今天來到屯門, 食KFC, 今期有個鹹蛋黃金脆雞! 無論是作為正餐還是小吃,這個都很能滿足味蕾。這次來到屯門的KFC,一進入餐廳,這間KFC餐廳內部很乾淨整潔鹹蛋黃金脆雞近年來,鹹蛋黃金XXX在香港掀起了一股美食熱潮,魚片有鹹蛋黃金, 炸雞又有鹹蛋黃金, 今次我在屯門的肯德基(KFC)點了鹹蛋黃金脆雞套餐,套餐包括鹹蛋黃金脆雞、雞皇飯,葡撻和飲品。鹹蛋黃金脆雞的外觀金黃酥脆,光是看就讓人食指大動。咬下一口,外皮酥脆,鹹蛋黃金脆雞不僅在外觀上吸引人,更在口感上給人帶來了極大的驚喜,內裡的雞肉鮮嫩多汁,口感豐富。這道菜的秘訣在於其特製的鹹蛋醃料和精湛的炸製技術,使得雞肉既保留了鮮嫩的口感,又不會過於油膩。老實說食物的質量還是服務的水準,在快餐當中令人感到滿意。黃金脆雞的味道真係好屈机,無論是外皮的酥脆還是內裡的鮮嫩,都讓人回味無窮。鹹蛋黃金脆雞的味道非常濃郁,鹹蛋黃的鮮味與雞肉的甜味完美結合,形成了一種獨特的口感。每一口都能感受到鹹蛋黃的香氣在口腔中爆發,喚醒味蕾。如果你也喜歡炸雞,不妨來到黃金脆雞餐廳,親自品嚐這道美味佳餚。我相信,你一定會和我一樣,愛上這裡的黃金脆雞。這次的用餐體驗,不
鹹蛋黃金脆雞
近年來,鹹蛋黃金XXX在香港掀起了一股美食熱潮,魚片有鹹蛋黃金, 炸雞又有鹹蛋黃金, 今次我在屯門的肯德基(KFC)點了鹹蛋黃金脆雞套餐,套餐包括鹹蛋黃金脆雞、雞皇飯,葡撻和飲品。鹹蛋黃金脆雞的外觀金黃酥脆,光是看就讓人食指大動。咬下一口,外皮酥脆,鹹蛋黃金脆雞不僅在外觀上吸引人,更在口感上給人帶來了極大的驚喜,內裡的雞肉鮮嫩多汁,口感豐富。這道菜的秘訣在於其特製的鹹蛋醃料和精湛的炸製技術,使得雞肉既保留了鮮嫩的口感,又不會過於油膩。老實說食物的質量還是服務的水準,在快餐當中令人感到滿意。黃金脆雞的味道真係好屈机,無論是外皮的酥脆還是內裡的鮮嫩,都讓人回味無窮。鹹蛋黃金脆雞的味道非常濃郁,鹹蛋黃的鮮味與雞肉的甜味完美結合,形成了一種獨特的口感。每一口都能感受到鹹蛋黃的香氣在口腔中爆發,喚醒味蕾。如果你也喜歡炸雞,不妨來到黃金脆雞餐廳,親自品嚐這道美味佳餚。我相信,你一定會和我一樣,愛上這裡的黃金脆雞。這次的用餐體驗,不僅滿足了我的味蕾,也讓我對這KFC有點改觀.
2024-05-02
2024-07-15 41 瀏覽
天氣悶熱,又唔想屈係屋企,所以去咗屯門市中心行街街,順便食個tea,行咗一陣都決定唔到食咩,突然諗起yuu仲有七萬幾積分未用,咁啱附近又有間家鄉雞,呢間分店係華都商場,而商場下層有幾間手機配件舖,啱哂我正想買個充電寶旅行用。廢話講完😁。我用積分兌換咗:✔️四隻巴辣香雞翼(共600積分+16蚊)~香脆且辣度適中,美中不足是要加錢換。✔️大磨菇飯(1100分)~飯係好味,但好奇怪,飯既份量唔到紙碗既一半😁。✔️葡撻(600分)~夠熱且外皮夠鬆脆。✔️中百事(600分)~🥤正常一杯百事可樂。

我用積分兌換咗:
✔️葡撻(600分)~夠熱且外皮夠鬆脆。
✔️中百事(600分)~🥤正常一杯百事可樂。

2023-05-31 338 瀏覽
麻辣脆香雞套餐- 個餐有3件雞,2件雞是麻辣脆雞,另一件我點了家香雞。麻辣味夠香,不會太辣和太鹹,可惜都只是外皮有麻辣味,好多時雞和炸皮好易分離,會因為塊皮脫落了而要將整塊皮先吃了,再咬雞肉時變了沒有麻辣味的加持,所以雞肉味道變得好淡。- 不過個餐有3件雞,仲要有少少肉汁,加埋有1件葡撻、1個薯蓉、1杯汽水,都係$57,已經有交代。- 薯蓉係我落完單之後再跟職員話轉,職員都很易話為幫我處理👍🏽。薯蓉一慣作風多汁👍🏽。- 葡撻保持水準。
麻辣脆香雞套餐

- 葡撻保持水準。
2023-01-31 219 瀏覽
小時候童年回憶在KFCKFC一直係我既童年回憶,記得以前細個放假嘅時候媽咪都會帶我哋去食早餐,久而久之,食KFC再諗起我嘅童年👧🏻難得放假,又好耐冇食KFC,今次就試吓叫佢嘅套餐🤗用KFC手機app,叫C2套餐,可以減$3,有優惠當然要試吓啦!C2醬燒雞扒通粉套餐$36 套餐包括蜜糖鬆餅、滑蛋、香腸、香煎雞扒、一個迷你蕃茄通粉。呢度嘅蜜糖鬆餅我好鍾意食,外脆內軟,甜甜蜜糖脆脆外皮,內裏有好鬆化👍🏻呢度嘅滑蛋比較厚,雖然唔係好嫩滑,但牛油味幾香🤗佢嘅腸仔有啲似司華力腸,唔算太鹹,幾好咬口,大大條唔錯😋雞扒醬汁都係甜甜的,外皮焦香微脆,肉質比較嫩滑😋佢啲雞果然唔錯🔥蕃茄湯通粉冇蕃茄,當茄味唔算香濃,但扭扭粉幾彈牙,不過不失。✨蜜糖綠茶細個會有橙汁,同埋蘋果汁飲,但係而家原來已經冇得叫😢只好叫蜜糖綠茶啦….不過佢嘅蜜糖綠茶都唔錯,茶包唔算好濃味,淡淡綠茶味,底部有蜜糖,撈勻去飲甜甜的,配上綠茶都幾清新,滋潤嘅感覺🤗童年嘅味道,喺回憶入邊係更好的,不過食一餐KFC可以重拾童年,又真係幾開心,有機會要再同屋企人嚟食🤗💕🏠 肯德基 KFC新界屯門屯利街1號華都大道3樓7D1號舖
小時候童年回憶在KFC

C2醬燒雞扒通粉套餐$36

✨蜜糖綠茶

🏠 肯德基 KFC
新界屯門屯利街1號華都大道3樓7D1號舖

2022-11-29
$36 (早餐)
2022-07-13 191 瀏覽
食左甘多年kfc 睇住啲雞越嚟越細都係甘想食😂不過佢嘅蘑菇飯同雞皇飯真係出色甘多年都冇變。唔知係習慣左定咩,覺得佢啲雞皇飯好食過大家樂又有薯仔紅蘿蔔。同埋佢哋嘅蜂蜜綠茶,可能都少人嗌但唔係假蜂蜜味綠茶都幾濃可以沖多幾次。
2022-01-11 200 瀏覽
同老公行行吓街口痕,就入咗去KFC食嘢。哩間分店好寬敞但座位唔多、枱同枱之間隔得好開,所以坐得都舒服。咁啱人流少,加上疫情嚴重,一入去就有位。兩個人叫咗一個餐,$39三件雞加杯汽水,認真抵食!我哋叫咗辣雞,哩間舖啲雞一直質素都唔錯,我最鍾意係佢哋嘅巴辣香雞翼,但今日無叫。哩個餐有一件雞胸、雞髀同雞上髀,$39真係唔敢有怨言,味道一如既往,無令人失望,雞皮脆卜卜,雞肉亦好嫩。咁啱今日做網上問卷有葡撻送,我就梗係唔執輸,立即做,立即送,KFC嘅葡撻一直都係信心嘅保證,雖然今日味道麻麻,好似有少少undercooked咗,但唔使錢就無所謂啦。

,雞肉亦好嫩。

辣雞
2022-01-09
辣雞
2020-07-03 381 瀏覽
KFC都寫?無錯 我都好驚訝 但又覺得值得分享下😂 今次想介紹既唔係食物 係個環境配套 今次適逢HKBN apps有得送免費葡撻 附近又可行下就試試呢間分店啦 疫情之下 門口探熱是常識吧 負責探熱既姨姨很親切 先是加了分 點餐可用自助機或櫃位 這些都大路 咦 原來仲有洗手位 有齊皀液 又有獨立紙杯自助取水 隔離仲有手套同獨立包裝飲筒 又唔錯喎 座位亦比想像多 不斷往右轉個靚彎 柳暗花明又一村 座位亦加上了穩陣的透明隔板 整體感覺不錯主食就無咩好講啦 湯圓妹食我個包包皮 偷食下薯格 薯蓉都夠了 或者叫個雞皇飯都得 不過我地果日無👻食完再去對面執笠倉行下 又有夾公仔舖 入面既巴士同新幹線列車都好吸引呀😍

2020-06-30
用餐優惠
優惠券
2020-05-20 156 瀏覽
見社交平台話做二人餐優惠即刻過嚟我返個優惠先45蚊兩隻蜜糖雞翼全翼,仲有兩件雞仲有兩個蘑菇飯其實真係夠飽,當晚餐一流!!抗日期間呢個餐真係算幫到手啦雞當然係唔錯嘅蘑菇飯就一般啦所以加咗兩蚊轉白汁海皇飯
見社交平台話做二人餐優惠即刻過嚟我返個優惠先

2020-02-11 169 瀏覽
呢排多數都係外賣為主. Kfc這個一至五優惠套餐真係非常之抵食。 26蚊一個鴛鴦飯份量超級多 正常都食唔曬。兩件烤雞 一肶一上 髀、 雖然邪惡咗啲!間唔使食下真係幾好味😊

2019-07-13 225 瀏覽
買左超早場睇戲,間kfc就係戲院附近,見無人排隊,就諗住拿拿臨食個快既breakfast。早餐種類都好多可以揀, 有包、通心粉、熱香餅等等。。。我用自助機去買,佢default左飲品,無留心睇可能會叫錯。我叫左炸雞包加薯餅。個炸雞唔係好似平時炸雞咁脆卜卜,個包既size比想像中細、個薯餅唔知點解放左係我老公個盤度,haha~~~ 薯餅都一般般ja。我老公叫左通心粉餐,炒蛋係ok, 但通心粉俾佢彈,唔彈牙,好粉咁。下次都係食返炸雞🍗🤣,早餐好似一般般咁。🙃

我叫左炸雞包加薯餅。

下次都係食返炸雞🍗🤣,早餐好似一般般咁。🙃
2019-03-15 148 瀏覽
作為KFC粉絲,基本上每月都會食一次而且每次出新味都總想去試下。岩岩上個月食完, 話咁快又想再食特別經過KFC,聞到D雞翼好香,都會引唔住買左個雞翼餐。雞翼燒到皮脆肉嫩,肉質爽滑,香氣四溢,份量再多D更好葡韃酥皮好脆,蛋香唔錯,中間有D焦糖,非常味美,配埋杯可樂一流簡簡單單唔洗10mintues 就可以食哂成個餐。因係可以講句let it easy !easy done! yummy yummy!!easy done! yummy yummy!!easy done! yummy yummy!下次我再食佢新野啦。
作為KFC粉絲,基本上每月都會食一次
而且每次出新味都總想去試下。
岩岩上個月食完, 話咁快又想再食

特別經過KFC,聞到D雞翼好香,都會引唔住買左個雞翼餐。

雞翼燒到皮脆肉嫩,肉質爽滑,香氣四溢,份量再多D更好

簡簡單單唔洗10mintues 就可以食哂成個餐。

下次我再食佢新野啦。
快捷。包餐 醬燒雞扒包 早餐 Breakfast Grab N Go Flava Roast Chicken & Cheese Burger Combo($26)趕時間返工,但錯過了一班巴士,要等十幾分鐘,不如食個早餐!一如所料實物賣相不討好,當然早餐快和味道是重點,幾秒內的出餐之快,真的有效率。麵包上有芝麻,比某間以黃色為主題色,cafe作名開首的連鎖快餐店厚的燒雞扒,仲有一片紐西蘭Anchor芝士。整體味道很不錯,雞扒夠厚,身肉質普通,都有肉汁,醬汁又夠濃,口感嫩滑;芝士高質,味濃又有香味;加上一杯熱咖啡,食完早餐剛好巴士就到。

趕時間返工,但錯過了一班巴士,要等十幾分鐘,不如食個早餐!

2019-02-06 85 瀏覽
最近KFC 新推出了咸蛋黃系列,早前以提早試過黃金流沙雪糕,都覺得唔錯,係一個可發展既食物!黃金流沙雪糕係雪糕未推出之前,我唔知咸蛋黃同雪糕都可以好夾,試過之後,發覺又幾好味!咸蛋黃味道唔假,有咸蛋的流沙口感,感覺好似粒粒沙流係口中散開,令口腔有濃濃的咸蛋黃味道!看落醬汁唔多,但以一杯新地雪糕黎計算,份量就剛剛好!可惜,食到最後會見到有咸蛋黃油既存在,始終多食無益!整體黎講,$16一杯雪糕係偏貴!但嘗試雨都未嘗不可
黃金流沙雪糕
可惜,食到最後會見到有咸蛋黃油既存在,始終多食無益!

整體黎講,$16一杯雪糕係偏貴!但嘗試雨都未嘗不可
2019-01-23 59 瀏覽
見有優惠券去左試新野。買完個餐先知冇嗰餐既野仲要係執嗰時先知,離開左店自行發現俾漏野,要用10分鐘既時間行返過去,返到去見職員係到打機, 貴 公司既培訓都有返甘上下。
2019-01-22 47 瀏覽
係屯市行行下街攰攰地,經過KFC就入左去買杯雪糕食。新出既朱古力曲奇新地係menu張相影到好靚好好味咁,就買黎試下。但冇想像中咁濃味,似係假假地既朱古力,曲奇粉碎亦都唔多。整體一般。