2021-10-02 62 瀏覽
上星期生日,叫左到會係屋企慶祝😙我地叫左6-8人餐 $784 可以自己揀8款,份量多,價錢好抵,質素都幾好食😋送貨準時,打開個箱入面仲有保溫袋,keep住野食熱辣辣。蛋黃煙肉卡邦尼意大利麵bbq蜜糖芥末雞翼即燒菠蘿bbq豬仔骨豬仔骨烤得香口,肉質軟林,加左bbq好惹味。泰式香燒豬頸肉流心蘋果冬甩炸到外脆內軟,中間蘋果醬酸甜開胃。鮮蝦繽紛士多啤梨雜果杯雜果香甜,加上大大隻鮮蝦,好爽口。日式炸蟹餅黑松露野菌燴長通粉配西班牙火腿

上星期生日,叫左到會係屋企慶祝😙
送貨準時,打開個箱入面仲有保溫袋,keep住野食熱辣辣。

蛋黃煙肉卡邦尼意大利麵

bbq蜜糖芥末雞翼

即燒菠蘿bbq豬仔骨
豬仔骨烤得香口,肉質軟林,加左bbq好惹味。

泰式香燒豬頸肉

流心蘋果冬甩
炸到外脆內軟,中間蘋果醬酸甜開胃。

鮮蝦繽紛士多啤梨雜果杯
雜果香甜,加上大大隻鮮蝦,好爽口。

日式炸蟹餅

黑松露野菌燴長通粉配西班牙火腿
有時一大班人聚會仲要煮真係好辛苦,所以今次叫咗到會🎉。Menu有成61款選擇,叫咗個6-8人set可以任選8款食物🤩。份量真係夠食,仲要包餐具🍴包送貨📦。雖然味道都只係正常冇話令人驚艷,但呢個價錢又真係幾抵食🤑✌️🏻。. 📍套餐A 6-8人餐 ($784).A8黑松露野菌燴⻑通粉配⻄班牙火腿長通粉份量多不過煮得比較腍,忌廉汁量多食落唔會乾。落另外咗黑松露、野菌同⻄班牙火腿🐷,但始終配料較少唔夠豐富,有啲失分👉🏻👈🏻。.B2 流心芝士雞扒配他他醬 ( 12件) 🐥雞扒中間夾咗芝士🧀同火腿🐖再拎去炸。一塊切開6件,外皮略為硬咗啲,味道有啲失望☹️。.B9 韓式柚子炸雞配甜辣雞醬(16件) 🍗炸雞份量唔少👏🏻,雞肉嫰滑,另外配有柚子醬可點嚟食,唔錯!.C4森巴醬烤美國龍利魚卷配飛魚籽(約2磅裝) 呢個係signature dish👅,龍利魚卷肉質好嫩滑🐟,啖啖肉完全冇骨,加上飛魚籽增加口感,正‼️.C7即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨(12件)豬仔骨有3排🐷,表面搽咗酸酸甜甜嘅醬汁都幾開胃🤩。每條都細細條,肉量唔算多食落軟腍,如果可以Juicy d會更好。.E2千島醬煙三文魚迷你三文治(12件) 呢個

📍套餐A 6-8人餐 ($784)
A8黑松露野菌燴⻑通粉配⻄班牙火腿

B2 流心芝士雞扒配他他醬 ( 12件)

B9 韓式柚子炸雞配甜辣雞醬(16件)

C4森巴醬烤美國龍利魚卷配飛魚籽(約2磅裝)

C7即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨(12件)

E2千島醬煙三文魚迷你三文治(12件)
呢個比較失色😞,麵包質感較乾,中間嘅煙三文魚同千島醬都唔多,一般般👉🏻👈🏻。

G1朱古力布朗尼(16粒)
Party冇理由冇甜品,brownie 朱古力味濃郁,仲有朱古力粒🍫,唔會過甜,好食。

H4士意大利青醬焗澳洲大啡菇 (切24件)
大啡菇菇味香濃,加上青醬感覺好fresh🌱,素食人士都食得。

正常party food水準,性價比的確係幾高!
2021-09-02 173 瀏覽
到會美食向來是親朋戚友聚餐或舉行派對的最佳選擇,而這次選擇Freedom Food勝在食物款式包羅萬有,中、西、泰等多國菜式都一應俱全,從主食以至於甜品都可以自由配搭,絕對能夠迎合各人所好。可供六至八人享用的套餐A只需$784,可以任選八款食物,更已經包括即棄餐具;而送餐時間亦相當準時。黃咖喱薯仔牛肋條煮得入味。泰式香燒豬頸肉肉質爽嫩不會過分乾韌。鮮蝦繽紛士多啤梨雜果杯賣相相對上最精緻,以雜果沙律加上士多啤梨片及蝦仁。千島醬煙三文魚迷你三文治如多士先經烘脆會更好。泰式酸辣無骨鳳爪顏色與一般泰式鳳爪相去甚遠,但同樣香辣惹味。意大利青醬焗澳洲大啡菇保持多汁。蒲燒鰻魚玉子蛋意大利麵忌廉汁配料及醬汁份量較少,意粉未有充分掛上醬汁而變得乾身。泰式椰香馬沙文咖喱焗雞皇飯醬汁份量同樣可以更多,但炒飯底粒粒分明不會過分油膩,芝士及咖哩味道香濃,雞扒肉質亦算嫩滑。
黃咖喱薯仔牛肋條
黃咖喱薯仔牛肋條煮得入味。
泰式香燒豬頸肉
泰式香燒豬頸肉肉質爽嫩不會過分乾韌。
鮮蝦繽紛士多啤梨雜果杯
千島醬煙三文魚迷你三文治
千島醬煙三文魚迷你三文治如多士先經烘脆會更好。
泰式酸辣無骨鳳爪
意大利青醬焗澳洲大啡菇
意大利青醬焗澳洲大啡菇保持多汁。
泰式椰香馬沙文咖喱焗雞皇飯
2021-08-15 221 瀏覽
想享受豐盛生日大餐?係屋企也可以做到⋯⋯點了六至八人餐,速遞到家,套餐款式包羅萬有:派對小食、主食及甜品,套餐份量8人享用也綽綽有餘。6-8人餐任選8款 ($784)蒲燒鰻魚玉子蛋意大利麵忌廉汁意粉煙韌,鰻魚香滑蜜甜,入口軟糯,配上滑溜的玉子蛋絲,口感甜絲絲。日本一口和牛炒飯配飛魚籽米飯粒粒分明,表面鋪滿卜卜脆飛魚子,用上和牛、香草粒炒製,米飯爆香後乾身惹味,口感滿足。日式炸蟹餅(15件)蟹餅炸到金黃可口,十分彈牙、鮮味,品嚐到一絲絲的蟹肉,令人回味。森巴醬烤美國龍利魚卷配飛魚籽(約2磅裝)魚肉細嫰柔滑,油潤的魚油,配上森巴醬,帶有蒜頭、洋蔥、辣椒香味,加上飛魚籽點綴,細緻均衡。蜜糖芥末雞搥(12件)雞搥微微脆香,以香草作調味,沾上蜜糖芥末,十分惹味,滋味得舔舔咀邊的雞油。即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨(12件)美國豬仔骨肥美,入口軟腍,邊位帶焦脆,輕輕切開便骨肉分離,加上酸酸甜甜的BBQ醬,十分開胃。泰式原隻豬手配秘製汁(1隻)原隻豬手油光亮麗,切片更易享用,滑溜豬皮下有薄薄的肥膏,口感軟滑,充滿骨膠原,我的至愛。天然糖香芒布甸(16杯)震騰騰自香芒布甸,每口甜香,大啖啜入口,冰冰涼涼

6-8人餐任選8款 ($784)

日本一口和牛炒飯配飛魚籽

日式炸蟹餅(15件)

森巴醬烤美國龍利魚卷配飛魚籽(約2磅裝)

蜜糖芥末雞搥(12件)

即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨(12件)

泰式原隻豬手配秘製汁(1隻)

天然糖香芒布甸(16杯)
震騰騰自香芒布甸,每口甜香,大啖啜入口,冰冰涼涼,倒入淡奶,更加滋味。
慶祝紀念
生日
2021-07-19 128 瀏覽
最近屋企人生日訂左到會🤗,揀個6-8人餐有成8款食品都唔只不過係$784,唔使一百蚊一位真係超抵食🥳!仲要質素唔錯幾好味,Keep到熱辣辣🤫屋企人已經講明要再訂🤭今次揀左3款飯麵主食,另外就揀左啲熱盤咁,到會公司仲提供埋沙律前菜、甜品呢啲選擇😗真係勁豐富吖!🤩嗱,佢地啲到會全部好足料,拎上樓果時都覺得有啲重吖😝K最鍾意就係蒲燒鰻魚玉子蛋意大利麵忌廉汁!個忌廉汁夠CREAMY又好香照燒汁味道,意粉好彈牙,仲有煮到入哂味既蒲燒鰻魚同玉子蛋條,K食左2大碗!日本一口和牛炒飯配飛魚籽炒得乾爽,而且有大量飛魚籽,食落有啲卜卜既口感好正~泰式椰香馬沙文咖喱焗雞皇飯既咖喱辣得過癮,而且好香咖喱味道!德國洋腸拼盤配他他醬組合好吸引!有四款唔同種類既德國腸,啲德國腸好Juicy,仲跟配牛油薯蓉添~黃咖喱薯仔牛肋條煮得入味又夠腍、筋位彈牙爽口!咖哩汁味道香辣,就咁用黎送飯都好正~秘製滷水拼盤有齊大腸、豬耳、紅腸、滷蛋同鴨腎,份量超級多!而且滷得入味,同滷水店比都唔輸蝕~森巴醬烤美國龍利魚卷配飛魚籽圈成花型,造型精緻。加左啲飛魚籽、香草同沙律醬係龍利魚卷面,味道唔錯~ 即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨味道酸甜開

德國洋腸拼盤配他他醬組合好吸引!有四款唔同種類既德國腸,啲德國腸好Juicy,仲跟配牛油薯蓉添~黃咖喱薯仔牛肋條煮得入味又夠腍、筋位彈牙爽口!咖哩汁味道香辣,就咁用黎送飯都好正~秘製滷水拼盤有齊大腸、豬耳、紅腸、滷蛋同鴨腎,份量超級多!而且滷得入味,同滷水店比都唔輸蝕~森巴醬烤美國龍利魚卷配飛魚籽圈成花型,造型精緻。加左啲飛魚籽、香草同沙律醬係龍利魚卷面,味道唔錯~ 即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨味道酸甜開胃,而且入味。豬肋骨肉質軟腍,輕輕用刀就能夠切開肉骨,仲好惹味添!今次好滿意,下次打算試埋佢地啲沙律吖、素食吖甜品果啲!

🌟K選擇🌟
-A3 蒲燒鰻魚玉子蛋意大利麵忌廉汁
-A5 日本一口和牛炒飯配飛魚籽
-A9 泰式椰香馬沙文咖喱焗雞皇飯
-B1 德國洋腸拼盤配他他醬(約2磅裝)
-C1 黃咖喱薯仔牛肋條(約2磅裝)
-C2 秘製滷水拼盤(約2磅裝)
-C4 森巴醬烤美國龍利魚卷配飛魚籽(約2磅裝)
-C7 即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨(12件)
2021-07-17 98 瀏覽
不知有多久沒開派對?約了幾個朋友又苦無餐廳可待那麼多人,選了這家速遞到家店也沒令我失望$784 八人餐和牛炒飯飛魚籽這炒飯份量大,飛魚籽夠多,光這個飯已經夠四個人分了呢!黃咖哩牛肋條咖哩汁多,牛肋條夠煙韌!覺得炒飯太乾點這就對了蛋沙律牛角包蛋香十足,甜中帶咸的超正早餐,很不錯!森巴醬烤龍利魚卷咸香十足,入口軟稔濃味,沒想到魚也可以外送呢!蜜糖芥末雞鎚配蜜糖芥末醬,雞鎚甜甜的超開胃煙鴨胸沙律蜜桃 柚子 煙鴨胸都很多!份量十足啊!千島醬也夠開胃!很juicy!朱古力布朗尼 16件味道不錯,也有巧克力小方塊,不過比較細小,份量不足除了甜品,其餘份量均非常大,而家質素不失禮,送上時以巨型保温袋包著,這八人餐肯定沒有欺場!

$784 八人餐
和牛炒飯飛魚籽
這炒飯份量大,飛魚籽夠多,光這個飯已經夠四個人分了呢!

黃咖哩牛肋條
咖哩汁多,牛肋條夠煙韌!覺得炒飯太乾點這就對了

蛋沙律牛角包
蛋香十足,甜中帶咸的超正早餐,很不錯!
森巴醬烤龍利魚卷
咸香十足,入口軟稔濃味,沒想到魚也可以外送呢!

蜜糖芥末雞鎚
配蜜糖芥末醬,雞鎚甜甜的超開胃

煙鴨胸沙律

朱古力布朗尼 16件
味道不錯,也有巧克力小方塊,不過比較細小,份量不足

2021-07-02 125 瀏覽
早幾日訂左到會同屋企人開Party🎊🎎「自由薈」嘅種類選擇多😍而且準時上門送貨🚛今次我訂咗6-8人份量👥任揀8款食品,同埋會附上餐具🍽.蒲燒鰻魚玉子蛋意大利麵忌廉汁🍝每條意粉都掛滿忌廉汁,估唔到鰻魚🐟玉子會同意粉都幾夾🍳.北海道帆立貝野菌炒烏冬配木魚花🥢烏冬炒得好乾身,🔥加上帆立貝同木魚花,滿滿都係日式風味🇯🇵.一口芝士豆腐🧀一咬已有好多芝士爆出嚟😜質地彈牙😆.迷你海鮮釀蟹蓋🦀海鮮同蔬菜嘅組合都唔錯🐙🥕🥬.秘製滷水拼盤🤎豬耳、大腸🐖紅腸、滷蛋🥚鴨腎🦆.砵酒鮮番茄濃湯煮青口🍅青口用番茄濃湯煮好開胃🤤不過size就細隻啲🥺.即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨🍖酸酸甜甜,豬仔骨啖啖肉😋.比利時朱古力長條巴夫🍫質感似泡芙😬朱古力唔會太甜
一口芝士豆腐🧀一咬已有好多芝士爆出嚟😜質地彈牙😆
迷你海鮮釀蟹蓋🦀海鮮同蔬菜嘅組合都唔錯🐙🥕🥬
秘製滷水拼盤🤎豬耳、大腸🐖紅腸、滷蛋🥚鴨腎🦆
即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨🍖酸酸甜甜,豬仔骨啖啖肉😋
比利時朱古力長條巴夫🍫質感似泡芙😬朱古力唔會太甜
2021-06-27 292 瀏覽
疫症係香港依然存在, 什至出現變種令人擔心, 就算屋企人生日, 都決定留家慶祝。唔想自己四周撲食材又要煮, 人多就最好叫到會。早排公司開party試過間到會唔錯, 拎左資料, 今日終於 大派用場, 款式選擇多, 落完order準時送到。6-8人份量, 任揀8款, $784包裝妥當細心, 放哂入一大個paper box再封密, 安全衛生。一打開熱盤除了用個大保溫袋裝住, 仲有個熱包keep warm, 拎出黎, 野食都仲係熱ga!【他他醬蛋沙律鮮蕃茄迷你牛角包】牛角包極之軟熟, 非酥脆層次類, 軟熟得黎又有牛油香, 夾住蛋沙律同薄蕃茄, 配搭簡單又好味。【脆炸吉列炸蝦拼魷魚圈】沒有太多倒汗口, 還是微脆口感, 炸皮唔厚, 吉列炸蝦為開邊, 爽口度不及魷魚圈【德國洋腸拼盤配他他醬】3款不同鹹香度嘅德國腸, 同樣外皮脆身, 點上他他醬, 再配有冇調味過嘅薯蓉, 可平衡整體鹹度。  【迷你海鮮釀蟹蓋】入口好似甜甜地嘅薯蓉質地, 夾集配菜碎粒層次, 惹味! 【即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨】豬仔骨還算林, 不難將肉同骨分離, 有肉香, 但嫌個汁過酸, 很重口味。【蒲燒鰻魚玉子蛋意大利麵忌廉汁】忌廉

6-8人份量, 任揀8款, $784

【他他醬蛋沙律鮮蕃茄迷你牛角包】
他他醬蛋沙律鮮蕃茄迷你牛角包

【脆炸吉列炸蝦拼魷魚圈】
脆炸吉列炸蝦拼魷魚圈

【德國洋腸拼盤配他他醬】

德國洋腸拼盤配他他醬

【迷你海鮮釀蟹蓋】
入口好似甜甜地嘅薯蓉質地, 夾集配菜碎粒層次, 惹味!
迷你海鮮釀蟹蓋

【即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨】

即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨

【蒲燒鰻魚玉子蛋意大利麵忌廉汁】
忌廉汁令到意大利麵更滑, 不過個汁唔太杰, 落冇咁膩, 有蛋絲同埋片片林身嘅鰻魚食, 仲要冇骨, 食用方便。

【意式香草芝士肉醬意大利麵】
超推介! 芝士跟肉醬份量都唔少, 撈埋一齊食, 見到麵之間仲有細細芝士拉絲, 芝士漿口, 芝士味突出, 酸味味又有肉香, 超正!!

意式香草芝士肉醬意大利麵

【流心蘋果冬甩】
冬甩好林好濕, 中心有酸甜嘅流心蘋果蓉

流心蘋果冬甩
2021-06-25
2019-10-27 762 瀏覽
又OT...決定買外賣同同事一齊食🤭之前係街見過佢派傳單,選擇好多,價錢合理,又係公司附近,係時候試試啦~主食:香濃白松露野菌燴長通粉用鐵盒裝又有保溫袋,送到黎果然熱辣辣👍松露味勁香濃 ,份量又多!4個人食都仲有剩🤭小食1:韓式豚肉燒配生菜外皮好香脆,但皮偏硬,要出多幾分牙力先得😂生菜好新鮮,配埋韓式醬汁食,都唔錯!小食2:韓式芝士雞鎚雞肉嫩滑,芝士好多,帶少少辣,食落更惹味啊~甜品:一口蘋果批酥皮好香脆,裏面食到粒粒蘋果蓉啊~甜度適中,食多幾件都得啊😋
又OT...決定買外賣同同事一齊食🤭

主食:香濃白松露野菌燴長通粉

小食1:韓式豚肉燒配生菜

小食2:韓式芝士雞鎚
雞肉嫩滑,芝士好多,帶少少辣,食落更惹味啊~

甜品:一口蘋果批
由於朋友介紹我去呢一間觀塘到會,話呢一間啲嘢食份量夠多之餘, 十分美味,而且地點好方便喺牛頭角地鐵站附近!當今日食完呢一個到會後,最鍾意就係佢個煮食意識牛肉千層麵,千層麵每層都夾雜着牛肉碎,富層次感,而且牛肉碎份量夠多,啖啖牛味!然後頭盤我哋揀咗台式醉雞卷,可以食得出好重醉雞味,而且雞卷非常嫩滑,已經切好一小舊,十分方便小食拼盤我哋揀咗避風塘一口和牛粒,和牛粒好似一粒骰仔,而且好重牛味,裏面仲有好惹味嘅薯仔粒,另外仲有青椒紅椒等等,真係勁好食,個個都話正最後甜品係紅梅杏奶杯,呢個甜品非常特別,有一支針筒裝住紅莓汁,可以自己將紅莓汁吱落呢個杏奶凍入面,好有心機 個個食完之後,都覺得呢一間嘅食物質素有保證,派對好成功,多謝自由薈

• 和牛粒
  • 千層麵
2019-10-22 276 瀏覽
觀塘新開左呢一間派對都會,真係好方便,可以上去自取又得速遞又得,今日咁岩喺附近,所以上咗去自取,佢哋都會包裝一啲都唔馬虎,每個都會用銀色保溫袋包住食物,所以去到派對地點依然夠晒熱而今日我哋叫咗泡菜海鮮炒年糕做煮食,呢個炒年糕非常煙銀蛋牙,加上泡菜味非常濃郁,味道帶有小小辣,非常惹味另外頭盤我哋揀咗南瓜慢煮牛肉同埋半分鳳爪,南瓜慢煮牛肉係一串串全消黎,南瓜夾雜牛肉,南瓜好厚切,牛肉又爽口,慢煮都比較健康,食落去非常多層次,而且鳳爪酸辣濃,同埋有超多蘿蔔絲拌碟!仲有一個鹽燒鯖魚,鹽香味好夠,魚肉十分嫩滑,而且無骨,真係好岩小朋友食!最後仲有一個朱古力軟心,用一個透明心形盒裝住,朱古力十分香濃!

2019-10-14 222 瀏覽
今日去觀塘朋友屋企 hea ,就去咗呢度買外賣拎返屋企慢慢食。呢度有齊八個國家唔同嘅食物款式,食物選擇相當豐富。值得一讚嘅係呢度嘅外賣包裝嚴謹,每個飯盒都設有保溫袋,有埋紙碟同餐具,而外賣盒本身嘅保溫功能亦都非常優質👍🏻外賣拎到返屋企都仲係熱辣辣。煙三文魚千層外表吸睛,兼有金箔加持。餡料有煙三文魚、蟹籽、芝士同火腿等等,層次豐富。煙三文魚充滿咸香,好味道。土匪雞翼香口惹味,外皮仍然能夠保持稍脆,仲有濃郁既芝麻香。菠蘿鮮蝦炒飯係好靚嘅金黃色,飯粒粒粒分明,味道有啲似楊州炒飯。串燒啖啖肉。黃金批有薯仔同田螺,要趁熱食。最後食埋甜品,好飽。

呢度有齊八個國家唔同嘅食物款式,食物選擇相當豐富。

土匪雞翼香口惹味,外皮仍然能夠保持稍脆,仲有濃郁既芝麻香。

串燒啖啖肉。

黃金批有薯仔同田螺,要趁熱食。

最後食埋甜品,好飽。
2019-10-09 160 瀏覽
又係office OT😭😭今次同同事試一試工廠區既外賣food panda先!避風塘一口牛肉尼個配搭夠哂新穎!大大碟鋪滿炸蒜,超香超惹味啊!一口牛亦非常厚身勁有口感,啖啖肉味!而且都有好多配菜,薯仔、紅椒、黃椒都好香好甜!配白飯食會勁正!香濃白松露野菌燴長通粉用鐵盒裝住,熱辣辣!超香松露味😋美中不足係懷疑焗太耐,長通粉有d變軟~一口蘋果批四件外皮香脆,酥皮配搭蘋果蓉,不太甜👍係個完美既總結啊😋

避風塘一口牛肉

香濃白松露野菌燴長通粉

一口蘋果批四件
外皮香脆,酥皮配搭蘋果蓉,不太甜👍係個完美既總結啊😋

2019-10-04 115 瀏覽
今日兩口子無飯食,又唔想食外賣咁普通,突然諗起觀塘有到會,人少少都可以點選,可以安坐家中慢慢舒適地吃。先講地點好方便,全部餐具都是獨立包裝的,擺放食物的盒子質地厚料,就算外帶回家路途較遠也不擔心。揀了2磅三色冷麵配雞卷.是健康之選,配上大大條雞卷,不肥不膩👍🏻法式田螺.迷你羅馬茄多士.田螺有酥皮口感,香脆香橙法式鴨胸串.我最喜愛鴨胸,啖啖肉當然唔少得甜品紅梅杏奶杯:小朋友好喜歡,上面還有紅莓醬,為這個晚餐劃上完美句號👍🏻下次一大班Friend喺屋企開Party都可以再Encore
法式田螺.迷你羅馬茄多士.田螺有酥皮口感,香脆
香橙法式鴨胸串.我最喜愛鴨胸,啖啖肉
2019-10-03
2019-09-16 435 瀏覽
今日因為唔想煮飯,所以男朋友索性叫到會攞返屋企食,乾手淨腳😅舖頭真係好抵讚,雖然我地順路自己上門拎,但包裝一啲都唔馬虎,仲好用心。不單止將冷熱分開放,其中熱食嘅燴乳牛仲用銀色保温袋包住,就算我拎完45分鐘后先返到屋企,盤小食仲係熱辣辣㗎👍🏻👍🏻👍🏻舖頭除左到會,仲有火鍋...下次可以試下喎🤔🤔迷你羅馬茄多士:賣相好靚,party叫就啱晒,而且味道好清新黃金蛋批:雖然係外賣,但酥皮都好香脆,可能係因為舖頭將外賣盒的對角剪開了,唔會焗住👍🏻好細心❤️三色冷麵配雞卷:三色麵顏色好靚,有綠色、紅色同黑色。我估應該係舖頭自家製,顏色靚之餘,麵身口感都幾彈牙。看似平凡的冷麵,原來精髓係醬汁度😲一打開,黑松露味好香濃🤤一食先知原來醬汁除左黑松露仲有芥末,冷麵撈醬后好惹味,我忍唔住食完又添、食完又添😅雞卷好好味,有雞味,而且一啲都唔肥,好明顯舖頭嘅靚選材同廚師嘅用心處理,不單止無肥膏仲有好晶瑩剔透嘅jelly😍😍大蒜薯仔燴乳牛:味道好香濃,薯仔係迷你薯仔,薯味較香,大蒜味香而且仲有甜味😉乳牛肉好嫩滑,而且燴都好入味😍我地都食到lam lam脷😋😋😋朱古力慕士:細細的迷你杯,雖然對於鐘意食甜品嘅朋友黎講未

大蒜薯仔燴乳牛

朱古力慕士:細細的迷你杯,雖然對於鐘意食甜品嘅朋友黎講未必夠喉,但我覺得一餐一定要有一件甜品作為完結,咁先叫做完满😆😆