2024-12-10
好後悔冇係入去前先睇openrice食評,服務極低劣,真係貼錢買難受,大家自己睇路🙄事實證明openrice上面劣評比好評多嘅食肆唔係被惡意抹黑🤦♀️一行12人家族聚餐,約晚上6點到,除左我地唔夠5枱客,6點15分左右落單12人全包套餐$2388,6點40左右表示可以開始上菜,最初一小時上菜速度好快,但食物質素絕對唔算好。蠔皇北菇伴玉掌,冬菇是酸的🫠(叫了部長後對方只將剩下的冬菇拎走,然後完全冇左下文,冇主動處理問題,直到我地問要點補救先話會補番冇問題嘅冬菇)京燒柚子骨,只食到外層柚子醬味,肉冇味😑豉油虎蝦,肉非常柴😵💫食到7點30分左右,仲有一個糯米飯同甜品桂花糕未到。我地一路等,中途仲有侍應黎問我地糯米飯到左未,但一直未見到糯米飯。去到8點覺得唔對路,第一次直接搵女部長追,女部長叫我地等等,然後一直冇回音。去到8點30分見到另外一枱比我地遲好多嘅客竟然上左糯米飯,於是第二次搵女部長同侍應追,但都係繼續叫我地等。再10分鐘後,第三次追女部長,仍然叫我地等 (同一時間有其他幾枱都係度等緊呢兩樣野)等左超過一個鐘我地決定唔再等,大家執好野直接去收銀處要求取消糯米飯+甜品同找數。然後女部
蠔皇北菇伴玉掌,冬菇是酸的🫠
京燒柚子骨,只食到外層柚子醬味,肉冇味😑
豉油虎蝦,肉非常柴😵💫
食到7點30分左右,仲有一個糯米飯同甜品桂花糕未到。
然後女部長聲稱桂花糕黎左,我地話要離開請佢地俾其他都係呢個套餐嘅客,要求佢扣番冇黎嘅菜式錢俾我地找數。
結果女經理話甜品係送(明明寫左係套餐菜單入面,點分咩野係送咩唔係❓),套餐亦唔可以扣錢要收全數❓❓(此時糯米飯依然冇影)
我地堅持唔再等,要扣左冇上嘅菜式錢找數,結果佢乜都冇講就走左去,我地係收銀處又乾等左超過5分鐘🫠
等佢返黎,依然話要俾全數但可以將糯米飯同甜品打包俾我地,好似問題唔係佢地度咁🙄
我地拒絕,跟住女部長來回出入幾次又用左15分鐘,最後話只能減$80😂
12人份的糯米飯和桂花糕只值$80係咪證明左你地呢d食物質素就係咁差❓
我地表達不滿,然後個女部長搵左個男經理出黎應付我地🙄
呢個經理最極品,一上黎就話公司政策只可以減$60 (連$80都唔係🙄),話係我地唔接受打包所以要收全數,仲話我地唔滿意可以報警,言詞極度挑釁😊
理論中仲大大聲喝在場的女士,情商超低亦都完全唔認錯,做食肆經理做到咁,怪唔知得香港飲食業會一潭死水啦🤗
我地白等左超過一個鐘,已經俾足耐性,宜家連埋單都要再浪費我地半個鐘,真係冇下次🥰
後尾返到去仲要發現佢地係張單度夾硬剔左糯米飯同桂花糕 (紅筆係我地自己mark睇下d野黎齊未)🤣