2024-10-01 204 瀏覽
諗住買杯野返公司飲呢間嘢「好環保」俾嗰啲類似米飲管??我問佢攞多支飲管啦如果唔係一陣我返到公司飲飲吓爛咗咪企左係度?之後有個 「T」短髮女員工話要再收一蚊又唔收八達通比完錢居然找返一堆毫子俾我同我講:無散紙我都唔知幾耐冇見過啲1、2毫子既貨幣杯野飲本身48蚊,飲管一支都要另外收錢,唔通真係厄佢支飲管?仲要找一堆毫子比我另外,杯野飲係有開心果味,但好漿口好難飲似飲緊一堆cream多過飲緊野難飲加埋員工既態度,以後都唔會再幫襯
諗住買杯野返公司飲
呢間嘢「好環保」俾嗰啲類似米飲管??
我問佢攞多支飲管啦
如果唔係一陣我返到公司飲飲吓爛咗咪企左係度?

之後有個 「T」短髮女員工話要再收一蚊
又唔收八達通
比完錢
居然找返一堆毫子俾我
同我講:無散紙

我都唔知幾耐冇見過啲1、2毫子既貨幣

另外,杯野飲係有開心果味,但好漿口好難飲
似飲緊一堆cream多過飲緊野
難飲加埋員工既態度,以後都唔會再幫襯

2024-09-27
10 分鐘 (外賣自取)
2024-08-25 307 瀏覽
呢間茶痴巳經唔係第一次幫襯,今次揀咗綿芝日本白桃,呢杯白桃係季節限定,但真係超好飲😋芝士奶蓋微甜得嚟,又有芝士嘅鹹香味,飲落仲夠晒厚實濃郁添,連埋個白桃一齊飲,超級夾😝想飲嘅大家,千祈唔好錯過呀!話明係季節限定,過咗個季節就會轉第二款口味嫁啦😛
2024-08-13 398 瀏覽
今日去咗茶痴試佢嘅綿芝日本白桃茶,真係值得一讚!🍑🥤首先,茶嘅賣相已經好吸引,淡淡嘅桃色配上綿綿嘅芝士頂,令人一見鍾情。飲落去,桃味清香自然,唔會過甜,仲有少少酸味,令人精神為之一振。🍵✨芝士蓋係我最鍾意嘅部分,滑溜溜而且唔會太膩,配合茶底嘅時候,口感非常豐富,好有層次感。🙌環境方面,茶痴嘅店舖設計簡單而有格調,坐低慢慢享受呢杯茶,真係一種享受。同埋,店員服務態度親切,令我感到好舒服。🪑🌿總結嚟講,呢杯綿芝日本白桃茶絕對係一杯足料飲品,下次一定會再試其他口味!👍如果你鍾意桃味,又追求新鮮同創意,呢杯茶絕對唔可以錯過!🌟

今日去咗茶痴試佢嘅綿芝日本白桃茶,真係值得一讚!🍑🥤

如果你鍾意桃味,又追求新鮮同創意,呢杯茶絕對唔可以錯過!🌟
呢一間人氣茶飲店定時會推出一啲新產品 不過今次重點介紹嘅係佢哋重磅回歸嘅日本白桃飲品 搵嚟日本山梨縣產嘅白桃🍑真係好啱我口味綿芝日本白桃底下用上新鮮清甜嘅白桃肉同埋四季春茶🍵 中間係白桃沙冰 沙冰打得好好細緻 好適合夏天飲用 面頭係我最鍾意嘅芝士奶蓋 係一款好綿密嘅鹹香芝士🧀 呢一個芝士奶蓋配埋底下香甜嘅白桃肉真係好夾😋 雖然價格係比較高啲 但係食材同味道咁上乘 物有所值啊👍🏻小麥胚芽朱古力奶茶呢杯係較飽肚嘅選擇 因為入面有小麥胚芽🌾 小麥胚芽幾有咬口 朱古力奶茶有香濃嘅朱古力味🍫 味道唔係太甜 口感又幾rich 係朱古力控嘅不二之選😎兩杯都好好飲 無論係九龍灣嘅OL買杯teatime飲 定一邊行街一邊飲都好啱🤗

小麥胚芽朱古力奶茶
小麥胚芽朱古力奶茶

2024-08-04 572 瀏覽
今次去到茶痴就俾佢個~研磨開心果燕麥奶~吸引左!真心有驚喜!本身好鍾意開心果,依家開心果熱潮,試過好多開心果産品都唔係好濃開心果味,所以最初都係抱住試下既心態點知一拎起杯茶,好重!原來有厚厚既芝士奶蓋,同埋好重手既開心果醬。奶蓋芝士味濃,新鮮,但又唔會搶左開心果味。茶底好香,同開心果好夾,燕麥令成杯野唔會太膩,仲有超級多開心果碎,真係飲到最尾都仲咬到開心果粒粒。可以揀少甜少凍👍🏻👍🏻👍🏻舖頭外面仲有少少位坐下打下咭

點知一拎起杯茶,好重!

可以揀少甜少凍👍🏻👍🏻👍🏻

舖頭外面仲有少少位坐下打下咭
2024-08-03 553 瀏覽
上次難得黎到茶痴就梗係唔會淨係買一杯啦😆Menu好多選擇~仲有新出既綿芝日本白桃都好吸引!✨日本開心果綿芝奶蓋京都宇治抹茶鮮奶 $56實不相瞞未做開心果控之前我基本上有得揀都會揀抹茶味既甜品/飲品☺️所以呢個開心果奶蓋加宇治抹茶鮮奶既配搭都係好啱我口味的💚 抺茶唔會好濃但咁先突顯到開心果奶蓋既香味🫶🏻成杯綠色好養眼🤭我仲將部份奶蓋撈左去✨研磨開心果燕麥奶茶度 真係好濃郁好好飲🥹下次等我嗌開心果燕麥奶轉配開心果奶蓋先🤤
上次難得黎到茶痴就梗係唔會淨係買一杯啦😆
Menu好多選擇~仲有新出既綿芝日本白桃都好吸引!

✨日本開心果綿芝奶蓋京都宇治抹茶鮮奶 $56
所以呢個開心果奶蓋加宇治抹茶鮮奶既配搭都係好啱我口味的💚
下次等我嗌開心果燕麥奶轉配開心果奶蓋先🤤
2024-07-31 247 瀏覽
✲゚*。 🧋季節限定綿芝日本白桃🍑之前都飲過幾次CHICHA😋佢個綿芝奶蓋真係好正 💯最近見到季節限定嘅綿芝日本白桃回歸 超吸引😍呢杯飲品係用左日本山梨縣白桃肉🍑所以定價比較高🙈每日新鮮去皮壓肉飲落真係啖啖清甜果肉🥹配合淡淡茶香嘅四季春茶底加埋招牌綿芝奶蓋飲完真係好消暑 大滿足🥰仲有之前試過嘅研磨開心果燕麥奶茶都係好高質😍-✨ 綿芝日本白桃 ($59)-📍 CHICHA 茶痴 @chichahongkong▫️ 上環文咸東街14號地舖▫️ 皇后大道中39號豐盛創建大廈地下4號舖▫️ 彌敦道375-381號金勳大廈地下13號舖▫️ 寶琳欣景路8號新都城中心二期UNY生活創庫UG樓UG036號舖
✲゚*。 🧋

加埋招牌綿芝奶蓋
飲完真係好消暑 大滿足🥰

仲有之前試過嘅研磨開心果燕麥奶茶
都係好高質😍
✨ 綿芝日本白桃 ($59)
📍 CHICHA 茶痴 @chichahongkong
▫️ 上環文咸東街14號地舖
▫️ 皇后大道中39號豐盛創建大廈地下4號舖
▫️ 彌敦道375-381號金勳大廈地下13號舖

🍵日本開心果綿芝奶蓋京都宇治抹茶鮮奶 $56 (9/10)奶蓋開心果味超級香濃好出,仲有少少開心果仁,宇治抹茶叫咗無糖,抹茶味香濃,加埋鮮奶嘅香滑真係好好飲呀!🧀綿芝鹿谷凍頂烏龍 $38 (8/10)叫咗個純茶再加綿芝奶蓋作對比,烏龍好清香茶味好出,濃得來一啲都唔苦澀,飲落去好清新解渴!芝士奶蓋一如既往咁好飲,香濃嘅芝士味仲要好綿滑!推薦指數: 8.5/10高質,會一飲再飲嘅茶飲🫶🏻
🍵日本開心果綿芝奶蓋京都宇治抹茶鮮奶 $56 (9/10)

🧀綿芝鹿谷凍頂烏龍 $38 (8/10)

推薦指數: 8.5/10
高質,會一飲再飲嘅茶飲🫶🏻
<< 炎夏消暑解渴之選 | 季節限定日本直送白桃烏龍茶>>꧁茶痴💛꧂梳囉 天氣太熱 茶痴打手又去茶痴要試哂全部限定產品haha𖧷綿芝日本白桃 $59今次飲水果茶之中大愛的白桃烏龍~~茶痴選用新鮮當造的日本山梨縣白桃底層滿滿桃肉且大大粒 夠足料 啖啖都食到果肉白桃夠熟 果肉軟腍多汁甜度選了微糖能嚐到白桃天然的清甜 又不會蓋過四季春的茶甘奶蓋芝士一貫的綿密鹹香沙冰消暑一流 繼續推介!ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ:👱🏻‍♀️8/10 🦦8.2/10༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄📍 茶痴 (九龍灣)九龍灣常悅道21號Eastmark 1樓3號舖📍茶痴 (將軍澳)將軍澳寶琳欣景路8號新都城中心二期UNY生活創庫UG樓UG036號舖📍 茶痴 (中環)中環皇后大道中39號豐盛創建大廈地下4號舖📍 茶痴 (上環)上環文咸東街14號地舖📍 茶痴 (佐敦)佐敦彌敦道375-381號金勳大廈地下13號舖...
<< 炎夏消暑解渴之選 | 季節限定日本直送白桃烏龍茶>>

꧁茶痴💛꧂
梳囉 天氣太熱 茶痴打手又去茶痴
要試哂全部限定產品haha

𖧷綿芝日本白桃 $59
綿芝日本白桃

今次飲水果茶之中大愛的白桃烏龍~~
茶痴選用新鮮當造的日本山梨縣白桃
底層滿滿桃肉且大大粒 夠足料 啖啖都食到果肉

白桃夠熟 果肉軟腍多汁
甜度選了微糖
能嚐到白桃天然的清甜 又不會蓋過四季春的茶甘
奶蓋芝士一貫的綿密鹹香
沙冰消暑一流 繼續推介!

ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ:👱🏻‍♀️8/10 🦦8.2/10

༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄
📍 茶痴 (九龍灣)
九龍灣常悅道21號Eastmark 1樓3號舖

📍茶痴 (將軍澳)

📍 茶痴 (中環)
中環皇后大道中39號豐盛創建大廈地下4號舖

📍 茶痴 (上環)
上環文咸東街14號地舖

📍 茶痴 (佐敦)
佐敦彌敦道375-381號金勳大廈地下13號舖
綿芝日本白桃
呢間手搖飲品舖之前出嘅開心果系列大受歡迎,曾經喺關注組都有唔少人推介,不過今次就係試佢哋最新出品嘅白桃系列🍑綿芝日本白桃 ($59) 其實上年已經出過,今年白桃季節又要再過嚟回味一下🤣 佢哋嘅白桃果肉都幾多,飲落去真係啖啖都食到都有,而且都幾清甜~除咗白桃果汁,佢仲額外加咗四季春茶底,所以飲落去成杯都幾清新,飲完唔會飽飽滯滯😋朋友就要返平時飲開嘅綿芝白桃烏龍 ($37),白桃烏龍茶底其實係佢哋招牌,飲落都夠香,加埋鹹香嘅綿芝奶蓋太正了🤤整體嚟講,雖然佢哋定價偏高,不過都叫做足料,可以理解點解就算位置偏僻,當日都要排隊🤪

• 綿芝日本白桃
  • 綿芝白桃烏龍
2024-07-24 248 瀏覽
終於有時間黎九龍灣☺️係期待已久既茶痴🥹✨研磨開心果燕麥奶茶 $48呢個招牌開心果燕麥奶茶真係必飲🫶🏻之前係某店飲開心果奶冇得揀甜度同冰量 會比較甜 但呢度就可以揀😆今次揀左少甜 仲有微甜 走甜等選擇 少甜對我黎講啱啱好!飲到有淡淡既燕麥香 不過更重要係好香濃既開心果味💚開心果醬係日本製的 加埋個招牌綿芝奶蓋🥰(後尾先睇到原來可以轉乳酪奶蓋😲加$6仲可以升級埋開心果綿芝! ) 芝士奶蓋好滑 帶點鹹香 仲有勁多開心果碎係面🤩🤩真係超滿足啊!
終於有時間黎九龍灣☺️係期待已久既茶痴🥹

✨研磨開心果燕麥奶茶 $48

呢個招牌開心果燕麥奶茶真係必飲🫶🏻
🍑日本山梨縣白桃又到咗小女子最愛嘅白桃季節🥰🧋茶痴出咗新品🍑日本山梨縣白桃,梗係狗衝去飲翻杯🤣🤣🤣,OMG簡直係1杯=白桃放題😍💖,滿滿嘅白桃精華🍑,沙冰口感充斥住新鮮白桃汁🌟底層有海量白桃肉好crazy🥹甜度剛好,濕熱天氣飲完真係覺得人生好完滿✨(會否太誇張)面層嘅綿密奶蓋一如既往咁出色🙌🏻🥰鹹香得宜又creamy,簡直係人間極品(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)配埋下面白桃嘅層次,已經想encore~
🍑日本山梨縣白桃

2024-07-20 162 瀏覽
開心果粉絲必飲💖💖以前一直都係飲CHICHA個綿芝奶蓋,帶開香噴噴去Play Room玩,見佢哋新推出研磨開心果燕麥奶🥤即刻買嚟試吓用燕麥奶做底夠晒健康配合埋日本🇯🇵開心果醬同綠醇🍵鋪上超厚芝士奶蓋同大量開心果碎🤤簡直係雙重衝擊啊另外叫多咗杯綿芝芒果珍珠俾姐姐🧕🏾用新鮮芒果肉製作,芒果🥭好清甜 。芝士奶蓋味道鹹鹹香香,茶底香濃,珍珠煙韌,姐姐話飲完想再飲多杯😂茶痴 (九龍灣)九龍灣常悅道21號Eastmark 1
開心果粉絲必飲💖💖

用燕麥奶做底夠晒健康
配合埋日本🇯🇵開心果醬同綠醇🍵
鋪上超厚芝士奶蓋同大量開心果碎🤤簡直係雙重衝擊啊

茶痴 (九龍灣)
九龍灣常悅道21號Eastmark 1
2024-07-17 174 瀏覽
開心果粉絲必飲💖💖以前一直都係飲CHICHA個綿芝奶蓋,帶開香噴噴去Play Room玩,見佢哋新推出研磨開心果燕麥奶🥤即刻買嚟試吓用燕麥奶做底夠晒健康配合埋日本🇯🇵開心果醬同綠醇🍵鋪上超厚芝士奶蓋同大量開心果碎🤤簡直係雙重衝擊啊另外叫多咗珍珠奶茶俾姐姐🧕🏾茶底香濃,珍珠煙韌,甜度適中,姐姐話飲完想再飲多杯😂下次去開九龍灣要再買嚟飲先茶痴 (九龍灣)九龍灣常悅道21號Eastmark 1樓3號舖
開心果粉絲必飲💖💖

用燕麥奶做底夠晒健康
配合埋日本🇯🇵開心果醬同綠醇🍵
鋪上超厚芝士奶蓋同大量開心果碎🤤簡直係雙重衝擊啊

下次去開九龍灣要再買嚟飲先

茶痴 (九龍灣)
九龍灣常悅道21號Eastmark 1樓3號舖
2024-07-14 266 瀏覽
而家夏天一出街就感覺好似進入咗一個大熱蒸爐咁,暴曬啲,汗流滿面,真係時不時要入下商場涼冷氣之外,都要補充吓水份💦 嗰日行入商場上電梯,即見到小木屋主題嘅茶飲店,店小小但裝修美美,啱晒啲靚仔靚女同杯靚茶飲打卡📸🍑 綿芝日本白桃 (HK$59). 粉橙色嘅外表,好迷人😍. 仔細啲睇,會看到3層味道又不同口感,飲落口感好豐富,好冰爽呀!. 芝士奶蓋,綿密濃厚的絲滑口感,帶有微微咸香. 中間嘅四季春茶,撈入山梨縣出產嘅鮮榨白桃果汁,棉棉的沙冰口感,帶有清甜白桃x四季春茶味道. 杯底層有粒粒清甜白桃果肉,好甜好好味呀,下次可唔可以要多啲呀?😍

🍑 綿芝日本白桃 (HK$59)
. 粉橙色嘅外表,好迷人😍
. 芝士奶蓋,綿密濃厚的絲滑口感,帶有微微咸香

2024-07-07