芝加哥串燒酒場 (明雲閣)

Chicago Bar And Restaurant (Ming Wan Court)
2024-07-19 838 瀏覽
早放工和朋友來這裡吃串燒飲杯嘢慢慢傾計。坐低先叫了兩杯飲品,還有12款串燒:🍺Chicago Logo beer ($78)好易入口,沒有一般啤酒的苦澀味,反而清甜略帶點果味,感覺有啲梅酒和桃味😃🍹咸柑桔梳打($38)消暑解渴之選串燒私心推介這幾款❤️:❤️招牌無骨白鱔($58)招牌得有道理!皮脆肉爽,好味😋❤️極品即燒乳豬($58)少有乳豬串燒!難得可以串燒吃上一口👍🏻脆皮肉嫰多汁~❤️燒黑松露帶子($68/3粒)帶子肉厚味美,配黑松露perfect😋❤️安格斯牛肉蘆筍串($38)牛肉好有牛香味,配爽口蘆筍不會膩😋❤️牛油凡立貝($38)超大隻🌟韭菜燒($16)🌟韓式牛肋肉($29)🌟招牌茄子燒($42)❤️香蔥燒蟶子($108/份)難得蟶子沒有燒到太乾身而太韌,鮮味👍🏻🌟蔥燒半殼扇貝兩隻($54)🌟香蒜蔥花廣島蠔半打($188)🌟鹽燒鮮淮山($19)健康之選👍🏻店內有大電視,啤酒還要有all day 買一送一,相信人多睇球賽氣氛不錯😃

🍺Chicago Logo beer ($78)

🍹咸柑桔梳打($38)消暑解渴之選

串燒私心推介這幾款❤️:
❤️招牌無骨白鱔($58)
招牌得有道理!皮脆肉爽,好味😋

❤️極品即燒乳豬($58)
少有乳豬串燒!難得可以串燒吃上一口👍🏻脆皮肉嫰多汁~
❤️燒黑松露帶子($68/3粒)
帶子肉厚味美,配黑松露perfect😋

❤️安格斯牛肉蘆筍串($38)
牛肉好有牛香味,配爽口蘆筍不會膩😋
❤️牛油凡立貝($38)超大隻
🌟韭菜燒($16)
🌟韓式牛肋肉($29)
🌟招牌茄子燒($42)

❤️香蔥燒蟶子($108/份)
難得蟶子沒有燒到太乾身而太韌,鮮味👍🏻
🌟蔥燒半殼扇貝兩隻($54)
🌟香蒜蔥花廣島蠔半打($188)

🌟鹽燒鮮淮山($19)健康之選👍🏻

2024-07-15
2024-07-17 106 瀏覽
芝加哥串燒酒場 (明雲閣) (元朗)元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖-前幾日又同friend去咗元朗呢間串燒酒吧放鬆吓,之前已經嚟過幾次,依然keep到質素,除咗有室內位之外,仲有啲室外嘅位置提供,坐得舒服之餘嘢食又好味😋-香蒜燒生蠔$188半打生蠔幾肥美,完全冇腥味,啖啖肉~-香蒜燒鮮鮑魚$158半打鮑魚用咗好多蒜去燒,非常惹味😋爽口彈牙!!-蔥燒半殼扇貝 $55兩隻扇貝好厚肉,非常新鮮~-招牌燒澳洲龍蝦$68一隻開咗邊嘅龍蝦上面鋪左芝士,芝士嘅鹹香配上啖啖肉嘅龍蝦,正🫶🏻-招牌無骨白鱔$58一串孜然燒羊腩$26一串炭燒牛扒腱$49 一塊招牌即燒乳豬$38一串Chicago logo beer $78甜甜地好易入口!San mig light $39@bottle
芝加哥串燒酒場 (明雲閣) (元朗)
元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖
香蒜燒生蠔$188半打
生蠔幾肥美,完全冇腥味,啖啖肉~
香蒜燒鮮鮑魚$158半打
鮑魚用咗好多蒜去燒,非常惹味😋爽口彈牙!!
蔥燒半殼扇貝 $55兩隻
扇貝好厚肉,非常新鮮~
招牌燒澳洲龍蝦$68一隻
招牌無骨白鱔$58一串
孜然燒羊腩$26一串
炭燒牛扒腱$49 一塊
招牌即燒乳豬$38一串
Chicago logo beer $78
甜甜地好易入口!
San mig light $39@bottle
2024-07-12 148 瀏覽
由於我哋嗌咗太多嘢食啦~~所以我主要講吓鍾意食邊一樣啦首先就講咗肉類先啦燒汁極品牛頸脊食落去牛肉味好濃郁🥰🥰煙燻和牛牛舌食落去亦都好爽口當然唔可以唔食嘅一定係炭燒豬頸肉啦😝😝佢食落去都好煙韌、彈牙黑毛豬腩串食落去亦都好入味之後就講吓一啲比較特別嘅嘢食啦真係第一次見到串燒有得揀食乳豬😱😱食落去口感都幾嫩滑亦都做到酒而不膩嘅效果嗰個黑松露醬燒牛油果都好出色😘😘食落去真係好Creamy鍾意食牛油果嘅人一定要試呢個~同埋都好少見到串燒可以揀叉燒😙😙佢食落去味道係比較甜嘅之後就講吓一啲小食類㗎喇我覺得嗰個黑松露蝦多士真心幾脆口❤️❤️而且食落去黑松露味都幾濃郁而炸饅頭亦都係新鮮滾熱辣炸起嘅~~明太子玉子燒食落去都好滑另一個覺得幾高質嘅就係嗰個招牌無骨白鱔😜😜食落去真係好滑嫩+ Juicy最後就講埋我哋嗌咗咩酒啦我就揀咗要Chicago Logo Beer($88)飲落去味道唔會太過澀😯😯而我朋友就揀咗要Rainbow($118)呢杯Cocktail飲落去真係幾多層次👍👍因為可以同一時間飲到好多唔同味道~
由於我哋嗌咗太多嘢食啦~~
所以我主要講吓鍾意食邊一樣啦

首先就講咗肉類先啦
燒汁極品牛頸脊食落去牛肉味好濃郁🥰🥰
煙燻和牛牛舌食落去亦都好爽口
當然唔可以唔食嘅一定係炭燒豬頸肉啦😝😝
佢食落去都好煙韌、彈牙
黑毛豬腩串食落去亦都好入味

之後就講吓一啲比較特別嘅嘢食啦
真係第一次見到串燒有得揀食乳豬😱😱
食落去口感都幾嫩滑
亦都做到酒而不膩嘅效果
嗰個黑松露醬燒牛油果都好出色😘😘
食落去真係好Creamy
鍾意食牛油果嘅人一定要試呢個~
同埋都好少見到串燒可以揀叉燒😙😙
佢食落去味道係比較甜嘅

之後就講吓一啲小食類㗎喇
我覺得嗰個黑松露蝦多士真心幾脆口❤️❤️
而且食落去黑松露味都幾濃郁
而炸饅頭亦都係新鮮滾熱辣炸起嘅~~
明太子玉子燒食落去都好滑
另一個覺得幾高質嘅就係嗰個招牌無骨白鱔😜😜
食落去真係好滑嫩+ Juicy

最後就講埋我哋嗌咗咩酒啦
我就揀咗要Chicago Logo Beer($88)
飲落去味道唔會太過澀😯😯
而我朋友就揀咗要Rainbow($118)
呢杯Cocktail飲落去真係幾多層次👍👍
因為可以同一時間飲到好多唔同味道~
  • 鹽燒牛舌心
2024-07-09 127 瀏覽
星期五放假唸住同朋友去happy hours, 但又想食下野搵到呢間元朗既串燒酒吧,見裝修唔錯就入左去串燒燒得剛好,唔會有過乾身或者燶邊問題雞皮好脆口! 大推Staff好nice, 唔知食咩都會推介下價錢亦唔貴, 連埋酒兩人埋單700左右性價比之選
搵到呢間元朗既串燒酒吧,見裝修唔錯就入左去
串燒燒得剛好,唔會有過乾身或者燶邊問題
雞皮好脆口! 大推
Staff好nice, 唔知食咩都會推介下
價錢亦唔貴, 連埋酒兩人埋單700左右
性價比之選

Cocktail
燒菠蘿
Cocktail
燒菠蘿
  • 串燒
芝加哥串燒酒場今日要介紹元朗一間酒吧叫「芝加哥串燒酒場」,一到六點就幾乎滿哂場,呢間酒吧門口有一級,輪椅人士如果要入去飲返一杯嘅話,要自備斜板入去,入到去店員問我坐唔坐到高檯,我話可以,因為我部輪椅可以升高,呢間酒吧空間唔算大,所以店員安排我坐邊度都無問題!1.安格斯牛板腱珍珠米$98(9/10)呢個安格斯牛板腱叫咗5成熟,但食出嚟唔係5成熟,有少少過熟,牛板腱大約都有8片,份量都算多,飯好味係用咗珍珠米,整體唔錯!2.蜜汁黑豚扒珍珠米$89(9.5/10)呢個蜜汁黑豚扒珍珠米有少少似食緊叉燒,黑豚扒肥瘦分明,唔算好韌,大約都有10舊黑豚扒,份量都算多,飯好味係用咗珍珠米,整體好唔錯!3.極品即燒乳豬(一串)$68(10/10)呢串燒乳豬燒到外脆內軟,咬落好juicy,肉質夠嫩,好好味!4.招牌無骨白鱔(一串)$58(10/10)呢個招牌無骨白鱔外皮燒得好脆,一咬就成塊皮脫落,淨返鱔肉慢慢食,白鱔好新鮮!5.炸大八爪魚足(一份)$68(10/10)呢個炸大八爪魚足炸得好脆,八爪魚足鮮味十足,夠哂新鮮,每舊八爪魚足咬落好彈牙,份量超級多,大約都有20舊!6.炸辣雞腿(一份)$58(8/1
芝加哥串燒酒場

1.安格斯牛板腱珍珠米$98(9/10)

2.蜜汁黑豚扒珍珠米$89(9.5/10)

3.極品即燒乳豬(一串)$68(10/10)

4.招牌無骨白鱔(一串)$58(10/10)

5.炸大八爪魚足(一份)$68(10/10)

6.炸辣雞腿(一份)$58(8/10)
呢個炸辣雞腿唔夠辣,肉質係鮮嫩唔乾,炸得夠脆,好彩有泰式辣醬,點一點辣醬先算係炸辣雞腿,一份雞腿有三隻炸辣雞腿!

7.特濃芝士薯條(一份)$75(7/10)
眼殘劃多咗一份特濃芝士薯條,一上枱見到特濃芝士薯條只係得兩片芝士,薯條拉唔到絲有少少失望,而且仲係自己眼殘叫多咗一份薯條,旁邊仲有茄汁同蛋黃醬比你點嚟食!

8.麻辣薯條(一份)$88(9/10)
呢份麻辣薯條就好正,炸得夠脆之餘又夠哂麻辣,份量都夠多,旁邊仲有茄汁比你點嚟食,夠兩個人食!

9.鹽燒雞軟骨(一串)$16(7/10)
呢串鹽燒雞軟骨有5小粒,每一粒都幾硬下,應該燒得耐得滯!

10.汁煮牛舌(一串)$22(7/10)
呢串汁煮牛舌每舊都係細細舊,每一舊都幾硬下,一串有5小舊!

11.Chicago Logo Beer $78/Pint(9/10)
呢款啤酒最鍾意係飲佢泡沫,影哂所有美食相之後,發現無哂泡沫,店員幫我加返泡沫比我飲,泡沫先係呢杯啤酒嘅靈魂,好好飲!

12.凍紫薯朱古力$48(7.5/10)
原本好期待呢杯紫薯朱古力,一飲紫薯味唔係好覺有喺度,成杯應該叫凍朱古力,朱古力唔算好苦,算唔錯!

2人總共價錢$843,有加一服務費!

個人口味總評分:8.58/10

@chicago57233338

地址:元朗金祥坊2號明雲閣地下A-B號舖

#芝加哥串燒酒場 #元朗好去處 #元朗美食 #元朗 #酒吧 #串燒 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
  • 麻辣薯條
  • 炸大八爪魚足
  • 極品即燒乳豬
2024-07-07 83 瀏覽
把酒談心未到七點都坐滿人,就知道呢間串燒酒場真係堅出名。 去完旅行嘅朋友出嚟交換手信係咁吹水呢間酒吧一定不二之選😂而家新推出signature beer (Chicago Local Beer)$78 happy hrs味道不苦澀,而且還帶有一些甜品,好易入口,男女都啱飲。SAFTY CARAMEE 有少少creamy感覺,好似有甜木瓜味,是一款cocktail.帶有薄荷味。泰式生蝦则身(份)大約有8隻,每隻都有一小條辣椒仔和蒜片,另還有泰國嘅傳統醬料配上。A5極品和牛粒(串)極品和牛跟一般的牛真的有分別,咬一口便以經知道,輕輕一燒把肉汁封住。一口和牛串每粒都切的很平均,我吃的時候全串放進口極品即燒乳豬(串)味道和去結婚飲宴完全一樣,脆口外層肉質滑溜,必吃之選。招牌無骨白鱔(串)另一招牌串燒,厚肉之外,真的完全把碎骨起得很乾淨,肉質彈牙,好好味。香蒜蔥花廣島蠔勁大隻蠔,大量蔥花和燒汁在蠔內。正。味增甲羅燒(隻)好多蟹膏在蟹殼內,如果有一碗白飯就好太好味了。招牌珍寶生蠔串(3隻)其實即是蠔豉,完全沒有想像到蠔豉也可以這樣燒烤。招牌茄子燒(條)全條原上,而且應該走油了,因完全沒有成口油淋淋

$78 happy hrs
味道不苦澀,而且還帶有一些甜品,好易入口,男女都啱飲。

SAFTY CARAMEE
帶有薄荷味。

泰式生蝦则身(份)

A5極品和牛粒(串)

一口和牛串
每粒都切的很平均,我吃的時候全串放進口
極品即燒乳豬(串)
味道和去結婚飲宴完全一樣,脆口外層肉質滑溜,必吃之選。

招牌無骨白鱔(串)

香蒜蔥花廣島蠔
勁大隻蠔,大量蔥花和燒汁在蠔內。正。

味增甲羅燒(隻)
好多蟹膏在蟹殼內,如果有一碗白飯就好太好味了。

招牌珍寶生蠔串(3隻)
其實即是蠔豉,完全沒有想像到蠔豉也可以這樣燒烤。

招牌茄子燒(條)
全條原上,而且應該走油了,因完全沒有成口油淋淋,反而覺得好健康。

汁燒京蔥串
也不會燒到乾噌噌,菜的水份依然還在。

枝豆(份)
份量適中,最好吃完串燒然後吃這個。
2024-07-06
  • 香蒜蔥花廣島蠔
  • 茄子燒
  • 招牌燒乳豬
  • 無骨燒白鱔
  • 味噌甲羅燒
這間在大埔中環都吃過,性價比不錯的,這次吃的是元朗分店,位置更近屋企,所以更方便,而價錢跟其他分店差不多。這次吃了無骨白鳝到芝士大虎蝦,再到三文魚鰭,每一道菜都挺不錯的。 無骨白鳝串(58元/串)烤得恰到好處,肉質鮮嫩,口感爽滑。 芝士大虎蝦則是店內的另一大亮點,蝦肉飽滿,搭配上濃郁的芝士,讓人回味無窮。 而三文魚鰭更是入口即化的口感,魚香十足。此外,店內的豬肉類菜品也是不容錯過的。 特別是極品即燒乳豬(68元/串)皮脆肉嫩,味道香濃。 燒豬大腸、荔枝豚肉卷和黑毛豬腩卷也都是店內的招牌菜,口感豐富,味道獨特。 而燒和牛胸爽、燒汁牛仔骨、煙熏和牛牛舌和燒汁極品牛頸脊則是肉食愛好者的最愛,肉質鮮嫩多汁,口感絕佳。除了燒烤類菜品,店內還有多種雞肉串可供選擇。 雞肉軟骨棒、蜜糖雞翼、鹽燒雞頸肉、阿波美雞肝串和博多雞心串都是店內的熱門菜品,每一款都現叫現燒的,特別是用上日本的雞內藏!。最後,店內的飲品也是一大亮點。 芝加哥啤酒(78元/杯)口感醇厚,搭配上燒烤更是絕配。 而店內的特飲Nothing(88元)則是一款口感獨特的飲品,味道像中果,只加了少量的酒精,果味特別香濃,不會喝酒的也可以一試。

2024-06-29
推介一間擁有3間分店(元朗,大埔,中環)嘅💁🏼‍♀️ ⚽️足球盛事直播酒吧餐廳🍻「芝加哥串燒酒場」, 全日啤酒買一送一🫣好抵❣️餐廳環境寬敞,燈光昏暗,餐廳環境唔只適合一大班friend 嚟飲野🍻睇波⚽️仲見好多一pair pair 👫情侶、閨蜜👯‍♀️密密針添♥️酒吧當然有🥃Whisky, 🍷紅白酒,🍺啤酒,🍶清酒等等,除此,呢度仲有over 100款即調製cocktail🍸🍹, 女仔嚟輕嚐都好岩飲,好relax啊😌不過小編咁為食,梗係要喪點串燒,可以配襯住啤酒慢慢食🤭 估不到原來餐廳🍢串燒種類都超級多❗️❗️ 𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ必點啤酒飲品🍻𓐎Chicago Logo Beer $88𓐎KIRIN White Peach $85肉類🥩𓐎極品即燒乳豬(串) $68𓐎招牌無骨白鱔 (串) $58𓐎安格斯牛肉蘆筍 (串) $38𓐎黑毛豬腩 (串) $23𓐎雞肉軟骨棒 x 2 $50/pc𓐎鹽燒雞軟骨(串) $16𓐎脆炸雞軟骨一份 $68𓐎雞皮餃子(串) $26𓐎燒土匪雞翼兩隻$25𓐎招牌雞皮墨魚滑 (串) $33𓐎孜然燒羊腩 (串) $26𓐎荔枝豚肉 (

𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍

𓐎招牌茄子燒(條) $42
𓐎紫菜年糕 (串) $28
𓐎新鮮翠玉瓜 (串) $16

𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍

🍢串燒每樣都好惹味,燒得剛剛好,特別係燒乳豬外脆內軟,又juicy🤤
海鮮類要🔥火喉控制得好好,點咗幾款海鮮都係味道一流,鮮味十足,要再encore😋

私心推介佢嘅荔枝豚肉,薄身豚肉包裹住鮮甜荔枝,食落豚肉一啲都無油膩感,仲一啖一口添🙂‍↔️

🍺酒控朋友留意
⭐️酒精放題 $388/位 (生啤,手工啤,紅白酒)
+ Upgrade $99 仲可以飲Whisky 同 Cocktail🥳
2024-06-16 374 瀏覽
原本book咗位7:30去試吓呢間評價幾好嘅餐廳。適逢父親節,家父鍾意飲酒睇波,所以就揀咗過嚟呢度飲酒食串燒。我哋7:11已經入咗,當時個場唔係好滿,只有幾台客人。我哋落單之後,一個年輕女職員同我哋講幾款嘢食已經冇,曾經問過佢係咪所有白鱔嘅食品都冇佢答我係,所以改咗做完條燒鰻魚,之後就開始無限等待,一杯嘢飲晒,乜嘢都野食都未落肚。等咗半個鐘有嘢食上嚟,係燒帶子,但問題係我哋冇叫過燒帶子,一個年輕男職員同我哋講:「唔係喎,你張單有寫」拎埋張單俾我睇,好明顯連張單都唔係我嘅。都已經知道佢哋搞亂晒單。差唔多40分鐘,上咗三隻燒生蠔,女職員擺低就行開咗,我地好奇,我明明冇叫燒生蠔,但叫咗半打生蠔就影都未見過,女職員先行返轉頭同我哋補充話呢個係book位送嘅。燒生蠔味道唔錯,大隻有海水味,食得出都係新鮮嘅。繼續等待,見其他遲過我地到嘅客人都陸續有嘢食上枱,差唔多50分鐘嘅時候終於上咗一個燒原條鰻魚同炸鱔骨,我已經餓到冇力再講廢話,問佢地明明話已經冇白鱔,點解又會有炸鱔骨上枱。原條燒鰻魚係平時商場會買到叮叮嗰款,咸!勁咸!好薄!白鱔骨係又乾又硬,冇乜調味。等咗超過一個鐘頭,所有嘢食都未上枱,忍唔住

燒生蠔味道唔錯,大隻有海水味,食得出都係新鮮嘅。

等咗超過一個鐘頭,所有嘢食都未上枱,忍唔住問吓職員係發生乜嘢事,佢問:「請問你哋有咩係未上?」(^_^)我指住枱兩碟魚同佢講「除咗呢兩個乜嘢都未上過」佢哋話幫我了解一下,入咗一陣廚房出返嚟同我講廚房漏單,我立即同職員講:「咁我唔食喇,你同我全部cut晒佢」職員同我講:「唔好意思唔得,因為宜家食物已經入咗爐」 後來家人同我都好嬲,唔明白點解唔可以cut單?我地已經等咗咁耐,然後所有串燒都冇上過。
職員不斷道歉同我哋講,因為今日嘅外賣比較多,所以會有漏單嘅情況。我真係唔係太明白,既然餐廳知道自己應付唔到,點解唔係專注咗做堂食嘅客人先,而係要怪落外賣出唔切,請問我哋點解要體諒?

職員有話free我地一round酒,但係我同家人都好肯定要離開,最終佢哋都有俾我哋cut晒所有未上嘅嘢食。
我相信,呢間嘢啲嘢食質素可能唔會太差,但係今次嘅用餐體驗可以話係歷來最差嘅一次,可以睇得出職員年輕唔熟手,漏單,睇錯嘅情況嚴重,連Final印張單俾我哋睇曾經落過啲咩,都有嘢係漏嘅,做事亦推搪。

環境方面,後面嘅冷氣不停的水,地面係濕嘅好容易跣親人,家父亦比冷氣水滴濕幾次。

2024-06-14 78 瀏覽
預約左8個人食野飲酒去到同我地講依家未有咁多位只可以俾6個位我地 我地有兩個遲入 咁可能唔係睇我地人數而係上一轉客未飲完你唔可以趕客我都接受 咁到隔離幾張枱走左 我地8個人到齊 唔知係咪經理既人過黎講俾唔到咁多張枱我地 真係要坐8人要坐出面 其實隔離已經空左6個位 你要做8個位出黎唔難 想講我網上係預約8個人 你留唔到位俾客就唔該唔好接
預約左8個人食野飲酒
窩夫與蝦子餅星期日坐完叮噹主題輕鐵,便去元朗吃晚飯。想吃串燒,決定二訪芝加哥串燒酒場。點餐紙看來跟以前一樣,但細看下發現一些新產品。降火龜苓膏燒很有創意。飲品方面,點了一支蘋果酒($58)和一杯Chicago Logo Beer ($78),啤酒不苦帶甜味,很易入口。香蒜蔥花廣島蠔(半打$188)不會太細隻,脹卜卜很飽滿,美味得連蠔汁也要喝光。香蔥燒蟶子王($108)一份有兩大隻,火候控制得非常好,不韌也不太乾,味道鮮甜。極品即燒乳豬($68)皮脆肉嫩,醃料不會太重手而蓋過肉味。招牌無骨白鱔($58)非常厚肉,肉質爽彈。招牌紙鶴雞皮($19)薄如紙,燒得香脆,完全沒有油膩的感覺。鹽燒牛舌心($38)和煙燻和牛牛舌($38)是兩種截然不同的口感,各有特色,煙燻和牛牛舌較少機會吃到,值得一試。韭菜燒($16)水份足又惹味,纖維豐富但無渣。招牌茄子燒($42)上的香蒜帶脆,跟軟軟的茄子肉一起吃,口感有層次。燒羊架($43)的肉汁超多,非常高質。新鮮翠肉瓜($16)鎖得住水份,撒上適量的孜然粉調味,十分滋味。窩夫與蝦子蝦吃串燒必點鳳梨燒($26),上桌時熱得冒煙,超級多汁。
窩夫與蝦子餅星期日坐完叮噹主題輕鐵,便去元朗吃晚飯。

想吃串燒,決定二訪芝加哥串燒酒場。

點餐紙看來跟以前一樣,但細看下發現一些新產品。

降火龜苓膏燒很有創意。
Chicago Logo Beer、蘋果酒

香蔥燒蟶子王

極品即燒乳豬、招牌無骨白鱔

招牌紙鶴雞皮

鹽燒牛舌心、煙燻和牛牛舌

韭菜燒

韭菜燒($16)水份足又惹味,纖維豐富但無渣。

燒羊架、新鮮翠肉瓜

鳳梨燒
  • 極品即燒乳豬
  • 招牌無骨白鱔
2024-06-03 50 瀏覽
呢個星期又打風又落雨,搞到人都無晒mood, 趁星期六約埋朋友出去飲下嘢食下嘢 relax下😊 這間酒場有酒飲有多款串燒一於入去坐下傾下計,播住快歌又夠暗有氣氛,幾好feel 👍 星期六都多人嚟食嘢飲嘢,客路都係斯文客傾下計咁,唔似劈酒場,可能我地食得算早😝 食物方面好多選擇,有多款串燒,飯,刺身,小食前菜,我地主力點了串燒嚟送酒😋 酒場有乳豬食都幾特別🤩 極品即燒乳豬串 $68 面層皮薄燒得夠香脆,肉質帶嚼感👍 招牌無骨白鱔 $58 皮脆香口唔腥無骨,厚身白鱔質感夠彈牙😋 安格斯牛肉蔥串 $32 夾埋大蔥一起食多添層次感😊 韮菜燒$16 招牌燒茄子$42 燒得熟晒腍晒好入味,一拉就成條肉起來😋 燒尖椒串$17 超辣眼水都標埋🤣 燒大啡菇$35 不會燒得好乾,一切下好多汁跑出嚟好juicy, 加咗鵪鶉蛋食起來很滑很香😋鹽燒雞軟骨$16 炸大八爪魚足 $68 鹽燒多春魚(份) $32 每條都用心燒到乾身脆卜卜😋全部串燒都是即叫即燒,十分惹味😋Chicago logo Beer $78 係呢到嘅招牌啤酒,咪道清淡易入口,酒面加了片菠蘿乾,慢慢滲入啤酒內,甜甜地帶淡淡的菠蘿香很適合女生飲

Chicago logo Beer $78 係呢到嘅招牌啤酒,咪道清淡易入口,酒面加了片菠蘿乾,慢慢滲入啤酒內,甜甜地帶淡淡的菠蘿香很適合女生飲🥰 San Miguel Negra $66 朋友最愛嘅黑啤🫶 Rose wine Prince 2024 $76 吸晴淺粉紅色入口清甜😊

環境舒服,冷氣適中,音樂有勁不吵耳,約埋三五知己嚟食串燒啤一啤放鬆下,係不錯嘅選擇😋

2024-06-01
2024-05-23 86 瀏覽
難得放假同朋友嚟元朗食好嘢想搵返間有質素嘅串燒嚟食見到有人介紹呢一間酒吧入面嘅串燒又有海鮮,又有肉類,決定入去試吓嘢飲叫咗佢哋嘅菠蘿啤同埋檸檬蜂蜜梳打菠蘿啤都容易入口有淡淡嘅菠蘿味 唔算好濃味但易入口既.至於串燒方面,嗌左好多款!簡直係大滿足仲要都燒得有水準,海鮮類亦都好新鮮最特別嘅係有燒乳豬串 皮脆香口!呢個一定要叫!另外仲有燒白鱔都燒到皮脆肉嫩,有好大驚喜!鍾意食海鮮嘅人必點.另外仲嗌咗蟶子 煮得啱啱好 同埋食得出係新鮮嘅😍至於肉類方面,基本上都好食.特別好食既系燒豬肉京蔥串、多春魚、雞皮餃子、同埋燒鰻魚,都係值得一試.另外仲有燒雞泡魚乾!又香又唔會燒得太乾,送酒一流,簡直想食完再食🥹另外仲有芝士黑松露烤大啡菇都特別好食,個大啡姑超juicy爆哂汁,配埋芝士系唔會唔好食既配搭黎🥹!仲有鍾意食羊肉嘅朋友都可以嘗試叫羊肉串🫣佢嘅臊味都明顯🤓呢間酒店我絕對會因為佢既串燒而再黎食😳系元朗呢個地方同朋友聚會傾計既好地方之一!
難得放假同朋友嚟元朗食好嘢
想搵返間有質素嘅串燒嚟食
嘢飲叫咗佢哋嘅菠蘿啤同埋檸檬蜂蜜梳打
菠蘿啤都容易入口有淡淡嘅菠蘿味 唔算好濃味但易入口既.
至於串燒方面,嗌左好多款!簡直係大滿足
仲要都燒得有水準,海鮮類亦都好新鮮
最特別嘅係有燒乳豬串 皮脆香口!呢個一定要叫!
另外仲嗌咗蟶子 煮得啱啱好 同埋食得出係新鮮嘅😍
仲有鍾意食羊肉嘅朋友都可以嘗試叫羊肉串🫣佢嘅臊味都明顯🤓
  • 鹽燒牛舌心
2024-05-18 53 瀏覽
今日去完辦大事,晚上去了一家酒吧餐廳吃飯,吃串燒又怎少得飲返杯呢?地方開揚,有波睇有飯食有嘢飲,冷氣充足。凍紫薯朱古力賣相不俗,叫了少冰也不會淡味,十分香甜,少少紫薯香,帶重重的可可甜,一口氣已沒了半杯。Chicago Logo beer 試了杯招牌啤酒,八點前有happy hour價呢!冰凍怡人,入口甘甜。全部食物均點了大辣😍燒原條鰻魚整條鰻魚挺肥美,燒得邊位亦香脆,魚肉嫩滑,軟骨都吃得,記得盡快吃,否則涼了就沒那麼滋味。招牌茄子燒上桌孜然味香噴噴,面頭滿舖了干蒜粒,食味對版,今次很好沒燒過火,無苦味,茄瓜入味肉多。椒鹽極品肥牛少少鹽巴調味已吃得出肉甜,肉質鬆軟。鹽燒多春魚燒到脆卜卜,下酒一流。燒羊架要了五成熟,羊帶一點膻,肉是特別的細嫩。燒和牛胸爽串脆軟交替,做得一點都不乾。招牌無骨白鱔厚厚的白鱔,質感Q彈,連皮亦夠滑,灑上香蔥,有點驚喜。安格斯牛肉蔥串燒得剛剛好,大蔥爽口,味富清甜,牛肉不老,牛味香濃,同樣有孜然粉調味。韭菜燒辣到噴火,沒有渣,一點都不老,燒得剛好,做得完全不油膩。芝士年糕軟糯的内餡,連外層都燒得脆脆的,入口半軟如雪糕。燒娃娃菜吃到菜的脆爽,減卻幾分肉膩。燒尖椒串

地方開揚,有波睇有飯食有嘢飲,冷氣充足。

凍紫薯朱古力

Chicago Logo beer

全部食物均點了大辣😍

燒原條鰻魚

椒鹽極品肥牛
少少鹽巴調味已吃得出肉甜,肉質鬆軟。

鹽燒多春魚
燒到脆卜卜,下酒一流。

燒羊架
要了五成熟,羊帶一點膻,肉是特別的細嫩。

燒和牛胸爽串
脆軟交替,做得一點都不乾。

招牌無骨白鱔
厚厚的白鱔,質感Q彈,連皮亦夠滑,灑上香蔥,有點驚喜。

安格斯牛肉蔥串

韭菜燒
辣到噴火,沒有渣,一點都不老,燒得剛好,做得完全不油膩。

芝士年糕
軟糯的内餡,連外層都燒得脆脆的,入口半軟如雪糕。

燒娃娃菜
吃到菜的脆爽,減卻幾分肉膩。

燒尖椒串
超辣🤣孜然粉味加上尖椒辣很刺激,肉厚身,有咬口。

極品即燒乳豬
很有趣的燒乳豬,第一次串燒吃,蠻特別的,質感卜卜脆且帶有嚼勁。

降火龜苓膏燒
很有新意,別處肯定無見過,燒烤上火,這個可以清一清熱,外脆內軟夠得意。

自家製和牛棒
燒得漂亮,肉味濃,加上雞旦,口感突出。

凍咸檸蜜
食物部分真是我想的大辣,太激了~於是再點凍飲,飲品加了咸柑桔,酸甜解渴。

食後感:環境舒適,音樂不會過大,放鬆吃串,飲酒吹水真不錯~
  • 燒芝士年糕
2024-05-17 68 瀏覽
趁住明天放假,今晚同老公去左元朗一間氣氛好,又有串燒食的酒吧chill下。店內氣氛熱鬧,人流很多,店內職員都好有效率地安排座位給我們,態度積極有禮。坐低老公即時叫左Chicago logo beer。啤酒好好飲,有種甜甜地的感覺,易入口。我就叫左最喜歡的Pina Colada,椰子味同酒精調配得很好,又甜又滑口感一流。這裏食物選擇很多很豐富,我地叫左極品即燒乳豬,真係好好食,皮脆肉嫩,無諗過酒吧都有乳豬食。自家制和牛棒,牛味濃郁,口感不錯。原隻魷魚串,燒得好香,好有嚼口,d椒鹽調味剛剛好,加分。鹽燒牛舌心串,有驚喜,非常厚切不乾身,有口感。香蒜燒鮮鮑魚都好新鮮,鮮甜又惹味。另外叫左我最鍾意的芝士大虎蝦,真係好食到不得了,大隻得來又彈牙,又不會因為燒得太乾無左肉汁,加上濃厚的芝士一齊食,好正。還有我地都叫左培根年糕卷,椒鹽日本黑豚串,炭燒鴨胸串,燒三文魚鰭串,生燒鴨舌串同拉絲水午芝士條,食物都好有質素。整體黎講都好滿意,係一間有質素的串燒酒吧,係消遣的好地方。

自家制和牛棒,牛味濃郁,口感不錯。
原隻魷魚串,燒得好香,好有嚼口,d椒鹽調味剛剛好,加分。

鹽燒牛舌心串,有驚喜,非常厚切不乾身,有口感。

香蒜燒鮮鮑魚都好新鮮,鮮甜又惹味。

整體黎講都好滿意,係一間有質素的串燒酒吧,係消遣的好地方。