2024-07-27
今年雖然唔慶祝姥姥誕,不過老公話飯都係要食既,不如去好耐無去既元朗食飯啦!就咁我哋就入元朗買野俾狗狗後,發現原來元朗都有芝加哥😁。我哋點左:雞皮 - 每次都一定會點既~好大塊, 超薄又脆,咬落既卜卜聲真係好吸引。加左少少鹽調味,好惹味。即燒乳豬 - 咁得意,竟然有乳豬,就試下啦~熱辣辣,塊皮仲香脆過去飲宴時食既乳豬,正呀喂!招牌無骨白鱔無骨食得好爽,皮超級脆,肉質彈口,鱔味鮮。黑毛豬腩肉串黑毛豬肉味濃郁,咸中帶微甜。燒豬大腸洗得乾淨,彈牙肥美,帶少少辣,無得輸👍🏻招牌雞皮墨魚滑外面既雞皮脆又帶油香, 裡面既墨魚滑重墨魚味,爽口彈牙🥰招牌燒茄子舖滿蒜粒和蔥粒既茄子,好「林」、好軟、好香, 充滿著蒜香和蔥香既茄子特別吸引。鮮秋葵加左大漠孜然粉,令平時食開既秋葵有另一翻風味。日本博多雞皮超大碟,而且舊舊卜卜脆,有啲似食緊泰國既炸豬皮,但多左雞油香,好食好多😁京蔥見到串京蔥咁粗就知靚京蔥,京蔥控不能錯過, 咬落仲脆口,而且京蔥味超級濃。加上調味粉,錦上添花。麻辣薯條(少辣)一見到係粗薯條已經加分,配上麻辣粉,波浪既身型能夠吸收更多既麻辣,喜歡麻辣既朋友一點要點😘食串燒點可以少左酒精~Chica
就咁我哋就入元朗買野俾狗狗後,發現原來元朗都有芝加哥😁。
我哋點左:
雞皮 - 每次都一定會點既~
即燒乳豬 - 咁得意,竟然有乳豬,就試下啦~
熱辣辣,塊皮仲香脆過去飲宴時食既乳豬,正呀喂!
招牌無骨白鱔
無骨食得好爽,皮超級脆,肉質彈口,鱔味鮮。
黑毛豬腩肉串
黑毛豬肉味濃郁,咸中帶微甜。
燒豬大腸
洗得乾淨,彈牙肥美,帶少少辣,無得輸👍🏻
招牌雞皮墨魚滑
外面既雞皮脆又帶油香, 裡面既墨魚滑重墨魚味,爽口彈牙🥰
招牌燒茄子
鮮秋葵
加左大漠孜然粉,令平時食開既秋葵有另一翻風味。
日本博多雞皮
京蔥
麻辣薯條(少辣)
食串燒點可以少左酒精~
Chicago Logo beer 這是一個非常特別的啤酒睇驗,因為這啤酒花味比較重,也一般的白啤再香甜一點, 夏天飲非常合適
Apple cider
佢依度飲嘅Apple cider,比平時飲開嗰隻牌子酒味濃一啲,但係都好香蘋果味,就好似平時飲嗰隻嘅成熟版。 依2杯你人哋點,好靚呀~
🍹