2018-05-12
#double_飲品 #double_太子🍎👧🏽【奶蓋X特色珍珠】@茶樂.呢間位於太子嘅台式飲品店🥤主打手作珍珠 之前試過佢嘅抹茶拿鐵🍵今次試吓奶蓋先🙋🏽♀️---------------1️⃣奶蓋錫蘭紅茶(L) $22 加🌸櫻花珍珠($6).奶蓋👉🏼厚度適中 夠挺身 好滑 有淡淡芝士咸香🧀 不過杯蓋嘅設計 飲得好唔方便🤨🤨 開蓋飲先試倒個奶蓋.茶底👉🏼似普通茶包沖出黎😐好濃 但偏澀的紅茶味 層次欠奉 畢竟唔係專業茶飲店🤭. 櫻花珍珠🌸 係咁多款入面最鍾意嘅🧡 食落有淡淡花香味 有人覺得佢似藥水味 不過👧🏽又覺得ok喎 質感煙靭 份量適中.⭐️評分:7/10。2️⃣奶蓋碳焙烏龍(L) $22 加 火龍果珍珠($6)奶蓋就唔重複講啦🙈.茶底👉🏼烏龍茶底冇紅茶咁濃咁苦 叫正常少少 不過同樣地似茶包質素 唔好咁高期望🤣. 火龍果珍珠👉🏼食落其實冇乜味😂不過咬到一粒粒火龍果籽 叫真材實料咁啦😌⭐️評分:6.5/10---------挺喜歡櫻花珍珠👅 奶蓋中上 茶底就一般😐 幾欣賞佢隻杯🤫🤣 磨砂面 幾特別~.🍽味道:6.5/10🏝環境:N/A🛋服務:6/10💲價錢:6/10💥翻兜指數:6/10.🍴餐廳名稱
🍎👧🏽【奶蓋X特色珍珠】@茶樂
---------------
1️⃣奶蓋錫蘭紅茶(L) $22 加🌸櫻花珍珠($6).
⭐️評分:7/10
。
2️⃣奶蓋碳焙烏龍(L) $22 加 火龍果珍珠($6)
奶蓋就唔重複講啦🙈
💲價錢:6/10
💥翻兜指數:6/10
🍴餐廳名稱:茶樂
📍地址:太子太子道西171號別樹一居地下1A號舖
#double_甜 #double_台式飲品 #double_奶蓋
#double_official #double_兩姐妹 #茶樂 #奶蓋 #珍珠 #紅茶 #烏龍茶 #手作珍珠 #奶茶
#double_mango #double_apple #doubleig #doublefood #相機食先 #hkig #hkgirl#hkfood #hkfoodieblogger #hkfoodie #hklife #hk#hk852