今年生日,就冇好似上年咁大費周章搞個電車派對,就邀請咗幾個一月之星嘅親友係會所開咗個20人嘅生日派對!今次party 就order左自由薈 @freedomfooom 嘅到會 最鐘意佢地嘅美食款式多,一次過嘆盡多國風味,有成日60款可以揀,滿足到唔同親友嘅喜好派對當日美食6:30準時到達會所,食物嘅包裝亦好妥當:有保溫袋、暖包同餐具🙌🏻就算大家打牌打多咗幾舖,打開食物嘅時候仲係暖㗎!每碟份量好足,大人細佬都食到好滋味!我叫咗個14-16人份嘅套餐C,可以揀16款菜式主食:
水蜜桃菠蘿鮮茄焗西班牙豬安扒飯鮮蝦帶子香濃龍蝦汁螺絲粉北海道帆立貝野菌炒烏冬鮑魚瑤柱帶子雞粒荷葉飯主食推介:鮑魚瑤柱帶子雞粒荷葉飯- 飯粒乾身,鮑魚瑤柱帶子舖滿係飯上面,飯吸收咗滿滿嘅精華加上荷葉嘅香氣,惹味
熱盤/小食:鮑汁燴素海參釀墨魚滑 紅酒黑蒜雜菜燴牛尾BBQ蜜糖雞翼泰式香煎豬頸肉 泰式炸蝦拼百花蟹鉗 泰式酸辣無骨鳳爪火箭菜龍蝦沙律包香煎雞柳京蔥墨西哥卷
小食推介:
鮑汁燴素海參釀墨魚滑 - 由蒟蒻製作而成嘅素海参釀入墨魚滑, 口感彈牙,鮮味十足!泰式炸蝦拼百花蟹鉗 - 甘蔗令蝦肉帶甘香氣味;蟹鉗鮮甜,香脆

我叫咗個14-16人份嘅套餐C,可以揀16款菜式

泰式酸辣無骨鳳爪
火箭菜龍蝦沙律包
香煎雞柳京蔥墨西哥卷

小食推介:
泰式炸蝦拼百花蟹鉗 - 甘蔗令蝦肉帶甘香氣味;蟹鉗鮮甜,香脆可口,係被秒清嘅一道菜
火箭菜龍蝦沙律包- 爆餡嘅包,材料豐富:火箭菜、生菜、蟹籽同龍蝦沙律(有龍蝦肉的,感動🥹)!

清新之選:
鮮蝦生果薯仔沙律
柚子蜜桃煙鴨胸沙律
野菌杞子素鮑片素翅娃娃菜
芝士牛肝菌焗西蘭花

清新推介:
柚子蜜桃煙鴨胸沙律- 煙鴨胸鹹味適中,新鮮沙律菜加入柚子肉同蜜桃,甜甜酸酸好開胃

食物質素好,人均$100左右就食到好滿足,加上佢係全港送貨,絕對係到會性價比之最! 下次搞party一定要搵返自由薈 @freedomfooom 到會!
2023-08-11 142 瀏覽
周不時會約屋企人或朋友開下party🥳🥳 叫到會就最方便啦😌HKTVmall 而家都有到會套餐叫啦😍有唔同人數嘅套餐俾我選擇 而且食物選擇好多 預約送上門超級方便🤩🤩仲好抵食架!今次我就叫咗6-8人套餐 送貨準時 尼到仲好整齊pack 好哂😍 有埋食物名喺蓋到 仲有保溫袋包住暖笠笠👍🏼 而且食物味道都真係唔錯😋牛油黑白胡椒汁焗澳洲牛脷伴香煎雞扒泰式蔗蝦拼百花蟹鉗配甜辣雞醬野菌杞子素鮑片素翅娃娃菜荔枝蟹肉撻配飛魚籽日式燒汁茄子拼蘆筍鮮蝦、細帶子香濃龍蝦汁螺絲粉泰式酸辣無骨鳳爪泰式原隻豬手配秘製汁
好抵食架!

牛油黑白胡椒汁焗澳洲牛脷伴香煎雞扒

泰式蔗蝦拼百花蟹鉗配甜辣雞醬

野菌杞子素鮑片素翅娃娃菜

荔枝蟹肉撻配飛魚籽

日式燒汁茄子拼蘆筍

鮮蝦、細帶子香濃龍蝦汁螺絲粉

泰式酸辣無骨鳳爪

泰式原隻豬手配秘製汁

有多人套餐選擇,食物種類勁豐富,由東南亞、日本菜、韓國菜、泰國菜、冷盤、甜品都有,任選8款食物之後揀埋日期時間送貨就可以,超級方便,做搞手冇壓力🤣🌟6-8人自選多國風味到會套餐|$904鮮蝦生果薯仔沙律( 1.5磅) 九款冷盤小食 (九宮盒)(1盒)鮑汁燴素海參釀墨魚滑(10條) 韓式柚子炸雞配甜辣雞醬(16件) 泰式蔗蝦拼百花蟹鉗配甜辣雞醬(各6件) 泰式原隻豬手配秘製汁(1隻) 即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨(12件) 法式繽紛雲呢拿朱古力泡芙(16粒) 💁🏻‍♀️送貨好準時,前一日會收到whatsapp確認訂單,送到時同樣會收到電話通知,包裝幾細心😊最怕倒瀉醬汁同埋油淋淋,但完全冇呢個問題出現,另外有冷袋裝放凍食物,熱食更有發熱包保溫,有提供埋餐具同夾👍🏻味道上唔差,炸物冇因為焗住同倒汗水搞到腍哂,微溫仲有少少脆度;素海參釀墨魚滑都幾特別🤤由蒟蒻製作而成素海参,口感爽口;美國豬仔骨好入味,提供埋手套勁貼心❤️九款冷盤小食有味付螺肉、日式八爪魚、中華沙律、泡菜等,我覺得醬汁偏杰同黏稠,如果少一點會更好🙈

🌟6-8人自選多國風味到會套餐|$904
鮮蝦生果薯仔沙律( 1.5磅)
九款冷盤小食 (九宮盒)(1盒)
鮑汁燴素海參釀墨魚滑(10條)
韓式柚子炸雞配甜辣雞醬(16件)
泰式蔗蝦拼百花蟹鉗配甜辣雞醬(各6件)
泰式原隻豬手配秘製汁(1隻)
即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨(12件)
法式繽紛雲呢拿朱古力泡芙(16粒)

2023-07-26
外賣送餐
🥳 自由薈八國風味高質到會派對美食🎂 好閨蜜生日,想足不出戶享受高質美食,特意選擇了 @freedomfooom自由薈外賣到會美食,由星級主廚炮製多款特色美食,包括派對冷盤、熱盤、主食、小食、餐湯、特飲和甜品各款美食,是口碑極好的一間外賣到會店。🥗 自由配搭的6-8人份套餐只需 $864,可隨意挑選餐牌上8款食物,更可用優惠價追加高質美食,到會提供送貨上門服務,食物準時到達,提供獨立包裝餐具給食物夾。熱盤美食更有暖包保溫,保證食物熱辣辣。🦞 J5 海底奇兵(龍蝦海鮮拼盤)慶祝生日當然要點有派頭的海鮮。海鮮拼盤有龍蝦、螺、帶子、青口,蝦和煙三文魚。海鮮都新鮮肥美,底部會帶大量新鮮沙律菜,配上附送的醬汁同吃,讓人印象難忘,打卡必點。🥓 J3 煙三文魚、薄切紐西蘭燒牛肉、西班牙火腿(紅酒醋)由於大部分朋友都喜歡吃煙三文魚,所以特意點了這道冷切拼盤,不得不大讚店家用料十足,真材實料,煙三文魚砌成花狀,四朵三文魚花砌得結實足料。薄切紐西蘭燒牛肉和西班牙火腿上配有酸青瓜,底部同樣有大量沙律菜墊底,配搭均勻,配上紅酒醋味道酸酸甜甜,開胃美味。🥗 H2 柚子蜜桃煙鴨胸沙律柚子蜜桃煙鴨胸沙律葷素搭配得
🥳 自由薈八國風味高質到會派對美食

🦞 J5 海底奇兵(龍蝦海鮮拼盤)

🥓 J3 煙三文魚、薄切紐西蘭燒牛肉、西班牙火腿(紅酒醋)

🥗 H2 柚子蜜桃煙鴨胸沙律
柚子蜜桃煙鴨胸沙律葷素搭配得宜,鹹味適中,新鮮沙律菜中加入水果柚子肉和蜜桃,增添甜蜜好滋味, 絕對是健康之選。

🐔 C6 生炸蜜糖芥末雞搥
雞搥炸得金黃香脆,內裏仍保持大量肉汁,加上香甜的蜜糖芥末醬,味道超讚,推薦🌟

🍚 A5 一口牛炒飯配飛魚籽
顏色奪目誘人的一口牛炒飯,面層鋪上飛魚籽,增加爆脆口感,暖呼呼的炒飯調味到位,老少咸宜,美味可口。

🍖 B3 德國洋腸拼盤配他他醬
德國洋腸拼盤有6款不同特色的香腸,款款惹味出色,配以香滑的香草忌廉薯蓉,是最佳的分享美食。

🦐🦀 D6 泰式蔗蝦拼百花蟹鉗配甜辣雞醬
這款是喜歡炸物又喜歡海鮮的朋友必點,甘蔗散發獨特香氣,令蝦肉帶甘香氣味。蟹鉗香脆可口,每口也是蟹肉的鮮甜味,蘸上甜辣雞醬伴吃,惹味可口,令人回味。

🍠 B4 甘甜番薯條、栗子紫薯餅配黑松露沙律醬
而喜歡甜甜炸物的朋友一定會喜歡這款甘甜番薯條和栗子紫薯餅的配搭了,炸物保持微溫微脆,蘸上黑松露同吃,甜甜蜜蜜,滋味滿滿。

🔸小總結:
極上到會套餐提供6至30人以上套餐,適合各類型慶祝派對聚餐,趕快把這份喜悅的美味帶回家中吧!

👅 味道:4.9/5
🕴🏻服務:5/5
👀回頭率:4.9/5

🐮#cowing好物推介 #cowingigshop
#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852foodie #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #hkfoodlover #foodig #hkigfood #igfood #相機食先 #吃貨 #食好西 #到會美食 #到會 #到會服務 #自由薈

2023-02-25
周末連假最岩就係開Party🥳慶祝朋友新屋入伙到會食物一定唔少得😋今次ORDER嘅係Freedom Food到會!全港送貨🚚方便快捷🏃🏻‍♂️食物種類多籮籮😉滿足晒所有素食同掃食嘅朋友🤣 到會食物6點半準時到達😆餐具乾淨獨立包裝而且附有一個沙律夾🥗即刻開箱仲係熱辣辣㗎!因為每個分隔紙皮都貼有暖包保持食物熱度👍🏻套餐A - 選8款到會食物 (6-8人份量) $864A6 北海道帆立貝野菌炒烏冬配木魚花- 打開蓋有好多木魚花鋪起面🌸木魚花偏厚身同大片😋帆立貝食到底都仲有!超!級!多👍🏻燒汁烏冬味道咸味適中!岩晒我哋又想食又想健康嘅吃貨😆!B1 鮑汁燴素海参釀墨魚滑 (12件)- 1至12條素海参已經由下⬇️至上⬆️由左⬅️至右➡️順序排列好😋由蒟蒻製作而成嘅素海参外貌打卡100分📸釀入墨魚滑增加口感同鮮味!整體感覺有意外驚喜👍🏻C8 即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨 (12件)- 大家都驚嘆哩2大塊大大舊豬仔骨😋估唔到味道酸酸甜甜😋後勁有啲啲辣辣地又幾好味喎!😋每人揸住一條吮骨頭又幾過癮👍🏻肉質嫰滑加上令人上癮嘅醬汁🤤真係冇得輸!D2 泰式原隻豬手配秘製汁 (1隻)- 原隻豬手份量真係好多好大隻🐷係女士

套餐A - 選8款到會食物 (6-8人份量) $864

A6 北海道帆立貝野菌炒烏冬配木魚花

B1 鮑汁燴素海参釀墨魚滑 (12件)

C8 即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨 (12件)

D2 泰式原隻豬手配秘製汁 (1隻)
- 原隻豬手份量真係好多好大隻🐷係女士恩物因為豬皮有豐富嘅骨膠原😋而且豬皮爽口彈牙!泰式嘅豬手都係第一次食👍🏻估唔到味道都唔錯😉

D5 青咖哩紐西蘭牛肉(約2磅)
- 青咖哩有好香濃嘅香茅味🤤鐘意青咖哩嘅朋友仲用嚟醮麵包食😋牛肉係一粒粒正方形嘅骰仔牛🐮食落有嚼口而且一粒粒容易夾嚟食🤤配菜有洋蔥同菇菌類🍄味道都幾夾青咖哩👍🏻

E4 意大利青醬焗澳洲大啡菇
- 大啡菇有4大個🍄一開四🍀上面鋪滿芝士粉🤤芝士味十足!個芝士醬不得了🧀醮大啡菇簡直一流👍🏻芝士控嘅我食到lam lam脷😋大啡菇厚身Juicy都幾大個!唔錯👍🏻

H2 柚子蜜桃煙鴨胸沙律
- 柚子好多🤤煙鴨胸好好味!沙律菜好新鮮👍🏻蜜桃係罐頭蜜桃😂鴨胸皮煙燻得好香😋鴨胸肉嫰🦆沙律好健康🥗岩晒又要體重管理又想食得滋味嘅朋友仔😆

L3 火箭菜龍蝦沙律包 (10件)
- 龍蝦沙律包入面嘅餡料好豐富!有火箭菜、生菜、蟹籽同龍蝦沙律!蟹籽係白色好爽口嘅蟹籽😋食落卜卜聲好得意😂火箭菜同生菜都好新鮮☘️龍蝦沙律入面真係有龍蝦😋餡料飽滿 用料豐富👍🏻

Freedom Food嘅食物整體嚟講我哋都好滿足意👍🏻加上全港送貨🚚香港九龍新界都會送達!包裝設計上保溫用心💕加上服務準時到達👍🏻下次朋友聚會order到會😋都會enocre 試埋其他咁多款食物😝

2022-09-17 204 瀏覽
話說中秋節要食飯~~我屋企一反傳統 唔想煩唔想煮咁多人飯😎所以我哋就決定叫到會 一齊食個飯🥳而我今次揀咗呢間到會,想去成日上網見到人哋推介話好好食嘅一間網店!!最正嘅係佢可以自選好多唔同款式嘅嘢食 配合每個人既味道同埋需要👍🏻有小食,主食,甜品,沙律….真係好多款式可以揀 而且佢嘅數量都唔少㗎😍⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗❤️‍🔥6-8人套餐 可選8款食物 $864❤️‍🔥✅店舖建議4成主食,6成小食 ✅主食約2磅 ✅小食跟備註數量✅包送貨,包餐具佢哋仲會包埋餐具,紙碟同埋大夾~~所以真係乜都唔使點準備就可以等食😆👅一口牛炒飯配飛魚籽(約2磅)(⭐ 9/10)佢嘅主食份量都幾多,炒飯既飯粒粒粒分明👍🏻上面仲有好多蟹籽,幾乎每一啖都會食到🥳而且好少何係用一口牛嚟炒,味道不錯👍🏻👅北海道帆立貝野菌炒烏冬配木魚花(⭐8/10) 烏冬炒得唔算好乾身,面層配以超級多嘅木魚花,好日式嘅味道~而且佢比嘅帆立貝完全唔吝嗇 啖啖烏冬啖啖肉😎烏冬份量都幾多㗎👍🏻👅迷你海鮮釀蟹蓋(12隻)(⭐9/10) 每一個蟹蓋都好精美,一人兩個真係好正呢個蟹個樣入咗

❤️‍🔥6-8人套餐 可選8款食物 $864❤️‍🔥
✅店舖建議4成主食,6成小食
✅主食約2磅
✅小食跟備註數量
✅包送貨,包餐具

👅一口牛炒飯配飛魚籽(約2磅)(⭐ 9/10)

👅北海道帆立貝野菌炒烏冬配木魚花(⭐8/10)

👅迷你海鮮釀蟹蓋(12隻)(⭐9/10)
每一個蟹蓋都好精美,一人兩個真係好正呢個蟹個樣入咗好多蔬菜,食落感覺幾特別,但好好食的!!覺得大家要試吓啊😆

👅森巴醬烤美國龍利魚卷配飛魚籽 (12卷)(⭐8/10)
呢一個魚卷每個卷都真材實料,好大舊㗎!仲要完全唔會覺得有腥味~~食落幾重香草味同埋好多飛魚籽,同埋因為佢每舊都好大份,食落都會幾飽肚😎

👅生炸蜜糖芥末雞搥(12件)(⭐9/10)
佢嘅生炸雞鎚超入味啊!芥末醬汁係分開俾既,啱哂鍾意唔同口味嘅朋友仔~~而家嘅芥末醬加埋左真係好好食,甜甜地既味道

👅萬噸銷量麻辣惹味小龍蝦(約2磅裝)(⭐8/10)
係好少地方到會有既麻辣小龍蝦😍屋企人即刻話要食~~覺得佢唔算好辣 但就好惹味!!佢既配料仲有青瓜同埋豆卜,吸哂啲

👅 泰式酸辣無骨鳳爪(約1.5磅) (⭐8/10)
酸辣味好充足,食熱盤食得咁多,食返個冷盤fresh下就最好不過😍除咗鳳爪好多之外,配料亦都滿滿的

👅 香脆炸春卷拼咖喱角配甜辣雞醬(各13件)(⭐8/10)
呢個簡直係到會都會必備既小食🥳大家一嚟就搶着食佢~~咖喱角食落好重咖喱味 係好耐以前食過既咖喱角味道😍(而家出面食嗰啲多數唔好味🥹)仲要春卷同埋咖喱角各有13件,大家可以好放肆咁食炸野😎🤘🏻春卷都好足料,有啲紅蘿蔔絲係入面👍🏻

2022-09-10 133 瀏覽
屋企人生日有6個人食飯又唔想煮當然就叫到會直送屋企, 方便又快捷🏃‍♂️💨, 今次選擇呢間小店選擇同配搭種類有好多, 樣樣都想試整到我心大心細😋套餐A (6-8人份) $864套餐A可自選8款美食, 有冷盤、沙律、包點、煮食、熱盤、甜品等🤩我地就選左以下8款食物:A11 - 蟹肉蟹膏三層焗芝士魚柳飯醬料多到爆出黎😍忌廉汁做得濃稠, 芝士味滿佈整個焗飯B3 - 德國洋腸拼盤配他他醬德國腸份量都幾多! 而且有唔同口味, 一定有款岩自己!😋B13 - 迷你海鮮釀蟹蓋有蔬果配上蟹肉焗製而成, 十分滋味!C8 - 食燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨兩條原條豬仔骨, 煮得夠淋, 而且入味😋D2 - 泰式原隻豬手配秘製汁同樣地非常入味, 燒烤時間岩岩好, 食落骨肉分離👍🏾D3 - 泰式香燒豬頸肉先講的肉既質素肥瘦岩岩好, 配埋泰式辣醬, 係無得輸既組合🤩D6 - 泰式蔗蝦拼百花蟹配甜辣雞醬啖啖都係肉, 好滿足😊E4 - 意大利青醬焗澳洲大啡菇勁多芝士佈哂係面, 菇味香濃😍

套餐A (6-8人份) $864

我地就選左以下8款食物:
A11 - 蟹肉蟹膏三層焗芝士魚柳飯
醬料多到爆出黎😍忌廉汁做得濃稠, 芝士味滿佈整個焗飯
B3 - 德國洋腸拼盤配他他醬
德國腸份量都幾多! 而且有唔同口味, 一定有款岩自己!😋
B13 - 迷你海鮮釀蟹蓋
有蔬果配上蟹肉焗製而成, 十分滋味!
C8 - 食燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨
兩條原條豬仔骨, 煮得夠淋, 而且入味😋
D2 - 泰式原隻豬手配秘製汁
同樣地非常入味, 燒烤時間岩岩好, 食落骨肉分離👍🏾
D3 - 泰式香燒豬頸肉
D6 - 泰式蔗蝦拼百花蟹配甜辣雞醬
啖啖都係肉, 好滿足😊
E4 - 意大利青醬焗澳洲大啡菇
勁多芝士佈哂係面, 菇味香濃😍
外賣送餐
大家一齊dinner,可以叫返屋企咁就唔洗煩買餸❤️大量選擇鍾意食嘅野食物選擇好多有款多國美食,可以自由組合,價錢好抵真係除返每人$100都唔洗送到黎仲熱辣辣!包裝非常好👍🏻越多人食就越抵!仲要包餐具、包送貨啊!我哋今次order 嘅套餐任揀八款食物推介秘製滷水拼盤,每樣食物好入味,唔會太鹹,豬大腸、豬耳同埋腎都好食😋而且佢哋嘅調味唔會淨係得個鹹蜜糖芥茉雞鎚超級開胃,炸到脆脆!而且送過嚟仲熱辣辣主食我哋點左北海道帆立貝野菌炒烏冬,都好足料,味道唔錯,份量超級好足夠👍🏻柚子沙律清新好味😋蔬菜新鮮❤️豬仔骨、飛魚子龍利魚必點送過嚟都唔會喺凍,最緊要係調味啱啱好搭配真係好夾~下次都想試吓其他唔同款式Menu真係超多選擇網上落單,非常方便~最緊要係優惠又多選擇同埋而家好少出門,菜都唔洗啦😜啱晒我哋呢種懶人🤣
大家一齊dinner,可以叫返屋企
咁就唔洗煩買餸❤️
大量選擇鍾意食嘅野
食物選擇好多
有款多國美食,可以自由組合,價錢好抵
真係除返每人$100都唔洗
送到黎仲熱辣辣!包裝非常好👍🏻
越多人食就越抵!仲要包餐具、包送貨啊!

我哋今次order 嘅套餐任揀八款食物

蜜糖芥茉雞鎚
超級開胃,炸到脆脆!而且送過嚟仲熱辣辣
柚子沙律清新好味😋蔬菜新鮮❤️

豬仔骨、飛魚子龍利魚必點
送過嚟都唔會喺凍,最緊要係調味啱啱好
搭配真係好夾~下次都想試吓其他唔同款式

Menu真係超多選擇
網上落單,非常方便~最緊要係優惠又多選擇
同埋而家好少出門,菜都唔洗啦😜
啱晒我哋呢種懶人🤣
外賣送餐
前排新年同屋企人叫左 Freedom Food 既到會食😋😋Freedom Food 食物選擇好多,包括主食、小食、熱盤、冷盤、沙律同甜品等,多達60多款~~而且價錢仲好平!除返開每人都唔洗$100,仲包埋送貨🚛,超抵呢🤩🤩-🍱套餐A (6-8人) $784✨呢個套餐可以任揀8款食物:-📍西西里汁燴鮮蝦、煙肉螺絲粉🦐份量十足!蝦仁爽口鮮甜,螺絲粉好入味~~配上酸酸甜甜既西西里汁好開胃❤️❤️📍日本一口和牛炒飯配飛魚籽🐮炒飯炒得粒粒分明,夠乾身~~面頭鋪滿飛魚籽,裡面仲有好多和牛粒🤤🤤整體味道有點微辣,又幾惹味🌶🌶📍韓式柚子炸雞配甜辣雞醬🍗炸雞炸得香脆,聞落好香~~肉質夠嫩滑,蘸甜辣醬食十分夾👍🏻👍🏻📍柚子蜜桃煙鴨胸沙律🥗沙律好新鮮,蜜桃同煙鴨胸份量都好多!!平時唔鍾意食沙律既我都食左唔少😆😆📍芝士菠菜忌廉汁焗豬肉丸🐷豬肉丸爽口彈牙,好有口感~~幾鍾意個菠菜忌廉汁,甜甜地幾creamy❤️❤️📍招牌炭燒雞肉串🔥雞肉串肉質軟腍,帶炭燒香~~醬汁好濃味,推介👍🏻👍🏻📍黑松露熔岩芝士炸薯角🥔薯角外脆內軟,好香黑松露味~~面頭鋪滿邪惡芝士,凍左少少都仲好好食😋😋📍朱古力布朗尼🍫布朗尼口感濕潤,朱古力味濃
🍱套餐A (6-8人) $784✨

呢個套餐可以任揀8款食物:
📍西西里汁燴鮮蝦、煙肉螺絲粉🦐
份量十足!蝦仁爽口鮮甜,螺絲粉好入味~~
配上酸酸甜甜既西西里汁好開胃❤️❤️

📍日本一口和牛炒飯配飛魚籽🐮
炒飯炒得粒粒分明,夠乾身~~
面頭鋪滿飛魚籽,裡面仲有好多和牛粒🤤🤤
整體味道有點微辣,又幾惹味🌶🌶

📍韓式柚子炸雞配甜辣雞醬🍗
炸雞炸得香脆,聞落好香~~
肉質夠嫩滑,蘸甜辣醬食十分夾👍🏻👍🏻

📍柚子蜜桃煙鴨胸沙律🥗
沙律好新鮮,蜜桃同煙鴨胸份量都好多!!
平時唔鍾意食沙律既我都食左唔少😆😆

📍芝士菠菜忌廉汁焗豬肉丸🐷
豬肉丸爽口彈牙,好有口感~~
幾鍾意個菠菜忌廉汁,甜甜地幾creamy❤️❤️

📍招牌炭燒雞肉串🔥
雞肉串肉質軟腍,帶炭燒香~~
醬汁好濃味,推介👍🏻👍🏻

📍黑松露熔岩芝士炸薯角🥔
薯角外脆內軟,好香黑松露味~~
面頭鋪滿邪惡芝士,凍左少少都仲好好食😋😋

📍朱古力布朗尼🍫
布朗尼口感濕潤,朱古力味濃郁!!
裡面仲有啲朱古力粒,作為甜品好滿足🥰🥰
2022-01-23 118 瀏覽
臨近新年,唔知大家諗好團年飯食咩未呢?想新派一點,可以叫吓到會😌相比起傳統嘅盆菜,到會款式多多,又可以happy share,係一個唔錯嘅選擇👍🏻套餐A可自選8款美食,當中包括:冷盤、沙律、包點、煮食、熱盤、甜品等,種類繁多,店家建議4成主食,6成小食,我覺得呢個份量充足啱啱好,清晒就7成飽~8️⃣款食物:日本一口和牛炒飯配飛魚籽黑松露野菌燴長通粉配西班牙火腿迷你海鮮釀蟹蓋蜜糖芥末雞搥即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨泰式原隻豬手配秘製汁飛魚籽蟹肉清爽鮮青瓜塔天然糖香芒布甸🍝主食嘅黑松露野菌燴長通粉一打開蓋就傳嚟濃烈黑松露味,黑松露份量毫不吝嗇😋一口和牛炒飯每一口都夾雜住飛魚籽,每一口都爆籽🤯口感豐富,飯帶微辣,惹味可口😍釀蟹蓋饀料加入咗蔬菜,清新爽口,而且每隻都迷你小巧,好可愛😆雞搥嘅蜜糖芥末醬甜甜蜜蜜,豬仔骨嘅BBQ醬濃香,原隻豬手肉質軟腍,全部都啖啖肉,食肉獸最愛🍗之後一口食青瓜塔,清新解膩🥒🔅整體嚟講店家提供多款套餐for唔同人數嘅份量,任君選擇,包裝以一個紙箱📦裝晒,俾人感覺衞生,食都食得放心啲,仲直送到家,非常方便👏🏻

8️⃣款食物:
天然糖香芒布甸

🔅整體嚟講
2022-01-15
2021-12-03 95 瀏覽
Freedom food 嚟緊就嚟聖誕節 諗去邊度食嘢大家應該都好頭痕,可以試吓叫到會。呢間到會最鍾意係佢嘅雙層保護,冚左錫紙再會有層保鮮紙,都係第一次見!乾淨又衛生,選擇都好多,最鍾意係個榴槤波波,同埋豬肋骨,餐具枱布夾夾都有齊晒完全唔使洗野,啱晒我呢啲懶人啦!🥰A6 北海道帆立貝野菌炒烏冬A5 日本一口和牛炒飯C7 即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨 👍🏼A7 卡邦尼意粉B11 芝士菠菜忌廉汁豬肉丸👍🏼B5流心榴槤炸彈👍🏼H1 芝士南瓜西蘭花H5 日式和風炒野菌蘆筍👍🏼價錢:呢度六至八人餐 $784
Freedom food

H1 芝士南瓜西蘭花
H5 日式和風炒野菌蘆筍👍🏼

價錢:呢度六至八人餐 $784
2021-11-24 91 瀏覽
派對到會好推介今日介紹一間派對到會,提出多款套餐選擇,適合大大小小的派對人數,價錢除番開每個人都唔洗$100,絕對抵食之選,而且多達60款以上的食物,一定有款岩心水。📍套餐A 6-8人餐 ($784)A5 日本一口和牛炒飯配飛魚籽A10 千島醬水蜜桃焗穀飼豬扒飯主食點了兩款飯類,份量十足,每款足足約兩磅,炒飯炒得有鑊氣,和牛口感軟腍。B3 美式脆炸魚手指配他他醬 15條B13 迷你海鮮釀蟹蓋 12件小食就有鮮味滿滿的海鮮釀蟹蓋,綿綿的口感;金黃色的魚手指配上惹味的他他醬。C7 即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨 12件肉類有美國豬仔骨,表面塗上香濃的燒烤醬,又有菠蘿的甜味。E3 木魚花和風牛肉熱狗 8隻切16件包點類就有熱狗,木魚碎加上和風汁煮牛肉,日本風風味。H5 日本和風汁炒野菌及蘆筍 約2磅H10 香脆炸春卷拼咖哩角配甜辣雞醬 各13件蔬菜類有炒野菌和爽脆的蘆筍,再加了一款經典的派對小食-咖哩角。
派對到會好推介

📍套餐A 6-8人餐 ($784)

A5 日本一口和牛炒飯配飛魚籽
A10 千島醬水蜜桃焗穀飼豬扒飯

B3 美式脆炸魚手指配他他醬 15條
B13 迷你海鮮釀蟹蓋 12件

C7 即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨 12件
肉類有美國豬仔骨,表面塗上香濃的燒烤醬,又有菠蘿的甜味。

E3 木魚花和風牛肉熱狗 8隻切16件
包點類就有熱狗,木魚碎加上和風汁煮牛肉,日本風風味。

H5 日本和風汁炒野菌及蘆筍 約2磅
H10 香脆炸春卷拼咖哩角配甜辣雞醬 各13件
外賣送餐
店鋪:自由薈 (觀塘)地址:觀塘鴻圖道34號致樂工業大廈8樓C室 自由薈 喺一間一站式到會服務餐廳🍴,佢哋提供八國風味、唔同款式、唔同組合嘅自選到會美食,嚟緊就喺聖誕節,唔知你又諗到點同朋友慶祝未呢🎄?未諗到嘅不妨睇吓呢間自由薈啱唔啱你口味😋佢哋有好幾個menu,有超過60款食物任你揀,除咗有「日常2磅食物Menu」適合6-30人之外,仲有「日常派對5磅Menu」比公司或者團體搞一啲30-80人嘅大型party,三五知己或者一家人亦可以考慮「Mini分享3-5人餐Menu」👨‍👩‍👧‍👧,食肉獸仲可以揀「全肉組合Menu」,都算應有盡有👍;而嚟緊聖誕節佢哋仲推出全新嘅12月聖誕Menu,疫情期間大部份日子仲有88折添😍✝️日常2磅食物Menu——6-8人份量 $784今次叫嘅呢個套餐除翻開8個人都喺每人$98,可以喺Menu入面任揀8款食物,大食嘅人仲可以揀多啲主食😛,仲有小食🍤、熱盤🍗、沙律🥗、冷盤、包點🌭、素食同甜品八大選擇,揀有啲食物你喺鍾意嘅😎我就揀咗呢8款食物:1️⃣蒲燒鰻魚玉子蛋意大利麵忌廉汁2️⃣日本一口和牛炒飯配飛魚籽3️⃣德國洋腸拼盤配他他醬 4️⃣蜜糖芥末雞搥 5️⃣即燒菠蘿梳打BBQ美
店鋪:自由薈 (觀塘)
地址:觀塘鴻圖道34號致樂工業大廈8樓C室

4️⃣蜜糖芥末雞搥
5️⃣即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨
6️⃣柚子蜜桃煙鴨胸凱撒沙律
7️⃣泰式酸辣無骨鳳爪
8️⃣繽紛法國馬卡龍(小甜)

我最鍾意喺佢哋嘅意大利麵,除咗份量夠多,忌廉汁仲做到好惹味🍝,將蒲燒鰻魚同埋玉子蛋混入到意大利麵當中,鰻魚無一條都有半條嘅size,食落creamy,不過如果啲汁少啲啲就好無咁膩🤏

美國豬仔骨同樣唔惹少😏,比咗兩大舊,按住骨肉嘅紋理切開都切到十件,自由薈自家製整咗隻菠蘿梳打BBQ汁,食落香濃幾match,豬肉烤得軟腍唔嚡,忍唔住連骨頭都吮到一滴醬汁都無晒😹

和牛炒飯嘅飛魚籽同肉味鮮明嘅和牛粒基乎遍布每一啖飯,不過飯底略為乾身;
德國洋腸拼盤有五款有辣有唔辣🌶、有脆皮有爽口嘅腸,仲配上薯蓉同他他醬;
雞搥烤得出色滋味,有輕輕嘅蜜糖芥末香;
無骨鳳爪以泰式酸辣汁醃製,放入口香茅味先湧出,繼而食到青檸嘅清新酸香,辣味隨之滲透喺口腔之間,食完一隻又一隻😌;
當然唔少得勁大盤嘅柚子蜜桃煙鴨胸凱撒沙律同
五顏六色兼小甜嘅法國馬卡龍啦👏

自由薈整體而言都唔錯,落單快便快捷,價錢實惠,食物選擇、份量夠多,食物仲可以送到你屋企,仲包埋餐具,睇嚟以後開Party又多個選擇🎉
2021-11-18
2021-10-28 78 瀏覽
難得可以回復返家庭聚會,今年的生日終於有返d生氣,呢兩年年就連煮開九大鬼的屋企人都習慣了到送服務,所以已經不再是辛苦買餸煩、煮又煩、洗碗又煩的聚會年代了,今次家人就選擇左一間集合中、西、泰、日款式,以包羅萬有的多國菜到會服務幫小編慶祝生日。自由薈Freedom Food由輕食沙律、牛角包、惹味小食、到美味主食、甜品、飲品等都一應俱全,61款選擇自由配搭!6個人選擇左套餐A (6-8人餐 任選8款 $784)訂了6時的送貨時間,師傅在一小時前再確認準時送到,開箱盒盒整齊,夾層之間會有一塊暖貼保溫,*秋冬即將轉涼,建議即開箱即食就保持到微溫新鮮*D5 軟殼蟹沙律推介:⭐️⭐️⭐️⭐️兩大原隻軟殼蟹放面誘人吸引,新鮮沙律菜青瓜車里茄粟米等配搭,加埋芝麻醬被小編老媽子秒清左😆E1 他他醬蛋沙律鮮番茄迷你牛角包推介:⭐️⭐️⭐️⭐️呢款驚喜分左兩大盒🤭,6個人一人一個都有剩,最終做埋小編聽朝翻焗早餐,牛角包非常軟熟, 中間夾著蛋沙律同薄片蕃茄,簡單清新好味。A3 蒲燒鰻魚玉子蛋意大利麵忌廉汁推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️滑溜的玉子蛋絲同鰻魚片兩款份量同味道都唔錯,再加上條條意粉做到掛滿忌廉汁一齊食,係食過同款到會意粉最滿意的

難得可以回復返家庭聚會,今年的生日終於有返d生氣,
呢兩年年就連煮開九大鬼的屋企人都習慣了到送服務,
所以已經不再是辛苦買餸煩、煮又煩、洗碗又煩的聚會年代了,
今次家人就選擇左一間集合中、西、泰、日款式,
以包羅萬有的多國菜到會服務幫小編慶祝生日。

到美味主食、甜品、飲品等都一應俱全,61款選擇自由配搭!
6個人選擇左套餐A (6-8人餐 任選8款 $784)
訂了6時的送貨時間,師傅在一小時前再確認準時送到,

開箱盒盒整齊,夾層之間會有一塊暖貼保溫,
*秋冬即將轉涼,建議即開箱即食就保持到微溫新鮮*

D5 軟殼蟹沙律
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
兩大原隻軟殼蟹放面誘人吸引,
新鮮沙律菜青瓜車里茄粟米等配搭,
加埋芝麻醬被小編老媽子秒清左😆

E1 他他醬蛋沙律鮮番茄迷你牛角包
呢款驚喜分左兩大盒🤭,6個人一人一個都有剩,
最終做埋小編聽朝翻焗早餐,牛角包非常軟熟,
中間夾著蛋沙律同薄片蕃茄,簡單清新好味。

A3 蒲燒鰻魚玉子蛋意大利麵忌廉汁
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
滑溜的玉子蛋絲同鰻魚片兩款份量同味道都唔錯,
再加上條條意粉做到掛滿忌廉汁一齊食,
係食過同款到會意粉最滿意的一次,
CREAMY之中,意粉彈牙香口,小編大愛。

A5 日本一口和牛炒飯配飛魚籽
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
飛魚籽配上和牛再以香草碎炒成,
米飯有微辣味道,火喉乾身惹味,咸度亦非常滿意。

A8 黑松露野菌燴長通粉配西班牙火腿
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
長通粉份量奇多👍以第三個主食來講同樣滿意,
黑松露野菌及⻄班牙火腿配料好足夠,
汁量同樣Creamy,不過建議大家第三款主食可以選擇其他開胃款式,
飽肚得來唔會過份油膩。

H6 日式燒汁蘆筍拼茄子
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
茄子控非常滿意一款,脆綠蘆筍同紫光茄子炒埋一碟,
茄子味道吸收都非常透切,啖啖茄子口感送飯一流。

C5 蜜糖芥末雞搥
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
十數件雞搥,咸甜之間帶點微辣。
經香草調味,沾上蜜糖芥末,雙重惹味。

B5 流心榴蓮炸彈
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
必點! 得唔切甜品時間已先食一粒,
趁熱食榴槤暖流芳香在咀中😋

隨餐包哂即棄餐具及送貨,
整體每款都好味無失望,
又多一間味道有誠意,份量剛剛好的到會好選擇🥳

👅美味: 🔟 😮驚喜: 8️⃣
💡性價: 9️⃣ 🐽飽肚: 🔟
💫回頭: 9️⃣ 👍推薦: 9️⃣
Freedom Food是一間主打到會服務的公司。每次與一班朋友聚會,都不知道吃什麼好。在朋友的推介下,這次我們試試Feedom Food的到會服務! 餐牌有61款美食,前菜、沙律、小食、主菜、肉類、甜品等等,選擇超多,目不暇給,不知選什麼好呢~ 這次我選擇6-8人的派對套餐 $780,可選8款食物。食物由客人自由配搭,沒有限制,全部點主菜或小食也可以,我覺得這個客製化設計得好棒哦! 森巴醬烤美國龍利魚卷配飛魚籽招牌之一的美國龍利魚卷,不論賣相和味道也很不錯呀! 龍利魚好嫩滑,無骨且啖啖肉,值得一試! 砵酒鮮蕃茄濃湯煮藍青口2磅裝的藍青口,份量慷慨,充滿蕃茄鮮甜味。 蜜糖芥末雞鎚香脆的蜜糖芥末雞鎚,共有12塊,甜中帶點微辣。 秘製滷水拼盤滷水份量很多,有雞腎、豬耳、雞蛋等等,全部都好入味。 即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨醬汁濃稠的BBQ醬美國豬仔骨,濃香惹味,肉質嫩腍德國洋腸配他他醬德國香腸共有5種口味,當中我最愛香草腸,皮脆肉香。 流心芝士雞扒配他他醬雞扒中夾著芝士和火腿,口感豐富,好邪惡呀。日式炸蟹餅蟹餅小巧可愛,味道也不錯。
Freedom Food

,可選8款食物。食物由客人自由配搭,沒有限制
,全部點主菜或小食也可以,我覺得這個客製化設計得好棒哦!

森巴醬烤美國龍利魚卷配飛魚籽

砵酒鮮蕃茄濃湯煮藍青口

2磅裝的藍青口,份量慷慨,充滿蕃茄鮮甜味。

蜜糖芥末雞鎚

香脆的蜜糖芥末雞鎚,共有12塊,甜中帶點微辣。

秘製滷水拼盤

滷水份量很多,有雞腎、豬耳、雞蛋等等,全部都好入味。

即燒菠蘿梳打BBQ美國豬仔骨

醬汁濃稠的BBQ醬美國豬仔骨,濃香惹味,肉質嫩腍

德國洋腸配他他醬

德國香腸共有5種口味,當中我最愛香草腸,皮脆肉香。

流心芝士雞扒配他他醬

雞扒中夾著芝士和火腿,口感豐富,好邪惡呀。

日式炸蟹餅

蟹餅小巧可愛,味道也不錯。
2021-10-23