2020-03-16 66 瀏覽
喺旺角食完飯,行行有少少口渴,諗起旺中一樓有好多鋪頭仔,就行咗上去睇吓有咩野飲平時好鍾意飲台式飲品,但係自從武漢肺炎之後拎住杯嘢飲喺條街度行嚟行去始終唔係咁方便,就飲少咗好多啦難得係商場裏面可以買到台式飲品,一於買番杯嚟飲<益力多綠茶$25>心大心細最後揀咗益力多綠茶,$25一杯其實都幾平叫咗半糖少冰,不過其實都幾甜下,超重益力多味,好似飲緊半支益力多,超好飲綠茶味唔算太出,酸酸甜甜咁,有冇少少太飽飲唔晒,打包返屋企再飲

難得係商場裏面可以買到台式飲品,一於買番杯嚟飲

<益力多綠茶$25>
心大心細最後揀咗益力多綠茶,$25一杯其實都幾平

2020-03-10 55 瀏覽
野飲呢樣野好少自己一個飲,一同朋友一齊就會飲真係一係唔飲,一飲就一日飲三四杯都得,但又驚食得太多糖落肚變糖血人,今次揀返杯無糖茶黎沖淡一下啲糖先飲品款式多,無糖茶都有好幾款,諗左一陣,最後嗌左杯桂花烏龍茶晏就時間客人都幾多,但店員都好快手下,好快就清左條人龍茶溫夠熱,可能因為係冷泡茶ge關係,味道都比一般茶淡少少但清清地我都幾鐘意,飲落茶味隱隱約約咁,茶香味慢慢咁出黎下次留一留肚再黎試下飲其他飲品先,最想就係試招牌飲品!!
晏就時間客人都幾多,但店員都好快手下,好快就清左條人龍
茶溫夠熱,可能因為係冷泡茶ge關係,味道都比一般茶淡少少
但清清地我都幾鐘意,飲落茶味隱隱約約咁,茶香味慢慢咁出黎
下次留一留肚再黎試下飲其他飲品先,最想就係試招牌飲品!!
2020-02-23
旺角中心是年輕人蒲點,亦是良心黃店集中地。今晚,我的目標黃店就是「Moon Moon Cha茶滿滿」。去到旺角中心一樓立食區,看到連儂紙貼滿整個鋪頭的就是「Moon Moon Cha茶滿滿」,既誇張又易認!小店亦鼓勵食客畀現金,罷用八達通,抵讚!小店以賣炸物和台茶為主。我叫了2餸1菜,揀了芝士炸波、炸燒賣和地瓜薯條皇,共28元;另外再加22元的珍珠奶綠。2餸1菜($28)地瓜薯條皇、芝士薯波和燒賣全部即叫即炸!番薯造的薯條比馬鈴薯的更飽肚,芝士薯波和燒賣各兩粒,金黃香脆!珍珠奶綠($22)雖然非特許經營的台茶,但品質絕不遜色。珍珠彈牙,鮮奶溝綠茶滲出淡淡茶香,配炸物一流!旺角中心還有很多黃店,下次再去分散投資!

小店亦鼓勵食客畀現金,罷用八達通,抵讚!

2餸1菜

珍珠奶綠

旺角中心還有很多黃店,下次再去分散投資!
2020-02-25
2餸1菜
珍珠奶綠
2020-02-08 83 瀏覽
繼上次post了旺角中心一樓立食區其中一家炸物店後小編明顯地不會只吃一家啦😂😂始終每一家小店都想支持要知道小食店在競爭性強的香港 要生存的確很困難的「茶滿滿」顧名思義賣茶飲 以及不少手搖飲料舖頭小小 選擇卻多的呢!還有炸物、拌麵賣菜式走台式路線☺️正合小編胃口點了兩餸一菜併盤($28)椒鹽花枝丸+一口炸餃子+麻薯QQ棒現點現做 大概5分多鐘就拿到手💪份量OK 熱辣辣 脆脆的一口餃子比想中小 有落差共有四粒 是韭菜味 味道正常 花枝丸兩粒 有看到跟吃到椒鹽👍🏻質素很不錯 不會是糊糊粉粉的那種有吃到彈牙的花枝本人😂麻薯QQ棒兩根 感覺像地瓜造的 可惜有點太甜 可以不點整體性價比OK 看其他人大多買喝的相信小店主打是飲料多於小吃

繼上次post了旺角中心一樓立食區其中一家炸物店後
小編明顯地不會只吃一家啦😂😂
始終每一家小店都想支持
要知道小食店在競爭性強的香港 要生存的確很困難的

「茶滿滿」顧名思義賣茶飲 以及不少手搖飲料
舖頭小小 選擇卻多的呢!
還有炸物、拌麵賣
菜式走台式路線☺️正合小編胃口

點了兩餸一菜併盤($28)
椒鹽花枝丸+一口炸餃子+麻薯QQ棒

整體性價比OK
看其他人大多買喝的
相信小店主打是飲料多於小吃
2020-01-14 131 瀏覽
作為黃色經濟圈嘅一份子👍🏽當然要大大力支持下💪🏽💪🏽💪🏽嚟到茶飲店首選都係益力多綠茶無先會諗飲其他咁店面都好乾淨整齊👍🏽👍🏽衛生做得唔錯👍🏽👍🏽沖野飲個陣都係睇住佢沖一杯茶都有2支益力多而仲會再加糖漿😱😱😱我就後悔無嗌到少甜...🤢🤢🤢飲落其實ok嘅因為糖漿補番啲益力多味益力多味因此就無約咗但茶味就真係少咗我覺得茶味可以強番啲,或者正常糖量減低番啲 ,就會平衡番啲味。
作為黃色經濟圈嘅一份子👍🏽

飲落其實ok嘅
因為糖漿補番啲益力多味
益力多味因此就無約咗
但茶味就真係少咗

我覺得茶味可以強番啲,
或者正常糖量減低番啲 ,
就會平衡番啲味。

2019-08-10 316 瀏覽
咁熱嘅天氣緊係行吓商場啦,唔使咁熱,好耐冇行旺中,原來旺中開咗好多小食店同台式飲品店,經過呢間見有優惠,所以就試吓佢嘅珍珠加仙草奶茶,仙草同珍珠份量都唔少,飲落都幾好飲,唔會因為特價而比少d料比我。
2019-07-02 248 瀏覽
其實依間嘅價錢都唔錯而且大大杯都幾抵,不過我想走甜嘅時候店員話冇得走,我問多幾句嘅時候佢就已經唔耐煩,所以我就直接話儘量少甜,因為我自己唔可以飲太甜嘅嘢,飲嘅時候我都希望杯野會冇我想像中嘅甜,但係杯嘢飲本身就已經好甜,再加上珍珠走甜上加甜了,仙草嘅口感唔錯我幾鍾意,烏龍奶茶嘅茶都唔錯,不過感覺杯嘢飲就有啲稀,奶味唔太夠,如果珍珠可以冇咁甜就好,奶味濃啲就好, 當然我意思唔係話加多d奶精la☆彡,而係比例上有dd調整。
2019-06-06 144 瀏覽
炸物份量會較為少一些,如有辣粉會更好味。但出餐的速度比職員所說的時間耐一倍,而且會經常出現跳單出餐。當我問職員仲要等幾耐,個老闆就會擺出不耐煩既樣。都系想知仲要等多幾耐姐,大概預個時間(得個知姐)。我眼見都有兩個其他客人都有同一情況。
2019-06-06
25 分鐘 (外賣自取)
2019-05-19 175 瀏覽
芝士奶蓋茉莉茶🥤 $26-奶蓋唔係平時好濃好厚嗰種 稀左少少🧐飲到有芝士嘅鹹香味🧀 不過唔重奶蓋份量比坊間飲開既少😿 有啲唔夠喉🥺🥺茉莉茶少甜少冰 對於我來講啱啱好😋茉莉幾香 不過茶味唔重🍵整體來講就中規中矩啦🤫不過門口有盞霓虹燈💡攞嚟打卡都幾靚📸✅
芝士奶蓋茉莉茶🥤 $26

整體來講就中規中矩啦🤫
不過門口有盞霓虹燈💡
攞嚟打卡都幾靚📸✅
2019-05-12 188 瀏覽
旺中嘅一樓而家成了小食嘅集中地,呢間茶滿滿就係其中一間茶飲。今次茶滿滿最吸引到我嘅已經唔係黑糖珍珠系列了。呢度仲有杯好似星夜甘樣既飲品。店內右側仲有個neon light 嘅飲品打卡位。比食客影相呃like.餐牌上有700ml大優惠!分別有兩杯做緊優惠:仙草珍奶或蘆薈多多綠蘆薈多多綠優惠$20不設去冰,所以就叫左少糖少冰。蘆薈多多綠:蘆薈粒粒份量都幾多,少冰依然成杯滿滿。叫左少甜味道剛剛好,真材實料。

今次茶滿滿最吸引到我嘅已經唔係黑糖珍珠系列了。

呢度仲有杯好似星夜甘樣既飲品。

餐牌上有700ml大優惠!
分別有兩杯做緊優惠:仙草珍奶或蘆薈多多綠

蘆薈多多綠優惠$20
不設去冰,所以就叫左少糖少冰。

2019-05-11
5 分鐘 (堂食)
2019-03-27 170 瀏覽
係旺中行街食得小食就緊係要飲番杯野,行過茶滿滿,就俾佢個牌吸引住😂 700ml大杯飲品只係20蚊?? 即刻覺得口渴想飲野。😂但其實佢其他飲品都唔係好貴,平價岩晒學生,俾大家睇下佢個 menu先:我點左蘆薈多多綠試試佢。(新鮮蘆薈,茉莉綠茶,益力多) 近排愛上益力多飲品。。蘆薈份量都ok,但係太大粒,有好多都吸唔到,有得睇冇得食。。😐 味道方面都幾好,茉莉味同益力多味都幾平均。唔會太甜!唔知e個promotion 個到幾時呢。。有d心郁郁想試下另一款。

2019-03-14
自從旺角中心換型成食肆都冇黎食過飲過。今晚咁岩黎到太子食飯後,就黎到呢度飲杯野`食下野,順個便都好方便。得知呢間店有識發光既特飲,好得意呢 朋友指定要喝。🍹 其實係梳打+蜂蜜 加上蘆薈肉,味道都不錯。不過最最吸引一定係佢個樣 最岩打卡用,閃閃粉既粉紫色真係好靚好岩女仔飲,淨係個樣都加分呢。但飲之前 記得記得要搖勻先飲呀,唔係既話 味道唔平均呢,就可能偏甜既情況呢。另外一款 。一向都鐘意飲珍珠奶茶,但好吃既珍珠確實難搵。估唔到呢間既珍珠有驚喜 煙煙韌韌 好有咬口,係我鐘意既口感呢。加上鮮奶既茶底 多左份鮮奶香,連同珍珠同吃 真的不知不覺令我喝下一大杯宵夜奶呢。..我真係好鐘意食煙韌既珍珠呀❤️..

滿滿星塵
得知呢間店有識發光既特飲,好得意呢 朋友指定要喝。[滿滿星塵]🍹 其實係梳打+蜂蜜 加上蘆薈肉,味道都不錯。不過最最吸引一定係佢個樣 最岩打卡用,閃閃粉既粉紫色真係好靚好岩女仔飲,淨係個樣都加分呢。

手炒黑糖珍珠鮮奶
另外一款 [手炒黑糖珍珠鮮奶]。一向都鐘意飲珍珠奶茶,但好吃既珍珠確實難搵。估唔到呢間既珍珠有驚喜 煙煙韌韌 好有咬口,係我鐘意既口感呢。加上鮮奶既茶底 多左份鮮奶香,連同珍珠同吃 真的不知不覺令我喝下一大杯宵夜奶呢。
我真係好鐘意食煙韌既珍珠呀❤️
蒜片炸雞
手炒黑糖珍珠鮮奶
蒜片炸雞
2019-01-01 173 瀏覽
一邊逛旺角中心還可一邊買到台式飲品🦋晴空茶茶☕️ $28加了蝶豆花令奶茶變成晴空藍色的☁️顏色很特別🦋味道比起一般珍珠奶茶多了一份清香🌱茶味略淡而且頗甜,建議叫少甜
一邊逛旺角中心還可一邊買到台式飲品
🦋晴空茶茶☕️ $28
加了蝶豆花令奶茶變成晴空藍色的☁️
顏色很特別🦋
味道比起一般珍珠奶茶多了一份清香🌱
茶味略淡而且頗甜,建議叫少甜
晴空茶茶
2018-08-10 285 瀏覽
琴日行開旺角中心,比我見到有間新開嘅嘢飲店,難得唔使排隊,所以我就同個朋友去試吓,我哋一人買咗一杯,買咗一杯黑糖珍珠奶茶同埋叫做滿満星麈嘅嘢飲。首先講咗杯黑糖珍珠奶茶,佢個賣相就幾靚,不過味道就唔太出色,佢唔係有好重嘅黑糖味,而且飲到一半幾乎係冇黑糖味咁滯,味道唔係太甜,茶味重,仲多個奶味,所以有啲蓋過咗個味道。而珍珠就係偏比較煙韌嗰種,都ok而顏色好靚嘅杯就係叫做滿滿星塵,真係整得好靚,個底好似識得發光咁,紫藍色嗰啲就係藍蝶花,底下嗰啲我覺得係似青檸味,味道都唔錯,酸甜咁,而且酸味會隨着飲嘅時候以減少

2018-08-09 245 瀏覽
呢間台式嘢飲鋪喺旺中都幾顯眼,行幾轉幾轉都見到佢,所以決定一試。我上網睇有咩推介,見到有人嗰杯識發光咁型就叫咗就係呢一杯滿滿星塵。原來要佢發光係要放喺佢旁邊個射燈位,我仲以為自己識發光...飲落係梳打+蜂蜜味,但味道偏甜。我order時諗住叫少甜,但係店員話甜度係調制好嘅,唔記得咗佢係話無得改甜度定係話改咗會無咁好飲,反正最後我同朋友兩個都無叫到少甜,結果兩杯都好甜我朋友叫嘅係手炒黑糖珍珠鮮奶,我無試味,不過聽佢講啲黑糖珍珠好腍好易咬,佢都幾中意。店面都裝飾得幾靚。

就係呢一杯滿滿星塵。

滿滿星塵

店面都裝飾得幾靚。