2012-08-11
離開長洲前想吃個午飯,我連同友人兩男兩女一同四人便來到這店因為太熱關係,想看看店內有冇坐位才進去侍應帶我地去左對面樓其中一層到坐(我想應該是多人才會開放的)但當時只有我們四人我和友人不餓,只等男人們點野食男友想食咖哩牛腩飯,但中午已經沒有侍應說可轉豬軟骨飯,男友也沒所謂但來到的是牛肉,只不是咖哩,不知甚麼一會事友人的男友點了這個,名子不太記得只是麵包+洋蔥+火腿+芝士和兩塊魚柳,$40原全唔低食侍應走埋黎說每人最低消費$35,我們還欠三十幾,四人要$140以上餐廳係米應該一開始同我地講呢?冇辦法下唯有叫甜品想叫一個香蕉船+雪糕球,侍應竟然同我地講雪糕係廚房隨機揀我從未見過一間餐廳係咁不要雪糕男友叫左熱朱古力蛋糕,侍應又同我地講冇!!!!叫左三樣想食既都冇!!!由於連熱朱古力蛋糕都冇既憤怒下,我地連香蕉船都唔要直接賣單但張單寫要我地比$140(我地只食左$102)侍應話要最低消費者我地同佢講,而家唔係我地唔叫,而係你地間店叫乜冇乜,唔通迫我地食?之後有第二個人黎同我地了解情況(我想是負責人)佢話應該一開始有侍應同我地講有最低消費,但我地堅決話冇(這是事實)仲話個香蕉船其實已經整左一半咁逼
因為太熱關係,想看看店內有冇坐位才進去
但當時只有我們四人
我和友人不餓,只等男人們點野食
男友想食咖哩牛腩飯,但中午已經沒有
侍應說可轉豬軟骨飯,男友也沒所謂
但來到的是牛肉,只不是咖哩,不知甚麼一會事
友人的男友點了這個,名子不太記得 只是麵包+洋蔥+火腿+芝士和兩塊魚柳,$40原全唔低食
餐廳係米應該一開始同我地講呢?
冇辦法下唯有叫甜品
不要雪糕男友叫左熱朱古力蛋糕,侍應又同我地講冇!!!!
叫左三樣想食既都冇!!!
由於連熱朱古力蛋糕都冇既憤怒下,我地連香蕉船都唔要直接賣單
但張單寫要我地比$140(我地只食左$102)
侍應話要最低消費者
之後有第二個人黎同我地了解情況(我想是負責人)
仲話個香蕉船其實已經整左一半
咁逼於無奈下我地要番 最後賣單$131
以後黎長洲唔會再係到食飯!!!