2024-10-02 49 瀏覽
堂食order後至少等了20分鐘,見其他枱都一樣要等咁耐。等都唔緊要,但我order左兩份午餐沙朗肉燥飯,兩份肉/肉燥既份量都好少,得3小塊沙朗肉,仲要全燶,好乾好硬.....就非常失望.... 因為廢事要再等就無同店員反應了。今次堂食明顯覺得質素下降,唔知係咪個別問題。以前無咁少肉同埋覺得依個餐好好食的。今次體驗好影響我對茶木既印象,以後未必會再光顧。希望餐廳可以正視等候時間,同埋食物質素,確保CP值。

沙朗肉燥飯
2024-10-01
20 分鐘 (堂食)
午餐
2024-06-17 267 瀏覽
呢個牛肉火鍋真係好味!牛肉質地嫩滑,喺番茄湯底裏醒得好味。加埋啲薑蔥爆香,難怪可以吸引咁多人上門坐陣。廣東人最鍾意呢類濃湯火鍋,剛好符合大家嘅胃口。再講講呢個鹵肉飯。飯米煮得好軟綿,鹵肉就更勝一籌。肉文又柔軟如絲。配啲酸芥末作餐,完全中咗我哋嘅口味。最後提返呢個雪糕Waff啦。雪糕入口即溶,質感細緻綿密,一點都唔會太冰。waff餅皮更加鬆軟香甜,好似食住個咖啡配件咁。不管係夏日抑或冬日,呢個組合都係一絕。好適合一家大細一齊食。

2024-06-15
  • 雪糕walff,鹵肉飯
2023-12-03 651 瀏覽
今日約咗朋友一齊食lunch,忽然好想食台灣餐廳。雖然呢間餐廳開咗好耐,但定期也會推出新的menu,就相約一齊去試。古早紅燒牛肉拌麵 、台灣直送麻辣鴨血拼素鴨自家製招麻拌麵確實不錯,爽口彈牙,不會太辣。鴨血很大塊,正。素鴨香脆,古早紅燒牛肉一如以往水準,湯底濃郁,牛肉軟嫩,非常送飯。台式麻辣牛肉片拼半筋拌麵、台灣直送麻辣鴨血拼素鴨朋友喜歡吃辣,所以叫了這個麻辣牛肉片拼半筋拌麵。牛筋份量非常多,喜歡吃筋的朋友,一定會吃得很爽。九層塔蝦球炒蛋、地瓜米粉不過不失,我自己覺得冇乜特別,但係我呢位喜歡吃清淡的朋友卻非常喜歡。反而我更欣賞地瓜米粉及糖心蛋,仍然貫徹佢哋一直以來的水準。多年來水準仍然維持,如果真想吃台灣食物,仍然是一個不錯的選擇。由於實在份量太大,吃得太飽,未能叫到雪糕多士,唯有等待下次。@Big_Big_Foodie

古早紅燒牛肉拌麵 、台灣直送麻辣鴨血拼素鴨
古早紅燒牛肉拌麵

台式麻辣牛肉片拼半筋拌麵、台灣直送麻辣鴨血拼素鴨
台式麻辣牛肉片拼半筋拌麵

九層塔蝦球炒蛋、地瓜米粉
九層塔蝦球炒蛋 拼地瓜米粉

@Big_Big_Foodie
台式麻辣牛肉片拼半筋拌麵
九層塔蝦球炒蛋 拼地瓜米粉
2023-08-07 494 瀏覽
位於香港上水的「茶木」餐廳給人深刻的美食體驗。我選擇了午餐,品嚐了台式麻辣牛肉片拼牛筋伴麵以及鹽酥排骨肉燥飯。麻辣牛肉片的辣味搭配著濃郁的牛肉湯,讓人回味無窮。牛筋伴麵的口感獨特,彈牙又有嚼勁。鹽酥排骨肉燥飯則給人驚喜,酥脆的排骨配上濃郁的肉燥,令人食指大動。除了美味的食物,餐廳的服務也相當周到,讓人感受到溫暖的用餐氛圍。總的來說,茶木餐廳以其獨特的台式料理和舒適的用餐環境,絕對是品味美食的好去處。

2023-07-30
午餐
2023-07-28 383 瀏覽
台式麻辣牛肉片拼牛筋拌麵1自家製](台灣直送麻辣鴨血拼素鴨)我就不嬲好鍾意食牛筋呢廢真係做得夠淋入晒味古早紅燒牛肉拌麵(台灣直送麻辣鴨血拼素鴨)有鴨血真係夠特色先入黎不過得一舊少左d紅豆薏米水(凍)酸梅汁野飲最緊要夠大杯茶木就做得好啦8成餐廳杯野太細杯
台式麻辣牛肉片拼牛筋拌麵1自家製](台灣直
送麻辣鴨血拼素鴨)

我就不嬲好鍾意食牛筋
呢廢真係做得夠淋
入晒味

古早紅燒牛肉拌麵[自家製](台灣直送麻辣鴨
血拼素鴨)

有鴨血真係夠特色先入黎
不過得一舊少左d

紅豆薏米水(凍)
酸梅汁

野飲最緊要夠大杯
茶木就做得好啦

8成餐廳杯野太細杯
2023-06-03 465 瀏覽
同媽咪去左上水既茶木食個靚靚下午茶·餐廳裝修幾開揚座位寬敞舒適採用QR code落單,夠哂方便ꔐ黑麻油雞翅($64)雞翼幾入味,好濃香麻油ꔐ黑醋味冧豬軟骨($92)豬軟骨十級極推!豬軟骨好軟腍,根位部位好像牛筋般帶點漿口感醬汁有點小油膩,不過真係好好食ꔐ養顏花膠濃雞湯拌麵($84)金黃雞湯好濃郁,仲有幾片花膠拌麵加左辣醬,就咁食都好好味ꔐTeawood®紅燒牛肉麵($82)茶木最人氣茶式之一紅燒牛肉好腍身帶咬口麵條好有彈性,配埋湯頭一齊食真係好似台灣食牛肉麵咁ꔐ檸檬愛玉(+$10)檸檬打成冰沙,香甜酸爽ꔐTeawood鳳梨酥($32/2件)由於太飽,食唔落吐司磚塊見佢地本身有賣鳳梨酥,決定試一試好細心咁加熱左,外層餅皮微脆裡面係一絲絲既鳳梨,唔會太甜岩岩好
同媽咪去左上水既茶木
食個靚靚下午茶
餐廳裝修幾開揚
座位寬敞舒適
採用QR code落單,夠哂方便

ꔐ黑麻油雞翅($64)
雞翼幾入味,好濃香麻油

ꔐ黑醋味冧豬軟骨($92)
豬軟骨十級極推!
豬軟骨好軟腍,根位部位好像牛筋般
帶點漿口感
醬汁有點小油膩,不過真係好好食

ꔐ養顏花膠濃雞湯拌麵($84)
金黃雞湯好濃郁,仲有幾片花膠
拌麵加左辣醬,就咁食都好好味

ꔐTeawood®紅燒牛肉麵($82)
茶木最人氣茶式之一
紅燒牛肉好腍身帶咬口
麵條好有彈性,配埋湯頭一齊食
真係好似台灣食牛肉麵咁

ꔐ檸檬愛玉(+$10)
檸檬打成冰沙,香甜酸爽

ꔐTeawood鳳梨酥($32/2件)
由於太飽,食唔落吐司磚塊
見佢地本身有賣鳳梨酥,決定試一試
好細心咁加熱左,外層餅皮微脆
裡面係一絲絲既鳳梨,唔會太甜岩岩好
2023-05-24 322 瀏覽
係附近行完街就求其搵間餐廳食晚飯估唔到好有驚喜.💎$198 晚市二人餐💎 紅蔥醬燒豬軟骨麵紅蔥醬既湯底味道鹹香微甜同燒豬軟骨的口感勁夾🤣豬軟骨肉質鮮美,口感有彈性而手工麵條既口感好柔軟並吸收哂醬汁同豬軟骨既香味🥰入口充滿口感層次.💎 松露塔塔醬雞絲拌麵拌麵既松露塔塔醬好好食味道豐富濃郁,又帶有淡淡的松露香味😆麵條比手工麵幼身但都同樣好好食配埋雞絲食好正🤣雞絲份量頗多 真材實料.💎 路邊攤小食好有既台灣風味既小食拼盤有鹽酥雞扒, 福州魚蛋同台式烤香腸三樣都好好食😎鹽酥雞扒口感酥脆多汁表皮十分酥脆福州魚蛋就好彈牙🥹而台式烤香腸外皮微焦,內部肉汁豐富口感有嚼勁.💎+$56 另加三款小食(金黃鹽酥雞、櫻花蝦魚湯浸娃娃菜(小份)、黑麻油雞翅(2隻))每塊鹽酥雞都炸至金黃色表皮酥脆,肉質鮮嫩😇櫻花蝦魚湯浸娃娃菜風味清爽配埋櫻花蝦同魚湯既香味好好食黑麻油雞翅口感鮮嫩多汁味道濃郁 好香🤩.💎 $88 松露野菌奶油培根手作麵十分推介既松露野菌手作麵🥰野菌、培根同奶油味道相互融合味道濃郁香濃松露既香氣同味道好香食入口有種獨特既風味同層次感真係食到停唔到 好好食😆
係附近行完街
就求其搵間餐廳食晚飯
估唔到好有驚喜

💎$198 晚市二人餐
💎 紅蔥醬燒豬軟骨麵

紅蔥醬既湯底味道鹹香微甜
同燒豬軟骨的口感勁夾🤣
豬軟骨肉質鮮美,口感有彈性
而手工麵條既口感好柔軟

配埋雞絲食好正🤣
雞絲份量頗多 真材實料
💎 路邊攤小食

好有既台灣風味既小食拼盤
有鹽酥雞扒, 福州魚蛋同台式烤香腸
三樣都好好食😎
鹽酥雞扒口感酥脆多汁
表皮十分酥脆
福州魚蛋就好彈牙🥹
而台式烤香腸外皮微焦,內部肉汁豐富
口感有嚼勁

每塊鹽酥雞都炸至金黃色
表皮酥脆,肉質鮮嫩😇
櫻花蝦魚湯浸娃娃菜風味清爽
配埋櫻花蝦同魚湯既香味好好食
黑麻油雞翅口感鮮嫩多汁
味道濃郁 好香🤩

💎 $88 松露野菌奶油培根手作麵

十分推介既松露野菌手作麵🥰
野菌、培根同奶油味道相互融合
味道濃郁香濃
松露既香氣同味道好香
食入口有種獨特既風味同層次感
真係食到停唔到 好好食😆
2023-05-11 215 瀏覽
茶木係lunch同tea既時段食過好多次原來我係無試過係晚餐時間食茶木😂😂同媽媽2個撐枱腳食茶木既dinner先夜晚嘅餐牌同lunch係有啲唔同晚餐嘅選擇有好多,有四人餐、二人餐或間晚市套餐晚市套餐嘅價錢$74-$96不定,加$32就升級至晚市套餐有甜品或沙律🥗和飲品。我兩個餐都升級左,有白飯/中卷麵線。 中卷麵線我覺得一定要簡呀,入面好足料而且仲有魷魚,yummy!另外甜品就揀咗芋圓仙草豆花,有紅豆、愛玉、仙草、芋圓和豆腐花,食落好清涼同唔太甜的🔸柑桔醬鱸魚柳玉龍果 $76鱸魚柳既size係大大件的,無咩魚骨再配合柑桔醬有點點酸酸的感覺。有半個的火龍果的造型裝着啲火龍果肉和鱸魚柳,好好睇🔸鳳梨鮮果甜酸肉 $96好似咕嚕肉咁不過呢隻既肉係豬柳條,相對冇咁多骨感覺不錯呀❣️ 而且味道酸酸甜甜好開胃,除咗有菠蘿之外,仲有藍莓🫐 、士多啤梨 🍓係入面,好夏日feel~🔸金鑽鳳梨光水果茶(熱)+$15超級多不同的水果係入面呀😍上面有塊大大的金鑽鳳梨片,有用火槍燒一燒,雖然有好多水果喺入面,不過唔會太過酸🔸脆脆黑糖瀑布珍珠奶茶(凍) +15呢個係媽媽一睇到個menu好快就決定要似呢杯呢杯係勁岩打
茶木係lunch同tea既時段食過好多次
原來我係無試過係晚餐時間食茶木😂😂
同媽媽2個撐枱腳食茶木既dinner先

夜晚嘅餐牌同lunch係有啲唔同
晚餐嘅選擇有好多,有四人餐、二人餐或間晚市套餐

🔸柑桔醬鱸魚柳玉龍果 $76

🔸鳳梨鮮果甜酸肉 $96

🔸金鑽鳳梨光水果茶(熱)+$15

🔸脆脆黑糖瀑布珍珠奶茶(凍) +15
呢個係媽媽一睇到個menu好快就決定要似呢杯
呢杯係勁岩打卡📸 首先有一串芋圓串喺上面,煙靭的;杯邊痴滿朱古力脆脆💛

2023-05-08 157 瀏覽
講開台灣嘢第一間諗起嘅一定係茶木除咗食物質素高之外甜品都係必叫嘅選擇————————-今次同屋企人去食飯叫咗個四人餐✨餐有白飯又或者麵選擇 我就揀左個麵糊感覺上似食碗仔翅 但又會有魷魚喺入面味道都幾唔錯✨滷水拼盤 ⭐️⭐️⭐️⭐️一次過可以六個願望分別有牛腱牛肚雞翼豬腩肉豆腐同埋豬耳而我最鍾意豆腐同牛肚縮哂滷水汁嘅味道好正✨水果咕嚕肉 ⭐️⭐️⭐️⭐️咕嚕肉份量都幾多 啱唔啱殺出嚟所以都仲保持脆口落咗好多唔同嘅水果 菠蘿士多啤梨藍莓火龍果酸酸甜甜中和埋一齊特別好食✨三杯雞⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️每次嚟茶木都必叫三杯雞除咗夠入味之外 雞嘅份量都唔少用嚟送飯絕對一流另外仲加咗台灣腸仲有四杯飲品 最愛呢度嘅珍珠奶茶最後梗係唔少得呢度嘅甜品✨朱古力磚塊⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️幾飽都好都一定要留胃食呢度嘅甜品磚塊溝蜜糖同埋朱古力雪糕非常甜但非常滿足絕對值得食———————-今餐食到飽一飽大家都好滿意下次要再嚟食
講開台灣嘢第一間諗起嘅一定係茶木

———————-
今餐食到飽一飽大家都好滿意
下次要再嚟食
2023-05-02 128 瀏覽
今次晚餐黎食,發現款式咗幾多選擇從可以加$32配套餐,會包甜品同飲品都幾抵三杯雞配白飯🐔($82)最鍾意嘅台灣菜菜式,三杯雞材料簡單又夠好食😋,用咗米酒醬油調味,醃到好入味,配白飯一流,仲有一個小火爐保溫🔥👍🏻Teawood紅燒牛肉麵🐮($84)都唔錯喎,湯頭都好飲,入味又清,有大概5件牛肉🐮,件件都好大件,每件都好完整唔會散,又炆得好鬆化,麵條扁扁闊闊,食落好有咬勁👍🏻金黃鹽酥雞🐔(+$27)要趁熱食,好高金黃酥脆,有夜市嘅feel❤️自家製台式烤香腸🍖(+$27)第一次試,如果份量多啲就好🥹,鹹鹹甜甜咁,又幾過癮珍寶茶凍雙重鐵觀音奶茶🧋(+$15)有茶凍同珍珠,一次過滿足晒兩個願望,奶茶會奶味比較重,都入到一絲絲鐵觀音嘅清香🍵台式酸梅冰🇹🇼正❤️❤️❤️,味道正宗,酸酸味味,夠開胃原個金鳳梨愛玉冰🍍(+$88)超級巨型,建議三四個人share食👨‍👩‍👧‍👦,原個金鳳梨🍍大大個好吸睛,金鳳好香好甜😋,有好多片,仲會有忌廉同鳳梨啫喱,消暑甜品😚鳳梨酥🍍土鳳梨,鳳梨味會重食又冇咁甜👍🏻芋圓仙草豆花🍡好味足料,有豆花芋圓仙草紅豆❣️❣️❣️

三杯雞配白飯🐔($82)

Teawood紅燒牛肉麵🐮($84)

金黃鹽酥雞🐔(+$27)
要趁熱食,好高金黃酥脆,有夜市嘅feel❤️

自家製台式烤香腸🍖(+$27)
第一次試,如果份量多啲就好🥹,鹹鹹甜甜咁,又幾過癮

珍寶茶凍雙重鐵觀音奶茶🧋(+$15)

台式酸梅冰🇹🇼
正❤️❤️❤️,味道正宗,酸酸味味,夠開胃

原個金鳳梨愛玉冰🍍(+$88)

鳳梨酥🍍
土鳳梨,鳳梨味會重食又冇咁甜👍🏻

芋圓仙草豆花🍡
好味足料,有豆花芋圓仙草紅豆❣️❣️❣️
2023-04-20 168 瀏覽
有日同朋友傾計,對話如下🗣我 : 台灣🇹🇼都開放埋自由行啦,不如黎個週末快閃✈️佢 : 冇假喎,同你食住餐台灣野先🥢然後大家不約而同地講左句茶木(係回憶呀🤣)~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•(𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭☀️𝟏𝟏:𝟑𝟎 - 𝟏𝟒:𝟑𝟎 • 𝐓𝐞𝐚 𝐒𝐞𝐭🫖由𝟏𝟒:𝟎𝟎開始).▪香煎沙朗肉燥飯 ($92 • 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭)肉燥份量幾足🐷唔會撈得𝟐啖飯🥄𝟒件沙朗(即係西冷)表面煎得幾香🥩旁邊仲配左半隻溏心蛋🥚 • 青瓜🥒 • 醃菜 .▪追加小食 • 𝟑款 (加+$56)▫️黑麻油雞翅(𝟐隻) : 夠入味,麻油香都幾重🖤▫️蒜香麻辣豬耳朵 : 爽脆又唔過辣,越食越開胃😝▫️𝟑𝟏𝟎溏心蛋 : 見到個黃就知正啦😎.▪養顏花膠濃雞湯 ($129)個湯係金黃色嫁,飲落勁濃郁💛煲內有勁多雞肉🐓最勁係唔會油淋淋🫰🏻湯水對女人好重要,一定飲番𝟐碗補補 • 皮膚靚晒🧏🏻‍♀️.▪草莓香草蜜糖磚塊 ($69 • 𝐓𝐞𝐚 𝐒𝐞𝐭) 餐廳既𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞,又岩打卡📸一定要嗌番個❤️‍🔥𝐏𝐢𝐧𝐤𝐏𝐢𝐧𝐤💕少女心又出黎,賣相 • 味道都好得𝟑層烤至金黃厚切吐司,疊到勁高🍞
有日同朋友傾計,對話如下🗣
我 : 台灣🇹🇼都開放埋自由行啦,不如黎個週末快閃✈️
佢 : 冇假喎,同你食住餐台灣野先🥢
然後大家不約而同地講左句茶木(係回憶呀🤣)

▪香煎沙朗肉燥飯 ($92 • 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭)
肉燥份量幾足🐷唔會撈得𝟐啖飯🥄
𝟒件沙朗(即係西冷)表面煎得幾香🥩
旁邊仲配左半隻溏心蛋🥚 • 青瓜🥒 • 醃菜
香煎沙朗肉燥飯
香煎沙朗肉燥飯

▪追加小食 • 𝟑款 (加+$56)
▫️黑麻油雞翅(𝟐隻) : 夠入味,麻油香都幾重🖤
▫️蒜香麻辣豬耳朵 : 爽脆又唔過辣,越食越開胃😝
▫️𝟑𝟏𝟎溏心蛋 : 見到個黃就知正啦😎
追加小食

▪養顏花膠濃雞湯 ($129)
個湯係金黃色嫁,飲落勁濃郁💛
煲內有勁多雞肉🐓最勁係唔會油淋淋🫰🏻
湯水對女人好重要,一定飲番𝟐碗補補 • 皮膚靚晒🧏🏻‍♀️
▪草莓香草蜜糖磚塊 ($69 • 𝐓𝐞𝐚 𝐒𝐞𝐭)
餐廳既𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞,又岩打卡📸一定要嗌番個❤️‍🔥
𝐏𝐢𝐧𝐤𝐏𝐢𝐧𝐤💕少女心又出黎,賣相 • 味道都好得
𝟑層烤至金黃厚切吐司,疊到勁高🍞
面頭再加草莓🍓 • 雪糕🍨 • 綿花糖 • 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 • 𝐉𝐚𝐦,仲係溶岩咁流緊🤤
中間係切左件包心加左蜜糖🍯,食落甜甜好脆
我依個麵包控真係抗拒唔到,食左大半個🤰🏻

▪野飲
▫️凍 • 金鑽鳳梨光水果茶 (跟𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭加+$15)
凍 • 金鑽鳳梨光水果茶

▫️熱 • 熱帶水果茶 (跟湯加+$13)
熱 • 熱帶水果茶

𝟐杯都加左勁多唔同既生果,相比下凍個杯甜度較高🍹
▫️熱 • 玫瑰紅茶(跟𝐓𝐞𝐚 𝐒𝐞𝐭免費)
可舒緩情緒𝐑𝐞𝐥𝐚𝐱🌹
熱 • 玫瑰紅茶

🔺以上價錢 💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺嘟𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞📲落單
🔺店員服務幾好,會主動拎𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞 𝐏𝐥𝐚𝐭𝐞俾我地,食甜品時又會俾另一𝐒𝐞𝐭餐具我地🍽
養顏花膠濃雞湯
2023-03-28 137 瀏覽
晚餐又要搵食拉想食甜品就黎左茶木順便可以食埋甜品雖然食過好多次 呢間分店好多座位坐得舒服 用QR CODE落單我叫左個鹽酥雞扒手作麵$78雞扒炸得好鬆脆朋友叫左紅燒牛肉麵$116套餐跟一杯飲品一個豆腐花食完再叫左個雙重茶香蜜糖磚塊$68雪糕好香奶茶味幾清新整體唔甜 清得黎麵包好脆推薦唔鐘意食太甜既人🍴😋⭐️CP值;⭐️⭐️⭐️⭐️👩🏻回頭指數;👩🏻👩🏻👩🏻👩🏻📸打卡比分;📸📸📸
晚餐又要搵食拉

👩🏻回頭指數;👩🏻👩🏻👩🏻👩🏻
📸打卡比分;📸📸📸
2023-03-27
2023-02-09 178 瀏覽
見到有推廣$10一杯奶茶,原本滿心期待,order 完,等咗10分鐘才有(自取外賣),好淡嘅茶味,似酒樓沖完好多次淡茶味,好似一杯凍水,奶蓋該冇咩味,最後倒咗,失望!!
鐵觀音奶茶
鐵觀音奶茶
2022-10-20 319 瀏覽
突然想食台灣野,foodpanda睇黎睇去,得茶木比較岩心水,雖然近呢幾年愈加愈貴,但都比較穩陣。首先系我既炸雞排肉燥飯睇到隻蛋就覺得應該唔錯,好靚嘅溏心蛋,不過有d鹹再黎食啖飯,非常淋,已經有d爛飯既感覺😅配個糊糊咁既肉燥,嗯… 都可以擺到落口既…好在個炸雞排搶返d分🤏🏻都有5,6舊,啖啖肉,外皮仲好脆👍🏻👍🏻配菜就不過不失,碎左小小呢個系朋友點既麻辣鴨血拼素鴨+養顏花膠濃雞湯拌麵+自家製椒麻拌麵名字非常長,味道都做得唔錯👌🏻👌🏻

首先系我既炸雞排肉燥飯
睇到隻蛋就覺得應該唔錯,好靚嘅溏心蛋,不過有d鹹
再黎食啖飯,非常淋,已經有d爛飯既感覺😅
配個糊糊咁既肉燥,嗯… 都可以擺到落口既…
好在個炸雞排搶返d分🤏🏻
都有5,6舊,啖啖肉,外皮仲好脆👍🏻👍🏻
配菜就不過不失,碎左小小
炸雞排肉燥飯

呢個系朋友點既
麻辣鴨血拼素鴨+養顏花膠濃雞湯拌麵+自家製椒麻拌麵
名字非常長,味道都做得唔錯👌🏻👌🏻

2022-07-21 427 瀏覽
食評如下個麵淋軟適中,不太淋又不太硬有口感。也不太辣但又有麻香味個餸有牛筋,牛筋算淋。但個牛肉係一般肥牛,略嚴煮得比軟熟另外有個伴餸,個鴨血不過不失。整體黎講個價錢性格比合理,值得一試
食評如下
個麵淋軟適中,不太淋又不太硬有口感。也不太辣但又有麻香味
個餸有牛筋,牛筋算淋。但個牛肉係一般肥牛,略嚴煮得比軟熟
另外有個伴餸,個鴨血不過不失。
整體黎講個價錢性格比合理,值得一試
2022-07-18
5 分鐘 (堂食)
  • 台式微辣半筋半牛肉拌麵