2023-06-11
今日6個人夜晚嗌咗pizza bird外賣食,大概等咗一個鐘頭到,都算滿意嘅。🥳「皇牌炸雞 12件」🍗($193)我地分別揀咗原味同蒜味兩種炸雞🐓,炸雞味道好好,口感酥脆,肉質唔錯,而且冇乜雪味,咬落去仲帶啲肉汁🤤。我特別推介大家揀蒜味🧄,因為蒜味嘅味道比較濃,啱晒啲鍾意重口味嘅人。「暴龍獸」🍕($162)跟住我地就嗌左一個全肉嘅pizza。pizza既配料都算豐富,有辣肉腸、牛肉🐂、雞肉🐓等等。但係成個pizza味道好一般,略顯平淡。特別係個餅底,好似麵包皮咁,唔係好推介大家食😖。「海鮮闊條麵」「葡汁烤雞焗飯」🍝🍚 ($63)我哋揀左兩個主食,海鮮闊條麵同葡汁烤雞燴飯。兩樣嘢嘅味道都好唔錯,尤其係烤雞燴飯,加左葡汁同芝士汁,味道幾香濃😚。「小食拼盤」🍿($63)小食拼盤嘅味道就好一般,裏面嘅都係啲大路嘢☹️,有啲咖喱角同春卷咁。不過最重要嘅係送到嘅時候成盒已經凍哂,口感有啲欠缺,霖晒同埋凍冰冰咁🥶。總括黎講,pizza bird嘅味道都算唔錯,價格亦都好合理,人均只要$100左右,不妨試下啦。🫶🏻