2022-04-07 492 瀏覽
KFC更新咗一個app一打開法國裏面有勁多正嘅coupon$10 1個大雞皇飯$10 1個大蘑菇飯$10兩個葡撻$20 4件雞翼連飲品即刻晏晝落去買咗最欣賞係KFC杯凍奶茶我覺得佢係連鎖快餐店裏面數一數二好飲嘅
KFC更新咗一個app

即刻晏晝落去買咗
最欣賞係KFC杯凍奶茶
我覺得佢係連鎖快餐店裏面數一數二好飲嘅
2022-02-20 147 瀏覽
重來未去過出餐咁慢嘅肯德基、實在嘔血、由買餐到拎餐、竟然半個鐘都拎唔到、人又唔咪好似麥當勞咁多、出左餐又唔係提示板show出嚟、實在離譜、去食嘅人真係要好好考慮下
今朝要去医院覆診,睇完医生都下午一點幾了,返回慈云山已经是下午茶時段了,諗起KFC下午茶的份量都好丰富,女生可以用下午茶代替一份正餐。住係附近咁耐,久不久会光顧KFC食早餐。今次食下午茶包括:蜜蜜雞翅膀一只,萄撻一件,普通磨菇饭一碗及一杯咖啡。 雞翅膀好香口,味道唔錯,葡撻夠熱,外皮脆口兼且中間旦餡好滑,食埋一个普通磨菇饭都已经飽晒。一般食客会飲汔水送烤雞,我偏偏喜歡飲KFC的咖啡,有一杯香濃的快餐廳咖啡。餐廳環境衛生尚好,服務態度一般。1
餐廳環境衛生尚好,服務態度一般。

2021-06-25 98 瀏覽
你想搵一個地方坐下,冷氣有足夠嘅地方,慈雲山中心4樓呢間KFC實在係首選。平時唔係好多人,食物質素當然統一出品,不過不失。三五知己去到月尾, 20幾蚊食個下午茶,食物質素又唔錯又夠飽,都幾好㗎。
2021-06-14 83 瀏覽
除咗薯格,其他選項仲有兩款細飯、薯蓉同埋粟米杯,如果唔夠飽嘅朋友可以嗌個細飯再加多HKD3 轉做大飯。薯格夠味,唔使另外再落茄汁,睇落都幾大塊,但數量唔多,最後喇,有時炸嘢炸好晒,到出餐都可能淋咗啲。KFC嘅M1餐賣HKD39.5,除咗有雞髀同雞胸各一件同汽水一杯,仲無論雞髀同雞胸都比較乾身,油份唔算好多,墊底嘅牛油紙並無透晒底。有人同小編講過,食雞最緊要雞皮,不過KFC嘅雞皮就唔夠吸引啦,淋晒!真係少少脆都俾唔到呀
2020-10-16 209 瀏覽
放工突然想食炸野,諗起kfc有個朱古力鬆餅,就去試下,同平時鬆餅差唔多,有少少朱古力味,如果外皮脆多少少就好,叫餐+8蚊就可以試,不過我就只會試一次,都係鐘意以前早餐個熱香餅,我覺得好食過×記,可惜前排食兩次都無。
放工突然想食炸野,諗起kfc有個朱古力鬆餅,就去試下,
朱古力鬆餅

m2餐

m2餐
2020-05-16 232 瀏覽
領展旗下商場不斷更新裝修及改善環境,從而提升租金,令一眾商戶叫苦連天,但對於顧客來說也未必一定是壞事,就剛才我經過慈云山中心四樓#KFC,回想起來新店都已重開一段時間了,但對比起舊店來,新穎嘅裝修同設計,真能帶給食客一種活力同新鮮感!雖然,心想只是買外賣回家的,但可能時間尚早,而客人光顧亦不算多,所以就不期然坐下來慢慢品嚐我的炸雞歺😚$39 超值狂賞歺有三款我選了三件雞歺(香辣脆雞三件)及中汽水(一杯)香脆帶少少辣的雞件令我食得好滿足😜😜

$39 超值狂賞歺有三款

我選了三件雞歺(香辣脆雞三件)及
中汽水(一杯)
香脆帶少少辣的雞件令我食得好滿足😜😜

2020-04-13 141 瀏覽
食客入店前需要體溫檢查,店內有封枱作1.5米距離,地下需有膠紙標明食客最好保持距離,做得不錯。但店內竟然有一名約50歲的女員工沒有戴上口罩,非常擔心員工的飛沫會污染食物。亦見到收銀員工收完錢後處理食物,非常唔衛生。食環署有守則標明「處理食物的員工不得同時處理現金和食物」,未能遵守這項規定即屬違反持牌條件。之前食已試過俾漏食物,現在發現員工衛生常識未如理想,就算再有再抵優惠亦難以考慮再光顧......

2020-01-12 155 瀏覽
買個餐另外加多六個葡撻。夠膽死比一個我 有冇搞錯啊 唔該執單睇可唔可以睇清楚先執 ,執得快係無用架 做野亂咁黎唔好恰人地唔敢出聲,唔好下下迫人落黎鋪頭先得架 唔該檢討下啦 。
買個餐另外加多六個葡撻。夠膽死比一個我 有冇搞錯啊

唔該執單睇可唔可以睇清楚先執 ,執得快係無用架 做野亂咁黎
2019-12-13
2020-01-07 84 瀏覽
本身買左個雞髀餐 雞髀又冇 百事又冇轉左兩隻雞比我 又細隻計返仲貴過3件雞嗰個餐!轉左杯朱古力個職員真係淨加粉加水 攪都冇攪過啲粉一舊舊喺晒底到錢就識加 服務同野食就越嚟越差
本身買左個雞髀餐 雞髀又冇 百事又冇
轉左兩隻雞比我 又細隻
計返仲貴過3件雞嗰個餐!
轉左杯朱古力
個職員真係淨加粉加水 攪都冇攪過
啲粉一舊舊喺晒底到
錢就識加 服務同野食就越嚟越差
2019-12-23 65 瀏覽
#小秘書 一早就出咗去扮靚😅 留抵 #爸爸、#媽媽 喺屋企 #清潔、同 #準備冬至晚餐。知佢哋晏晝實唔食得多,路過 #KFC 買個 #下午茶餐,跟杯 #熱奶茶 孝敬下佢哋。#KFC 喺慈雲山中心開咗應該唔夠一年,不過途中商場不斷裝修,好難得先見到KFC重見天日。嚟得 #KFC 預咗啲員工手腳慢,今日快手咗啲喎。我叫嘅外賣下午茶餐有 #雞下腿、薯蓉、#葡撻, 加埋 #熱奶茶 都係$23,另加$4仲可以要多件 #葡撻 添。返到屋企件 #炸雞 仲係熱辣辣㗎,#葡撻 充滿 #牛油味道,係我喺香港食得最好味嘅一家👍🏻👍🏻 抵讚!

2019-12-22
2019-10-06 103 瀏覽
今天不用上班,先吃個早餐輕鬆一下,突然好想食鬆餅便去了商場的kfc ,現在有自助購買機真的方便好多,不用排隊可隨意選好想吃的東西。 不想吃的太飽所以選了雞扒鬆餅腸仔餐,餐廳闊落人不算很多,很容易找到位子。叫餐也很快,感覺很好。雞扒切下去是熱騰騰的,很香很脆,鬆餅也是熱的、加上外脆內軟,有甜的蜜糖在表面,感覺幸福滿足🤤。不過冷氣有點大,腸仔食到時已涼了一點,但終於吃了期待的鬆餅,過去中間有幾年好難食本來放棄了,但今日食到水準回復到當初,好高興,一定會再食🥰。

2019-05-12 139 瀏覽
其實環境都唔錯,見好多人排隊就是用自助售賣機,都好方便好容易攞到單,最後我係叫咗一個家鄉雞餐同四隻葡撻,點知一個家鄉雞餐比漏咗蘑菇飯😔啲葡撻四隻葡撻入面三隻都好白淨🤦🏻‍♀️,想打電話翻間鋪反映下,電話係唔通嘅,真心失望
外賣自取
最近留意到KFC新推出期間限定的越南牛油雞,剛好這天同行的友人心思思想吃下午茶,決定試試。慈雲山中心的KFC搬走後,店內空間更大,裝潢也更具高級感和型格感覺。在排隊輪候的位置會有一連串餐牌,但擺放位置不算太方便觀看。下午茶時間,要等一會才會有空位呢。下午茶S1$23+2件越南牛油雞翼$9。說真的,今時今日在香港吃到$2X的下午茶,可以說是超抵食抗通脹了!因為不算肚餓,所以和友人沒有點太多。友人說燒雞燒得不錯,夠惹味。葡撻外皮香酥,甜甜的帶有蛋香~今天的主角越南牛油雞翼,味道有點像品客薯片青綠色包裝那種酸忌廉味。剛入口會覺得帶酸,然後慢慢會滲出巴辣香雞翼的辣味,覺得整個組合挺合拍,味道層次豐富。跟餐還有蘑菇飯,覺得下午茶實在太划算了

在排隊輪候的位置會有一連串餐牌,但擺放位置不算太方便觀看。
下午茶時間,要等一會才會有空位呢。
下午茶S1+2件越南牛油雞翼
燒雞翼、葡撻、越南牛油雞翼
友人說燒雞燒得不錯,夠惹味。葡撻外皮香酥,甜甜的帶有蛋香~

越南牛油雞翼
蘑菇飯
跟餐還有蘑菇飯,覺得下午茶實在太划算了
2019-05-04
下午茶S1+2件越南牛油雞翼
燒雞翼、葡撻、越南牛油雞翼
越南牛油雞翼
  • 越南牛油雞
  • 葡撻
2018-08-12 221 瀏覽
第一次叫kfc送外賣,落單時間係6:02,預計到達時間係8:02,其實食快餐要等2個鐘已好唔合理,但唔想出街咁唯有等下,而家時間係8:20,仲未到,香港做生意係難,請人成本係高我明嘅,但計唔掂數就唔好做囉野食未到我已預計到會凍晒,俾百幾蚊,不如我自已煮公仔麵食好過
2018-08-12
150 分鐘 (外賣送餐)