餐廳: 花斑茶社 (樂道)
資訊:

2022-06-07 1349 瀏覽
大熱天時口痕痕想飲杯野就叫左葡萄柚四季春冰茶+寒天🤩入面食到粒粒葡萄柚果肉 絕對唔係糖漿茶底揀左四季春 茶味香濃唔會俾葡萄柚遮左加埋寒天 絕對係夏天熱辣辣消暑涼物之前黎都有試過黑糖珍珠鮮奶🤩黑糖珍珠煙韌但唔係淋好有口感
大熱天時口痕痕想飲杯野

之前黎都有試過黑糖珍珠鮮奶🤩
黑糖珍珠煙韌但唔係淋
好有口感
2022-04-17 1263 瀏覽
岩岩外遊回港Quarantine系外賣平台叫兩杯飲品1. 大甲芋頭鮮奶(熱飲,走甜)$40叫其他食評話啲芋泥好幼細,心思思叫一杯試下,點知都唔係芋泥黎嘅,一粒粒芋頭粒,一啲都唔細膩,唯一需要呢間台飲加工嘅材料都做唔好,好失望😅奶係明冶奶,明冶奶咩味大家知啦,明冶奶都好飲🫶🏻2. 名間四季春(凍飲,走甜無冰)$24睇名都唔係好知係乜嘢茶葉沖出嚟,不過有幾香濃!滑口!唔錯啦~
岩岩外遊回港Quarantine系外賣平台叫兩杯飲品

1. 大甲芋頭鮮奶(熱飲,走甜)$40

奶係明冶奶,明冶奶咩味大家知啦,明冶奶都好飲🫶🏻

2. 名間四季春(凍飲,走甜無冰)$24
2022-04-03 1278 瀏覽
🔸白桃烏龍🍑(微糖,少冰) $28呢杯真係超驚喜🫣係有桃係入面🍑所以唔係淨係飲到烏龍茶💦仲食到桃😆真係超唔正✨🔸黑糖珍珠可可鮮奶🧋(少糖,少冰) $34我係超鐘意花斑嘅黑糖珍珠💞珍珠好煙靭而加埋黑糖珍珠都唔會好甜😚可可鮮奶本身驚好奶🥛但係朱古力味重d🍫整體黎講好夾😆🔸熱黑糖珍珠烏龍奶茶🥤(少糖,少冰)$28呢杯係我經常都會叫嘅但熱嘅真係第一次飲🙌🏻珍珠依然好煙靭😉但熱飲嘅關係冇得溶冰所以有d甜🤪奶茶都係茶味偏重😙唔知係咪錯覺,熱飲好似比涷飲份量少🤣🔸桂花烏龍(微糖,少冰) $24之前聽人講桂花烏龍幾好飲🙌🏻飲落好清新😙推介大家叫微糖😆可以飲到茶香味🥰而飲落仲有桂花碎😳🔸柳丁綠茶🍊(微糖,少冰) $28鐘意橙可以試下呢杯😙好重橙味🍊好清新但個人就麻麻🫢
🔸白桃烏龍🍑(微糖,少冰) $28

🔸黑糖珍珠可可鮮奶🧋(少糖,少冰) $34

🔸熱黑糖珍珠烏龍奶茶🥤(少糖,少冰)$28

🔸桂花烏龍(微糖,少冰) $24

🔸柳丁綠茶🍊(微糖,少冰) $28
鐘意橙可以試下呢杯😙好重橙味🍊好清新但個人就麻麻🫢
  • 黑糖珍珠烏龍奶茶
2022-03-21 962 瀏覽
🥤白桃烏龍(加寒天)$32之前聽過花斑茶社哩間茶飲店好耐 但一直都未去買今次係隔離期間終於有機會試到😂一飲落去就明題feel到烏龍既甘味十分出仲有啲白桃既果肉 甜甜地咁再加埋我最鐘意既寒天係入面其實成個配搭係好飲既😎不過對我黎講烏龍回甘既味強左少少😅變相令白桃同烏龍有種各有各做既感覺(?)除左吸到白桃果肉個下之外 大部分都係烏龍既甘味為主👀鐘意甘味重既話可以試下😙👍🏻推薦指數4/5
🥤白桃烏龍(加寒天)$32
之前聽過花斑茶社哩間茶飲店好耐 但一直都未去買
今次係隔離期間終於有機會試到😂
一飲落去就明題feel到烏龍既甘味十分出
仲有啲白桃既果肉 甜甜地咁
再加埋我最鐘意既寒天係入面
其實成個配搭係好飲既😎
不過對我黎講烏龍回甘既味強左少少😅
變相令白桃同烏龍有種各有各做既感覺(?)
除左吸到白桃果肉個下之外 大部分都係烏龍既甘味為主👀
鐘意甘味重既話可以試下😙

👍🏻推薦指數4/5
2022-03-09 932 瀏覽
花斑茶社——屬於香港本地茶飲品牌,標榜台中茶園直送茶葉,吸引左唔少對茶有要求既顧客。位於尖沙咀樂道分店門面唔算大,不過裝修都算好顯眼🔵 餐牌上面有各色各樣飲品選擇;水果茶、鮮奶茶、原茶,而黑糖珍珠系列有鮮奶、抹茶、可可等~ 今次點既白桃烏龍充滿左茶香,飲落順滑易唔會覺得苦澀,再配上淡淡既白桃味,清甜可口🧊 而另一杯鳳梨冰茶,可以選擇紅茶/綠茶,但由於鳳梨偏甜,蓋過左本來茶味,而奶蓋方面,質地比較薄,芝士味亦唔夠特出。 茶社分店遍佈全港九新界,下次會再試埋佢哋非常出名既黑糖珍珠奶茶✔️
2022-02-13 962 瀏覽
今日超有衝動想喝杯珍珠奶茶上網找了一下尖沙咀有那間珍珠奶茶評價高又特別近公司附近的呢間都有經過好多次今次係第一次購買種類有很多選了它家推薦的黑糖珍珠厚鮮奶(熱)第一次買吾知黑糖款是固定甜也是服務員說了才知道考慮了一下要不要改變選擇因為有些店買的黑糖款都好甜怕甜到有點膩問了她的意見(甜度問題)就不改變選擇喝了一口甜度只是珍珠製作的甜鮮奶的順滑度 (甜度不是問題)熱飲的size 大約是一杯Tall size 咖啡熱的程度有95°C食過午飯後飲剛剛好是溫的也不會喝完飽到不行 P.S. 杯子金光閃閃有種華麗感
今日超有衝動想喝杯珍珠奶茶
上網找了一下尖沙咀有那間珍珠奶茶評價高
又特別近公司附近的
呢間都有經過好多次
今次係第一次購買
種類有很多
選了它家推薦的

黑糖珍珠厚鮮奶(熱)
第一次買吾知黑糖款是固定甜
也是服務員說了才知道
考慮了一下要不要改變選擇
因為有些店買的黑糖款都好甜
怕甜到有點膩
問了她的意見(甜度問題)就不改變選擇
喝了一口甜度只是珍珠製作的甜
鮮奶的順滑度
(甜度不是問題)
熱飲的size 大約是一杯Tall size 咖啡
熱的程度有95°C
食過午飯後飲剛剛好是溫的
也不會喝完飽到不行

P.S. 杯子金光閃閃有種華麗感
2022-02-09
5 分鐘 (外賣自取)
2022-01-20 1127 瀏覽
之前好忙行過都無試過呢一間花斑茶社 今次終於有時間整翻杯啦 !廳一直有飲開嘅朋友講 話花斑茶社 一定要去飲黑糖珍珠厚鮮奶 仲話呢杯飲完翻唔到轉到!我心諗 :有無咁好飲啊 如事姐 我即刻叫咗杯黑糖珍珠厚鮮奶Try Try 佢 !一飲 濃濃牛奶味即刻係我口裡面爆出黎啊 好鮮甜 好正啊!再吸多一淡 ! 一粒又一粒嘅彈牙珍珠入曬我個口裡面 !真係無推介錯 呢杯野真係飲完翻唔到轉頭 勁好飲啊~!問世間 點解依家先俾我遇到呢杯黑糖珍珠厚鮮奶 我不禁流下兩行男兒淚點解我會咁 ?我唔知 可能係可惜佢太好飲 我一啖就飲曬佢落肚哎~ 唔講啦 我準備去買第二杯黑糖珍珠厚鮮奶啦
我心諗 :有無咁好飲啊
如事姐 我即刻叫咗杯黑糖珍珠厚鮮奶Try Try 佢 !
一飲 濃濃牛奶味即刻係我口裡面爆出黎啊 好鮮甜 好正啊!
再吸多一淡 ! 一粒又一粒嘅彈牙珍珠入曬我個口裡面 !
真係無推介錯 呢杯野真係飲完翻唔到轉頭 勁好飲啊~!

問世間 點解依家先俾我遇到呢杯黑糖珍珠厚鮮奶
我不禁流下兩行男兒淚
哎~ 唔講啦 我準備去買第二杯黑糖珍珠厚鮮奶啦
黑糖珍珠厚鮮奶
2022-01-20
30 分鐘 (外賣送餐)
黑糖珍珠厚鮮奶
2022-01-04 1038 瀏覽
從未試過在openrice叫外賣見到有這個功能好新奇就試一試花斑是一家很有自己風格但奶味較重的茶社剛好深秋是桂花的季節本人有非常愛烏龍奶 跟奶凍就叫來 桂花烏龍奶凍試喝外賣的服務果然超級方便app一按對面就有下單算好路程時間 過去剛好做好一杯新鮮奶茶小小杯不太有罪惡感少糖也有奶凍的甜味
從未試過在openrice叫外賣

算好路程時間 過去剛好做好一杯新鮮奶茶
小小杯不太有罪惡感
少糖也有奶凍的甜味
2021-12-28 1018 瀏覽
飲品可以叫凍飲之外亦可以揀熱飲,啱晒依家忽冷忽熱既天氣,天氣冷既時候可叫杯溫暖既黑糖珍珠奶茶黎保保暖😌黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶$34鮮奶味重,再配上甜甜的黑糖珍珠同鹹味岩鹽,三種味道混合埋一齊完成無違和感,好夾好味道👍🏻

黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶$34
2021-12-26
  • 黑糖珍珠岩鹽厚鮮奶
2021-12-15 1066 瀏覽
想試好耐!終於有緣一試!鋪頭店員態度幾好 一開始話部機壞咗整唔到暖而凍最多都係少冰冇得走冰 但店員最後都好好幫我走咗冰雖然叫咗走甜都有少少少少偏甜 但都好好飲!不過都係沫白好飲啲🤣
想試好耐!終於有緣一試!
鋪頭店員態度幾好 一開始話部機壞咗整唔到暖
而凍最多都係少冰冇得走冰 但店員最後都好好幫我走咗冰
雖然叫咗走甜都有少少少少偏甜 但都好好飲!
不過都係沫白好飲啲🤣
茶飲店其實唔只得飲品,最近去花斑茶社發現出咗個芋圓豆花。一向中意有芋圓嘅甜品,仲要用埋豆漿做base真係好吸引,今次產品仲係純素添❣️.📍花豹芋圓豆花($38)一碗內有齊三色芋圓、豆腐花、黑糖珍珠,再以紅茶豆漿做底,夠晒豐富😍!三式芋圓包括地瓜圓、芋圓、紫薯圓,加上招牌黑糖珍珠,口感非常煙韌又QQ,中心位都煮透晒,堅係正❤️!豆花用上百福®甜品館沖繩黑糖豆腐花 ,嫰滑之餘加埋黑糖更加香😋。而個底喺首次推出嘅紅茶豆漿,用上百福®高鈣香滑鮮豆漿🥛 ,飲到淡淡茶香同豆漿味,唔會過甜。一碗甜品有齊多種口感,味道溫和討好,值得試吓!.另外仲有2款用百福®豆品整嘅新出飲品,分別係焙茶の豆飲 ($36)同薑桃($33),好飲之餘仲可以打卡,要飲梗係飲新野啦!.

📍花豹芋圓豆花($38)
2021-10-17 1121 瀏覽
㊗️話說AK 生日🎂 Fan’s Club 同合作,整咗杯『黑芝full cup』;雖然好多人係為咗AK 應援物而買,同行友人都唔例外;佢唔飲奶,買咗嚟打卡,再俾我飲。🥤『黑芝Full Cup』$40⋯⋯微甜、固定冰拎上手個杯係暖嘅,温度有點奇怪;😙第一啖飲落去,🎉不得不讚下個「焙茶茶底」🎊,有意外驚喜,十分濃郁;芝士奶蓋無想像thick,但都好夾。回味指數:💛💛💛💛🖤〔下次可以再買佢個焙茶百福豆花version〕。📍 花斑茶社 (樂道) (尖沙咀)尖沙咀樂道32-34號地舖
㊗️話說AK 生日🎂
黑芝Full Cup

🥤『黑芝Full Cup』$40⋯⋯微甜、固定冰
黑芝Full Cup

回味指數:💛💛💛💛🖤
〔下次可以再買佢個焙茶百福豆花version〕

📍 花斑茶社 (樂道) (尖沙咀)
尖沙咀樂道32-34號地舖
2021-10-17
5 分鐘 (外賣自取)
2021-10-07 1219 瀏覽
已經係第二次幫襯,試過一次好難唔encore既,因為真係好飲!今次買左杯黑糖珍珠烏龍奶茶,本人對甜度接受度較高,所以每次都會試正常甜先,呢杯甜度我覺得啱啱好!茶香奶滑珍珠甜,配合度好高!
黑糖珍珠烏龍奶茶
黑糖珍珠烏龍奶茶
2021-10-07 965 瀏覽
💛花斑茶社 @尖沙咀📍尖沙咀樂道32-34號地舖🍑白桃烏龍加寒天 $28+4呢杯好飲到已經係咁推介身邊既朋友試🤣因為真心好好飲🥺💓 白桃味好出 仲要有好多白桃果肉 唔係得個桃味 係真材實料🌟🌟 烏龍茶茶底好香好清新 白桃同烏龍茶超夾而且比例剛好!第一次叫少糖覺得啱啱好 第二次試埋微糖茶底會更香濃 有d茶澀味 如果你鐘意茶多一浸澀味同埋怕甜既話建議叫微糖/走糖就得 因為白桃肉本身都帶甜味~~ 再額外加埋寒天成配既層次再屏華左 其實寒天姐係好似蒟蒻/啫喱中間咁既口感 多左d野咬下 口感更豐富🤤🍍鳳梨冰茶 $26可以揀紅茶/綠茶 朋友就揀左紅茶~入面有啖啖鳳梨果肉 台灣鳳梨好香甜😋😋 同樣都係記得叫少甜 咁茶味就會出d~~🍊柳丁多多 $28其實味道即係橙汁加益力多撈埋一齊 味道好fresh✨ 整體又唔會太甜👍🏼唔飲茶既都可以試下~總括尼講 就係去花斑茶社一定要試🍑白桃烏龍茶加寒天!希望遲d再試埋佢地既黑糖珍珠鮮奶🧋睇下係咪都係咁好飲先😚👅好味:4.8/5💲價錢:4.5/5🌟性價比:4.6/5👥服務:3.5/5

💛花斑茶社 @尖沙咀
📍尖沙咀樂道32-34號地舖

🍑白桃烏龍加寒天 $28+4

🍍鳳梨冰茶 $26
可以揀紅茶/綠茶 朋友就揀左紅茶~

🍊柳丁多多 $28

👅好味:4.8/5
💲價錢:4.5/5
🌟性價比:4.6/5
👥服務:3.5/5
2021-09-14 693 瀏覽
🌼搬咗新舖喎🌼推介指數 ❤️❤️❤️❤️❤️樂道茶飲小店搬咗… 搬咗去隔離舖,搵唔返張相cap 返story 先,日頭張相會睇等清楚啲個門面😌新舖門面royal blue 同木系作主調,店內地方大咗,食客可以响室內等飲品啦用拎得外賣平台落單省時方便,仲有優惠!由Order、接單、製作到取餐都可以經app睇到,未行到去杯飲品已經等緊我啦😆🌼桂花烏龍 + 寒天 HKD27✨落order 時揀埋甜度,冰同加料~飲落清熱解渴,微甜啱啱好,寒天食落煙韌又低卡~花斑平靚正、選擇唔少,小店值得支持呀❣️.··👨🏻‍🍳花斑茶社 (樂道) (尖沙咀)📌尖沙咀樂道32-34號地舖
🌼搬咗新舖喎🌼
推介指數 ❤️❤️❤️❤️❤️
桂花烏龍 + 寒天

桂花烏龍 + 寒天

🌼桂花烏龍 + 寒天 HKD27

花斑平靚正、選擇唔少,小店值得支持呀❣️
👨🏻‍🍳花斑茶社 (樂道) (尖沙咀)
📌尖沙咀樂道32-34號地舖
外賣自取