2020-07-27 301 瀏覽
上次來 #旺角 茶滿滿 已經好想試😍.[滿滿星塵]🌌🌠真係超級靚❤️💜紫色又夢幻!不過咁靚嘅星空飲品唔係色素做成阿😏而係檸檬汁+蝶豆花製成健康又天然💞.#more小知識蝶豆花功效多多😍❣️可助眠、提神醒腦、安撫情緒。蝶豆花嘅花瓣呈現亮藍色💙主因係富含比一般植物高出10倍嘅花青素,亦因此備受重視。花青素可以👇🏻📌保護雙眼、控制血糖📌幫助清除自由基、抗氧化😍📌增強免疫系統、抗癌、預防高血壓…。。。打卡又靚又有益,快啲去茶滿滿買番杯💜😘。#香港小店 #支持香港小店 #靚
上次來 #旺角 茶滿滿 已經好想試😍
[滿滿星塵]🌌🌠
真係超級靚❤️💜紫色又夢幻!
不過咁靚嘅星空飲品唔係色素做成阿😏
而係檸檬汁+蝶豆花製成健康又天然💞
#more小知識
蝶豆花功效多多😍
❣️可助眠、提神醒腦、安撫情緒

蝶豆花嘅花瓣呈現亮藍色💙
主因係富含比一般植物高出10倍嘅花青素,亦因此備受重視

花青素可以👇🏻
📌保護雙眼、控制血糖
📌幫助清除自由基、抗氧化😍
📌增強免疫系統、抗癌、預防高血壓…

打卡又靚又有益,快啲去茶滿滿買番杯💜😘

#香港小店 #支持香港小店 #靚
滿滿星塵
滿滿星塵
2020-07-12 170 瀏覽
𝙲𝙾𝙻𝙳 𝙱𝚁𝙴𝚆𝙴𝙳 𝚃𝙴𝙰🍵.喺旺中掃街一定會好口渴🧐緊係要搵啲無糖嘅茶解吓渴😚呢度嘅飲品都幾多花款:奶茶,鮮奶,芝士奶蓋,冷泡茶,仲有佢哋嘅特調同招牌飲品😎.英香蘋果青茶🍎 $22今次揀咗蘋果味嘅無糖冷泡茶🤤原本以為係用有佢地logo好靚嘅玻璃樽裝住 點知原來係普通膠樽仲會漏水嘅....個logo係貼紙黎 不過冇晒貨☹️有少少失望🤏🏻但係講番味道 係唔錯嘅🥰飲落有好香嘅蘋果味 冇諗過佢個味會咁出✨可能因為佢冷泡咗個茶包好耐 所以個味唔會好淡💓青茶帶點苦澀味 再加埋帶微酸嘅蘋果味 幾清新😍
𝙲𝙾𝙻𝙳 𝙱𝚁𝙴𝚆𝙴𝙳 𝚃𝙴𝙰🍵
英香蘋果青茶🍎 $22
2020-07-11 132 瀏覽
行開旺中,知道有好多值得支持既小店,一定會去一去,幫襯吓,同時都會試? 試但食物質素既。今次黎到呢間小店,只係試咁一樣飲品,冇試到佢d炸物。不過呢杯飲品真係令我有小小失望啦!希望下次可以試其他,會冇咁失望啦。黑糖珍珠鮮奶評分:2/5佢沖出黎係有睇頭架,黑糖掛哂杯,好似勁多黑糖好正咁,估佢都會幾濃郁咁!但係講真話,佢既黑糖味真係唔濃唔重,混咗奶之後冇咩咪道,鮮奶既奶味都唔夠香,可以話都幾失望!但珍珠拎番小小分,我鐘意有咬口。

黑糖珍珠鮮奶
評分:2/5

2020-06-27 140 瀏覽
用左good malling呢個app搵食, 經開旺角就去咗茶滿滿啦, 想試下佢嘅小食同埋飲品就揀咗番薯條同百香果茶呢個套餐,因為用個app有折扣添就一試啦, 要一讚佢嘅蕃薯條係新鮮即炸再配左酸梅粉嘅炸蕃薯條, 一嚟到熱辣辣口感非常鬆脆,份量都幾多, 至於百香果茶可以選擇甜度,我選擇少甜,有茶香味而且有百香果嘅粒粒咬口感都幾好。
2020-06-01
  • 蕃薯條
2020-06-21 116 瀏覽
蜜桃烏龍清茶 $22 (手作芋圓 +$6)·有捐款有連儂牆嘅小黃店💛呢個我一見到個名就覺得勁吸引 佢呢一個係冷泡茶黎嘅 無糖無冰 好似比較健康咁😈佢係真係好似茶飲咁 唔會太甜 但係又真係有蜜桃味 幾好🍑之後我哋見有得加芋圓就加咗 佢啲芋圓係細細粒咁 好可愛 但係因為我哋個茶又無糖 個芋圓都係唔甜既 所以就有小小怪怪地 唔係好夾 可能加珍珠會好啲😎·📍茶滿滿(旺角彌敦道688號旺角中心一樓F84號舖)·#rbyeat#rby小黃店#rby旺角#rby甜品飲品
蜜桃烏龍清茶 $22 (手作芋圓 +$6)
蜜桃烏龍清茶

📍茶滿滿(旺角彌敦道688號旺角中心一樓F84號舖)
#rbyeat
#rby小黃店
#rby旺角
#rby甜品飲品
蜜桃烏龍清茶
2020-06-14 116 瀏覽
咁日同老公講好耐無出過旺角於是就起元朗坐車出旺角起西洋菜南街落車之後見到旺角中心記得有間百味吃冷麵的想去吃入到商場老公話不如行下先之後上了一樓行了一圈行行下口渴就見到呢間係黃店就入左去幫親,都好多野飲最後簡左個芝士奶蓋奧利奧可可杯野飲好快就整好出來杯可可非常出色,味道超級棒服務態度仲超級好丫
咁日同老公講好耐無出過旺角
於是就起元朗坐車出旺角
起西洋菜南街落車
之後見到旺角中心
記得有間百味吃冷麵的想去吃
入到商場老公話不如行下先
之後上了一樓行了一圈
行行下口渴就見到呢間係黃店
就入左去幫親,都好多野飲
最後簡左個芝士奶蓋奧利奧可可
杯野飲好快就整好出來
杯可可非常出色,味道超級棒
服務態度仲超級好丫
旺中好多小店都係黃店,大家去到記住要支持下👍🏻今次試咗間手調飲品店,質素都係唔錯,最正係有冷泡茶🥰除咗飲品,總有啲炸野可以叫嚟食☺️玫瑰烏龍清茶 $20角落評分:🌕🌕🌕🌕🌗烏龍清茶好清新🥰加上陣陣嘅玫瑰香味,令到原本淡淡嘅清茶多咗一點特別👍🏻係冷泡茶嚟講都可以話係唔錯☺️絕對係有誠意之作😍英香蘋果 $20角落評分:🌕🌕🌕🌕🌑第一啖飲落以為飲緊青蘋果紅茶(有糖版本),但其實個茶係無糖☺️所以個青蘋果味好香好突出👍🏻完全係呃到自己味蕾😍減肥/要戒糖嘅人士真係好啱🤩
玫瑰烏龍清茶

角落評分:🌕🌕🌕🌕🌑
玫瑰烏龍清茶
英香蘋果
2020-06-10 90 瀏覽
旺中一向都多野食🍢🥡, 掃完街食飽飽就緊係想搵d野飲下🥤😋 今次就試下E間黃色小店Moon Moon Cha🌛🌛🍵💛 E間手搖飲品店除左有招牌系列之外仲有台式奶茶🍼🍵, 芝士奶蓋🧀🍼, 鮮奶系列🍼, 冷泡茶❄🍵, 多多系列同特調系列🍹, 最後我地揀左蘆薈多多綠😋蘆薈多多綠🥤入口係甜甜微酸嘅益力多, 之後茶味會慢慢滲出嚟, 茶底用左茉莉綠茶, 味道清香唔會搶味, 蘆薈粒粒好多好有口感, 整體嘅冰度甜度都調得岩岩好, 非常解渴又消暑🥵👍🏻!!

蘆薈多多綠🥤
5 分鐘 (外賣自取)
  • 蘆薈多多綠
2020-05-09 223 瀏覽
今日行旺中見到呢間貼滿memo紙既珍珠奶茶店好搶眼!門面寫滿哂真香港人既心聲,黃店氣派!見到有醫護送免費飲品活動,非常善良的一間店!裏面都係一班年青店員,好有禮貌!menu有好多飲品揀,我叫左一杯黑糖炒珍珠鮮奶,係店內推介,一望到賣相都幾吸引,飲落甜度啱啱好,我冇特登叫少甜/少冰,都正常甜度,珍珠令人驚喜,有陣炒香,好煙韌,好過天X茗X果啲!希望大家可以多啲幫襯呢間黃店,真係好有心想做好口禆,唔係單單貼文宣但野食麻麻果啲!

2020-05-09
5 分鐘 (堂食)
旺中出名多性價比高嘅好野食😋其中一間💓今日介紹嘅係茶滿滿由本土香港人主理💘非常貼地嘅速飲店。No.1皇牌🏆手炒黑糖珍珠鮮奶親手炒嘅黑糖珍珠,每日限量供應😋#小店 標榜📌無添加📌無色素岩哂啲唔想飲茶嘅朋友而且日日新鮮「真。親手炒」絕對值得支持一下💪🏻💪🏻💪🏻。百香果四季春茶味超香👍🏻酸酸甜甜好清涼岩哂而家天氣熱飲😍。[超人氣💞 #More推介 ]椒鹽杏鮑菇😍必食!即叫即整,炸粉唔厚好香脆椒鹽野味🤤杏鮑菇件數多又大大舊最正係啲菇好juicy!唔會又乾又硬食到停唔到😂😂😂正到爆。其實仲有人氣飲品「滿滿星塵」都好吸引🤩紫色超級夢幻❤️❤️❤️不過今次無試到另外店主話蒜香雞🐥都好受歡迎可惜我去嗰日搶手到賣哂😭下次去一定要order! #bookmark
旺中出名多性價比高嘅好野食😋
其中一間💓今日介紹嘅係茶滿滿
由本土香港人主理💘非常貼地嘅速飲店

No.1皇牌🏆手炒黑糖珍珠鮮奶
親手炒嘅黑糖珍珠,每日限量供應😋
#小店 標榜📌無添加📌無色素
岩哂啲唔想飲茶嘅朋友
而且日日新鮮「真。親手炒」
絕對值得支持一下💪🏻💪🏻💪🏻

百香果四季春
茶味超香👍🏻酸酸甜甜好清涼
岩哂而家天氣熱飲😍

[超人氣💞 #More推介 ]
椒鹽杏鮑菇😍必食!
即叫即整,炸粉唔厚好香脆
椒鹽野味🤤杏鮑菇件數多又大大舊

下次去一定要order! #bookmark
2020-04-29
  • 椒鹽杏鮑菇
2020-05-01 101 瀏覽
椒鹽杏鮑菇$28喺旺中食嘢,原來有個立食區,但只有三、四張細枱,好彩人流快,等一陣都有位放食物。大概三點左右到,唔算多人,前面有兩三個等緊。點左其中一個招牌推介,雖然係即叫即製,但10分鐘內有。比想像中大袋,有超過15粒。杏鮑菇整起熱辣辣,要等一陣先咬到。粒粒都大大粒,要分兩啖食。炸皮入面嘅係有汁㗎!配埋椒鹽粉,好食!#茶滿滿 #moonmooncha #杏鮑菇 #五一黃金週 #黃店 #黃色經濟圈 #51goldenweek #mongkokfood #mushroom
椒鹽杏鮑菇$28

2020-04-30
8 分鐘 (堂食)
2020-04-23 73 瀏覽
旺中食店越嚟越多選擇,飲料呀小食呀壽司呀等等應有盡有... 仲有唔少都係黃店嚟架添😎 前排就試左呢間「茶滿滿」嘅黑糖珍珠鮮奶🥤睇張圖都知用料豐富~ 🥤黑糖味好出!!!濃濃的黑糖帶點焦糖味~ 超級香!😋😋😋不過對我嚟講就有點偏甜🍬 嚐甜人士應該會好鐘意,因為陣黑糖味真係超級濃~佢地仲有好多其他特色飲品架,例如益力多綠茶~ 仲有炸物食添架!如果唔飲野都可以點啲小食多多支持呀!!💪🏻💪🏻

睇張圖都知用料豐富~ 🥤黑糖味好出!!!

2019-12-14
2020-04-07 125 瀏覽
今天未夠鐘食飯但有點餓,想搵少少野食,和女朋友黎到旺角呢個好多連鎖店舖既地方,認真唔知食咩好!係簡潔清新見到一間奶茶舖,決定睇下,原來係茶滿滿! 雖然餐廳要攞住食, 但好多文宣同埋連儂牆。傍晚6點去到食, 約有2-3個後生仔食緊。不過剩係等左5分鐘都出到貨! 晚餐時段, 價位大約29蚊,論味道, 食物份量都算係咁。今次叫左個黑糖珍珠奶茶, 珍珠大大粒好彈牙,講真飲完都幾飽肚 今日總共食左29蚊,大家得閒經過記得懲罰!
2020-03-19
2020-03-25 123 瀏覽
今日要去旺角周圍去撲唔同嘅嘢, 而家咁嘅情況, 醫護人員 都不停呼籲大家多留在家 ,所以通常一日裏面要買曬想買一個list嘅嘢,咁就可以唔使成日出街。 可能天氣開始熱又潮濕, 行咗十條街好想買返杯嘢飲, 諗起想飲珍珠奶茶, 去咗旺角中心周圍睇下, 見到一間貼曬連儂牆嘅珍珠奶茶店, 好鬼黄, 都想懲罰下去。 我點左香芋珍珠, 香芋味十分濃郁, 25蚊大大杯珍珠煙韌度很好, 不過珍珠份量唔多(珍珠加$3). 覺得佢係同路人, 飲品係唔差嘅, 但係覺得店員嘅態度可以進步啲, 有啲對人差嘅眼神同態度要改嘅。

外賣自取
2020-03-19 82 瀏覽
叫左杯黑糖珍珠奶茶❤️可以揀少冰❤️可以揀鮮奶/奶茶❤️$29已經有好大杯,抵過連所果啲茶店❤️❤️黑糖奶茶有黑糖味❤️❤️唔會太甜❤️❤️珍珠彈牙,烚得熟,冇硬/實的的嘅口感👍🏻❤️❤️❤️飲落仲有陣炭燒味😂😂😂(可能係我味覺有問題,明明冇寫係炭燒奶茶)🤥唯一唔好嘅係,實在太大杯,一個人飲會好飽。最好有朋友一齊share/勁口渴就會飲得晒雖然平平地,但都有做髒髒杯效果👍🏻加埋後面連儂牆,色彩繽紛,好岩打卡❤️❤️❤️❤️支持小店
叫左杯黑糖珍珠奶茶
❤️可以揀少冰
❤️可以揀鮮奶/奶茶
❤️$29已經有好大杯,抵過連所果啲茶店
❤️❤️黑糖奶茶有黑糖味
❤️❤️唔會太甜
❤️❤️珍珠彈牙,烚得熟,冇硬/實的的嘅口感👍🏻
黑糖珍珠奶茶

❤️支持小店
2020-03-19
3 分鐘 (堂食)
黑糖珍珠奶茶