一浸落去就越嚟越凍。最離譜係個湯好稀,好似壽喜燒汁溝水。不會再幫襯第二次。完全唔知排咁耐為乜。
最離譜係個湯好稀,好似壽喜燒汁溝水。不會再幫襯第二次。

完全唔知排咁耐為乜。
📍佐敦𝙹𝚘𝚛𝚍𝚊𝚗❝肉肉🐾人氣排隊熱店✨日式烏冬專門店!忌廉咖喱烏冬🍜火炙牛肉沾烏冬🐮🔥❞🥘🐾薯仔忌廉咖喱烏冬 $78 (4/5)味道香濃 每啖烏冬都掛滿忌廉咖喱汁😋面頭係七味粉 整體帶微辣好惹味😝會偏膩 但份量唔多所以都ok~烏冬比沾烏冬偏濕腍🫣🐮🍜火炙牛肉壽喜燒汁烏冬 $98 (4/5)呢個一定要趁熱仲要食得夠快 因為食到一半個沾麵汁凍左就好普通…(本身都唔算好熱)🥹冷烏冬煙韌 不過略嫌沾麵湯質地唔夠稠珠唔係好掛湯🫣味道係唔錯 香濃得黎唔會太鹹😙燒牛肉有8大片 油脂香滿滿~🥰整體味道唔錯 但未去到好WOW好特別😳而且份量唔大 我食完一碗都未算好夠飽🫢(係可以再食野既程度)平日冇咩人排隊都可以一試!🤟🏻😙如果大排長龍既話我覺得就唔係好值得~🙈꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂📍肉肉烏冬佐敦白加士街1-11號康寧大廈地下C號舖🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…#joys_佐敦🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…#joys_日本菜
📍佐敦𝙹𝚘𝚛𝚍𝚊𝚗
❝肉肉🐾人氣排隊熱店✨日式烏冬專門店!
忌廉咖喱烏冬🍜火炙牛肉沾烏冬🐮🔥❞

薯仔忌廉咖喱烏冬

🥘🐾薯仔忌廉咖喱烏冬 $78 (4/5)

火炙牛肉壽喜燒汁烏冬

🐮🍜火炙牛肉壽喜燒汁烏冬 $98 (4/5)

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍肉肉烏冬
佐敦白加士街1-11號康寧大廈地下C號舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_佐敦

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_日本菜
  • 薯仔忌廉咖哩烏冬
  • 火炙壽喜燒牛肉沾烏冬
好食評價:🌕🌕🌕🌗🌑CP值:🌕🌕🌕🌑🌑•薯仔忌廉咖喱烏冬•$118其實成個薯仔忌廉咖喱烏冬的確好濃味 濃嘅地方係佢嘅咖喱味 以為啲忌廉會食到好漏好飽 好似芝士咁heavy 食落去又好滑 唔會話好漏 但的確飽!同埋食到中間會食到佢啲咖喱粉比較辣建議有胃口先食呢一款烏冬!因為套餐可以揀一個配料 所以揀咗天婦羅!天婦羅嚟講冇咩特別•火炙牛肉壽喜燒烏冬•$138呢一款烏冬 偏幼身壽喜燒湯底都濃嘅 但係真係冇咩太過特別!如果想食壽喜燒湯底 可能多一個選擇另外佢嘅火炙牛肉 又燒得幾香幾好食所以喺呢一款套餐揀咗炙燒豚肉佢嘅火炙都真係幾好食 豚肉薄薄地 又食到炙燒嘅味道!P.s. 早去食無咁多人排隊 同埋餐廳比較細間 2-3人會適合啲!

好食評價:🌕🌕🌕🌗🌑
CP值:🌕🌕🌕🌑🌑

•薯仔忌廉咖喱烏冬•$118
其實成個薯仔忌廉咖喱烏冬的確好濃味
濃嘅地方係佢嘅咖喱味
以為啲忌廉會食到好漏好飽 好似芝士咁heavy
食落去又好滑 唔會話好漏 但的確飽!
同埋食到中間會食到佢啲咖喱粉比較辣
建議有胃口先食呢一款烏冬!
因為套餐可以揀一個配料 所以揀咗天婦羅!
天婦羅嚟講冇咩特別

•火炙牛肉壽喜燒烏冬•$138
呢一款烏冬 偏幼身
壽喜燒湯底都濃嘅 但係真係冇咩太過特別!
如果想食壽喜燒湯底 可能多一個選擇
另外佢嘅火炙牛肉 又燒得幾香幾好食
所以喺呢一款套餐揀咗炙燒豚肉
佢嘅火炙都真係幾好食 豚肉薄薄地 又食到炙燒嘅味道!

2023-12-13 149 瀏覽
📍🐈 肉肉烏冬 -佐敦🐈‍⬛📍#chowweisik鹹#chowweisik佐敦咁啱夾到時間係佢開舖前經過星期六11:50 都有7 個人等緊 🤔抱住試一試嘅心入去 成功食到知道就發現keep 住有人排隊😳性價比還好 如果咁岩時間經過的話都可以試下但排好長嘅話就唔洗太特別等啦一🐾 薯仔忌廉咖喱烏冬|$78賣相都真係好可🐾喺黑熊手掌印 成層都係薯仔忌廉醬 個口感都幾綿滑‼️底層就係咖喱撈烏冬 有幾舊仔嘅雞肉粒🫠屬於日式甜咖喱~ 建議唔好撈晒食 咖喱汁會蓋過薯仔味道😳🐾 武藏野野風豚汁 沾烏冬|$78依個豚肉汁嘅烏冬比較輕薄而且沾麵湯屬於常溫偏凍個人覺得味道比較淡或者湯烏冬個味道比較合適🥹一 🚏肉肉烏冬 (佐敦)佐敦白加士街1-11號康寧大廈地下C號舖
📍🐈 肉肉烏冬 -佐敦🐈‍⬛📍

賣相都真係好可🐾
喺黑熊手掌印
成層都係薯仔忌廉醬 個口感都幾綿滑‼️
底層就係咖喱撈烏冬 有幾舊仔嘅雞肉粒🫠
屬於日式甜咖喱~
建議唔好撈晒食 咖喱汁會蓋過薯仔味道😳

🐾 武藏野野風豚汁 沾烏冬|$78
依個豚肉汁嘅烏冬比較輕薄
而且沾麵湯屬於常溫偏凍
個人覺得味道比較淡
或者湯烏冬個味道比較合適🥹

🚏

肉肉烏冬 (佐敦)
佐敦白加士街1-11號康寧大廈地下C號舖
2023-12-05 176 瀏覽
試咗個薯仔忌廉咖喱烏冬,加埋燒腩肉片再加天婦羅紫菜同枝日本汽水,先覺得勉強值返呢個價錢($138)。碗烏冬得個醬好食咖喱夠辣,剩番係烏冬,薯仔肉粒得一兩粒,煮嘅嘢尚算簡單不過算係份量多(單點 $78),至於燒腩片係抵食,不過唔好對味道有咁大期望,一個人食曬都覺飽,性價比高唔高見人見智,不過我覺得哎多 d 嘢先補返個性價比,裝潢 ok 感覺清新,不過坐張橙冇 i pan 焗你食完好快 d 走。講到用餐時間,大佬得嗰 45 分鐘,點餐等餐都用咗 10 分鐘有多,要預咗真係食嘢嘅時間連 35 分鐘都冇,應該預咗人地食一個鐘啦,雖然哎多 d 嘢先拉返高個性價比,不過建議食得快先好哎。都唔知點解咁多人喺度排隊,睇嚟下次唔會再去啦!
2023-12-05
10 分鐘 (堂食)
  • 薯仔忌廉咖哩烏冬
2023-11-29 160 瀏覽
火炙壽喜燒牛肉湯烏冬 [$98 set+$30] 🐄烏冬好彈牙,但唔掛湯。無咩壽喜燒味,反而有煙醺味🤣肉就半生熟,半塊生,但湯嘅溫度又唔夠整熟片頗薄嘅牛😳驚喜位係食完會加返柚子味高湯,清甜有果香,好解膩👍🏾⭐️明太子溫泉蛋冷烏冬 [$78 set+$30] 成個combination非常夾,清新得嚟突出到烏冬嘅口感,加埋個汁撈起令人食指大動,值得推薦😄厚切吉列豚肩/雜錦天腐羅炸物個炸粉真係好薄,好脆😎但用料有改進空間,豚肩少少韌,菜同蝦都偏細。
火炙壽喜燒牛肉湯烏冬 [$98 set+$30] 🐄

⭐️明太子溫泉蛋冷烏冬 [$78 set+$30]

厚切吉列豚肩/雜錦天腐羅
2023-11-20
  • 明太子溫泉蛋冷烏冬
2023-11-24 172 瀏覽
肉肉烏冬 (佐敦)📍 佐敦白加士街1-11號康寧大廈地下C號舖See you later, 🐊!#foodieintern學英文👩🏻‍🏫 BYEBYE你條尾🤪英文有時候都會用啲得意又押韻嘅講法,成日表達就得意好多喇!😊本身想試吓佢個咖喱烏冬,點知賣晒!🥹HKD 138 火炙壽喜燒牛肉烏冬配厚切吉列黑豚肉🐮湯底幾鮮味,牛肉比較薄片黑豚肉嘅調味都唔錯好脆身,但係個人就鍾意食啲冇咁多肥肉嘅😅HKD 118 武藏野風豚汁烏冬配火炙豚腩片🐷火炙豚腩片有柚子味醬汁醃製,口感幾特別但係嗰個烏冬就冇乜特色,如果要排半個鐘以上,我就覺得唔係好值啦😅😅😅😅HKD8 飲品跟餐加$8 味道中規中矩,唔錯,都冇話特別大驚喜
肉肉烏冬 (佐敦)
📍 佐敦白加士街1-11號康寧大廈地下C號舖

See you later, 🐊!
#foodieintern學英文👩🏻‍🏫
BYEBYE你條尾🤪

本身想試吓佢個咖喱烏冬,點知賣晒!🥹
HKD 138 火炙壽喜燒牛肉烏冬配厚切吉列黑豚肉🐮
湯底幾鮮味,牛肉比較薄片
黑豚肉嘅調味都唔錯好脆身,但係個人就鍾意食啲冇咁多肥肉嘅😅

HKD 118 武藏野風豚汁烏冬配火炙豚腩片🐷
火炙豚腩片有柚子味醬汁醃製,口感幾特別

2023-11-22 526 瀏覽
之前喺ig睇到呢間烏冬,見到佢係貓貓主題嘅忌廉烏冬,即刻心心眼!終於喺上個禮拜六夜晚同朋友一齊去食,順便聚下舊。唔知係咪因為星期六,大家聽日普遍都唔使返工,超多人排隊!我同朋友起碼排左半個鐘,可能要就返啲時間排隊。喺出面睇間餐廳已經好日式feel,入到去都好日式feel,安靜。-雖然排隊排左都有啲耐,但野食係唔差的!我哋嗌左薯仔忌廉咖喱烏冬,火炙壽喜燒牛肉沾烏冬,厚切吉列豚腩。薯仔忌廉咖喱烏冬好好食,味道好濃郁,好正。而火炙壽喜燒牛肉沾烏冬,反而麻麻地,但牛肉好食的。之後我哋嗌左個小食(厚切吉列豚腩),一份有5舊,每一舊都好厚,好正,好滿足!-推介!
終於喺上個禮拜六夜晚同朋友一齊去食,順便聚下舊。
唔知係咪因為星期六,大家聽日普遍都唔使返工,超多人排隊!
我同朋友起碼排左半個鐘,可能要就返啲時間排隊。
雖然排隊排左都有啲耐,但野食係唔差的!
薯仔忌廉咖喱烏冬好好食,味道好濃郁,好正。
而火炙壽喜燒牛肉沾烏冬,反而麻麻地,但牛肉好食的。
推介!
火炙壽喜燒牛肉沾烏冬
厚切吉列豚腩
肉肉烏冬彈起嘅時候,已經book mark低想嚟食。今日lunchtime有時間,過嚟一試究竟。結果非常失望。你話值唔值得等半個鐘同比呢個價錢?No way. 裝修、擺設用心可愛都無用,作為一間食店最基本嘅食物品質都管控唔好,咁真係大扣分。事源係沾汁烏冬 汁完全無加熱就上菜比我。第一次嚟食,我當然唔知。食完我問返,沾汁唔熱係咪正常,員工答唔係,正常會熱,叫我望其他枱客人啲烏冬都出晒煙。再加多句,「沾汁係會快啲凍,下次食湯烏冬囉!」 我都廢事多講,呈上嘅烏冬就是如此。係唔係快凍到喺呢一間細細嘅店舖廚房到我桌上10秒唔洗嘅路程中就凍晒呢? 凍到煙都無喎!到我食完,仲要親口去問(桌邊的指示 可加柚子湯汁),員工自識比柚子湯我去加。 盞鬼嘅係,佢倒出嚟微溫嘅柚子湯比我原本嘅沾汁更熱。為咗完整咁品嚐呢一餐,我都係飲咗幾啖湯去試試。最初個湯上嘅時候,唔夠熱(溫,唔出煙)始終有問題,影響晒成個用餐體驗。唔通我就係特別唔好彩,食中咗一個未加完熱嘅湯? $113 食到咁樣嘅質素,遇到咁樣嘅疏失同回應,真係非常令人失望。烏冬其實有用心、係彈牙 有麥香味。 牛肉都有特意用火炙香邊緣再掛碗邊。但係,居然出事喺
肉肉烏冬彈起嘅時候,已經book mark低想嚟食。
今日lunchtime有時間,過嚟一試究竟。

結果非常失望。
你話值唔值得等半個鐘同比呢個價錢?
No way.

為咗完整咁品嚐呢一餐,我都係飲咗幾啖湯去試試。

烏冬其實有用心、係彈牙 有麥香味。
牛肉都有特意用火炙香邊緣再掛碗邊。
但係,居然出事喺湯呢個靈魂度,我真係無法好評。

唔推薦,與其都係等,去旁阻邊間老字號粉麵飯可能仲有滿足感。 肉肉烏冬,blacklist!

牛肉沾烏冬加溫泉蛋

失去靈魂的烏冬。

要我親自問先有嘅柚子高湯。

沾汁烏冬
2023-11-16
10 分鐘 (堂食)
2023-11-12 250 瀏覽
厚切吉列豚腩真是太好吃啦!肉切得超厚,一口咬下去就爆出滿滿的肉汁,口感超豐富。炸得外脆內嫩,每一口都讓人欲罷不能。調味料也很特別,讓肉的風味更突出,配上豬肉的油脂,美味程度爆表!至於火炙牛肉壽喜燒汁湯烏冬,就一般般啦。牛肉烤得稍微有點焦,湯汁的味道也沒有太特別,整體來說沒有給我太大的驚喜。不過烏冬本身口感還不錯,吃起來有點彈牙,算是可以接受的。最後是武藏野風味汁沾烏冬,這個真的很不錯!汁料的風味很獨特,搭配烏冬一起沾食,味道絕佳。烏冬本身Q彈有嚼勁,汁料的日式口味讓整個菜色更加豐富。吃起來真的很開胃,讓人吃得停不下來!總括來說,這三道菜中,厚切吉列豚腩是我最推薦的,絕對是肉食愛好者的不二選擇!

2023-11-11 193 瀏覽
要預時間排隊,因為店內座位有限,會截龍都排咗一個鐘先入到去 武藏野風豚汁烏冬 $78 沾麵就食得多,沾烏冬好少地方有得食烏冬好彈牙,豚汁掛上去食落超夾肉片好似裝飾咁掛係碗度,睇相已經份量好多(覺得好似比MENU張相仲多),食落大滿足!
要預時間排隊,因為店內座位有限,會截龍

都排咗一個鐘先入到去

武藏野風豚汁烏冬 $78

沾麵就食得多,沾烏冬好少地方有得食

烏冬好彈牙,豚汁掛上去食落超夾

心念已久既肉肉烏冬🐾🐾終於有得食啦~🥰薯仔忌廉咖哩烏冬 $118見到咁得意既肉球已經忍唔住點佢個醬勁creamy 😋😋😋面係薯仔忌廉底係咖喱(睇相就會睇到勁濃厚)以為會食落好漏點知好驚喜咖喱濃郁加埋薯仔忌廉撈埋一齊食係會食完想再食 好滑好夾❤️裏面有兩款肉粒(初時以後只係得著仔同鳥冬)一隻係油脂重啲既肉一隻係乾肉粒烏冬口感彈牙👍👍厚切吉列黑豚腩 🐷 簡直係黃金比例入口酥脆豚腩肉有啲油脂感半肥瘦帶啲油甘 好軟嫩套餐加$8有日本蘋果汁汽水🍎食落感受到係滿滿誠意唔馬虎唔怪得我食到一半已經聽到已經賣哂個陣先係入左食客第二轉叮叮叮~ 記得提早去排隊呀如果唔係就要排好耐或者無得食架啦🥲佢地分左兩段時間12:00 - 16:1517:45 - 21:30因為遲過開門時間到所以排左30分鐘🥲(每枱限時45分鐘)慢慢後面排滿哂就到街尾#Foodie_aki #yum_yum
心念已久既肉肉烏冬🐾🐾
終於有得食啦~🥰

薯仔忌廉咖哩烏冬 $118
見到咁得意既肉球已經忍唔住點佢
個醬勁creamy 😋😋😋
面係薯仔忌廉底係咖喱
(睇相就會睇到勁濃厚)
以為會食落好漏點知好驚喜
咖喱濃郁加埋薯仔忌廉撈埋一齊食
係會食完想再食 好滑好夾❤️
裏面有兩款肉粒
(初時以後只係得著仔同鳥冬)
一隻係油脂重啲既肉一隻係乾肉粒

12:00 - 16:15
17:45 - 21:30

因為遲過開門時間到
所以排左30分鐘🥲
(每枱限時45分鐘)
慢慢後面排滿哂就到街尾

#Foodie_aki #yum_yum
2023-11-07 123 瀏覽
星期日同朋友一齊去肉肉烏冬食lunch😆大約2點去到見到人龍都頗長有超過10個人排緊 然後其中一個招牌芝士烏冬已經售罄,所以如果大家想試記得要早少少到同望清楚門口menu有無貼住notice啦~我地等咗20分鐘左右就入到去~不過係我哋入去之後 就無咗人龍啦😂門口有大張menu~可以單點烏冬或者叫套餐,套餐+$30左右 多一款小食加一款野飲,種類都好多樣化👍我就揀咗壽喜燒安格斯牛肉烏冬配天婦羅拼盤 支裝可樂。雖然見個湯鍋比想像中細 但湯同烏冬分量都足夠 唔怕唔夠食~壽喜燒同牛肉片調味都偏濃 適合重口味人士🤩天婦羅新鮮炸起 熱辣辣上 粉漿唔會過厚 推薦一試🤗🤗店員服務質素亦非常好 見到我哋已經食晒烏冬就主動幫忙加柚子上湯落鍋入面 清清地飲兩啖可以解膩 幾特別😋😋而且唔使額外加錢架🤣支裝汽水壽喜燒安格斯牛肉烏冬天婦羅拼盤整體食物質素同性價比都唔錯😆😆同朋友食到飽飽🤭雖然排咗陣隊同差啲被人龍嚇退😂😂不過我認為係值得一試嘅😋

門口有大張menu~

支裝汽水

壽喜燒安格斯牛肉烏冬

天婦羅拼盤

2023-11-06 148 瀏覽
肉肉烏冬價錢💲: $98/ $78/ $40好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.4/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 4/5-看完bellywong極力推薦後已經即刻去了,個陣未出名平日夜晚都要等一陣,都唔敢想像而家係點🫣 店鋪比較細,坐到的人比較小。烏冬的種類比較創新,唔太似鏗烏冬。食完之後,個人係更鍾意呢間,覺得可以來一試!-✅✅火炙牛肉壽喜汁沾烏冬。安格斯牛肉薄片好嫩,唔會太肥。火炙過的香氣超級濃郁😗壽喜燒汁有肉香,鹹甜鹹甜,裡面有油揚、大蔥、冬菇,算係幾清爽的汁🥳 烏冬見到好多小麥粒係入面,沾烏冬的方式特顯烏冬的韌度。食完仲可以加柚子湯清一清😛-✅薯仔忌廉咖哩烏冬。呢個招牌烏冬面頭有個好可愛的貓咪肉球pattern,最頂層係一層厚厚的薯仔忌廉,好creamy,有小小薯蓉感覺😬溝左薯仔所以味道無咁膩。下面係典型的日本咖哩,甜甜地一d都唔辛口。撈勻食唔會好杰,而係每一條烏冬都裹上厚厚的醬汁,幾好食😋 唯一挑剔的係入面只有幾粒肉粒,會有小小單調。同埋烏冬係呢到比較淋。-✅✅厚切吉列豚腩。外層的天婦羅皮好鬆脆,鬆到一咬就化的感覺🤩豚腩肉偏肥,肥瘦大約5050。油
肉肉烏冬
價錢💲: $98/ $78/ $40
好味程度😋: 4.3/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.4/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 4/5

✅✅厚切吉列豚腩。外層的天婦羅皮好鬆脆,鬆到一咬就化的感覺🤩豚腩肉偏肥,肥瘦大約5050。油脂帶啲甘香,而肉的部份都好軟熟好嫩。呢隻豬肉好高質🤓

其實2款烏冬個人都幾鍾意,同埋佢地的烏冬都幾有咬口有彈性,自己一定all-in呢間多過鏗烏冬🙈
2023-10-30 281 瀏覽
一收工就衝去白加士街肉肉烏冬以為6點幾到已經好早點知前面排咗8個人大概5張枱!排咗差不多20分鐘先入到去呢度可以叫set亦都可以單叫Set就大概$118包主食小食同飲品飲品只有汽水係免費烏龍茶梳打汽水都要加錢☕️小食就有豬肩豬腩嗰啲🐖但我哋諗住叫嗰個飯入面已經有豬所以就冇叫餐✧ 薯仔忌廉咖喱烏冬($78)睇大家啲相都影得好靚📸貓爪中間有個肉字🐾但本豬呢個…(´°̥̥̥̥̥̥̥̥ω°̥̥̥̥̥̥̥̥`)都明白餐廳忙可能未必份份都整得咁靚嘅Anyways講返味道薯泥本身係唔辣嘅🥔但撈咗面頭啲七味粉之後就少辣入面嘅咖喱亦都有辣味🥘所以overall都叫辣㗎大家俾啲心理準備至於烏冬就係偏幼同濕🍜咬落去會黐黐地牙✧ 厚切吉烈豬扒玉子丼($78)豬扒好有心思肥瘦都有俾到應該係一排豬肩一排豬腩🐖色水唔係大家成日見到嘅pink pink但又未去到話好老好嚡另外豬扒切完上碟之後炸皮都keep到好靚唯一係好快食哂面頭啲豬扒同蛋之後啲珍珠米會食到好寡🍚呢個時候本豬善用咗烏冬啲咖喱忌廉汁keke埋單竟然唔使加一兩個人$156走得~
一收工就衝去白加士街肉肉烏冬
以為6點幾到已經好早
點知前面排咗8個人大概5張枱!
排咗差不多20分鐘先入到去

呢度可以叫set亦都可以單叫
Set就大概$118包主食小食同飲品
飲品只有汽水係免費
烏龍茶梳打汽水都要加錢☕️
小食就有豬肩豬腩嗰啲🐖
但我哋諗住叫嗰個飯入面已經有豬所以就冇叫餐

✧ 薯仔忌廉咖喱烏冬($78)
睇大家啲相都影得好靚📸
貓爪中間有個肉字🐾
但本豬呢個…(´°̥̥̥̥̥̥̥̥ω°̥̥̥̥̥̥̥̥`)
都明白餐廳忙可能未必份份都整得咁靚嘅
所以overall都叫辣㗎大家俾啲心理準備
至於烏冬就係偏幼同濕🍜
咬落去會黐黐地牙
薯仔忌廉咖喱烏冬
✧ 厚切吉烈豬扒玉子丼($78)
豬扒好有心思肥瘦都有俾到
唯一係好快食哂面頭啲豬扒同蛋之後
啲珍珠米會食到好寡🍚
呢個時候本豬善用咗烏冬啲咖喱忌廉汁keke
厚切吉烈豬扒玉子丼
埋單竟然唔使加一兩個人$156走得~
2023-10-20
20 分鐘 (堂食)