呢間餐廳已經bookmark左一段時間 今日同朋友食飯就決定去試下😺 一點鐘去到 人唔多所以唔洗等位就有得入坐 餐廳既裝修唔錯 適合中意打卡既朋友!今日同朋友叫左兩個餐同一個蛋糕 事不宜遲 依家就介紹下啦! 😻-------⭐卡邦尼意粉 ($78)呢個意粉唔錯 份量足夠  而且夠creamy😻 意粉啖啖掛汁好正 !意粉軟硬度都恰到好處 另外煙肉份量都好慷慨 大家去的話都推薦大家試下🙈-------⭐All Day Breakfast A ($78)同朋友點多一個all day breakfast share食,份量夠兩個女仔食,有德國腸、炒滑蛋、牛角包、薯餅、煙肉、焗豆、蕃茄、沙律,份量多,而且上碟賣相都靚 加分!😆 我最中意係個炒滑蛋 好嫩滑 仲有牛油香!煙肉 香腸同其他配菜味道都正常 整體唔錯😝 ------⭐心形士多啤梨乳酪蛋糕 ($52)呢個蛋糕真係少女心大爆發! 伴碟隻公仔超級可愛!🐷 蛋糕係士多啤梨乳酪慕思 食落味道淡淡地 唔會死甜👍 不過食到中間發現個蛋糕有d位置結左冰 影響左口感😔 唔知係咪因為雪櫃太凍呢 所以呢個位有少少扣分 但整體都ok的😀------總括黎講用餐環
-------
⭐卡邦尼意粉 ($78)
-------
⭐All Day Breakfast A ($78)
------
⭐心形士多啤梨乳酪蛋糕 ($52)
------
總括黎講用餐環境同食物唔錯 員工服務態度都好好 大家同朋友仔reu不妨去試下呀!😆
---
總分(10分滿分)
味道:8
地址:長沙灣福榮街565號地舖
前往方法:長沙灣站C2出口
2019-06-27
2019-06-29 795 瀏覽
💗想黎好耐既粉紅色Cafe!主色係粉紅色,充滿少女味💖 仲有好多公仔,打咭一流!另外仲見到有好多BTS既相😌 相信老闆一定係fans la! 💗唔好以為花說"得個樣",啲野食都唔錯咖!💗 牛油果豆腐沙律,份量好多,仲有成個牛油果啊🥑 💗 菠菜汁三文魚意粉💗 明太子櫻花蝦意粉,一直都好鍾意明太子加櫻花蝦嘅組合,呢度嘅意粉亦都冇令我失望😍💗 柴犬朱古力,必叫嘅可愛朱古力!有用朱古力粉整嘅可愛柴犬圖案,仲附上一粒柴犬棉花糖!💗 熱情果梳打💗 Red Velvet Cake 🍰 最後食多件蛋糕就圓滿啦☺️

💗唔好以為花說"得個樣",啲野食都唔錯咖!

💗 牛油果豆腐沙律,份量好多,仲有成個牛油果啊🥑

💗 菠菜汁三文魚意粉

💗 熱情果梳打

2019-06-28 664 瀏覽
同朋友見到網上介紹粉紅色主題嘅餐廳,就特登過嚟試吓。餐廳係喺車房隔離,都要搵一陣先搵到,唔算好方便嘅地段。餐廳出邊已經見到裏面有唔少嘅打卡位同埋裝飾,好多粉紅色,少女心滿滿。雖然係平日,但係餐廳都有幾多客人,大多數都係好年輕嘅少女。因為多人,所以我哋被安排坐咗係一個相對起嚟冇咁多裝飾嘅位置。我同朋友都未食嘢,所以叫咗午餐,外加一杯嘢飲。食物方面,我叫咗All day breakfast,比想像中大份,而且味道唔錯。本身諗住餐廳賣點係打卡,預算食物會唔太好食,反而有驚喜。朋友叫咗三文魚意粉,意粉係粉紅色嘅,好靚,同時佢話味道都唔錯,正常,不過份量就一般,唔算好多。嘢飲方面,兩杯個賣相都好靚好啱打卡,我叫咗粉紅色拉花朱古力,朋友叫咗咖啡。朱古力嘅拉花好靚,朋友嘅咖啡都有貓咪圖案,好可愛。朱古力嘅味道正常,但咖啡就唔太有咖啡味,一般。餐廳提供左好多唔同嘅道具去影相,算係幾有特色同埋心思,但係有啲公仔就唔太乾淨,有啲灰塵。雖然影相睇唔出,但都建議時常清洗。整體來講,服務唔錯,食物質素正常,由於餐廳嘅賣點係打卡,所以依個價錢嘅食物我覺得可以接受。一個人大概消費$120,可以坐頗耐嘅時間。適合好好

All  Day  Breakfast

三文魚意粉

粉紅色拉花朱古力

貓咪咖啡

整體來講,服務唔錯,食物質素正常,由於餐廳嘅賣點係打卡,所以依個價錢嘅食物我覺得可以接受。一個人大概消費$120,可以坐頗耐嘅時間。適合好好姊妹去食下午茶。

2019-06-27
All  Day  Breakfast
三文魚意粉
粉紅色拉花朱古力
貓咪咖啡
2019-06-20 621 瀏覽
位於長沙灣嘅「花說」,以全店嘅粉紅色裝潢吸引少女們嘅青睞,平日唔少少女專程嚟打卡呃Like,門口側邊嘅落地玻璃座位就係最多人打卡嘅地方,由窗外攝入,非常有文青味道。室內擺設都好有少女味,好似獨角獸、火烈鳥、乾花等,都係最佳嘅攝影輔助。食物質素方面就不過不失,全日早餐($118)非常豐富,有黑松露炒蛋、煙肉、煙三文魚、薯餅、牛角包、蕃茄、焗豆、沙律菜等,一定唔會食唔飽。黑松露雜菌意粉($98)菌味濃郁,白汁香滑。小食拼盆($78)啱晒一班好姊妹分享,每人一件唔會太肥。嘢飲方面,獨角獸($48)非常特別,海藍色梳打混合粉紅糖漿,係夢幻嘅顏色。由於有兩項主食係套餐,隨餐附送巨峰提子梳打同熱柚子蜜。

黑松露雜菌意粉($98)菌味濃郁,白汁香滑。

小食拼盆($78)啱晒一班好姊妹分享,每人一件唔會太肥。

由於有兩項主食係套餐,隨餐附送巨峰提子梳打同熱柚子蜜。

2019-06-19
之前成日見有人去呢間CAFÉ打卡影靚相, 今日終於黎到喇 店面比想像中細呢, 不過同時亦比想像中靚 ! 除左平時常見既打卡位置外, 原來其他好多細位都有用心佈置 兼有一車道具 (係, 係一車) 比客人借黎影相 ~ 好貼心的餐廳 店面係鋪天蓋地的粉紅色, 感受到店主的少女心 仲有.. 店內見到唔少韓國明星相 同播住kpop ~ 睇黎店主係小粉絲呢~~ 食物選擇 真係比想像中多好多啊! 而且種類夠多, 唔只一般既CAFÉ食物 想食健康D或者清D既都可以揀salad, 包類等等 想同朋友輕鬆食個tea就可以揀小食類~ 要食飽飽既話呢度都有pasta!! 但飲品應該係must order item, 因為好多杯都有自己主題, 賣相有心思 ! 而我, 今日就處於想食light d既狀態~ 先叫左份 牛油果豆腐沙律 $68 牛油果份量一D都唔吝嗇! 原個份量~ 面頭淋上左胡椒粒, 牛油果熟度剛好 夠香甜~ 豆腐配上麻醬呢個組合 基本上係穩陣的~ 成份個份量真係唔細… 仲有切成星星形狀既火龍果粒~ 同沙律菜 一個人黎既話, 食呢個 加杯飲品 都有機會夠飽~ 煙三文魚牛角包配薯條
之前成日見有人去呢間CAFÉ打卡影靚相, 今日終於黎到喇
店面比想像中細呢, 不過同時亦比想像中靚 !
除左平時常見既打卡位置外, 原來其他好多細位都有用心佈置
店面係鋪天蓋地的粉紅色, 感受到店主的少女心
想食健康D或者清D既都可以揀salad, 包類等等
而我, 今日就處於想食light d既狀態~
先叫左份 牛油果豆腐沙律 $68
仲有切成星星形狀既火龍果粒~ 同沙律菜
一個人黎既話, 食呢個 加杯飲品 都有機會夠飽~
煙三文魚牛角包配薯條 $75
呢個好邪惡呢~ 但又真係唔錯, 煙三文魚好香啊 肉質幾肥美
牛角包係屬於鬆化質地呢, 一咬就有好多碎跌落黎… XD
薯條 新鮮炸起 好好食啊~
All day breakfast都有好幾款, 而我就揀左一個全素既Green All Day Breakfast $98
絕對唔少野食呢:: 牛油果, 粟米粒, 蕃茄, 牛油炒雜菌, 炒滑蛋, 薯餅, 焗豆, 沙律菜, 火龍果粒
特別鐘意佢既炒蛋! 好滑之餘, 仲有陣陣松露香 好正🍳
份量亦都絕對唔細 ! (帶埋男友黎都可以食得飽)
富士山特調 $45獨角獸 $48
咁岩2杯都係藍色~XD
相比起黎, 比較鐘意富士山特調, 味道好清新 ! 🏔
獨角獸其實係加入左玫瑰味既特飲黎~ 如果鐘意玫瑰味既朋友應該會岩叫 : )
2019-05-25
15 分鐘 (堂食)
2019-06-10 328 瀏覽
人地影d相影得個場好似好靚咁 但其實上裝修都幾簡陋 無想像中咁靚🤷🏻‍♀️價錢比較貴 味道又一般 不過職員服務態度幾好呢杯柴犬朱古力 係靚嘅 但個朱古力比茶餐廳果d朱古力更淡🤦🏻‍♀️ 性價比幾低😅呢杯紫薯士多啤梨奶 味道ok 唔太甜 幾清新 不過無論紫薯 士多啤梨 定奶味都好淡🤷🏻‍♀️
價錢比較貴 味道又一般 不過職員服務態度幾好

柴犬朱古力

紫薯士多啤梨奶

2019-05-17 376 瀏覽
長沙灣原來有一間充滿少女心既cafe, 入面既食物賣相同店內裝飾都好精緻, 尤其柸柴犬棉花糖的朱古力 整得好靚, 好吸引食物就叫左2個意粉, 分別係鮮茄德國腸意粉同卡邦尼意粉, 都不錯喔~

尤其柸柴犬棉花糖的朱古力 整得好靚, 好吸引

2019-05-15 190 瀏覽
充滿粉紅的CAFE原來係一間近年興起的網紅打卡cafe食物賣相同店內裝飾都好吸引好靚既柴犬棉花糖的朱古力同士多啤梨紫薯鮮奶絕對攻陷少女心
充滿粉紅的CAFE
原來係一間近年興起的網紅打卡cafe

食物賣相同店內裝飾都好吸引
好靚既柴犬棉花糖的朱古力同士多啤梨紫薯鮮奶

絕對攻陷少女心
2019-05-05 351 瀏覽
吃完晚飯後來到光顧,因在飯前經過看到有芋圓,太太和女兒都是芋圓Fans.環境以韓星相為裝飾,似乎走年輕人/情侶打卡路線,不算有認真裝修過的感覺,擺設有很多公仔,感覺似是老闆娘把自己家的公仔拿出來開舖用,沒有和環境搭配到。我們一家三口來到時沒位置,所以坐了在門口的bar台位,店內合共4人位2組,2人圓台2組,吧台4位(其實只夠坐3人,第4位的台上都是公仔)。食物餐牌有沙律,甜品,小食,主食等等,可以參考別人已post 的照片。當時因已是飯後,所以點了餐牌中的芋圓甜品,價錢是48元,餐牌上標明是1至2人份量,然後過了一會看板娘出來叫我們多點一個物品,因為我們有三個人,態度就不多叫一份東西就不準落單的感覺。(小女不夠10歲)說實在的,我明白他們小本經營,有最低消費也能接受,但一來進場時沒說明,再者場內或餐牌內也沒標明這要求,感覺有點欺客。後來太太EQ高,直接說轉外買,明顯見到看板娘即時臉黑,並馬上轉身就走回去厨房,我想問多句都唔理,態度有點兇。最後食物品評,芋圓沒芋味,薯粒沒薯味,涼粉是整件上的(?),沒吃過這種做法的。然後這一盒東西我們等了20分鐘。估計不會再去幫襯了。
外賣自取
  • 看板娘黑臉
2019-04-28 302 瀏覽
去到cafe 就梗係要嘆返個all day breakfast la 個炒蛋都算滑但係呢間cafe 最吸引到我嘅係充滿少女心嘅裝飾同環境保證作為文青嘅少女一定會影個不停呢間cafe算對係同閏蜜一齊chill 下打下卡嘅必選地方
但係呢間cafe 最吸引到我嘅係充滿少女心嘅裝飾同環境
保證作為文青嘅少女一定會影個不停
呢間cafe算對係同閏蜜一齊chill 下打下卡嘅必選地方
  • All  day  Breakfast
2019-04-22 190 瀏覽
希望能增加人手然後服務員態度希望能好一點不要因為急著做事情而用不太好的態度對待人一直黑著臉的讓人感覺不太好不過總括而言是不錯的當然如果空間能大一點就好希望能接納
希望能增加人手

不過總括而言是不錯的

當然如果空間能大一點就好
希望能接納
2019-04-20
30 分鐘 (堂食)
  • 柚子雞翼
有治癒能力既餐廳🥰🥰❤️由未入呢間餐廳之前既壞心情馬上變好晒😻入左黎好似置身於外國!曾經向泰國都去過一間cafe超似呢一間!都係好多粉紅色同綠葉,但呢間既食物款式同味道都好好多!這間餐廳size雖然唔大,但超寬敞!而且每一角落都感受到店主好有心機佈置而且應該是一個影相都好專業的一位!因為你會發現影相既時候,平時唔想見到核突既電制,都會有野遮住!另外坐你隔離枱既人都唔會影到,因為有植物隔左!超貼心!另外仲有好多公仔、玩具、道具、花花俾人拎黎影相!又有得食又有得玩🥰🥰😻😻超萌超開心!❤️至於食物方面,真係超多款!一打開menu見到咁靚,都忍唔住睇完又睇!而且咁多都咁靚,都要揀左好耐先揀到🤩呢度環境都好舒服!服務又好貼心!店內職員/店主仲會主動幫你影相,而且影得好靚!又會主動放道具俾我地影相,令成件事錦上添花🤩食物放置已經好靚,餐具同放置都好用心!見到就更加覺得好味!我叫左一個all day breakfast, 本來想食牛油果🥑,但今日咁岩無,店員/店主好好,可以俾我轉左大啡菇,唔想要煙肉,又俾我轉左煙三文魚!唔想要薯條又俾我轉左薯餅,好幸福🥳超多野食!有芝士大啡菇、茄汁豆、薯餅、牛角飽、煙三
有治癒能力既餐廳🥰🥰❤️
由未入呢間餐廳之前既壞心情馬上變好晒😻

至於食物方面,真係超多款!
一打開menu見到咁靚,都忍唔住睇完又睇!
而且咁多都咁靚,都要揀左好耐先揀到🤩
又會主動放道具俾我地影相,令成件事錦上添花🤩
食物放置已經好靚,餐具同放置都好用心!見到就更加覺得好味!

我叫左一個all day breakfast, 本來想食牛油果🥑,但今日咁岩無,店員/店主好好,可以俾我轉左大啡菇,唔想要煙肉,又俾我轉左煙三文魚!唔想要薯條又俾我轉左薯餅,好幸福🥳超多野食!有芝士大啡菇、茄汁豆、薯餅、牛角飽、煙三文魚、菜菜沙津、德國腸2條、黑松露滑蛋!所有都係即整,而且放得好靚,仲有雲石碟,同裝醬料既小瓶都好精緻!

另外叫左一個菠菜汁煙肉意粉!當中有好多小菜苗,感覺好清新!而且菠菜汁又唔滯,意粉煮得剛好,軟硬適中!

飲品就叫左柴柴朱古力,超可愛,本來朱古力已經有佢個樣,仲加上有隻柴柴頭分別用另一個小瓶裝住,再加上一隻柴柴既裝飾公仔超可愛!
又有得玩,原來柴柴個頭可以浮向朱古力面,超級可愛!
而朱古力既味道都好好味!😋

又有得食又有得玩!一間店已經有好多拍照位,而且店主/店員經常轉佈置(公仔既放置)既位置,好多變化!服務又一流!主動幫你加水 又好明白客人想坐邊咁安排位置俾客人🥰
黎完之後真係好開心!

見到佢仲有大人細路都食得既兒童餐,真開心❤️

今次自己仲帶左board game黎玩,真係超開心😻

呢度係一個超舒服既地方,真係超適合閨蜜/朋友仔黎傾計休息下!
All  day  breakfast  set  c
柴柴朱古力
菠菜汁煙肉意粉
柴柴朱古力(將棉花糖放左入去之後更可愛」🤩
2019-04-20
10 分鐘 (堂食)
All  day  breakfast  set  c
柴柴朱古力
菠菜汁煙肉意粉
柴柴朱古力(將棉花糖放左入去之後更可愛」🤩
  • All  day  breakfast
2019-04-15 235 瀏覽
少女心爆炸嘅cafe🌸同朋友1點幾到 冇乜人入到就有位一坐底就被餐廳同枱面嘅擺設吸引有公仔 頭飾俾你攞去影相 !叫左個All Day breakfast食物絕對唔hea!唔係得嗰幾樣咁!另外叫左個菠菜汁露荀雜菌就意粉好夠汁👍🏽一啲都唔會係乾蹭蹭嘅意粉另外叫左一杯青蘋果梳打,同一杯水蜜桃梳打味道正常,唔會好淡👍🏽整體成個cafe真係好有feel有哂道具 擺設又多鐘意影相嘅女孩子真係唔好錯過!👯‍♀️💕食物質素都好 小店黎講價錢算係咁性價比高👍🏽可以坐上一個下就 hea下👍🏽
少女心爆炸嘅cafe🌸
同朋友1點幾到 冇乜人入到就有位

一坐底就被餐廳同枱面嘅擺設吸引
有公仔 頭飾俾你攞去影相 !

叫左個All Day breakfast
食物絕對唔hea!唔係得嗰幾樣咁!
All  day  Breakfast

另外叫左個菠菜汁露荀雜菌就意粉
好夠汁👍🏽一啲都唔會係乾蹭蹭嘅意粉
菠菜汁露荀雜菌意粉

另外叫左一杯青蘋果梳打,同一杯水蜜桃梳打
味道正常,唔會好淡👍🏽
青蘋果梳打

可以坐上一個下就 hea下👍🏽
2019-04-11
All  day  Breakfast
菠菜汁露荀雜菌意粉
店員服務態度一般。食物賣相還可以,但是味道強差人意!而且等了很久才上餐,即使是一杯小小的咖啡,等了差不多30分鐘!只點了些簡單的小食,價錢也偏貴。只能說沒有期望 就沒有失望吧。女友之前看見網上推介,一心來影靚相。當我們去到店舖,嘩!一聲...也太簡陋了吧!裝修幾乎沒有,裝飾感覺全是淘寶貨,還有用餐區太近廚房,油煙味太重,這是一間令人坐得不舒服的Cafe,兩個字:中伏!網絡騙案特別多!好評可以買,可以請人寫!以後看評論,一定先看差評!
店員服務態度一般。食物賣相還可以,但是味道強差人意!

45 分鐘 (堂食)
2019-04-07 212 瀏覽
難得今日可以放到個大假,唔好理咁多,一於去想食左好耐既【花說】試下先。好好彩有個FRD陪到我去,真心幸福期待,最後都無令我哋失望,由外置裝修,配飾,職員既服務,食物既品質都好,裡裡外外都充滿著愛。單是打卡呃LIKE已經可以影夠一整個下午了吧。我哋分別叫左兩個「ALL DAY BREAKFAST A」,分別有(德國腸、炒滑蛋、牛角包、薯餅、煙肉、焗豆、蕃茄、沙律),份量很足夠,悽材亦好新鮮,味道亦恰到好處。當然我最愛既牛角包和薯餅都係好鬆脆啦,簡直係大愛呀。「玫瑰花花茶」可以無限次添熱水再焗味,玫瑰花味好香濃,而且非常滋潤,每嚐一口都彷彿置身於花卉之間一樣,香逸處處,難忘至極。決定下次再試下其他款式的食物,希望可以再影多啲相,CHILL一下。

2019-01-28
  • ALL DAY BREAKFAST A