2022-04-29 221 瀏覽
收工去荔枝角上堂,肚餓餓地,想食啲野先去做運動,點知格仔餅收左檔,見有間賣燒米10蚊7粒,頂個肚仔先!佢主打野飲,不過都有賣小食燒賣可能小人嗌,所以佢即整要等5分鐘。新鮮整嘅燒賣好好食😋不過豉油味道差少少。

佢主打野飲,不過都有賣小食

燒賣可能小人嗌,所以佢即整要等5分鐘。
燒米

新鮮整嘅燒賣好好食😋不過豉油味道差少少。
燒米
2022-04-02 113 瀏覽
見今日天氣咁好,收工又來到荔枝角,捐窿捐罅搵吓食。今日心血來潮想飲杯奶蓋茶,嚟到荔枝角工廠區,成條街都係賣茶,在云云嘅茶鋪之中,今日就揀選咗呢間茶蓋,因為眾觀咁多間,覺得佢應該喺做奶蓋茶上係最在行。佢哋嘅menu都有幾多選擇,無奶蓋嘅嘢都可以加奶蓋。除咗呢啲classic menu,佢定時都會推啲特別奶蓋例如鹹蛋黃味,但今日就試返普通嘢先。店員係一位姐姐(可能係老闆XD),招呼殷切,動作快手,兩下子就出到貨啦我就清清哋揀咗杯茉莉綠茶奶蓋,原味奶蓋唔會話好rich,夾埋清新嘅綠茶相當可口,解渴清新。

見今日天氣咁好,收工又來到荔枝角,捐窿捐罅搵吓食。

茉莉綠茶奶蓋

2022-03-09
茉莉綠茶奶蓋
第一次買超差既體驗嬲到想講粗口唔關店員事 亦唔關味道事係關個包裝事!!!!今次淨係想比差評!!!!!買左杯熱茶痴線 個杯一啲都唔適合用黎裝熱茶除左唔隔熱 隔住個杯套都覺得熱個杯蓋一路行一路倒瀉啲茶出黎仲要如果你大力少少揸實 個蓋都可能會谷起甩出黎用膠紙封蓋有咩用?!都係照甩無80都有90度既茶 係咁倒落隻手度🤬🤬🤬🤬辣到隻手紅q晒 😡😡😡咁基本既野都未做好我真係未試過有個咁差既體驗🤬已向店員投訴!請自行改善
第一次買超差既體驗
嬲到想講粗口
唔關店員事 亦唔關味道事
係關個包裝事!!!!
今次淨係想比差評!!!!!

買左杯熱茶
痴線 個杯一啲都唔適合用黎裝熱茶
除左唔隔熱 隔住個杯套都覺得熱

個杯蓋一路行一路倒瀉啲茶出黎
仲要如果你大力少少揸實
個蓋都可能會谷起甩出黎
用膠紙封蓋有咩用?!
都係照甩

無80都有90度既茶 係咁倒落隻手度🤬🤬🤬🤬
辣到隻手紅q晒 😡😡😡

咁基本既野都未做好
我真係未試過有個咁差既體驗🤬

已向店員投訴!
請自行改善
2021-08-26
炎炎夏日,来一杯奶茶🥤真是令人通身凉爽,今日打卡一家从在工业区的小众奶茶店。芝士奶盖四季春(8/10)少甜少冰价钱:30茶底:青茶即烏龍茶,店家用的應該是台灣正宗青香型烏龍,入口順滑清甜,卻沒有烏龍的苦澀味,而是淡淡回甘,好飲!飲青茶最好唔要太甜,本身茶味比紅茶綠茶淡,以香味出名,建議要少甜或微甜,更好品嚐茶葉原味。芝士奶蓋:稠度適中,芝士味突出,奶香味亦好足,喝過的奶蓋中排得上前五,奶蓋鹹淡適中,單飲奶蓋不會過鹹,突出奶味與芝士味,好飲!回購:一定會回購,但是位置真是有些少偏僻。建議大家嘗試他們的水果系列,等待中看見其他客買的水果茶,大大快芒果肉,真係勁吸引,價錢只是30+,認真抵買環境:乾淨俐落工業風,等野飲唔需在街等,有冷氣涼好舒服

芝士奶盖四季春(8/10)
少甜少冰
价钱:30

芝士奶蓋:稠度適中,芝士味突出,奶香味亦好足

環境:
乾淨俐落工業風,等野飲唔需在街等,有冷氣涼好舒服

2021-06-22
  • 芝士奶蓋四季青
經過荔枝角某大廈,見到有幾間飲品店,心血來潮想飲下台式嘢,於是揀左呢間。因為覺得門口有誠意裝修,就入左去睇下有咩嘢飲。門口嘅打卡位? 好一句,一口茶蓋上心頭。揀左這杯,布蕾波波鮮牛乳,價錢$28。第一眼俾個杯蓋吸引,係心型,都有誠意,終於明白點解門口寫,一口茶蓋上心頭,原來係咁解。味道唔錯,感覺幾軟綿綿,有奶味,唔太甜,如果太甜就會蓋過牛乳。店員都整得幾快,有效率。仲有其他天然水果茶,下次要黎試下。

門口嘅打卡位? 好一句,一口茶蓋上心頭。

布蕾波波鮮牛乳

店員都整得幾快,有效率。

仲有其他天然水果茶,下次要黎試下。
2021-04-29
3 分鐘 (外賣自取)
布蕾波波鮮牛乳
2021-02-28 506 瀏覽
《 伏飲組合式手搖? 》無啊,最近試個味道唔差但會出現有趣現象嘅手搖飲品。🥭芒果芝士奶蓋 $38奶蓋我比合格,味道幾岩心水,奶蓋芝士味香帶鹹甜味道,配酸甜芒果岩曬。同時芒果味夠香,果肉亦夠足料,飲到啖啖果肉架都,而且甜度適中我鐘意~有趣嘅現象係,當我拎到返屋企飲嘅時間,由於有足料芒果肉,令到芒果肉沉底而奶蓋係面,中間就係果汁,形成層層疊嘅畫面,不過我太口渴啦,無影到相攪勻就飲~
《 伏飲組合式手搖? 》
無啊,最近試個味道唔差但會出現有趣現象嘅手搖飲品。
🥭芒果芝士奶蓋 $38
2020-06-11 1385 瀏覽
已經好耐沒有飲台式飲料了🙊加上天氣實在系太太太熱了🤯來一杯多冰飲料實在太滿足了🤩#奧利奧波波鮮牛乳 $28好似話全日制學生仲有折扣喔🙈👍黑糖拎上手微暖 黑糖味頗濃 珍珠偏軟身 不過都煙韌有嚼口😋而且份量挺多的喔🤤最鍾意既就係鮮牛乳😍面頭有芝士奶蓋🧀加上oreo😍完美搭配💓奶味香濃 口感純滑帶點咸香 好快就飲咗一大半😚oreo摩得比較碎 如果份量可以多點就完美了🐰💖整體評分:90/100-
#奧利奧波波鮮牛乳 $28
好似話全日制學生仲有折扣喔🙈👍
奶味香濃 口感純滑帶點咸香 好快就飲咗一大半😚
oreo摩得比較碎 如果份量可以多點就完美了🐰💖
整體評分:90/100-
外賣自取
  • 奧利奧波波鮮牛乳
2019-07-30 1438 瀏覽
今日食完lunch唔夠飽行吓荔枝角有咩飲其實來來去去都係嗰啲呢間茶蓋之前飲過幾好飲同埋覺得佢個杯蓋好靚所以今日又去咗飲我就叫咗個苺果芝士奶蓋唔差嘅 但個賣相好似同張相有啲唔同都還可以啦
今日食完lunch唔夠飽

我就叫咗個苺果芝士奶蓋
唔差嘅 但個賣相好似同張相有啲唔同
都還可以啦
2019-07-13 849 瀏覽
今日經開荔枝角香工,又見間舖頭新開,入面都有d人,海報主打芝士草莓奶蓋,就一於試試佢👍🏽星期六都算幾多人,前面都有一堆人等緊飲品,但偏偏員工得一個,要一腳踢哂所有落單同沖飲品,所以比較黑面同無乜禮貌🤢整體賣相靚既,可以等d相機食先既朋友仔影幅靚相先🤗芝士奶蓋味道不太濃,但都ok既,不過奶蓋份量比較少,可以多反d。草莓味道酸酸甜甜剛剛好,飲落順口唔會好膩。😋整體都算大杯既,雖然有d貴,值得一試,會再幫襯既💪🏽
芝士草莓奶蓋
10 分鐘 (外賣自取)
芝士草莓奶蓋
2019-06-14 713 瀏覽
係荔枝角諗住走時,見到依間係香港工業 A座外的(茶蓋),見佢都幾colourful,又幾清潔就入左去,叫左杯黑糖珍珠XX。。真心好飲wor~D珍珠五硬五膠,有彈性五貼牙!好!!同五係普通黑果種珍珠!但直得一讚係~佢地個類似奶蓋既泡泡!!好滑好香~成杯野係好飲!装修係好整齊,舒服,有一個小小既長吧枱,基本上全白色為主,加佢地既飲品彩色廣告牌,(廣告牌做得真係幾吸引同鮮明)係幾靚!另外,員工都好有禮貌!
係幾靚!另外,員工都好有禮貌!
2019-06-13
  • 黑糖珍珠奶蓋
2019-05-27 625 瀏覽
#頂級四季春 (奶蓋茶) $30芝士奶蓋有得揀淡味定濃味咁鐘意芝士奶蓋嘅小編緊係揀濃味🤣奶蓋嘅芝士味真係好濃 而且都幾滑唔易沉🥳仲有芝士嘅咸香 勁正🥰🥰不過個茶就扣曬分 冇乜茶味 好淡明明小編都冇叫少糖但係佢個茶都可以冇乜味🤯評分:5/10 (奶蓋滿分 茶真係唔值有分🤡)
#頂級四季春 (奶蓋茶) $30
芝士奶蓋有得揀淡味定濃味
咁鐘意芝士奶蓋嘅小編緊係揀濃味🤣
奶蓋嘅芝士味真係好濃 而且都幾滑唔易沉🥳
仲有芝士嘅咸香 勁正🥰🥰
不過個茶就扣曬分 冇乜茶味 好淡
明明小編都冇叫少糖
但係佢個茶都可以冇乜味🤯
評分:5/10 (奶蓋滿分 茶真係唔值有分🤡)
2019-05-27 385 瀏覽
公司附近開左間手搖飲料,呢間都係我好喜歡飲的飲品鋪頭。那天和同事一起買左2杯飲品。茶蓋的飲品以布雷波波最為出色!我就是買了這杯。珍珠有黑糖的味道,奶味香濃,他們還會在飲品表面燒一燒,有更濃味的奶味!同事就買了珍珠烤奶茶。我也試飲了一啖,他們的奶茶很香醇,感覺很厚身。
公司附近開左間手搖飲料,呢間都係我好喜歡飲的飲品鋪頭。
那天和同事一起買左2杯飲品。
茶蓋的飲品以布雷波波最為出色!我就是買了這杯。

2019-04-20 397 瀏覽
平日工作時間間中會很想飲台式飲料輕鬆一下,最近在公司附近開了好幾間台式飲品店,這間有分黑糖珍珠奶茶和黑糖珍珠烤奶茶,有點好奇烤奶茶是什麼就買來試試。因為買了一陣子吃完飯才拍照,黑糖紋都沈澱了所以外觀和普通珍珠奶茶差不多但其實剛買回來是有黑糖花紋掛杯的。黑糖珍珠烤奶茶中的奶茶,不是我想像中有點烤焦的感覺,是茶味不算太濃的奶茶,但配上黑糖其實還不錯,黑糖珍珠很煙韌,非常彈牙,是個人很喜歡的口感。很難找到這麼煙韌的珍珠,有機會會再試試普通黑糖珍珠奶茶,試試和烤奶茶有什麼分別。

黑糖珍珠烤奶茶

2019-02-10 440 瀏覽
公司附近又開咗一間新嘅台式飲品店,好似比較出名嘅係奶蓋系列,今次試左奶蓋荔枝茶。奶蓋好濃郁,份量都唔少,對於一個芝士控黎講都真係幾滿足。茶底有荔枝味,特別覺得清香。微甜既甜度剛剛好。一啖芝士一啖茶,正

2018-11-30 488 瀏覽
之前係Facebook 見到尼間新開既茶蓋,就好想去試下。難得今日經過荔枝角,當然要試一試佢既野飲💃🏻💃🏻💃🏻💃🏻同朋友分別叫左杯~榴蓮芝士奶蓋同芒果芝士奶蓋👍🏻👍🏻茶加上果肉同埋一層芝士係面,估唔到榴蓮都可以用黎整野品😂個口感仲要幾好飲,而且好香榴蓮味~鐘意榴蓮既朋友一定要試。。。而芒果芝士奶蓋,一望隻色已經好吸引,所以忍唔住叫朋友俾我飲啖試試,果然都唔錯,好香芒果🥭正!!!
之前係Facebook 見到尼間新開既茶蓋,

外賣自取