開心果控嘅👦🏻👧🏻知道旺角「茶聊」有開心果飲品同甜品,即刻嚟試吓先😍!呢度晚市份量同價錢合理,平時出面食風乾德國脆豬手要2字頭,呢度$178就食到,仲要係店鋪有部風乾機去風乾,性價比高!🍝海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁意大利粉 $168巨蝦有手掌咁大隻🤩,外殼鋪上滿滿嘅櫻花蝦,炸到脆卜卜,連蝦殼都食得,好香口!入面嘅蝦肉保持鮮嫩彈牙!蝦頭有唔少蝦膏添,鮮甜美味阿!每條意粉都吸收哂龍蝦忌廉汁,濃稠度做得剛好,入哂味😋!🐷風乾德國脆豬手配薯角•芥末蜜糖醬 $178鐘意呢個豬手外皮唔會太多肥膏,烤到乾身,外皮香脆,同時保留到豬皮膠原感。肉質好嫩,一啲都唔鞋口,時間控制得啱啱好。🍫朱古力蛋糕 $48朱古力味好濃郁,上層好似係厚厚嘅生朱古力,入口即溶好正。下層係朱古力海綿蛋糕夾住朱古力忌廉,一件蛋糕食到三種朱古力口感😍!🍰開心果巴斯克蛋糕 $48蛋糕質地軟滑香濃,開心果好出,濃度同甜度平衝得剛好,令蛋糕食落唔會太膩。💚開心果椰椰 $45上層係打到質地滑溜嘅開心果奶蓋,味道好濃郁!下層係清甜嘅椰子水,加埋杯邊嘅開心果碎粒,令層次感更豐富。🍹凍百香果芒芒 $45百香果味道酸酸開胃,加咗青瓜片🥒,飲落幾

🍝海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁意大利粉 $168

🐷風乾德國脆豬手配薯角•芥末蜜糖醬 $178

🍫朱古力蛋糕 $48

🍰開心果巴斯克蛋糕 $48

💚開心果椰椰 $45

🍹凍百香果芒芒 $45
百香果味道酸酸開胃,加咗青瓜片🥒,飲落幾fresh。

📍 茶聊 (旺角)
旺角砵蘭街189號1樓
2024-07-04
2024-12-23 20 瀏覽
《茶聊》地址:旺角砵蘭街189號1樓環境不錯,又有打卡位食咗兩個主菜兩杯嘢飲同兩款甜品(雙雙雙)第一道主菜🐷韓式風乾西班牙伊比利亞黑毛豬腩燒香蒜五花腩,油花足 外脆內軟配埋蒜頭食別有一番風味,加上有火爐持續加熱保持溫度香煎翠玉瓜茄子🍆,煎香很好吃第二道主菜🐷時令推介:德國香腸拼盤幼身短腸加酸菜 肉感比較重 脆皮胖短香腸 香草味 唔會太鹹 爽口彈牙卷卷香腸 豬肉 食落味道最濃 肉實貝果 好香 外脆有咬口 牛油味 有驚喜薯角嘅造型幾特別 再加上茄汁非常之好食加配意粉 亦有用香蔥同洋蔥炒過芥末醬 唔太辣 仲有少少清新嘅感覺嘢飲方面揀咗兩杯🍻聖誕草莓抹茶:又有草莓嘅酸酸同抹茶嘅茶味 加上好多嘅cream,口感非常豐富抹茶配上cream係一個完美配搭,加上草莓粒粒嘅酸酸味道,令人飲完都吾會覺得膩超級水果茶:水果茶非常之清甜 亦有好多生果 非常新鮮甜品🍮自家製焦糖拖肥日本蘭王蛋卷:卷蛋蛋味濃 cream軟滑 焦糖味較為啖自家製開心果巴斯克芝士蛋糕:芝士味超濃郁,口感滑溜,開心果味濃郁
《茶聊》
地址:旺角砵蘭街189號1樓
環境不錯,又有打卡位
食咗兩個主菜兩杯嘢飲同兩款甜品(雙雙雙)

第一道主菜🐷
韓式風乾西班牙伊比利亞黑毛豬腩燒香蒜
五花腩,油花足 外脆內軟
配埋蒜頭食別有一番風味,加上有火爐持續加熱保持溫度
香煎翠玉瓜茄子🍆,煎香很好吃

第二道主菜🐷

甜品🍮
自家製焦糖拖肥日本蘭王蛋卷:
卷蛋蛋味濃 cream軟滑 焦糖味較為啖

自家製開心果巴斯克芝士蛋糕:
芝士味超濃郁,口感滑溜,開心果味濃郁

2024-12-19
10 分鐘 (堂食)
  • 韓式風乾燒西班牙伊比利亞黑毛豬腩配燒香蒜
  • 超級水果茶
今日跟朋友去咗位於旺角砵蘭街嘅「茶聊」聚聚聊聊天,吃吃喝喝🤭🤭香蒜海鮮手工意大利麵…….有兩隻大青口和大蝦再加魷魚等…青口大大隻隻好鮮甜大蝦肉質爽彈😋😋手工意大利麵口感煙靭不錯!香草烤雞半隻….. 是用AiR DRIED 24 HOURS 個皮真係好香脆肉質好鮮味,而且都只是$98👍自家制開心果巴斯克芝士蛋糕質地好厚實,開心果味好濃😋😋而個朱古力蛋糕…朱古力控必食😍😍朱古力好夠濃郁聖誕mocha 甜甜圈和抹茶甜甜圈…都好好飲👍👍

聖誕mocha 甜甜圈和抹茶甜甜圈…都好好飲👍👍
2024-12-22 0 瀏覽
朋友約我到旺角茶聊食晚餐,餐廳環境闊落,暖和燈光感覺舒服,周圍都是打卡位,平日晚上時間都坐滿客人,好彩朋友有book位法式海鮮煲法式海鮮煲非常足料,湯底濃郁鮮甜,虎蝦、青口、扇貝、魚等海鮮都鮮甜,大滿足西班牙海鮮飯呢款西班牙海鮮飯色香味俱全,各款海鮮夠新鮮,米飯粒粒分明,入口即化,非常滋味開心果椰香咖啡呢款開心果椰香咖啡幾特別,啱晒開心果控的我TEARAPY ICE BEAR MOCHA限量供應熊仔冰Mocha賣相非常可愛,咖啡朱古力配搭,味道吾錯茉莉花焦糖燉蛋推介呢款茉莉花焦糖燉蛋,微燒焦糖香,配上幼滑燉蛋,飯後甜品一流黑森林蛋卷黑森林蛋糕甜度適中,不過不失

法式海鮮煲

西班牙海鮮飯

開心果椰香咖啡
呢款開心果椰香咖啡幾特別,啱晒開心果控的我

TEARAPY ICE BEAR MOCHA
限量供應
熊仔冰Mocha賣相非常可愛,咖啡朱古力配搭,味道吾錯

茉莉花焦糖燉蛋

黑森林蛋卷
黑森林蛋糕甜度適中,不過不失

2024-12-10
  • 法式海鮮煲
2024-12-22 0 瀏覽
旺角人氣cafe 《 茶聊 》Lunch 時間有多款選擇同朋友揀咗兩個set再upgrade 飲品ღ風乾煙肉卡邦尼手工意粉配流心蛋 $78意粉軟硬度適中,而且掛汁,搭配香脆風乾煙肉碎,滋味滿滿ღ鵝肝芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條 $158漢堡用上安格斯牛肉,牛味香濃有肉汁好juicy,加上油脂滿滿嘅鵝肝同芝士,口感勁豐富ღ 超級水果茶 +$35一杯入面有勁多新鮮水果😍有得飲又有得食,正呀!ღ TEARAPY ICE BEAR MOCHA(COLD)限量 +$34呢個賣相好可愛,有隻熊仔冰再自己倒入咖啡同牛奶飲落唔會過甜ღ自家制焦糖拖肥日本蘭王蛋蛋卷ღ自家製75%特濃朱古力蛋糕 甜品放上聖誕裝飾🎍好有feel蛋卷口感好軟熟,朱古力蛋糕味道濃郁
旺角人氣cafe 《 茶聊 》
Lunch 時間有多款選擇
同朋友揀咗兩個set再upgrade 飲品

ღ風乾煙肉卡邦尼手工意粉配流心蛋 $78
意粉軟硬度適中,而且掛汁,搭配香脆風乾煙肉碎,滋味滿滿

ღ鵝肝芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條 $158

ღ 超級水果茶 +$35
一杯入面有勁多新鮮水果😍有得飲又有得食,正呀!

限量 +$34
呢個賣相好可愛,有隻熊仔冰
再自己倒入咖啡同牛奶
飲落唔會過甜

ღ自家制焦糖拖肥日本蘭王蛋蛋卷
ღ自家製75%特濃朱古力蛋糕
甜品放上聖誕裝飾🎍好有feel

蛋卷口感好軟熟,朱古力蛋糕味道濃郁
2024-12-19 0 瀏覽
朋友介紹,-入去有柔和音樂,見到電話亭,即刻打卡。侍應,充滿笑容,服務好。先來個雜菜湯,好鮮甜,有紅腰豆,紅蘿蔔,椰菜,蕃茄。超級水果茶,好大杯,好多生果,好多維他命C。開心果椰香咖啡,有果仁在預,好鮮甜。有鑊氣蒜香欖油海鮮意粉,超大個蕃茄海鮮手工薄餅,有好惹味煙三文魚,彈牙大蝦,鲜甜青口。甜品有焦糖拖肥忌廉卷蛋,經理話是日本直送蘭王蛋,好濃郁蛋味,好creamy忌廉。藍莓蘋果批好香脆。今日好開心,環境chill, 食得飽,又好味,一次過滿足我三個願望。~
朋友介紹,-入去有柔和音樂,見到電話亭,即刻打卡。
侍應,充滿笑容,服務好。

先來個雜菜湯,好鮮甜,有紅腰豆,紅蘿蔔,椰菜,蕃茄。

• 超級水果茶
呢間樓上cafe真係唔錯!佢哋嘅梳乎厘班戟入口即化,鬆軟綿密,蛋香濃郁,真係一試難忘。牛扒亦都非常出色,煎得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,味道一流。仲有個龍蝦包,好多蝦肉,超滿足😍整體環境舒適,服務親切,絕對值得推薦!

整體環境舒適,服務親切,絕對值得推薦!
  • 髒髒紫薯鮮奶沙冰
  • 龍蝦蟹肉包
  • 和牛漢堡配薯條
2024-12-16 1785 瀏覽
今次👦🏻👧🏻去咗位於旺角既一間人氣Cafe食晚餐,估唔到六點入座時入座率已過一半,食完晚餐更係Full House! 🌟海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁扁意大利粉餐點一到時的確有比佢既巨蝦Size嚇親!炸蝦用上櫻花蝦包裹著,而唔係平時普通吉列炸蝦。櫻花蝦同樣有香脆嘅口感,更帶有鹹香,令人眼前一亮。至於龍蝦汁扁意粉質感Al Dente有咬口,掛汁又唔會太咸。🌟風乾德國脆豬手配薯角-芥末蜜糖醬首先要讚一讚豬手真係皮脆肉嫩,每一寸豬皮都非常脆,豬手肉預先已拆,食得方便。整體上調味唔會過鹹,再點埋另上嘅芥末蜜糖醬(個人認為芥末味較濃,蜜糖味較微淡)更可以解膩!🌟開心果巴斯克蛋糕一入到餐廳時👦🏻望住甜品已經心心眼😍,仲要有佢最愛嘅巴斯克蛋糕,緊係要試吓!蛋糕結構整體上較為實淨,開心果味岩岩好,細細件唔會太漏。🌟茉莉花焦糖燉蛋而👧🏻就揀咗焦糖燉蛋,茉莉花味嘅焦糖燉蛋第一次食,估唔到茶味霜當濃郁又清新。焦糖燉蛋質感Creamy,配上炙燒嘅薄薄焦糖層,令人滿足。🌟超級水果茶呢度嘅飲品選擇眾多,估唔到呢杯超級水果茶超級足料,水果有齊蘋果、菠蘿、西瓜、檸檬🍋、百香果等等,啖啖果香茶香。🌟開心果椰椰用開心果奶蓋

🌟海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁扁意大利粉

🌟風乾德國脆豬手配薯角-芥末蜜糖醬

🌟開心果巴斯克蛋糕

🌟茉莉花焦糖燉蛋

🌟超級水果茶

🌟開心果椰椰
用開心果奶蓋配上椰青水呢個組合相當新穎,兩者唔會搶大家風頭幾有趣!

2024-12-14 1623 瀏覽
第3次尼「茶聊」,原來Menu已經唔同晒,一定要試下先😬.法式海鮮煲🍲有帆立貝、蜆、青口🐚蝦🦐魚🐟番茄🍅椰菜🥬番茄湯酸甜開胃🤤5款海鮮都新鮮😉.海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁扁意大利粉🍝珍寶巨蝦超巨型😱表面包滿櫻花蝦再炸🍤脆香櫻花蝦加上爽彈虎蝦😆鮮味十足😋意大利粉掛上龍蝦忌廉汁🦞如果醬汁可以再濃郁少少更好🥺.開心果巴斯克蛋糕🍰蛋糕口感幼滑😛芝士味香濃🧀可惜開心果味較淡🥺.75%朱古力蛋糕🧁朱古力味Rich,苦中帶甜🍫入口軟滑😗加上雜莓🍓🫐.百香芒芒乳酪奶昔🥤百香果、芒果🥭加上乳酪🥛質感濃稠😌味道清新💦.超級水果茶🍹有士多啤梨、柑桔🍊檸檬🍋百香果、西瓜🍉菠蘿🍍蘋果🍎哈密瓜🍈茶底Refresh且甜度適中☺️
第3次尼「茶聊」,原來Menu已經唔同晒,一定要試下先😬
  • 海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁意大利粉
  • 水果茶
旺角依間「茶聊」推出咗好多新產品,當中包括咗鍋物,同屋企人嚟食,暖笠笠,超舒服,青口好高質,另外,佢哋嘅甜品擺盤都幾有聖誕Feel,啱曬大家同親朋好友一齊嚟慶祝Christmas。時令推介:法式海鮮煲(單點$298),好足料,虎蝦,肉質爽口;扇貝,肉質厚身、帶有一絲絲口感,食落有鮮味;青口,好大隻,肉質飽滿,味道鮮甜;大蜆,味道鹹鮮;魚片,肉質嫩滑,略嫌帶有細骨;湯底內有番茄、茄蓉、椰菜、洋蔥,味道酸甜,對比坊間番茄濃湯的湯底味道較為清淡,但亦因為如此才無蓋過海鮮鮮味。鵝肝芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條(單點$158),香煎鵝肝,好大塊,食落油脂味濃;牛肉漢堡,七成熟,牛味濃厚,配料包括有芝士、番茄、生菜;凱薩沙律,內有巴馬臣芝士、煙肉碎、車厘茄、羅馬生菜;粗切薯條,即叫即炸,配以番茄醬食用,味道更佳。開心果巴斯克蛋糕(跟餐$48),表面鋪有草莓、開心果粒,蛋糕口感綿密,帶點焦香味道,芝士味道濃郁,略嫌開心果味道欠奉。焦糖拖肥忌廉卷蛋(跟餐$48),表面鋪有藍莓、忌廉,焦糖拖肥忌廉口感入口即化,食落甜度適中,卷蛋採用蘭王蛋製作,口感軟綿,蛋香味濃,配料包括有草莓。牛油果乳酪奶昔(單點$4

牛油果乳酪奶昔(單點$48),表面鋪有牛油果,口感濃稠,飲落好清新,略嫌乳酪味道偏淡。

開心果椰椰(單點$45),椰青水味道清甜,配以開心果奶蓋、開心果醬、開心果碎飲用,三重開心果味道。
  • 開心果椰椰
  • 法式海鮮煲
  • 鵝肝芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條
  • 開心果巴斯克蛋糕
  • 焦糖拖肥忌廉卷蛋
  • 牛油果乳酪奶昔
2K
2024-12-11 1097 瀏覽
🌌旺角樓上爆場西餐廳🌌-最近又係年尾聚會好日子 所以約咗朋友嚟咗呢間位於旺角樓上嘅西餐廳 價錢算平易近人 氣氛又唔會太拘謹😍 而且嘢食擺盤都幾靚好啱打卡 好適合re-u聚會食飯🎉-🦞海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁扁意粉 $168珍寶巨蝦真係幾大隻吓🤣 蝦用咗麵包糠同櫻花蝦乾包住蝦身炸過 所以外脆入面仲係幾彈牙😗 龍蝦忌廉汁都幾多 每條扁意粉都可以沾滿醬汁 唔怕冇味😝 加上櫻花蝦乾 成碟蝦味都好突出 真係蝦蝦蝦😂-🍔鵝肝芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條 $158以鳥籠上菜 真係要打一打卡😛 漢堡有少少似smash burger形式 牛肉外層焦脆 入面肉味都好出 仲有肉汁流出添 如果個肉餅結實多少少就更正😋 最fancy係漢堡仲有一塊好肥美嘅鵝肝 油香十足😍 加埋芝士同用牛油烘過嘅包包 極邪惡配撘呀😛-🍋檸檬蛋白霜批 $48蛋白霜幾輕盈 加上檸檬醬做饀料 口味酸甜平衡🍋 批底都好香脆 上面仲有一層薄薄嘅蛋糕 口感層次都好豐富 都幾出色🥰-🍰開心果巴斯克芝士蛋糕 $48另外我地仲加點咗一客芝士蛋糕 蛋糕本體口感綿密 偏扎實路線😗 開心果味好濃郁好突出 而且唔會好甜 唔錯呀😝-🧸Tearapy Ic
🌌旺角樓上爆場西餐廳🌌
🦞海王櫻花珍寶巨蝦配龍蝦忌廉汁扁意粉 $168

🍔鵝肝芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條 $158

🍋檸檬蛋白霜批 $48

🍰開心果巴斯克芝士蛋糕 $48

🧸Tearapy Ice Bear Mocha $44
🥥開心果椰椰 $44
另外我地仲加點咗兩杯飲品 分別係打卡一流嘅熊仔冰mocha 咖啡冰成熊仔形狀 倒上espresso shot同牛奶 同朱古力醬 好cute cute😗 另外開心果椰椰係口用咗開心果奶蓋搭配椰子水 口味清新得嚟又有層次 估唔到佢地都幾夾 唔錯🤭

📍茶聊 (旺角)
旺角砵蘭街189號1樓
2024-12-11 615 瀏覽
好耐冇食Cafe,想搵間食物質素好,坐得舒服又順便打下卡,所以就上左open rice search 下,就搵到呢間喺朗豪坊附近嘅樓上Cafe🤭🩵主食:風乾德國脆豬手配薯角$178豬手一上枱已經聞到好香,咬落外皮香脆脆,肉質軟淋入味,吾會好乾帶有肉汁,沾上芥末蜜糖醬,甜甜地好好味💕🩵主食:鵝肝芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條$158牛肉漢堡配上肥美鵝肝、芝士、蕃茄、沙律菜、薯條,大大份好足料,以鳥籠造型上枱,真係手機食先🫰🏻🩵甜品:開心果巴斯克蛋糕$48巴斯克蛋糕質地軟滑,開心果味好出,食落又唔會太甜😋🩵甜品:75%特濃朱古力蛋糕$48朱古力味濃郁,有3層朱古力layer,好高質🥰🩵飲品:開心果椰椰$45飲品上層係開心果奶蓋,味道好濃郁,下面係清甜椰子水,仲有開心果粒,飲落層次好豐富😚🩵飲品:超級水果茶$45水果茶真係大大杯,入面仲有好多生果粒,非常解渴☺️

🩵主食:風乾德國脆豬手配薯角$178

🩵主食:鵝肝芝士牛肉漢堡配凱撒沙律及薯條$158

🩵甜品:開心果巴斯克蛋糕$48
巴斯克蛋糕質地軟滑,開心果味好出,食落又唔會太甜😋

🩵甜品:75%特濃朱古力蛋糕$48
朱古力味濃郁,有3層朱古力layer,好高質🥰

🩵飲品:開心果椰椰$45

🩵飲品:超級水果茶$45
水果茶真係大大杯,入面仲有好多生果粒,非常解渴☺️
午餐帶媽咪來到位於旺角的一間樓上CAFE《茶聊》,一進來便看見一個帶有濃厚復古氣息的紅色電話亭,被大量粉色花朵包圍,營造出浪漫温馨氣氛,即刻同媽咪影番張相留念先☺️。點了兩份set lunch,餐湯是忌廉南瓜湯,主食選了非常經典的「芝士茄汁焗厚切豬扒飯」,厚切豬扒跟芝士完美融合,配上炒飯底,每一口都係滿足感😌。而「香蒜欖油海鮮手工意粉」,香氣撲鼻,意粉軟硬適中,加入了蝦、青口及魷魚,味道非常鮮美。飲品方面,媽咪就點了一杯口感非常獨特的「開心果椰香咖啡」。而我就選了一杯造型獨特的「TEARAPY ICE BEAR MOCHA」,杯頂上帶有一隻可愛小熊,配上一杯白色的鮮奶、一杯咖啡,根據個人口味自行搭配,被我攪拌出有趣的瘋狂咖啡杯😂午市套餐+$48跟set cake「檸檬蛋白撻」表面的蛋白霜,被炙燒出漂亮的褐色,口感軟嫩,底下是蛋撻底。「開心果巴斯克芝士蛋糕」的蛋糕質地軟滑香濃,仿如雪糕口感。開心果味與芝士味道互相平衡,少甜不膩。

午市套餐+$48跟set cake

T骨少半邊牛柳,嚴重圖文不符。建議大家點一份西冷加一份肉眼,同樣價格雙倍享受。就餐廳經理解釋:「肉是按重量出的。」(咁就令人疑惑係按西冷重量定係牛柳重量,還是按骨頭重量計算。如果單純只有西冷部分,點解我地食客要為骨頭埋單?)這個情況我覺得退就是浪費食物,只能硬食(呢個選擇令我好後悔):- 味道過咸: 感覺不是單純煮時加太多鹽,而是牛肉直接用鹽浸過,外面裡面都是咸,沒有甜味的死咸。- 沒有汁: 這又是圖文不符,如果好吃沒有汁還好,無味又無汁=難吃。- 過熟: 這也是奇怪的地方,為什麼無法選擇熟度?經理很友善,給了9折約-$39。(同價位同樣餐廳,建議大家點一份西冷加一份肉眼,同樣價格雙倍享受。)公道講,如果沒有這個牛扒,單純就飲品咖啡是一個好的體驗。
T骨少半邊牛柳,嚴重圖文不符。
建議大家點一份西冷加一份肉眼,同樣價格雙倍享受。

餐廳經理解釋:「肉是按重量出的。」

- 過熟: 這也是奇怪的地方,為什麼無法選擇熟度?

經理很友善,給了9折約-$39。

公道講,如果沒有這個牛扒,單純就飲品咖啡是一個好的體驗。
T骨牛扒
題外話/補充資料: 服務上,開場很差:「水自助,自行掃QR,最低消費要100,最多時間90分鐘。」 (坐低就一句車埋黍,個下真是沒想到餐廳這樣開場白服務,寧願他默默給我一份說明書。) 座位可以聞到油煙味。
2024-12-07
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
  • 開心果咖啡
2024-12-07 506 瀏覽
今天去左旺角這間西式餐廳叫茶聊,店內空間寬敞,裝修有品味,燈光昏暗,營造出放鬆的氛圍😃餐廳也設置了影相📷打卡位,幾有心思😍風乾德國脆豬手配薯角•芥末蜜糖醬 🐷 $178外皮香脆,有過多肥膏,豬肉嫩滑,口感極佳,搭配的芥末蜜糖醬非常特別,酸甜中帶點微辣,提升整道菜的風味😛風乾香草蜜糖燒三黄鷄🐔(半隻)$138(製作需時,即叫即做)雞皮烤得非常香脆, 內裏的雞肉鮮嫩多汁, 香草的清新和蜜糖的甜美完美融合,味道層次豐富, 口感極佳 😍開心果椰椰🥤$45開心果奶蓋口感濃郁,帶有淡淡的甜味,細緻綿密,清爽的椰子水🥥為整杯飲品帶來了甜味,非常解渴,杯邊的開心果醬和花生碎增添了口感層次,既有甜美又有脆口😋超級水果茶 🍹$45超級水果茶真係超級多水果,有蘋果、西瓜、青檸、菠蘿、百香果同埋士多啤梨,真係五彩繽紛,每口都有不同水果的滋味,既新鮮又美味, 而茶底清爽,有解膩的效果😍自家製75%特濃朱古力蛋糕🍫🍰 $48自家製75%特濃朱古力蛋糕味道濃郁、濕潤、綿密,而朱古力味非常濃郁,苦味和甜味會達到一個平衡,不會過於甜膩,也不會過於苦澀, 巧克力風味會非常突出😍法式檸檬撻🍋 $48濃郁的檸檬香氣在口中散開

風乾德國脆豬手配薯角•芥末蜜糖醬 🐷 $178

風乾香草蜜糖燒三黄鷄🐔(半隻)$138
(製作需時,即叫即做)

開心果椰椰🥤$45

超級水果茶 🍹$45

自家製75%特濃朱古力蛋糕🍫🍰 $48

法式檸檬撻🍋 $48
濃郁的檸檬香氣在口中散開, 酸甜適中, 結合了酸甜的檸檬餡和酥脆的撻皮,口感豐富😚

🎇茶聊
🎈砵蘭街189號1樓